Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
pontosan ugyanebben a cipőben járok.
Alapvetően androidos vagyok és google alkalmazásokat használok, de tablet fronton az ipad valahogy szimpatikusabb.
A fő felhasználás otthoni tartalomfogyasztás (böngésző, youtube, HBO Go, stb)
Erre szerintem bőven elég lenne nekem a 2018-as iPad 9.7, abból is a 32Gb-os
A Telekomnál 22 havi részletre havi 5800-ért elhozható a Wifi/3G-LTE verzió. Van ennél jelentősen jobb ajánlat mostanában? -
|AP|
veterán
nem igazán vagyok almás (inkább ősandroidos), de tablet fronton most több lehetőséget látok az ipadben, mint az androidos tabletekben (nem beszélve arról, hogy az egyik kívánt felhasználási területre csak olyan app létezik, ami csak ios-ra van, androidra nincs).
Jó darabig úgy gondoltam, hogy az ipad6 elég lesz nekem, de azt hiszem hajlandó lennék többet kiadni egy 10.5-ös Pro-ra, elsősorban a jobb képernyő miatt.
Hogy szokott zajlani egy generációváltás az apple-nél? Ugye már kijött a 2018-as Pro sorozat, de a régi meddig lesz kapható? Illetve lehet várni árcsökkenést, vagy ez már a mostani árán fog kifutni?
Itt az aprón csomó ajánlatot látok új ipad 6-okra, 10.5-ös Pro-ra viszont semmit. Ez miért van? -
|AP|
veterán
válasz *Mukeey* #26289 üzenetére
azt jól látom, hogy a Mini 5 és az új Air gyakorlatilag ugyanaz, csak képernyőméretben különböznek? Most ugranék az almás tabletek világába androidról és az összehasonlító oldalakon nem igazán találtam eltérést.
Vagy esetleg érdemes még 10.5-ös Prot keresgélni használtan? -
|AP|
veterán
Köszönöm. Körülnézek 10.5 pro ügyben, bár picit aggaszt, hogy már 2 éves modell, gondolom nem fogja addig kapni a frissítéseket, mit a Mini5 például.
Ha nagy hülyeséget mondok, nézzétek el, nem vagyok otthon az almában, viszont pár funkció és elérhető app miatt mindenképpen iOS rendszeres tabletet keresek most. -
|AP|
veterán
használ valaki ilyen Pen alternatívát iPad Pro-hoz?
Specifikáció alapján mindent tud, amit a gyári, a vezeték nélküli töltést leszámítva. Viszont USB-C-n egyszerűen tölthető és az ára elég jó. -
|AP|
veterán
-
|AP|
veterán
de azért ilyet is lehet olvasni, és ebből több van:
"So, I moved in UK and I forgot the apple pencil and did not had the time to go home to recover it. I didn't wanted to pay the premium price of the original pencil so i started the search for an alternative. This pencil works perfectly for my iPad Pro 11 inch. I have tried drawing, yet the way I use the most the pencil/stylus is writing. My impression is that it does even a better job by providing some kind of feedback when it is used, just as a normal pen. True, is different: bit thicker and does not charge via original induction, it's activated via tap on the opposite end. OVERALL, is a fantastic replacement. This pencil comes also with spare tip. I will come back over time to provide feedback as I use it in time (battery, accuracy and other issues that I hope i don't encounter). On the weak side ... active tip is protected by a silicone cap and you need to be careful not to throw it on the ground as it may break."
Nyilván akkor derülne ki ha kipróbálnám, de összekarcolni azért nem akarom a kijelzőt -
|AP|
veterán
eddig alapvetően androidos eszközöket használtam, az otthoni TV-t pedig Chromecast-tel okosítottam. Nemrég vettem egy iPad pro-t és bár a Netflix és az HBO Go appban továbbra is megvan a Chromecastre küldés lehetősége, böngészőből nem tudok videót kiküldeni TV-re. Chrome-mal is próbáltam, de hiányzik a lehetőség az ipad OS verzióból. Van megoldás erre, vagy ezzel együtt kell élni?
Csak ezért nem vennék Apple TV-t, minden másra tökéletesen elég nekem a Chromecast. -
|AP|
veterán
van valakinek bevált bluetooth billenytűzet javaslata iPad Pro 11 mellé?
Ezeket szeretném:
-viszonylag kompakt, de azért kezelhető méret
-touchpad, gombokkal
-teljes magyar ékezetes kiosztásMM-ben végignyomogattam párat, a Logitech K400plus van legközelebb az igényeimhez, de az árához képest nagyon olcsó műanyag hatása van. Más javaslata lenne valakinek?
