Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
Korábban már kérdeztem, hogy ki milyen konzolt használ, melyik működik jól és egyúttal jól kezelhető is. Bár ez utóbbi gondolom egyéni és megszokást igényel. Megtaláltam ezt az oldalt.
A kérdésem az, hogy lehet egyszerre több konzolt is csatlakoztatni és használni, ha olyan jellegű játék van (ha van egyáltalán), illetve ez a konzol kérdés inkább Apple TV-n lenne érdekes számomra. Mivel nincs ennek a kütyünek külön témája, ezért itt kérdezek. Nézegetem, hogy melyik konzol lenne jó akár ár/érték arányban, nekem a konzol abszolút ismeretlen egyelőre. -
SharpSA
veterán
Ez az, amit én sem értek még mindig... Vannak, akik elvből... érted, elvből nem hajlandóak ekkora hatalmas összeget fizetni, mert akkor 1 évben 12 gombóc fagyival kevesebbet ehetnek...

És szeretnek szenvedni, amikor menteni kell és amikor vissza kellene állítani a mentést.
Egyébként meg egyáltalán nem lassít semmit sem az iCloud mentés, mert akkor csinálja, amikor töltőn van a készülék és nincs használva. -
SharpSA
veterán
Azt tudtátok, hogy a Pro-val működnek az USB-s ethernet átalakítók? Azaz lehet vezetékes hálózatra is csatlakozni. Ez tök jó, csak most jutott eszembe kipróbálni. Olykor ez nagyon jó jöhet, ha tesztelni kell.

-
SharpSA
veterán
Hmmm...
Ismeri, használja valaki a Shiftscreen-t?
Jónak tűnik. -
SharpSA
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Én is éltem az ingyenes 3 hónapos Arcade lehetőséggel, de eddig nem nagyon találtam értelmes játékot. Kontrollerem nincs, nem is tudom melyik lenne a legjobb iPad-hez, bár amikor legutoljára volt a kezemben kontroller, nagyon nem esett kézre, mivel én a billentyűzet-egér kombót szoktam meg.
Azért lehet teszek majd egy kísérletet, mely kontrollerek jók teljesen ide, amelyek esetleg még az Apple TV-hez is jók? -
SharpSA
veterán
Be lehet valahol állítani, hogy a Safariban a címsorban a teljes cím látszódjon, ne csak akkor, ha rányomok?
-
SharpSA
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Az emag kb ugyanolyan, mint az aliexpress, ebay, stb. Egy közös felületet ad mindenféle értékesítőnek. Én egyszer rendeltem tőlük, amit nem sikerült szállítaniuk, majd nagy nehezen 2 hónappal később visszakaptam a pénzemet. Többet nem foglalkoztam és nem is fogok később sem velük...
-
SharpSA
veterán
válasz
Parson
üzenetére
A Magic Keyboard egész alja érintkezik a felülettel, azzal simán lehet ölben használni, de azzal a kitámasztóval szerintem nehezebb, de ha azt mondod, hogy lehet azzal is, akkor elhiszem.
Egy kérdés: iPad Pro 2020-hoz melyik appot lehet úgy használni, hogy a szoba, helyiség adott pontjára irányítva tetszőleges felirat jelenik meg, ahogy bútort is lehet odarakni. Egy szülinapra szeretnék ilyen meglepi bevezetőt.
-
SharpSA
veterán
válasz
consono
üzenetére
Nekem ugyan 11 colos Pro-m van Magic Keyboarddal, de nagyon tetszik az egész így. Teljesen jól használható irodai munkára, bár vannak helyzetek, amikor kicsit másként kell megoldani a dolgot, de minden lehetséges. Még WordPress weboldalt is be tudtam üzemelni iPad-ről, úgy hogy erre töltöttem le a zip-et és innen töltöttem fel ftp-re. Egyedül a szolgáltató honlapján nem jött be valamiért az új adatbázis létrehozása ablak.
-
SharpSA
veterán
Valahol nem értem ezt a "kerülöm a google-t" dolgot. A többi mivel másabb, vagy jobb? Szerintem egyik kutya, másik eb, mindegyiknek megvannak a maguk ilyen-olyan húzásaik. Sokan aggódnak a "személyes" adatok és egyebek miatt, ami elég vicces (persze a gdpr hadművelet pont erre is volt jó, hogy aggodalmat keltsenek), miközben már évtizedek óta mindenhol meg kell adni bizonyos adatokat és van internet és felhő ésatöbbi...
Ha teljesen zárt rendszert akarsz, akkor vegyél egy Synology NAS-t, azon van saját office, saját tárhely, távolról elérheted a saját appjaival vagy böngészőben és akkor csak nálad van minden dokumentum, stb. Ja de az is neten keresztül működik, akkor védd le jól...
Szóval szerintem kissé túl van ez már reagálva több oldalról. -
SharpSA
veterán
Az iPad 7 (2019) és iPad 8 (2020) külsőleg teljesen megegyeznek? Tehát tok és egy külső kiegészítő jó az újabbra is?
-
SharpSA
veterán
válasz
kalanchoe
üzenetére
Most újra megnéztem a numberst... Tök jó, hogy a onedrive-val is együtműködik, de még mindig van egy nagy probléma vele: megnyitottam egy xlsx fájl, egy egyszerű táblázatot, majd azt természetesen numbers-ként mentette, csakhogy az eredetileg 23,15KB-os fájlból a numbers 909,04KB lett. Nekem van jó pár dokumentumom a onedrive-on és ha mindent a numbers és pages appokkal szerkeszetnék, akkor jelentősen megcsappanna 30GB-os tárhely. Így megy a kukába mindkét app...
-
SharpSA
veterán
-
SharpSA
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Ha jól emlékszem akkor Shift+Alt+. vagy , a *-ás. Én is kerestem...
-
-
SharpSA
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Köszönöm!
Van valahol egy összefoglaló a billentyű kombinációkkal? -
SharpSA
veterán
válasz
hhenry
üzenetére
Szia!
Nekem van egy, bár 1 hete már egy 11 Pro-t használok billentyűzettel, mert sajnos ahhoz nincs gyári megoldás, a többi meg nem tetszik.
Jó kis készülék, kényelmes a használata. Fekvő módban a billentyűzet nekem túl sok mindent kitakart, ezért úgy nekem nem igazán volt használható, álló módban viszont teljesen jó ebből a szempontból.
Ha kicsi és gyors készülék kell, akkor jó választás szerintem. -
SharpSA
veterán
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
CTRL-D... Köszönöm, ezt az egyet nem próbáltam.

Viszont van más problémám ezzel a Magic Keyboarddal: többször előfordul, hogy a kurzor mozgató billentyűkkel nem a szövegben navigálnak, hanem kék keretek jelennek meg a képernyőn levő különböző tartalmak körül és azok között vált. Ezt lehet valahol állítani? -
SharpSA
veterán
válasz
Jigoku
üzenetére
Én meg ma kaptam meg végre a 2020-as 11”-os Pro-t. A Magic Keyboard és Pencil 2 már korábban megjött. Szerintem én rakok rá egy üvegfóliát, a Mini 5-re is raktam. Már csak azért is, mert sokszor elég szárazak az ujjaim, ami az iPhone-on levő médiás fólián látszik is, szépen karcos.
Kérdésem az, hogy a Magic Keyboarddal megjelenő bazi nagy kurzor méretét lehet valahol állítani? Lehet állítani valahol a billentyűzet ismétlést, hogy mikor kezdje el és milyen gyorsan? A tapipad sebességét már megtaláltam és hogy koppintásra is működjön, ne kelljen állandóan kattanásig nyomni. -
SharpSA
veterán
-
SharpSA
veterán
Erősen gondolkozok Air 4 rendelésen és mellé egy billentyűzeten. Csak nem tudom melyik lehet jobb választás. Mindkét billentyűzetnek van előnye és hátránya. Kinek mi a véleménye róluk, ha az árukat nem nézzük?
Egy 256GB-os Mini 5-öt cserélnék le igazából a billentyűzet miatt, mert erre sajnos nincs gyári megoldás. A többi meg nem az igazi. -
SharpSA
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Szerintem valamelyik naaaagy frissítés újítása lesz ez majd... Én sem értem iPad-en miért nem lehet kirakni és hogy álló módban miért nincs ott állandóan miközben van bőven hely... Látszik hogy rágják az almát a bizonytalanság közepette, hogy vajon mi is legyen a következő naaaagy "újítás"....
-
SharpSA
veterán
válasz
bollokcs80
üzenetére
Nekem a hangszórók nem egészen világosak az Air 4-en. Úgy láttam a képeken, hogy alul és felül is van 2-2 rács. Akkor most 4 hangszórós lett, vagy legalább fekvő módban is jobb és bal oldalon szól a hang?
-
SharpSA
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek, azért ugye nem gondoljátok, hogy nem ismerem a gugli keresőt? Így természetesen tudok keresni és találni is valamilyet. A kérdésemben az volt a lényeg, hogy elégedetten használ-e valaki ilyet... és ha igen, akkor konkrétan milyet. De akkor ezek szerint marad a találok valamilyet és talán jó lesz lehetősége.
-
SharpSA
veterán
Sziasztok!
iPad Air-hez vagy ipad-ez keresek fali tartót. Használ valaki ilyet?
A lényeg, hogy egy ilyen készülékről lennének vezérelve az otthoni dolgok és a kamerák képeit is megjelenítené.
Előre is köszönöm a segítségeket. -
-
SharpSA
veterán
Kérdésem van a Könyvek appal kapcsolatban.
Előzmény: Macbookon 2-2 epub és PDF fájlt húztam A Könyvekre. Ezeket fel is töltötte az iCloudba, amelyek meg is jelentek az iPhone-on. Viszont az iPad-emre nem töltődik le egyik sem. Miért?
Minden beállítást megnéztem már, amit tudtam. Érdekesség az, hogy pár ingyenes könyvet megvettem Macbookon, azokat letöltötte az iPad. -
SharpSA
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
Nem igazán vettem észre különbséget. Jól működik.
-
SharpSA
veterán
válasz
kkdesign
üzenetére
Tegnap telepítettem az Outlookot és beállítottam egy Outlookos és egy Gmailes fiókot. A Gmailben korábban csináltam egy névnapok naptárat, amibe importáltam a névnapokat, mert ugye korábban ezt kivették belőle. Na ezek a névnapok mind duplán jelennek meg az Outlook naptárában és nem tudom miért. Ami még zavar az Outlook appban, az az, hogy ha a az összes fiókot látom egyszerre, akkor nem tudom hogy melyik levél melyikbe jött. Mert ugye nem lehet egyéni logót, színt, akármit adni a fiókoknak, így mindegyiket külön-külön meg kell nyitni és ez hat hét fiók esetén nem éppen kellemes. Szóval számomra még mindig hiányos az Outlook, lenne mivel bővíteni, fejleszteni.
-
SharpSA
veterán
válasz
Black Dragon
üzenetére
Na így már értem.

-
SharpSA
veterán
válasz
Black Dragon
üzenetére
?
-
SharpSA
veterán
Nálam a Mini 5-ön nem fut le végig az iCloud backup. Egyszercsak villan egyet a képernyő és újraindul a készülék. Van ötlete valakinek, hogy miért?
A táblát az iPhone 11 Pro Maxommal keltettem életre, magát a táblagépet én bontottam ki, ami után azonnal frissítette is magát. -
SharpSA
veterán
Akkor jól látom hogy nem látom...
Sejtettem egyébként, de gondoltam van valami trükk.
Azért jópofák... Időjárás app nincs, de widget van. -
SharpSA
veterán
Vettem egy mini 5-öt. Nem találom rajta az időjárás és wallet appokat és az áruházban sem. Viszont előbbinek van widgete, utóbbi meg ott van a beállításokban. Akkor maga az app hol lehet?
-
SharpSA
veterán
válasz
Downsampling
üzenetére
Nálam a gugli fiókban van mind, mert androidos voltam. Majd még kiderül, hogy később átrakom-e az iCloud fiókba. Lehet nem sok értelme van variálni...
-
SharpSA
veterán
válasz
Downsampling
üzenetére
Pont ezt akartam kérdezni, hogy melyik fiókban vannak a kontaktok? Vagy netán vegyesen?
-
SharpSA
veterán
válasz
Downsampling
üzenetére
Ahol a google fiókot hozzá lehet adni: Beállítások - Jelszavak és fiókok - Itt kellene lennie a már hozzáadott fióknak vagy ha nincs, akkor hozzá kell adni és ezen belül vannak:
- Mail
- Kontaktok
- Naptárak
- JegyzetekBekapcsolod amelyik kell és kész.
-
SharpSA
veterán
válasz
Downsampling
üzenetére
Ezek szerint nem felhőben tárolod az adatokat (Google, iCloud, stb)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest