Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
McBJani
tag
Írtál dúrva hozzászólást?
Nemtudom min húztad fel magad, én nem okoskodtam csak eredményeket közöltem, kérdeztem és válaszoltam.
Min tudja egy ember felhúzni magát egy fórumon
Én pár napja kezdtem el a tuningot, azelőtt nemnagyon foglalkoztam vele, mert nem kellett, ahogy most sem, csak ha már van ilyen lehetőség, miért ne használjam ki?!?
Ha elolvastad egy pár hsz-omat, akkor kiderült volna, hogy betudom állítani a dolgokat, csak a biztonság kedvéért kérdezgettem és elvileg, ezért is van ez a topik...
Ha nincs kedved válaszolni a kérdésekre, akkor inkább ne tedd, mert utána ezt kapja tőled az ember...
Amúgy meg szinte csak én vagyok a topikon, akinek kérdései vannak, mert különben állna...
És eddig mindenki nagyon rendes is volt, tanácsokat adott és segített.
Ha pedig téged felhúztalak valamivel, ne haragudj, nem állt szándékomban.És itt be is fejeztem, maradok ennél a beállításnál:
277x12=3324 1,28750V
277x4=1108 2V cl6Köszönöm szépen mindenkinek a türelmét!

További szép napot és topikozást!
Üdv.: Jani -
tomyka74
senior tag
robust graphics booster [auto]
cpu clock ratio [12x]
fine clock ratio [+0.5]
cpu frequency 3.00GHz [240x12.5]
cpu host clock controll [enabled]
cpu host frequency (mhz) [240]
PCI Express frequency (mhz) [100]
DRAM
performance enhance [standard]
mhc frequency latch [auto]
system memory multiplier (SPD) [2.00B]
memory frequency (mhz) 800 480
dram timing selectable (SPD) [auto]akkor ez így elméletileg kész van, egy lájtosabb tuningnak?
OF Dragon rising game pattogósabb!! -
csdm
senior tag
CPU clock ratio :12
Fine CPU Clock Ratio : +0,5
CPU Host Clock Control Enabled
CPU Host Frequency (Mhz) 266
Pci Express Frequency (Mhz) 100 (???)
System Memory Multiper : ????
System Voltage Contol Manual.Ezekkel a beállításokkal jó lesz?
Ahol kérdöjelet hagytam oda mennyit állítsak be? -
belaazallat
addikt
Vanak olyan alaplapok, ha ahol auto-ra rakod a feszt(pl az A8N-SLI-d) tuning hatására automatikusan emeli a feszt, esetleg túl is feszeli(pl A3200+ 1,4V helyett 1,55V). Normal meg normál (vid) értekén feszeli a procit. A DS4-edben is Normál van. A memória beállításoknál van auto, ha azt beállítom láttad mit eredményezhet. pl amikor a Co4 iszonyat lassan tölt be.
ddr: eressz rá egy pime95 vagy IBT, vagy Orthos tesztet, ha nem dobja el magát a teszt. akkor jó. Bár ha ezek olyan ramok amikre én gondolok, akkor érdemes lehet benézned a DDR II tuning topicba.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
"Jó példa lenne erre bélaazállat-nak és nekem tök azonos fpo-ju E5200-es procink van, és ha jól emlékszek akkor az ő P35DQ6 lapja auto-n alul, míg az én P35DS4-em felülfeszeli a procit. (vagy fordítva
) "Nem auto feszen, hanem normálon, és bekapcsolt LLC mellett a DQ6-om simán fölül feszel bármilyen procit +0.02V-tal. Kikapcsolt LLC-nél 1,2V(V-core) alatt nem droppol. Fölötte meg csak nagyon minimálisat.
Egyébként az én procim volt a DS4-esedben, ott kevesebb feszt kapott, mint nálam. És mivel én bekapcsolva hagytam az LLC-t nem is tudtam annyira alulfeszelni, mint te.
Szerk:
ddr:
Tudsz képet berakni a memóriák beállításairól, mondjuk egy everest túlhajtás ablak? -
-
P100
senior tag
Melyik lenne a jobb?
-
Chaser
legenda
Annyi procit néztem már, hogy van némi tapasztalatom. Ezek az R0 magok iszonyat szórnak, 1.2875-ös VID-nél gondolnád hogy 0.926-ig alul lehet feszelni? Az összes R0 proci ment 1V alatt, a legkisebb VID is 1.2V. 3.5G felett a legtöbben hirtelen veszik el az erreje, VID-től függetlenül, némelyeknek ott jn meg, szintén VID-től függetlenül.
nTom :

zoo8800: Ő csak olyat kért, ami max 1.2V@3.5G, tovább nem is néztem. Ezt belőttem, ment, ok. Láttam valami 1.5V@4G-s procit nézeget, hát 1.25V@4G-s procija lett helyette

Old Tata: Milyen lapod van? Amúgy ha nem kell a VT érdemes, ez már 45nm, cache ugyanaz, FSB-ben valszeg kicsit kevesebbet tudna, de nem nagy érvágás. Eladod, pár k-t hozzácsapsz és van egy 5200-d.
-
csdm
senior tag
[link] GTA 4 után (~15 perc játék) Azt vettem észre hogy a maximum FPS megnövekedett ,viszont adódnak olyan helyzetek, amikor az FPS nagyon alacsony 1-8 közé esik :S és nem a legnagyobb dugókra jellemző, hanem akár a tengerparton is. Ez a RAM kisebb órajelének "köszönhető"? most 2,5-re állítottam. Ha magasabb Mhz-en menne a RAM elképzelhető hogy nem lennének ilyen kisebb laggolások? Eddig nem voltak...
-
Chaser
legenda
-
fagy53
nagyúr
"csak terheléssel lemegy a fesz ami természetes" - ez nem biztos, hogy természetes csak úgy van beállítva.
Intel ajánlás, hogy legyen drop a CPU túlfeszvédelme miatt. Nálam, egyáltalán nincs drop, sőt 0.01V-ot emelkedik a fesz a terhelésnél, igaz ezt azért állítottam be így, mert alacsony feszültségen, 1.08V-on használom a procit. 
-
promisz
aktív tag
oliba: állítólag (azt mondják), hogy a procim (E5200) még így se használja ki teljesen a videókártyámat (geforce 9600gt).
Kipróbáltam a 12,5x266-ot de nem akar elindulni (kék halál win betöltésnél). A VID-et felemeltem 1,33-ra de így se.

Amúgy teszteltem egyet úgy hogy beállítottam magasabb szorzót kissebb FSB-t (ugy hogy kijöjjön a 3,15 ghz) de kb. ugyanannyi pontot ért el 3dmark--ba mint nagyobb fsb-vel és kissebb szorzóval.
Aztán persze próbáltam húzni az FSB-t magasabbb szórzóval, de nem ment 3,15 ghz-nél tovább (blue screen).
Viszont a Vcore meg -0,1xxx -et nem tudom beállítani mert akkor a 3,15 ghz se menne. (És ha nem menne akkor nem lenne értelme tuningolni mert nagyo kevés lenne a gyorsulás.)
További kérdéseim:
Az MHC az mire szolgál? Miért jó ha plusz feszt adok neki?
A RAM-oknak adhatok több feszültséget?
Ha igen, akkor tovább tudom húzni mint 960 mhz? -
zoo8800
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Építő/felújító topik
- Félmilliónál is többen voltak kíváncsiak a Cronos: The New Dawnra
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Windows 11
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan X / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
:
Ha megvan a proci, akkor dobok majd pár képet! 

?

Szép példány lesz ez is.