Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
válasz
dime27
üzenetére
legalább is az volt másfél éve
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
magasabb szorzón nem megy?
mert akkor ez egy világbajnok proci
Biliskmer
Nálam sokáig ment 1,25x266-on normal fesszel
Esetleg próbáld meg a 12,5x320-at.
-
emre
veterán
Szerintem az már elég jó ha a 333-as fsb-t tudja, ha nagyon jó max 340-350 körül lehet majd elmenni vele, de kérdéses hogy mennyi fesszel, és mennyire fog melegedni.

A P35-DS3-as lapban lehet kicsit kevesebb fesszel is beéri majd, de nem valószínű hogy sokkal jobban fog menni.
-
emre
veterán
olyanom nincs, csak a fent említett ötkettes (1,15v 3,6Ghz)
De egy 31-es giga lapban a tied nagyon jó eredmény, mondjuk én 1,3volt felett nem adnék neki.

-
emre
veterán
válasz
freeride69x
üzenetére
Ha még nem tuningoltál, akkor ez a Te topikod.
Ha viszont nem most akarod kezdeni akkor esetleg konkretizálhatnád a kérdésed.
Én az E5200-esemet feltoltam 266-os fsb-re, aztán szevasz.
Vcore normal, ramok 443-on, az dőzítésük nem érdekelel, pcie freki fix 100
-
emre
veterán
-
emre
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
Vagy csak el lett írva 8 helyett 7-re

fagy53 Ez nagyon tuti kis teszt, nekem már el is ment a kedvem a szereléstől. Mondjuk én min. 2,5-3Ghz körül néztem volna, meg talán kicsit feljebb.
-
emre
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
Ha gondolod megoldhatjuk, és segítséget szívesen elfogadok, de szerintem akkor is ugyanabban a gépben kellene nézni az összes procit. Mert azért a két gép között nem csak az alaplap tér el egymástól, hanem minden más.
Mint írtam ha lesz kedvem hozzá szívesen szétkapom a cuccot egy komolyabb teszt erejéig, de egy nyamvadt winrar teszt miatt nem veszem ki az alaplapot két gépből is. -
emre
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
Nem hiszem hogy a közeljövőben annyira ráérnék, pedig mind a két procc faszányosan megy 4Ghz körül. Sajnos a P35-ös lapomon csak kpl. bontás után tudok procit cserélni, és nincs kedvem per pill hozzá. A G41-ben meg nem fogok tuningolni. Ráadásul mindkét procc üzemel.

De ha komolyan lenne rá igény akkor esetleg valamelyik hétvégét rááldozom a dologra.
Addig szedjétek össze milye órajelen, milyen beállítások érdekelnek. -
emre
veterán
válasz
McBJani
üzenetére
Kicsit durvább hszt akartam írni, mert qrvára felhúztál az okoskodásoddal. Egyébként meg annyit tesztelsz amennyit akarsz. Elolvastam 1-2 hsz-ed a topikban, azért az elmúlt közel egy év alatt valami ragadhatott volna rád. Ha nem tudod beállítani olvasgass többet, vagy vegyél másik procit.
-
emre
veterán
válasz
McBJani
üzenetére
Persze tudom hogy meleg, ezért is nem ment tovább, de fekvő házban, vacak hűtővel csináltam. De nem linkelem mégegyszer ami már itt van a forumban.
12,5x266 = 3,3Ghz @ 0,99volt -
emre
veterán
-
emre
veterán
válasz
olahjana
üzenetére
Egyszer egy fiatal zeneszerző elment Beethoven-hez, hogy tanácsot kérjen tőle hogy álljon hozzá a dalszerzéshez.
A mester azt javasolta, kezdjen kisebb dalok komponálásával.
Mire az, de mester maga már 8 éves korában szinfóniát komponált.
Ez igaz, de nekem nem kellett tanácsot kérni senkitől sem. -
-
emre
veterán
még ezt találtam:
"800-as kingmax ramok általában +0,15-0,2 voltal mennek 1066-on
a bios alapból asszem csak 1,8voltot ad a memóriáknak, nézd meg a speckót, mennyi kell az 1066-hoz és küld meg vele, autó késleltetésekkel."mod: ha a 3850 is úgy gyorsul az órajel emelésével mint a 3870 akkor lehet van értelme a tuningnak. Esetleg nézd meg valami tesztel, hogy mennyit javul a grafikus teljesítmény a 3,2ghz-hez képest, és majd eldöntöd érdemes-e tovább húzni.
sok sikert!

-
emre
veterán
Gigabyte EP35DS4 CPU Support List
E szerint a lapod az F6-os biossal jár a legjobban ha E5200-es procit haználszEgyébként ahogy a képeket nézegetem felesleges biost cserélni, de lehet hogy ezért nincs feles szorzód. Most már csak azt kell eldöntened hogy meddig húzod a cuccot. Én a 4850-hez azt vettem észre, hogy elég a 3,3Ghz, pláne hogy 1280-ba játszok.
Ha jól látom normál fesszel csináltad?
C1e, EIST bekapcsolva?A 12x300-at még kipróbálnám maximum a vid fesz értékig. Szerintem 1,2v körül tudnia kell, de a ramokat vissza kell venned hozzá. Mert vagy 750-en mennek majd, vagy ha adsz a ramoknak egy kis feszt lehet elmennek 900-on. (max 0,1-0,2volt)
Esetleg még lehet adni a MCH-nak (max 0,1volt) ha ez nem használ többet nem kell mert csak melegszik. -
emre
veterán
válasz
Killerlaca
üzenetére
Csinálj egy cmos cleart, szép szabályosan, nem csak az elemet kivenni, hanem a resetelni a jumperrel. Ezalatt szigorúan kikapcs, lehetőleg a tápot is kapcsold ki, ha van rajta kapcsoló, ha nincs akkor húzd le a kanócot róla. Annyit még javasolnék, hogy a táp kikapcsolása után nyomjál egy indítást, hogy az összes a kondikban tárolt áram eltünjön. Ezután jöhet az cmos elem kivétele. Várjál pár percet, aztán mehet össze a cucc.
Ha már megvolt sorry, egyebet nem tudok mondani
-
-
emre
veterán
Pci Express Frequency (Mhz): fix 100
System Memory Multiper: egyelőre maradhat auto-n, ha megvan a proci beállítás, utána lehet a ramokat hozzáálítani.
System Voltage Contol: Attól függ milyen a procid vid-jecsdm amikor elküldöd a hozzászólásod a hsz bal felső sarkában vanegy pris szerkeztés feliratú szöveg, erre kattintva 5 percig módosíthatod a hozzászólást.
Ajánlatos használni.
-
emre
veterán
Hidd el tudom hol kel fel a nap

A tied nek is tudnia kell 12,5x266-on 3,3Ghz-t, esetleg a 12x300-al is megpróbálkozhatsz, de ott már kell neki kis feszt is adni.

-
emre
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
Mi a különbség a normál és az auto között azonkívűl hogy az van a biosban, meg hogy mindig keverem?

-
emre
veterán
Néha adhat, néha nem. Ez olyan mértékban függ az adott laptól, procitól hogy nem lehet biztosan megmondani mi lesz.
Jó példa lenne erre bélaazállat-nak és nekem tök azonos fpo-ju E5200-es procink van, és ha jól emlékszek akkor az ő P35DQ6 lapja auto-n alul, míg az én P35DS4-em felülfeszeli a procit. (vagy fordítva
)
Épp ezért tuningot nem auto feszen nézünk. Ha bizonyos értéken stabil mehet auto-n hogy az enregiatakarékos funkciók is működhessenek a későbbiekben.A gáz az hogy verjük itt a nyálunk és még azt sem tudjuk mekkora a proci vid-je, pedig ha valami számít akkor az az lenne.
De úgy tűnik drr-nek sem sürgős a dolog. -
emre
veterán
válasz
Cruel_Death
üzenetére
Milyen fesszel sütötted meg?
-
emre
veterán
Nem tudom, nekem egyik sem volt csak a hyper TX
Kérlek keress rá ebben a topikban a hűtő megnevezésével.Vagy esetleg a milyen cpu hűtőt vegyek topikban
-
emre
veterán
Ha alapfeszen járatod elég az intel E8xxx szériához adott hűtő.
De inkább javasolnám a hypert tx valamelyik változatát (kicsit nehéz szerelni)
Esetleg még az Acrtic Coolong valamelyik hűtője is tökéletes választás lehet -
emre
veterán
válasz
Mad_001
üzenetére
Helló!
Kicsit korán van még, szóval lehet lesz az enyémnél értelmesebb hozzászólás.
Táp: 300W elég, de amennyiben stabil rendszert szeretnél akkor a tápot mindenképpen cseréld le. Nem kell különleges tápokra gondolni mindössze egy normális gyártó 300-400W körüli tápja elég. Itt nem arról van szó hogy a ratyi táp meddig bírja, hanem hogy a gép stabil működéséhez elengedhetetlen olyan cucc amelyik megfelelő védelemmel van ellátva, illetve precízen tartja a fesz. értékeket. Gondolom nem szeretnéd, hogy esetleg a táp esetleges hibája vigye magával az alaplapot, vga-t. mondjuk valami hasonló
Órajel:
Az órajel azért alacsony, mert valószínűleg a biosban be van kapcsolva a C1E, és EIST funkció, ami terhelés alatt leveszi a szorzót. Everest túlhajtás opciónál lehet látni (többek között) az órajel változásokat, amikor leterheled a rendszert. Elindítod ezt a progit (orthos.exe), akkor vélhetően a terhelés hatására megugrik az órajel. Figyeld a hőmérsékletet is!Tuning:
Az fsb-t szerintem nyugodtan felemelheted 266 körüli értékre, de javaslom elöbb tüzetesen nézegesd át a bios-t, mert ha nem tudod mi hol van akkor nem biztos hogy megérted at instrukciókat. Én pl nem ismerem a G31-es lapok biosát (mert még soha nem volt) tehát csak általános tanácsokkal szolgálhatok. Az elöbb linkelt progival ellenőrizheted a rendszred stabilitását. Nem kell feltétlen órákig futtatni, 9-es prioritáson ha 10-20 percig megy akkor nagy baj nem lehet.
A lapod bios beállításával kapcsolatban: itt vannak (jobbára) hozzáértő emberek(P31/G31 topik -
emre
veterán
válasz
szakalistvan
üzenetére
Valószínűleg be van kapcsolva a C1E illetve az EIST funkció a biosban.
A kép amit linkeltél rendben van.
Ha tuningolni akrsz akkor a bios beállításkról bővebben a Giga P35 topikban -
emre
veterán
Esetleg lehet magasabb szorzót beállítani, azonos órajelen ha nem melegszik nagyon.
A gta-hoz nem értek, ez lehet vga korlát, vagy kevés a procc, és E8xxx után könyörög a game. Néha a stalker is csinálja. Ezt a játék topikjában nézd meg.
Nem tudom milyen órajelen mennek a ramok, szvsz nem lenne jelentős különbség. -
emre
veterán
Per pill. 3,3Ghz-n megy a cucc. A 3870-es vga-m nem igényel magasabb órajelet, vzsryl jól mondja lehet feljebb de minek.
A 4Ghz-s (1,232Volt) képeket csak a tuning próba miatt csináltam, viszont a jelenlegi 3,3Ghz-et (12,5x266) alapórajelen viszi a gép.Nálam egy CM GeminiiS hűtő van a gépben, de 4Ghz környékén már 80 fokos volt a procc, hát nem gyilkoltam tovább. Illetve nem adtam neki nagyon magas fesz értékeket.
Az eredeti hűtő tuning mellett nem javasolt. Amit én tapasztaltam az hogy a tuningos példányok fűtenek is rendesen. Viszont az antituningos állatt fesz alatt is hűvös marad.
Már amíg megy
Nem biztos hogy megy feljebb. Volt olyan E8400, és E5200-es procim ami abszolut antituningos volt. egy hegesztőtrafóval sem mentek 3,5Ghz-n és felette.
Dobj egy screent cpuz illetve hőmérséklet adatokról, pl everest
-
emre
veterán
válasz
LagerMaister
üzenetére
Simán!
Menne ez jobban is

Mennyire melegszik?
-
emre
veterán
-
emre
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
nekem meg 1volt elég a (12,5x266=)3325Mhz-hez bőbő
úgy hogy a C1E meg az eist is bevolt kapcsolva
és nem is droppol, csak terheléssel lemegy a fesz ami természetes.
Ja szevasz Bélám

To syC: Jelenleg is fut az orthos,
A ramoknak és a csipszettnek +0,1Volt, a proci fix 1,25Volt, C1E EIST kikapcsolva. Minden más alapon. Ramok 3,2x es szorzóval 1066-on késleltetés 5-5-5-18.
-
emre
veterán
-
emre
veterán
Esetleg a keresőbe beírod az FPO betűket jön más találat is
-
emre
veterán
válasz
promisz
üzenetére
Gorneck23_P35 tuning oldal
Tessék nézegetni, sokat lehet tanulni a beállításokból.
Ez meg egy eccerű áttekintő táblázat, az alapvető tuning beállításokról:
Az MCH nem tudom pontosan mi, de az FSB emelésével szokás hogy adjunk neki kis feszt.
Elég kell legyen, 0,1v- 0,15volt, Stabilabb lesz a cucc, alacsonyabb vcorral (általában igaz)800-as kingmax ramok általában +0,15-0,2 voltal mennek 1066-on
a bios alapból asszem csak 1,8voltot ad a memóriáknak, nézd meg a speckót, mennyi kell az 1066-hoz és küld meg vele, autó késleltetésekkel. -
emre
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
-
emre
veterán
válasz
promisz
üzenetére
Az sem jelent semmit hogy M0 vagy R0.
Nálam járt M0 két féle az egyik ment 1,3V fesszel 3,3Ghz körül, a másik meg alapfeszen ugyanennyit 1,125Volt-tal. Az utóbbinak 1,25Volt kellett a 4Ghz-hez.
Ha segítene a tuningos FPO:Q831B298
Az antituningos FPO: 3837B563
Mindkettő M0 SLAY7 -
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
-
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Nem csak a Q hanem az egész számsor ugyanaz.
Tehát ami aznap lejött arről gépsorról az megy mint állat
Mondok egy antituningos FPO-t is: 3837B563
De ez is ment 3,3Ghz-t 1,25 v körül -
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Hát nem is tudom Én azért ezt az fpo-t megjegyezném, ez a harmadik amiről tudok az enyémmel együtt.
Ja az enyém Vid-je: 1,1125Volt
-
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Sajnos nem tudlak kiokosítani.
A haverom vette ezt a procit, (másik alapfesz teszt) én is aznap vettem át az enyémet, ami nem ment, és eladtam, majd vettem egy ugyanolyat mint a haveré és bejött a buli. -
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Az enyém, de már írtam

FPO: Q831B298
-
emre
veterán
válasz
zoo8800
üzenetére
Az E8500-ös procim nem ment így, igaz C0-ás volt, de az árkülönbségből most majd fussa új vga-ra

To zoo8800
volt 2-3 hét amíg b@szta a csőrömet, hogy nincs rendes gépem, ráadásul ez a második E5200 amit hajtok. Az előző nem melegedett így, alapon 30C körül, de 12,5x266-hoz már 1,3Volt kelett neki, hát fájó szívvel eladtam.
Ezt meg a haver FPO-ja alapján választottam,de van még egy hírdetve az aprón ugyanilyen.
Ha jól emlékszek ahhoz 1,3Volt kell a 4Ghz-hez -
emre
veterán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ja szrintem is, de sajnos nincs rá gari pedig visszavinném.

Egyébként lehet marad ez a beállítás 1-2 játékos próba erejéig, mert alapon 50 fok körüli a cucc. Illetve megnézem még hogy a C1E és EIST mellett meddig stabil.
mod:
A viszonylag alacsony Vcore miatt meg nem aggódok annyira a melegedéstől
De az előző oldalon volt az alapfeszes tuning kép az nagyon teccik, hogy 1,072V-vel megy a 12,5x266 -
emre
veterán
válasz
lizakattila
üzenetére
Na van újabb eredményem:
4Ghz = 12,5x320@1,25Vcore (bios)
Lap: P35 DS4
Bios F13C
FPO: Q831B298Szintem magasabb értékeket nem próbálok meg ugyanis a 80C-fokos procit nem szeretem. Hűtő cserét pedig nem tervezek a fekvő házikóm miatt, ugyanis ebben a méretben ami ide elfér a CM GeminiiS-nél nem találok jobbat. (ezért a pénzért)
Egyébként ment tovább a teszt (kb. 25 perc), de a megnövelt terhelés miatt a hő felment 90 közelére és lelőttem (amíg a hsz.-t írtam) -
emre
veterán
Köszi!

mod: lizakattila
Igen pörög, hála a 'válságnak" Merthogy én az E8xxx szektorból 'buktam" vissza.
De abszolut nem bánom a dolgot.
Majd holnap frissen folytatom. Legalább egy teszt erejéig én is kiváncsi vagyok a végére.
De nekem kb. ez az órajel a célom, a vga-nak elég, és nem szeretem túlfeszelni a vasat -
emre
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
Intel Burn Teszt
igen durvicsek akár a procid
-
emre
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)