-
|AP|
veterán
válasz Downsampling #27510 üzenetére
én egy ilyet fogok bepróbálni. Touchpad a 40ezres Magic keyboardon sincs, amennyit viszont én használnám, arra ez is jó lesz remélhetőleg. LEgfeljebb lesz még mellé valami apró BT egér is.
-
|AP|
veterán
Végül egy ilyet [link] vettem és hát nyugodtan mondhatom, hogy félsiker
Vagy inkább 40%
Szóval a billentyűzet fasza, jól is néz ki, van rajta rendes hosszú í (erről később), a minősége is rendben van és méretre jobb, hogy nem olyan apró, mint az Ewent, sőt van rendes numerikus bill. is. Hangosnak hangos, dehát ez van.
Ami miatt mégsem tökéletes az az, hogy hiába állítom az ipaden a hardveres billentyűzet nyelvét bármire (automatikus, magyar, magyar-QWERTY), a hosszú í és a 0 fel van cserélődve és az egyéb karakterek (@, \, stb) sem ott vannak, ahol egy magyar billentyűzeten kellene lenniük.
Hosszabb távon vagy megszoknám, vagy megőrjítene, de pont azért nem vettem magic keyboardot, mert túl sokat azért nem fogom használni, csak pár alkalommal.Az egér már egy másik történet, hiába csatlakozik BT-n keresztül az ipadhez, meg sem moccan. Ha a 2,4G-s vevőegységét bedugom, akkor működik, dehát ugye pont azért vettem BT-s bill+egér kombót, hogy ne kelljen ezzel szórakozni.
Gondolkodom még, hogy visszavigyem az egészet és visszakérjem a pénzt, de a bill. tényleg nem rossz, csak hát ugye nem tökéletes...
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
válasz vadászcsiga #27529 üzenetére
az egeret sikerült megoldanom, már csak az í<>0 para van. Többet tényleg nem ér nekem a dolog, drágább cuccot nem vennék ennél.
Ha meg annak a megoldására is lenne valakinek ötlete, akkor teljesen jó lenne ennyiért.
Csak kíváncsiságból: a gyári magic keyboarddal nincs ilyen gond? Hiszen ez nem a billentyűzet hibája, hanem ipad OS gond
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
iPad OS-re létezik olyan böngésző, ami tudja a WebGL 2.0-t, vagy továbbra sem támogatott még egyik apple eszköz sem?
-
|AP|
veterán
válasz csabiks #27829 üzenetére
köszönöm!
Megtaláltam, be is kapcsoltam, és így már tényleg támogatja.
Sajnos azonban amire nekem kellene, az még nem megy.
Építészként használnám prezentálásra az Enscape nevű programból generált modellt, de sajnos az ipaden nem indul.
Itt van egyébként egy egyszerű kis lakás vázlatosan, böngészőből (chrome - windowson) tök jól működik, de ipaden nem tudom működésre bírni -
|AP|
veterán
válasz #05304832 #27834 üzenetére
Androidos mobilon nálam is elindul, de valóban nem túl kezelhető ezen a felületen. Asztali böngészőből azért szerintem elég jó.
Egyelőre akkor az ilyen típusú prezentációkhoz marad a BimX, az tökéletesen fut ipaden.Amúgy nagyon jó cucc ez az enscape. Nyilván nem vray szintű rendereket produkál, cserébe pofonegyszerű a kezelése és 3-4 másodperc renderidőnél nem találkoztam még többel A végeredmény ehhez képest pedig teljesen pazar. Külön jóság a .exe és a webes export, de ugye ezek (remélem csak egyelőre) nem mennek ipaden.
-
|AP|
veterán
válasz Luck Dragon #28378 üzenetére
én egy ilyet használok. Viszonylag pici, szép, a billentyűk kicsit kemények. Jár hozzá egér is, magyar is, viszont ipaden az "í" és a "0" fordítva működik és a legtöbb speciális karakter sem ott van, ahol szokott/kellene
-
|AP|
veterán
válasz Stauffenberg #28386 üzenetére
nem azért van, jól van beállítva, amennyire csak lehet. Végigpróbáltam minden lehetséges beállítást (automatikus, magyar qwertz, magyar qwerty)
Mivel én is csak alkalmanként használom, azért ezzel tudok együtt élni, nyilván ha rengeteget gépelnék rajta akkor zavarna.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest