Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
lizakattila
senior tag
Nyugodtan megcsinálhatod a CMOS cleart.
Én tegnap kaptam szét a gépet takarítás céljából, meg beépítettem 1-2 porszűrőt.
A jelenség ugyan az volt. Se kép-se hang.
Legalább 5 bios reset.
Aztán rájötetem hogy megint ugyan az:
Giga lapok specialitása nálam: ha minden hdd-t, odd-t csatlakoztatok (mondjuk szétszedés után) akkor nem indul a gép.
Esetleg próbáld ki azt, hogy ha több vinyód van vagy egyéb meghjtód, akkor csak a rendszervinyót csatlakoztasd, úgy boot-oltasd be a gépet. Aztán ha megy, utána mehet a többi cucc is. -
trémobil
tag
A CMOS resettel nem vesztesz semmit, és csak pár perc az egész!
Nyugodtan megcsinálhatod, nem jár garivesztéssel, a lap user's manualjában is írva vagyon!
Amúgy nekem az utóbbi 1-2 hétben szükségem volt rá kb 6szor, és semmi baja!(tuninggal próbálkoztam. sikertelenül...
) -
oliba
őstag
Na kijött a bios 1,5V, CPU-Z 1,45V-ból 12,5x280. Ez a max, ami stabil. Eladáson gondolkodom, csak nemtudom, hogy most a kis tuningos E2180-asomat adjam el, vagy ezt. A tesóm vesz majd egy gépet, vagyis pontosabban én fogok neki és E5200-est teszek bele és akkor kitudom cserélni a két procit

-
Speed®
titán
Így tudsz a hozzászólásaidra topikon belül keresni, innentől mazsolázd ki ;)
oliba
Főnökömnek építek konfigot, eredetileg egy E1200at terveztem passzívan, de alig találni, ha meg igen, drága..akkor inkább E2xx0. A tiéd pl. 10x266on valszeg vígan ellenne a Ninja Minivel ami mögött ott figyel egy házventi, szóval nem is teljesen passzív. No, lényeg, hogy írok majd. -
oliba
őstag
Lehet beruházok egy E5200-esbe én is, mert szeretném picit magasabb órajelen járatni, meg a 2MB L2 se lenne rossz. Nem nyálazom át a topikot, de valaki, vagy pl pont te megtudod mondani, hogy mostanában mennyit mennek a mostanában vett E5200-esek? Lenne egy min határom, a 3,4ghz, aminél ha most rosszabbat mondasz, akkor inkább lemondanék róla, mert 3,33ghz-et megy ez a mostani
(Amúgy kb mennyit kérhetek egy polírozott E2180-asért? 1,3V 3,0ghz stabil és 3,33ghz 1,378V stabil, 0,96V 2ghz stabil)#5874 Stirbi: kimért érték. 1,2ghz 0,9V-on 90W-ot evett a gép alapjáraton. 210W volt Small FFT-be 3,6ghz-en és 1,55V mellett

-
mokus1
addikt
NEEEeeeeeeeeeeem.Írtam feljebb hogy windows 7 és xp alatt mást ír a VID-re és ez mi miatt lehet?Ezt nem kapod meg BIOS-ban hogy micsoda.
Neked terhelés alatt több feszt kap a proci mint nélküle?
ilyet nem láttam még.
Szóval inkább vissza vettem 100ra mert 105-öt nem szerette. -
Jimy83
aktív tag
-
lizakattila
senior tag
-
Speed®
titán
Számszerűsítsük: a lapom valszeg megáll 400 körüli FSBvel Quaddal.
Tehát szerzek egy Q8300at 35ért és hajthatom valszeg simán 3GHZn..
Vagy veszek Q9400at és nyerek 2-300MHzet, a különbözet meg 20+k..
Lapcserét már a kutyám se kíván, elég volt 3 az elmúlt 4-5 hónapban
Tehát ha 3GHz fölött akarok lenni, max. egy jó G0 Q6600 jöhetne szóba.
VGAban nincs igény sokkal komolyabbra 1440hez, egy 4830 lesz majd.. -
emre
veterán
Köszi!

mod: lizakattila
Igen pörög, hála a 'válságnak" Merthogy én az E8xxx szektorból 'buktam" vissza.
De abszolut nem bánom a dolgot.
Majd holnap frissen folytatom. Legalább egy teszt erejéig én is kiváncsi vagyok a végére.
De nekem kb. ez az órajel a célom, a vga-nak elég, és nem szeretem túlfeszelni a vasat -
Speed®
titán
Mit ér a jó tuningpotenciál ha nem elég 2 mag? Hiába megy 3.5+GHzen, egy 3GHzre tolt Quad agyonveri konvertálásban..és ez miatt érdekel engem is. Q9xx0ből meg a 9300 és esetleg a 9400 ami elérhető árú, de érdemben többet azoktól sem lehet várni..nomeg olyat nem tudnék +20ból kihozni ;p
Nézegettem Q8300 OCs hozzászólásokat, átlag 450es FSB megvolt vele szinte mindig, az annyira nem rossz..nálam úgyis előbb megállna a lap, szóval végülis mindegy. Bár..egy jó VIDes G0 Q6600 is jó lehet..de az sem 35k ugye..
Meglátjuk..7végén lepróbálom, aztán ha beleszeretek (és megy legalább 3Gt 1.15-1.2 körül), akkor meglészen a csere szerintem..kíváncsi leszek rá
emre
Tényleg nem rossz..közel 2 tizedet ver az enyémre..<1.1V@3.33G..huhh
Nézegesd feljebb is, szerintem benne lesz a top3ban a friss 4GHzesek közt. -
kriszbon
őstag
Na én is feltoltam ezt a progit(kért egy újraindítást), és megnéztem hogy mennyit zabál a procim! Idle alatt 6.5-7.5 között váltakozik, néha felugrik 14-18 közé egy pillanatra, gondolom az végett, mikor felvált 3.3-ra a proci ahogy néztem! Indítom a terhelést (Prime) hogy ott mit mutat, és azonnal behalt! Hát ez az ökör levette a feszt 1.12-re
Na visszatettem ahogy szoktam használni, és idle alatt semmi nem változott, ugyan azokat mutatja! Terhelés alatt nekem 41.9-et evett 1.248 volton 
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
Ebből művészet 65W-os fogyasztást kicsikarni, szerintem ahhoz már nem árt 1,35-1,4V környéke, meg mondjuk olyan 3,8-4GHz full terheléssel, de állandóra VID vagy akár némileg alatta plusz 3-3,3GHz bőven elég, így meg ennek a felét fogyasztja (persze csakis IBT-vel meg hasonlókkal izzasztva, mert egyébként a sima teljes terhelés még ennyire sem izzasztja meg).
-
-
pokol ura
senior tag
-
kriszbon
őstag
Na mindíg ezt kapom ha írok valamit a húzásról
Tudom hogy hol a vége a vga-nak, úgy kb. 3Ghz-en hajtva a proci(ennyire is lőtem be), mert ettől kezdve nincs több shader pont csak cpu + pont! Én nem azt akartam nézni hogy a vga-at jobban hajtja e, hanem hogy a proci mennyit megy bizonyos vesszel(vagyis hogy hol lenne a biztonságos vége, amit bármikor tudna) részemről ez kíváncsiság, na meg jó tudni, mit várhatok tőle el bármikor, ha kell!
fagy53:Értem én, de ahogy láthatod, hol vagyok én a nagyobb felbontástól
A crysis is olyan game, bár ott szerintem a vga is korlátoz, a másikat még nem is néztem soha, és nem is igazán érdekel! Nem tom érthető voltam e valamennyire is
Ja és nem vagyok sebesség mániás, csak mint mindenki másban, bennem is ott a kisőrdög 
-
kicsigeri
senior tag
385, de azt viszi 12 es szorzón is, viszont felette az istennek se megy, még 1,6V se.

Ja és nekem sajna a proci áll meg. Mert a lapnak bírnia kell 100 as PCI-E frekin a 550 es FSB-t simán. Tehát én nem tom megnézni. Az én procimnak az a max FSB-je. Ez van. Viszont viszi a 3996MHz-t 1,35V -
-=Lord Tom=-
senior tag
Több megoldás is van:
1.Ha nem tuningolsz és szellőzik a házad, elviszi passzívan= leszeded a műanyag kerettel együtt.
2. Veszel egy előlapi ventiszabályzót és tekergeted.
3. Veszel egy 9,2es pwm-es arctic cooling ventit az halk és azt leszabályozza.
4. Megszokod.
Hogy az úgy hűtő/alaplap vásárlást ne említsem
-
zoo8800
veterán
1, Nem PWM-es a ventid, a lap nem tudja szabályozni
3 drótos bizonyára.
Szerintem a Speedfan nevű progival variálj, DE nekem nem sikerült dűlőre jutni a progival2, Az extreme-n mintha picivel fickósabb lenne a RAM.
Bakosgabor57
én nem hiszem, hogy egyáltalán lesz baja pl. 120-nál, előbb úgyis instabil lenne...páran próbálgattuk, senkinek semmi nyüanc...
Egyébként nem tudom, hogy rájönnének-e
-
zoo8800
veterán
a lap ilyen magasságokban még tökmindegy
azt még nem tudjuk, hogy prime stabil-e

bakosgabor57
orthos is jó lesz, de min fél óra a szokás
valós 1,35-1,4V-n még nem lesz baja, az Intel szerint 1,45V a max, amit károsodás nélkül kibír (én nem mennék el eddig)ha útban van a kölök, zavard ki a rétre, hogy keressen nyuszikat

-
zoo8800
veterán
-
Speed®
titán
Mindig a CPUzs terhelt értéket kell megadni, hiszen annyin megy az adott proci.
A drop mértéke ugye lapfüggő, ez mindenkinél eltérő. Nálam BIOS 1.2625 idle 1.264et jelent, ami terhelve megy le 1.248ra..3 fázis. A G31M-S2Lben BIOS 1.3 kellett ugyanehhez az idle\load pároshoz. -
fagy53
nagyúr
Ki kell, hogy írja!
Játékoknál meg édesmindegy, hogy 800 vagy 900MHz-en mennek a rendszermemóriák, konvertálási, tömörítési feladatoknál viszont számít a RAM sebesség, bár nézd meg, hogy százalékosan mekkora az eltérés a két állapot között és ha ezt az időre vonatkoztatod akkor kiderül, hogy alig tart tovább az alacsonyabb RAM frekis, de magasabb FSB-s beállítással a konverzió. -
fagy53
nagyúr
Speed(R)-nek igaza van, a magasabb FSB számít a legtöbbet a konfig teljesítményében, az órajel után. A kisebb prociszorzó alkalmazása jótékonyan hat a RAM sebességekre is, pl az írásra. A proci számolási sebességét is kedvezően befolyásolja / SuperP / és számít a tömörítéseknél is / WinRaR teszt /.
-
Speed®
titán
Picit magas az a fesz, kevesebbel nem éri be? 1.3 alatt kéne bírja szerintem.
Illetve próbáltad 10.5x333mon? Magasabb FSB többet hoz mint a RAMtuning.
Ha komolyabb RAMeredményeket akarsz akkor lapcsere, P31 gyenge ebben.kicsigeri
700 helyett 900rpm terhelve. Ennyire hatotta meg a nagy meleg
-
kriszbon
őstag
Na hallod akkor én előnyben vagyok veled szemben, mert itt azért tudják hogy mi az a számítógép Pl.Láttam jó kis gépet ócsón a (tudjátok hol) Van hozzá jó kis lapos képernyő, meg világító egér, meg frankó billentyűzet, hangfalak, ja meg van hozzá egy doboz amibe a dvd van
Másik: Kellene egy erősebb vidókártya, és úgy jobb lenne! Minek az hiszen nincs is videóm 
darál0w: A 3DMark 03-at
-
zoo8800
veterán
334*9= 3000MHz a proci órajel
*3 RAM szorzó , így megvan az 1000MHz RAM órajel
A BIOS főmenüben nyomj CTRL+F1, ezután tudsz játszani az időzítésekkel.
5-5-5-15, és ahol a procfeszt is állítod, ott tudod a RAMfeszt is állítani: +0,3V (ez lesz 2,1V) asszem DDR overvoltage, meg fogod találni
nem biztos, hogy stabil lesz 
-
lipi67
nagyúr
No.. ne szívd azért mellre Te! jó srác, s nem bántásból mondta!!! Én is "direktbe írtam" az előbbit. Az brutálisabb (léggel) tuning meg ott kezdődik, amikor 1,7v felett bootol a procid, ne parázz. A lapod gyenge pont, feszeld túl kicsit , pci expr. -et nyomd 115 kölül,s hátha. ha nem..ez van, ennyit tud.
-
zoo8800
veterán
Na.
Nekem BIOS 1,3V jelent valós (CPUz) 1,23V-t, bizony droppol a deszkám
Itt megy 3507MHz-t stabilan.
A 0,85-1,36V intervallumban van az E5200 procik terhelt alapfesze, vagyis ha nagyon pancser vagy, akkor kifoghattál volna egy olyan darabot, ami csak 1,36-on megy 2500MH-zt. Elég nagy az elméleti szórás, de nem jellemző, inkább 1,1V-1,25V közt van jellemzően a VID.
Sokan (köztük én is) ezért állítok be max 1,36V-t, mert itt egy másik (szar) E5200 még alapfeszen van
AZ én procim VIDje 1,1375V.A lappal kapcsolatban: 340 FSB felett gyakran találkozunk azzal a jelenséggel (P31 és G31-nél), hogy be se bootol, pár dolgot visszavesz autora, majd újraindul. Ebből bajod nem lehet, xcsak 4 dolgot újra fixálnod kell.
Én se vagyok extrém tuningos, csak kíváncsi vagyok a gép határaira, ezért van kitesztelve.
1,36-on 3800MHz megy stabilan, 1,28V-on 3600, 1,23V-on 3507, 1,13V-n 3250MHz, 1,1V-on pedig 3000MHz
max FSB a lap miatt még kérdéses, de 400 felett tud
kicsigerivel meg ne foglalkozz, Ő ilyen.
Velem nem akarsz beszélgetni?
Új hozzászólás Aktív témák
- PayPal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Direct One (műholdas és online TV)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Router gondok
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Huawei Freebuds 6 fülhallgató
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
)
)

ilyet nem láttam még.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A crysis is olyan game, bár ott szerintem a vga is korlátoz, a másikat még nem is néztem soha, és nem is igazán érdekel! Nem tom érthető voltam e valamennyire is