Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Köszi utánanézek.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én egy fokkal jobb külső kijelző támogatásnak örülnék.
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Én egy digitus-t használok, van benne plusz kártyaolvasó és ethernet port is. Ja és plusz vga.
-
Olvaslak titeket hogy nem egyszerű ipadet rendelni mostanában, és ez egy kicsit elkedvetlenít, édesapámnak szerettem volna egyet karácsonyra. De akkor lesz a hagyományos boltjárás hátha kifogok egyet.
Ha évekre biztosra akarok menni akkor air legyen vagy jó a 9-es? -
válasz
moleculez
üzenetére
Kipróbáltam amit írtál másik PDF file-lal, belehúztam egy csíkot sorkihúzóval, a 118k-s file-ból lett 158k, aztán írtam bele, kihúztam még párat és lett 554k. Szóval úgy tűnik, hogy ez a fajta korrektúra ennyit ad hozzá a mérethez?
Vannak kézírásos jegyzeteim a Goodnotes-ban, exportáltam őket PDF-be hogy elküldhetők legyenek, szintén brutál nagyok lettek. Valami megoldás jó lenne erre, mert így kezelhetetlenek lesznek a PDF-jeim. -
Szoktatok PDF-eket sorkihúzózni, illetve belejegyzetelni iPad-en?
A következő miatt kérdezem. Adott egy szöveges PDF, jellemzően szkennelt anyag (ez nem rajtam múlik, így kapom).
28 oldal, 1,7 mega. Nem kiszínezem, csak sorkihúzóval megjelölök néhány szót, félmondatot, pár helyre beleírok kézírással, és lesz 29 mega. Azon felül hogy ha ez állandó akkor a tárhely is probléma lesz, az anyag e-mailezhetősége is problémás.
Van valami tippetek, hogy hogyan lehetne ezt a méretnövekedést elkerülni a fenti felhasználással? 2-3 alapszín használata a maximum nálam. -
válasz
tboldi
üzenetére
Én legtöbbet PDF-ek sorkihúzózására és a benne levő szöveg mellé jegyzetelésre, kijavítására használom, illetve a fotóimat pepecselem vele vagy rajzolgatok. Ezen kívül ugyanarra mint egy laptopot (külső egér és billentyűzet mellett). [Ja nem Mini, csak általánosságban iPad téma.]
-
-
-
válasz
amdboy
üzenetére
Hangsúlyozom, nem vagyok mérvadó, mert nem tudok rajzolni, de pár gondolat, hátha hasznos. Én nem sajnálnám a helyetekben a lehetőségekhez képest legjobb ipad megvételét, évekig kitart egy aktuális modell, nem kell cserélni olyan sűrűn. A tanulásba (ilyennek tekintem a jelen esetben a rajzolást a leírtak miatt) nem sajnálnék invesztálni. Én is vettem pencilt az ipad-hez, a legjobb kiegészítőnek tartom - és töltöttem le pár rajzoló progit, úgy hogy nem értek hozzá, nagyon jókat elszórakozok magam is a rajzolással (nem értek hozzá alatt azt is értem, hogy nincs hozzá tehetségem, mondjuk úgy hogy semennyi).
Nekem nagy élmény, hogy úgy tudok rajzolgatni vele, hogy “büntetlenül” tudok törölni, visszalépni, ami a papír alapú rajzolásnál nem lehetséges. Örülhettek, hogy ilyen kreatív és értékes hobbija, időtöltése van a gyereknek, szerintem lehetőségekhez mérten érdemes a legjobbal támogatni. Ha a rajzolás háttérbe szorul, akkor is lehet az ipad-et általános célokra használni. -
válasz
bostone
üzenetére
Én most álltam neki, külső billentyűzet és egér eddig is volt, most vettem egy hubot, abból eddig az usb bemeneteket próbáltam, azok működnek, majd a héten próbálom ki a monitor-kimenetet (vga), illetve a hdmi-t ha lesz rá időm. Egyelőre csak úgy használom az ipad-et, hogy a saját kijelzője, monitor nélkül, illetve egér és billentyűzet, elég jól lehet vele dolgozni így is.
-
Külső billentyűzet esetén hogy tudom az í és a 0 helyét felcserélni?
-
válasz
nederlanden
üzenetére
Usb-c -> sima usb gyári átalakító van, az nem megoldás neked? Kábelt nem emlékszem hogy láttam volna gyárit, de attól persze lehet.
-
válasz
Drenadar
üzenetére
Én amikor vásárlás előtt nézegettem az iPad-eket, akkor ami elképzelésem volt az az volt, hogy ne 64 gigás legyen, és legyen benne 5G. Így a miniből 320e lett volna ami kijön, emellett volt az iPad pro 11 cellular 128 ami 385. A kettő közötti árkülönbség alapján is drága a Mini, őszintén én a 320e-s modellt érzem valahol 200 alatt reálisnak, a 64 WiFi-t meg olyan 120 körül. Tehát amit tud és amilyen minőségben az olyan relatív féláron elmenne.
A jellyt első nap kiszúrtam amikor megjelent a készülék, azért mentem hogy megvegyem, tettem is vissza a bemutató példányt és vettem inkább egy pro 11-et.Jó lesz majd ez a mini vonal, szerintem a következő generációt megnézem újból, könnyet lehet hogy azt már M1-gyel adják ki 1-2 év múlva, lehet hogy akkor arra cserélem a mostani 11 pro-t. Vagy legfeljebb akkor veszek egy leértékelt mostani minit mikor kifutó lesz, a pro mellé telefon helyett netezős cuccnak. A pro-ból meg csinálok egy moduláris asztali hordozható munkaállomást, a dokkoló és egyebek most vannak úton, kíváncsi vagyok rá milyen lesz hosszabb távon monitorra kötve.
-
válasz
HardRic
üzenetére
Én ugyanígy vagyok az ipad minivel. Folyamatosan nézem róla az ömlengő teszteket, és az jár a fejemben, hogy nem túlzás-e ez egy kicsit. Nézegetem, próbálgatom azt a minit, és igen, úgy vagyok vele, hogy ha ingyen kapnék egyet tesztelni, akkor tetszeGETne, de nem lennék oda érte, ha ingyen adnák, ellennék vele, de ár/értékben egyszerűen nem tudom hova tenni, pláne pl. a jelly scrollinggal, amit tapasztaltam vele.
Olyan lehet ez az airpods is, jó-jó, ha odaadnak egyet hogy próbálgasd, akkor igen, van az az élethelyzet / felhasználási mód, amire elvagy vele, mert ingyen volt, a hét 7 napjából 2x használod 30-30 percig és akkor "oké", de nem adsz ki érte 75e Ft-ot ennyi használhatóságra, mert nem éri meg.
Tehát, ha benne áll a pénzed, többet vársz el tőle valahol reálisan, mintha kapsz egyet ingyen próbálgatni. Sajnos én a teszteket újabban ezen keresztül is nézem, mert azt érzem hogy a tesztek újabban a kibicnek semmi sem drága alapon készülnek. Ritka (de létező) az a teszt, ami kiegyensúlyozott.
-
iPad pro 11 2. generációs tokja (smart folio) jó 3. generációsra vagy nem?
-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Értem, de ez nem multisim, ami nálad egyébként így a messages in the cloud miatt kerül az ipadra. Nálam teljesen különálló dominós kártya.
-
válasz
hszilard666
üzenetére
Ugyanez jutott eszembe. Majd a piac lesz a hibás a szemükben, nem pedig ők.
B verzió persze, hogy ennek ellenére szépen fog fogyni. Érdemes megfigyelni, hogy a kezdeti youtube videók után az influenszerek most megjelent videóiban "nem úgy kell használni" és "alig látható" a jelenség.
-
válasz
HardRic
üzenetére
Nem elég. Adott esetben arról a számról kellene mennie kimenő sms-nek illetve fogadnia kellene bejövőt. Nincs más megoldás, mint hogy időnként át kell tenni egy telefonba ennek a lebonyolítására (ez így egy kicsit fakerekes megoldás, de ez van).
C4mp3r: világos, értem, köszi.
-
válasz
fery02
üzenetére
Igen szerintem is simán jelen van normál használatkor. Én se direkt rángattam a minit, mondom hogy a megjelenés napján, amikor még szó sem volt erről, akkor tapasztaltam. Egyszerűen elkezdtem görgetni a PH fórumot és egyből előjött. Pedig határozottan azt akartam megvenni, de inkább lemondtam róla és lett egy 11” pro.
-
válasz
HardRic
üzenetére
Az én szemem az iPhone Xr-hez van szokva, de már akkor ledöbbentem ezen a jelly effekten, amikor a megjelenés napján megnéztem üzletben. Jóval azelőtt, hogy a neten elkezdtek volna vele foglalkozni. Szerintem nagyon zavaró. Amit behoztam az a PH fórum volt, úgy hullámzott hogy nem hittem a szememnek.
-
Nektek a pencil 2 mennyit bír akkuban? Szerintem az enyém gyorsan merül.
-
válasz
lugosi
üzenetére
Tegnap este utánajártam ennek. Elkezdtem töltögetni nagy méretű appokkal, mikor már csak 4-5 giga szabad hely volt akkor elkezdett üríteni a különböző cache-eken pl az iCloud drive helyben tárolt tartalmain. Ez azzal a furcsa hatással járt, hogy a Fotók egy pillanatra úgy érezte hogy szabadul fel hely (vagy nem tudom) és megugrott a fotók foglaltsága 79-ről 86 gigára. Utána még igyekeztem teletölteni a gépet és akkor lecsökkentette a Fotók foglaltságát 69-re, úgyhogy úgy látom a Fotók által foglalt hely nem statikus.
-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Nekem az előbbi lesz majd benne, egy külön főkártya.
-
válasz
lugosi
üzenetére
Viszont ezzel kapcsolatban egy érdekes kérdés. Van egy 128 gb-os iPhone és egy 128 gb-os iPad pro. Mind a kettőre ugyanaz az iCloud fotókönyvtár van szinkronizálva, ami 341 giga. Mindkét eszközön be van kapcsolva a tárhely optimalizálása.
Ez az iPhone-on jelent 11 giga tárhelyhasználatot, az iPad-en 71 gigát.
Ez mitől lehet? Visszaveszi vajon az iPad-en ha fogytán lesz a hely? -
Ha az ipad-be tett sim kártyára sms érkezik, akkor azt megkapom a táblagépen? Illetve válaszolni tudok rá? nem iMessage, hagyományos sms.
-
Milyen kontrollert vegyek iPad prohoz, játékra, ha nincs semmilyen konzolom?
-
USB-C -> micro usb átalakítót (másodsorban kábelt) tudtok ajánlani olyat, ami megbízható, és működik az ipad pro-val? Fényképezőgéppel való összekötésre kellene.
-
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Lehet, ilyenkor az ipaden szinkronizál, a telefonról pedig mentést készít.
-
A régi iPademen volt osztott billentyűzet lehetőség, de a pron nem találom. Tudnátok esetleg segíteni?
-
válasz
andras7575
üzenetére
A 9-ről nem olvastam volna, hogy érintené (személyesen én azt nem próbáltam, mert azt nem terveztem megvenni). Az új minit próbáltam, elkezdtem rajta scrollozni a PH fórumot és elkönyveltem magamban hogy na biztos a demo szoftver az oka, hogy ilyet látok. Aztán láttam a neten, hogy sajnos nem. Szerintem tisztán szöveget tartalmazó oldalnál (mint itt a fórum) nagyon feltűnő. És emellett zavaró. Más eszközön nekem nem tűnt fel a jelenség ilyen zavaró mértékben.
Nem probléma számomra a dolog, a lényeg hogy még vásárlás előtt kiderült, így másik irányba nézelődök, mert én személy szerint sokat dolgozok szövegekkel így jellemzően látnám a jelenséget. Aki másra használja, pl játék, rajzolás, tollal jegyzetelés, azoknak valószínű hogy nem is igazán fog előjönni. -
Teljesen ugyanígy vagyok vele én is, árban ez egyszerűen nem fér bele. Ha ez egy budget kategóriás termék lenne, azt mondanám hogy hát oké, ez van. Én is a 11-es prot nézegetem alternatívaként, mert árban azt találom közel ehhez (a 64 giga kevés, így vagy 128 vagy 256 kellene, miniből 128 nincs, így marad a 256, 5G kell, így a 256 5G Mini áll versenyben nálam a 128 5G proval, ez 320 vs 385e Ft - a pro nekem 65e Ft felárat bőven megér).
-
válasz
bostone
üzenetére
Én kaptam vissza elálláskor ajándékkártyát mm-ban a vételárral megegyező mértékben. Gyorsan hozzá kell tennem, hogy ez olyan elállás volt, hogy nem voltam jogosult elállásra, csak a mm jófejségből elfogadta hogy elállok, így nem hogy probléma nem volt nekem a kártya hanem hálás voltam nekik érte.
-
-
válasz
Drenadar
üzenetére
Én is azt néztem, elektronikai üzletláncból (szándékosan nem írom le, hogy melyik) így küldtek el hogy nincs 5g és nem is lesz, mentem a szolgáltatóhoz, de ott még nem tudtak adni. Úgyhogy addig azon gondolkozok, hogy ipad Mini 5g 256 vagy iPad pro 11 5g 128. Annyira drága lett a Mini hogy a kettő között kb 60e Ft van.
-
válasz
hszilard666
üzenetére
Szólj ha látsz valami akciót minire, én is gondolkozok rajta de a 320-at sokallom érte egyelőre.
-
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
320 a 256-os cellular iPad Mini ára. Kár, tetszett.
-
válasz
ricogsm
üzenetére
Szia! Én is haragszok erre az új trendre, hogy most már nem elég megvenni egy appot, hanem havidíjat kell fizetni sokmindenért. Éppen ezért igyekszek olyanokat használni, amik egyszer fizetősek, vagy pedig ha megfelelő kompromisszummal jár, akkor ingyeneset. Nézz szét, hátha van másik lehetőség.
-
+Hardric
Logikus, elfogadom amiket írsz, nem gondoltam bele korábban, csak elhittem mert milyen jó volt elképzelni.
Mivel sok olyan dologra kell "a gép" - értve ez alatt magát az eszközt, amivel megcsinálom amit kell -, egyértelmű hogy nekem rendes számítógépre (macbook vagy mini) van szükségem, és nem táblagépre. A táblagép az csak egy "jó lenne" kategória pár dologra, de nélkülözhető jelenleg. A számítógép nekem nem nélkülözhető. -
válasz
moleculez
üzenetére
Az én vásárlásomat 70%-ban a meg nem valósult teljes külső monitortámogatás torpedózta meg (a sima tükrözés helyett normális, teljes képernyőt kitöltő desktopra és alkalmazásokra gondoltam). A maradék 30% a külső tárolók szintén nem teljes körű támogatása (túlképzeltem az iPad-et, terveztem desktopként is használni, de a gyártó nem így gondolja, nyilván mert vannak desktop megoldásai is).
-
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Igen, látom, hogy más felhasználásra, mint amit a kérdező ír, kevesebb is elég. 10-12 éves gyerekeknek akik az OP szerint sokat játszanak, és a 64 gigán elvannak, valószínű nem lesz elég a 32-es. Látom te nem töltesz le 1-2-3 gigás játékokat, az OP gyerekei le fognak.
-
válasz
csszorsi
üzenetére
Nem elég a 32 giga, ne vegyétek meg, ugyanúgy fogtok járni mint a mostani tabbal, 2 hónap múlva azzal fognak nyüstölni hogy vegyétek meg a nagyobbat, és a példa azt mutatja hogy idővel úgyis beadjátok a derekatokat, így borítékolható egy újabb kiadás. Minden cserén veszítetek, vegyétek egyből a drágábbat. A többieknek igaza van, bő egy hónapot érdemes még várni, ha ki tudjátok bírni.
-
válasz
hszilard666
üzenetére
Nekem egy iPad 2-m van, az akksija az egyetlen ami ma még megfelelő, minden másban lassú, korszerűtlen. 9 éves ha jól számolom és olyan akkuidőket produkál hogy csak nézek.
-
Gondolom rájöttek hogy nem elég bevétel ha egyszer eladnak egy gépre egy Windows licencet, jobban járnak ha lehet érte havi előfizetési díjat szedni. Nekem már egyszerűen undorító, hogy milyen szoftverekért, appokért gondolja a fejlesztő, hogy havidíjat fizessek, elhiszem hogy a cégek szempontjából ez nagyon jó irány de fogyasztóként visszataszítónak érzem és menekülni szeretnék előle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Bomba ár! ÚJ, bontatlan iPad AIR 11 6.gen M2 CHIP! 256GB WIFI + 5G Cellular KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest