- Argos: Szeretem az ecetfát
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
5leteseN #7592 üzenetére
Akartam volna mondani hogy a VRM nem bírja rendesen, de csak 120W, azt még táplálnia kell, esetleg ha aktiválva van az allcore turbó, akkor gondokat okozhat. Nálam a 2640 csak 8/16, kisebb Watt, meg erősebb VRM(+gyári ventis hűtés) a lapomon.
Mondjuk a DDR3 gondhoz több tippem nincs, mert én desktop DDR4- et használok(megvolt már a lap előtt feleslegben). A Huananzhiba DDR3 server RAMokat is pakolhatnék, de így okafogyott. -
válasz
5leteseN #7590 üzenetére
Aidával mértem régen a DDR3-as X99-es rendszert. (ez volt az első ilyenem)
Teljesítmény visszaesést az alábbiak okozhatják:
ECC hiba - HWinfo-val whea számláló elvileg írja ha van ilyen. Túlhajtott/hibás ram okoz ilyet amikor ugyan stabil de a procit meg dolgoztatja az ECC-vel és visszaesik a teljesítmény.
Túlmelegedett ram, bár nem annyira jellemző de 70-80 fok felett throthlingolhatnak. Aidával érdemes ránézni a ram szenzorokra.
Túlmelegedett proci vagy rosszul beállított TDP limit. (Aida szenzorok, illetve Aida CPU id oldalon TDP limiteket megnézni.)
Túl sok rank (quad rank ramok kettő egy csatornában) okozhat talán ilyet de ez csak tipp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged