Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Az én fejemet a természet és a kor polírozza, de a cikk tetszett!

-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ha 50% a CPU terhelés, annak bizony nyoma van a Feladatkezelőben is.
pernyehuszar: bár ez sem a topik témája, de jó lenne tudni pontosan mit ír ki a bios? A fagyogatás általában a gyenge CPU-ra ill annak ilyen beállítására utal. Alacsony fesz egy adott órajelhez, de úgy is mondhatjuk, hogy túl magas az órajel a feszültséghez képest. A bios piros jelzései nem hibára utalnak, hanem veszélyesnek ítélt tartományokat jelőlnek, azaz magasnak jelzik a beállított értéket, pl a feszültség.
-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
bizony okosabb lett a progi
-
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
-
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Nem csak a Q hanem az egész számsor ugyanaz.
Tehát ami aznap lejött arről gépsorról az megy mint állat
Mondok egy antituningos FPO-t is: 3837B563
De ez is ment 3,3Ghz-t 1,25 v körül -
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Hát nem is tudom Én azért ezt az fpo-t megjegyezném, ez a harmadik amiről tudok az enyémmel együtt.
Ja az enyém Vid-je: 1,1125Volt
-
lizakattila
senior tag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Hát, ha lesz egy kis időm, visszanézek itt a fórumban pár(ezer) hsz-t. Kigyűjtöm az fpo-kat, ill hogy melyik mit tud, hátha lehet valami egyenes következtetést levonni. Mondjuk a gyártás helye, vagy időpontja, esetleg a "gyártósor" alapján - bár nem sok reményt fűzök hozzá, csak most már kezd engem is komolyabban érdekelni.

-
lizakattila
senior tag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Nah, én az egyik topikban ezt találtam FPO tekintetében:
CPU FPO batch egy kód, amely a proci alábbi attribútumait jelöli az Intelnél:
1. szám vagy betű jelöli a gyártás helyét:
0 = San Jose, Costa Rica
1 = Cavite, Philippines
3 = Costa Rica
6 = Chandler, Arizona
7 = Philippines
8 = Leixlip, Ireland
9 = Penang, Malaysia
L = Malaysia
Q = Malaysia
R = Manila, Philippines
Y = Leixlip, Ireland
2. szám = gyártás éve
3. és 4. szám = gyártás hete
5 - 8. szám = logisztikai szám, műszakot, gyártósort jelölhet
10 - 13. szám = szériaszámHát, hogy ezt a gyakorlatban hogy lehet értelmezni, arra így hirtelen nem jöttem rá.

-
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Sajnos nem tudlak kiokosítani.
A haverom vette ezt a procit, (másik alapfesz teszt) én is aznap vettem át az enyémet, ami nem ment, és eladtam, majd vettem egy ugyanolyat mint a haveré és bejött a buli. -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Akkor telhetetlen és naiv is vagyok. 
-
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Az enyém, de már írtam

FPO: Q831B298
-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
emre
ez is egy elcsomagolt E8xxx
enyém ezen a feszen 3507-et megy, és gyárival hűtve asszem 58 fok, 1600-as fordulaton
(#5817)
akkor nem bántad meg, ugye?
-
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ja szrintem is, de sajnos nincs rá gari pedig visszavinném.

Egyébként lehet marad ez a beállítás 1-2 játékos próba erejéig, mert alapon 50 fok körüli a cucc. Illetve megnézem még hogy a C1E és EIST mellett meddig stabil.
mod:
A viszonylag alacsony Vcore miatt meg nem aggódok annyira a melegedéstől
De az előző oldalon volt az alapfeszes tuning kép az nagyon teccik, hogy 1,072V-vel megy a 12,5x266 -
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Most néztem meg: FPO/Bath# :3848A286
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Nekem is van AC Freezer pro-m, nem tudom neked miért hűt ilyen gyengén? Én azért cseréltem le, mert zajosnak találtam terhelésnél, de a hűtésével meg voltam elégedve, a gyárinál mindenképpen jobb volt.
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Szuper, megy ez a proci 4GHz-et! 74°C-ot ír az Intel ebbe a 80°C is nagyjából belefér egy kis ideig
, de egy jobb hűtéssel akkor ez neked megy. 
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ne is törődj vele, ráérsz a 4GHz-esről csinálni, ezt kihagyhatod!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
br. 60K, nem?
(#5568) lizakattila
még egy proci, ami lenyomja az enyémet

-
bolcsodal
addikt
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ja bocs..a bruttó fizetésem!

-
bolcsodal
addikt
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Csak a számítógépháza egy havi fizetésem!

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57
üzenetére
hát nekem is az volt , és bizony kevésnek bizonyult. a mostani kicsivel jobb

-
kriszbon
őstag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Csak ha nem lusta bemásolni őket

-
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Elnézést a linkekért,valamit elcsesztem,de így is használható

-
bolcsodal
addikt
válasz
bakosgabor57
üzenetére
[OFF]Volt vevő ezért eladtam az elektronágyúmat...

Majd nézek valami olcsó LG 19"-os moncsit...
[/OFF]CHIPman: mondanék pontot (kb 31xx-re emléxem), de nem tudom most megnézni az asztalin. 3.5GHz-en néztem...11x320-on.
-
bolcsodal
addikt
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Igen EP45-el...

Nem, nem a lap wallos. A proci nem bírja az FSB340-et. Hiába emeltem a feszt.

Mondjuk 10x333-on ment egy darabig a Prime95....csak nem volt türelmem kivárni, amíg eldobja magát...
Dave: Igen, a szorzók nagyon függenek tőle. Én 1.4V-ig mertem emelni BIOS-ban de akkor sem volt Prime blend stabil 12x320-on...
Lehet később megpróbálom alacsonyabb FSB-vel.
Ha végre lesz monitorom a géphez...
-
bolcsodal
addikt
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Sok szerencsét. Nekem wall-os 340-nél.

-
bolcsodal
addikt
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Drop-pal együtt megy most a procid 1.37V-on. A BIOS-ban kb 1.43-at kellett megadnod neki. Én azért alpfeszről beszéltem.

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57
üzenetére
nemhiszem. ha megy, akkor nem

-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Kitaláltam egy hülyeséget!
A szorzóval meg mit csinálsz? Kevesebbet teszel a dobozba?
-
kriszbon
őstag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Valahogy én is így vagyok vele, hogy ennyi elég, mert a többi csak kíváncsiság volt, de 24/7-be már nem lehet bevállalni akkora fesz mellett! Még a 3.5-öt azt simán be tudom vállalni 24/7-be, mivel ahhoz még elég a 1.3 volt, és teszt alatt 8 fokkal melegebb, viszont IBT az nem stabil, csak rendszer-prime-mark-játék
Az előbb már nem tudtam beszerkeszteni, hogy közben mekkora volt a max hőfok (Itt van) 3.5-ön+8 fok! Szerintem ezek még korrekt hőfokok! A kártyámhoz már a 3.3 is bőven elég, még a 3-3.1 is, de biztos ami biztos alapon így járatom 
-
kriszbon
őstag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Orthos alatt nem néztem, meg nem is fogom, mert minek
Prime alatt 5-6 fokkal kevesebb, és ráadásul nehezebben is dobja el magát
Valaki itt már írta hogy IBT(1/15 kör) alatt viszont nincs menekvés, mert az megmutatja az igazat, és ez igaz is 
Itt egy teszt (IBT) 3.4-3.5-ön már sokkal nagyobb fesz kell hogy stabil legyen! -
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Biztos, hogy a primeot is 9-es prion futtattad?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57
üzenetére
nemértem én ezeket a 80 fokokat

nálam még 1.45V mellet sem haladta meg a 74fokot

-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Picit tévedtem, kevesebb idő is elég volt neki!
Nem melegedett annyira, mert nem volt rá ideje!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Próbáld ki az IBT-t, az feleannyi idő alatt elintézi!

-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Beindultál?

Aki szokott Orthossal tesztelni, az legyen szíves avasson be, milyen prioritáson érdemes zúzni
10-nél szinte fagy a gép, úgy akad. -
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ja, azt kihagytam, hogy a 3DM06 procitesztje nem terheli meg a procit annyira, mint pl az Orthos, ezért a fesz nem esik olyan mértékben a beállítotthoz képest. A BIOS-ban történő beállításkor az ott közölt fesz értékek tájékoztató jellegűek, a valós értékek ezektől plusz-mínuszban eltérhetnek és amikor a CPU, RAM , északi híd feszültségeit multiméterrel kimértem, ritkán egyezett a BIOS-szal, az Everest és a CPU-Z által mutatott értékhez voltak közelebb.
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ilyen szárnypróbálgatásnál nem különösebben érdekes a hőmérséklet és a max fesz figyelése. Intel adat: Tok hőmérséklet a közepén mérve 74°C, Vcore max 1.45V.
A mérvadó a CPU-Z által mutatott érték, az Intel szerinti 1.45Vmax idle-ben értendő, mert a terhelés alatt esik úgyis. Listábakerülés és egyéb okok miatt nyugodtan beállíthatod a BIOS-ban 1.52V-ra a core feszt, nem teszed tönkre a procit, a hűtés meg azért kellene, hogy jobb legyen mert ennél a fesznél már elhagyja a 74°C-ot, ami kárt megint csak nem okoz, de rontja a tuningot.
A srác viszont tartósan ne így használja!!
-
pokol ura
senior tag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
nekem a CM Hyper 212 is kevés 2db 1000rpm-es AC ventivel

-
válasz
bakosgabor57
üzenetére
24/7-ben 1.36Volt fölé ne nagyon menj.
Ellenben lőheted neki a 1.45-öt, ha tudod hűteni...
-
kicsigeri
senior tag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Miért csere, a mai napig tökéletes a proci.
-
válasz
bakosgabor57
üzenetére
ORTHOS régi program, akkor még 45nm nem is volt, amikor az készült... Nekem ORTHOS alig teszteli a procit(pedig ez 65nm), prime kicsit jobban, IBT alatt meg nincs menekvés.
-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
nekem a prime egyik szál el se indul 1,4V@4008MHz-n. (BIOS 1,475V)
DE!
wprime
és pár perce a Crysis se dobott ki
-
mokus1
addikt
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Fasza eredmény,én is aakrtam tolni egy tuningot így hétvégén az 2900XT-mel .erre memória hibás,se játék se semmi most nézem mit bír a proci 4ghz-en használtam 1,37v-al.
-
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Hogy nem korlátozza a léghűtés tuningban...
-
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Majdnem mondtam valamit.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Senki többet a 4GHz-hez?(Vagy még korán,esetleg későn van)

-
syC
addikt
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Aztaaa de brutál!

-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
nem is Neked ment, hanem a procinak

-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére

0,07V drop nem a világ vége, nekem is annyi.
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Nem terhel annyit, mint az Orthos! De ha a 3DM utáni a print, az idle.

A lapod az idle és load között 30mV-ot simán ejt. -
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Csak most nézem,hogy a két print(amíg a 3DMARK lefutott) között nem egyformát mutat a CPU-Z fesze,pedig akkor is 1,376V volt? Miért mutat 1,4V-ot 3DMARK után?

-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
az a fesz, amit az enyémnek kell majd adni, az nem olyan csekély
pár hülyeségre rábeszéltem már magam
-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
lassacskán én is rábeszélem magam
334*12, kb 1,45V
vagy 400*10
ez lesz a szép -
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
köszi
A Tiéd is bitang egy jószág
-
yolan
őstag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Nekem csak ilyen sikerült

[link] -
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
1.50, szerintem a legújabb

szerk
lehet, hogy megvan a bibi: nem egyformák a RAM moduljaim, talán az kavar be.
a 3800MHz-hez kivettem a 667-est, és csak az 1066-os volt a gépben -
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Milyen jól tükröződik a monitorod!
-
kriszbon
őstag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ez nagyon jó, mert így mindenki az igényeinek megfelelően töltheti ki az üres űrlapot

-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Zoli vagyok szép és laza
locsoljak vagy menjek haza?
Valami nem stimmel ám a hűtőkkel
Nekem már 60 fokon se hideg a borda
mondjuk nem is éget.mokus1
ha eladod a procit, nem lesz tőle nehéz megszabadulnod
-
mokus1
addikt
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Igen,most BIOS 1,4v.De úgy néz ki eladom ezt és veszek egy X4 9750et

-
mokus1
addikt
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ja az a 84fok az nem jo néztem a hűtőt és a lap hátulját is nem mondanám hogy éget szerintem szar a szenzor
-
mokus1
addikt
válasz
bakosgabor57
üzenetére
ja,tényleg nem,1,45V-on kezdtem
maxrol lefele 4gigán
Mert annál többet nem akartam neki adni és a 4g a cél 
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Kicsit más az a proci és nemcsak azért, mert magasabb frekin indul mint a miénk.
A 4GHz-et egy screenshot erejéig tudom prezentálni, de bármilyen stab. tesztelő progi 20 másodpercen belül kivágja!
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
A valós érdekes szerintem, CPU-Z, Everest stb. Terhelés alatt csak ezek a nyerők.

-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
mindig a CPUz szerintit, a valósat

-
Dave™
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Az egy hülye lélektani határ, értelme semmi, mert ott már szét kell gyilkolni szegényt
Bár ha 1,2-n megvan a 3,6, akkor 1,33-1,35-ön meg kell lenni a 4-nek is. Kérdés megéri-e a 3,6-tal szemben... -
Dave™
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
nem látom a képen az áramerősséget, az everestben az érzékelő oldalon legalul van, csak nálad nem látszik, az kellene hozzá. mivel a fesz alacsony, az áramerősség se lehet több 23-24A-nál, ezt szorozd meg 1,2-vel és annyi
Bár nem tudom prime-al is megnézted-e, mert ha prime stabil fél órán keresztül 3,6-on 1,2V-on, akkor ez kivételesen durva darab
Az átlagnak 1,26-1,28 kell hozzá... -
Dave™
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
hát fagy53 valahogy jobban tudta elmagyarázni hogyan érti, már bocs

-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Attól az még úgy van....
Sajnos a fizikát itt sem könnyű megkerülni.
Nehéz megmagyarázni, hogy az órajel nagysága az a munkavégzés gyakoriságát jelenti, és a teljesítmény a fizikában az időegység alatt végzett munkát fejezi ki.
Az órajelemelés miatt azonos idő alatt több munkavégzés történik, így az átlagáram nő, a fesz változatlan akárcsak a terhelés Ez elvileg egy lineáris kapcsolat, ahogyan nő a frekvencia úgy nő az átlagáram is. A valóságban mégsem az egyenesen arányos jelző a jellemző erre az összefüggésre, mert pl a terhelés sem állandó, de durva közelítéssel igaz.
A feszültségváltozás hatása a teljesítményre hasonló megfontolásból a gyakorlatban közelítően négyzetesen arányos, tehát sokkal jobban nő a teljesítmény mint amennyit a feszültségnövelésből gondolnánk.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Hú akkor olvasd el még egyszer mert nem sikerült értelmezned

A fesz növelés az ok,a frekvencia egy lehetséges,de nem szükségszerű okozat.(Megy az 1,45V-on 200 FSB-vel)
De miért? Ha változatlan feszültség mellett is jobban melegszik és többet fogyaszt a nagyobb órajelen, akkor nem evidens, hogy az áramtól függ elsősorban? A szükségszerű okozat abban merül ki, hogy nagyobb órajel mellett nagyobb az áramfelvétel, így a fogyasztás is. A feszültség nagyon szűk keretek között mozog, tizedekben, míg az áram 10 amperekben. Persze, hogy megy 1,45V-on is 2500-on, csak annak semmi értelme, nyilván nem lesz nagyobb az áramfelvétel sem, így csak annyival fog többet fogyasztani (elviekben), amennyivel több pl. az 1,16-nál az 1,45. Ez 0,29, míg áramerősségben akár 10-15 amperes különbségek is vannak. Nem értem az érvelésed
Ha egyik tényező adott és 0,3-mal nő a szorzó, akkor az nem túl számottevő, ha a másik adott, és 15-tel nő a szorzó, az már sokkal észrevehetőbb 
-
Dave™
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Na ezt most nem tudom értelmezni
Annyit látok, hogy az órajel növelésével növekszik, egy határ után drasztikusan megnő az áramfelvétel. Alapfeszes tuning mellett is több áram kell neki gondolom, mint 2500-on, de ezt most nem nézem meg. Mivel a P=UxI összefüggésben az áramerősség egy nagyságrenddel nagyobb, nyilván elsősorban ettől függ a fogyasztás, és ezzel a hőtermelés is. Mivel abban gondolom egyetértünk, hogy alapfeszes tuning esetén mondjuk 3000-en többet fog fogyasztani és jobban fog melegedni, mint 2500-on, akkor sokat nem kell keresgélni, hogy mi okozhatja ezt a változatlan feszültség mellett 
-
Dave™
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Meglátásom szerint úgy, hogy minél nagyobb az órajel, annál nagyobb az áramfelvétel (Minél gyorsabban akarsz menni egy autóval, annál több benya kell
). Meg persze a terhelés sem mindegy (sőt), de azt tekintsük most állandó 100%-nak.ja és rossz volt a kérdés: nem a MHz függ az áramerősségtől, hanem fordítva

-
Dave™
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Sztem meg (te írtad)1,2Vx30A és 1,3Vx40A között 6W a különbség
Egyrészt nem erre mondtam a 3W-ot, hanem idézem magam:
Ha ugyanaz az áramerősség, tehát változatlan az órajel és csak a feszt emeled 1,2-ről 1,3-ra, az látható, hogy nem sok vizet zavar (+0,1x30=3W)
Ugyanakkor amit Te írtál sem 6W különbség, mert 1,2x30=36, 1,3x40=52, ez 16W.
Nem a fesz miatt nő jelentősen a fogyasztás és ezzel együtt a hő, hanem a nagyobb áram miatt, ami elsősorban az órajeltől függ, a jelek szerint (erre nem esküdnék azért meg, de úgy tűnik
). -
Dave™
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Teljesítmény (P) = Feszültség (U) szorozva Áramerősség (I), ez igaz. Azonban ha megnézed, hogy mit számít a feszültség a teljesítmény tekintetében 1,2 V x 30 A, vagy 1,3 V x 40A tekintetében, láthatod, hogy nem sokat (+0,1-es szorzó), azonban a nagyobb órajel miatt a nagyobb áramfelvétel már igen sokat (+10-es szorzó). Ha ugyanaz az áramerősség, tehát változatlan az órajel és csak a feszt emeled 1,2-ről 1,3-ra, az látható, hogy nem sok vizet zavar (+0,1x30=3W). Amit már korábban is írtak igaznak tűnik: egy bizonyos határ után nagyon megugrik az áramfelvétel (szivárgás miatt talán), ez pedig megdobja a fogyasztást és ezzel együtt a hőt is.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Köszi, hogy megprobálsz segíteni, de én akárhogy nézem, nincs ilyen lehetőség a Biosban.
Van CPU Smart FAN Control, ami Enableden van. Disablednél azt írja, hogy örökké max. fordulatszámon menne. Még egyet lehet állítani. Azt hogy ha vmi hiba van a hűtővel, akkor figyelmeztessen.Más: Biosban a tuningos résznél van a Performance Enchanced With.... és ez Turbo-n van. Maradjon ott, vagy inkább Standard vagy Extreme?
-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
köbö ahogy -=Lord Tom=- mondja. Ez a lap jó ugyan, de nem igazán FSB barát, és most finoman fogalmaztam. 110-ig még biztonságos, de nekem inkább 130 kéne. 100as PCIe-nél letilt 340-es FSB-nél. Szó szerint letilt. Ha emelem a PCIe-t, akkor plusz fesz nélkül megy tovább, 400-ig (120 PCIe) volt bátorságom.
Nálad ez a gond nem áll fenn.
És hogy mi igaz ebből a "100 PCIe felett megdöglik minden" legendából, az egy nagyon jó kérdés
-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Még nem bizonyított inkább csak legenda, kb 110ig biztonságos, a 120 tényleg nagyon sok, Ő is csak egy boot erejéig adott neki annyit, van h annyin már a satás vinyókat fel sem ismeri a gép, az előző hsz csak poén volt, azért volt a szmájli
-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
nyuszi volt és nem adott a lapnak 120nál nagyobb pci freq-et azon meg ennyit megy a lap

-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ha a kölök gépén és nálad, azonos órajelen lefuttatsz egy 1M SuperPi-t, akkor kiderül ki járt jobban.
zoo8800: az enyém miért csak 3.7GHz-et tud ezen a feszen?

-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
dunsztom sincs, Everest látja
aki tudja, ne tartsa titokban.a 7750 pedig..hát, khmmm. Nem táltos paripa.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
igen
elég nagy a szórás, van, akinek 310 a max, nekem 400 felett tud, komolyabb fesz emelés nélkül.
Szerintem előbb wallos a proc, mint a lap
Ha nem bírja, be se tölt. -
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
ez nem alulfeszelt, hanem qvajó
Enyémnek ehhez (prájmosan) 1,26-1,28V kell, még nincs 100% kitesztelve
prájmolni nem szoktál? -
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
alulfeszeltnek is mondhatjuk

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57
üzenetére
hujujujj mi várhato itt

vzsryl ez így szokott általában lenni. EIST meg C1E minek megy, ha nem auton van a fesz?

-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
várjuk a képet
-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
kicsit még tolhatod, valós 1,35-1,4V-ből még nem lesz baj
3900-at támadd be
vagy a 4GHz-t -
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
prime stabil is?
nagyon szépen megy, jó kis procid van
az enyém 3800MHz-n csak 1,36-on prime biztoselőfordulnak ilyen BIOS anomáliák, de tönkre nem tesznek semmit.
ATISoft
Osztom fagy53 véleményét, és szerintem többnyire elég a 3GHz -
Jimmy123
csendes tag
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Front Side Bus tulajdonságai
Busz szélessége 64 bit
viszont a
A Memóriabusz tulajdonságai
Busz szélessége 128 bit -
darál0w
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57
üzenetére

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57
üzenetére
kupaktalanítás megoldja a differenciát
de olyat csak a hülyék csinálnak
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57
üzenetére
teljesen normális dolog.
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Akkor 100°C Tjmax a CoreTemp, remek.
Nekem 31°C idle, ami 37°C és 33°C magonként. Nagyon kemény terhelésnél,a magok közötti különbség szűk 1°C-ra lecsökken, ez kb 58-60°C környékén van, de csak magasabb feszen és IBT-vel tudom elérni ezt a hőmérsékletet.
Most 1.14V és 3.2GHz-en van és így kenyérre lehet kenni a procit, nagyon jól érzi magát.
-
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Egyetértek darál0w-val, az Intel ezzel nem foglalkozik én sem találtam az oldalain semmit erről. Az Everest szerintem is az egyetlen támpont, ezt befolyásolni nem lehet, hinni kell neki. A CoreTemp-et is az Everest után állítottam be 100°C-ra, mert helyből 95°C-ot mutatott a Tjmax-ra.

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57
üzenetére
gondoltam
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57
üzenetére
mivel az intel nem publikálta így nem tudok neked mutatni. külföldi forumokon keresgéltem, olvasgattam(ott lemérték hőmérővel és ugy állították be neki a TJ maxot, ami 100 lett
), valamint az everest fejlesztőjével tárgyaltam ezt ki. és 100 lett a vége. ha van kedved keresgess rá te is
de 100%ra veheted
-
zoo8800
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ugye az alapok (tuningnál):
1, hűtés, táp jó-e
2, feszeket fixálni
3, PCIe fixálni (100) -
fagy53
nagyúr
válasz
bakosgabor57
üzenetére
"Auton ennyire túlfeszel?"
Ennyire! Más is találkozott már ezzel, elkerülendő: mindig konkrét értéken / feszültség / legyen a beállítás. Az auto mint érték, csak a kezdetek kezdetén legyen bármelyik paramáternél, megismerve a lapot amit lehet konkrét értékre állítsunk be és persze jegyezzük meg!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L530 - i5-3G I 8GB I 500GB +16SSD I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z37 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)