- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Kaslerka #7071 üzenetére
Ez bonyolult.
Van ez az E5-2696V3 Xeon amit nem lehetett megvásárolni boltban (intel oldalán semmi infó nincs róla), de azért eléggé sokat gyártottak belőle cégnek-cégeknek, hogy tele legyen vele mostanára az ebay, aliexpress.
Ez az egyetlen 'sokmagos' xeon ami boost-ol 3,8GHz-re + kapott egy kis BCLK emelést, így 3960MHz nálam.
Unlocked Turbo-val(hack, mod, ahogy tetszik) az összes szálon tudja ezt.
Az i7-es procikkal szemben itt sajnos beleszól a dologba a TDP (ennek 145W - lehetett volna legalább 165W, mert egy 14magos 2697v3 a maga 3,6GHz max turbójával is 145W), ha eléri ezt a határt, akkor throtlingol, elveszi a szorzókat. Ezt a TDP határt kicsit nehezebben elérhetővé teheted ha undervolt-olod a procit, de még stabil maradjon a rendszered.
A CPU-Z Bench alatt ilyen:
Ha pl. alapon hagytam volna a cpu feszültségeket, akkor legalább 3-4 szorzóval is alacsonyabban futna le ez a teszt.
Az alaplap bios-át kell moddolni, hogy elért ezt a 'hatást' és csak E5-26XX V3 procikban van benne ez a kihasználható 'bug'.
Minden szempontból gyorsabb így a rendszer, 3dmark-nál is nagyon kijött pl.: 29428 (modding előtt kb. -1500pont)
Cinebench R23-ban 15278 cb (modding előtt alig értem el a 14k pontot)
Játékoknál is szépen használ magasabb órajeleket.
Habár a modding előtt jobban lehetett emelni BCLK-t, mert nem kellett a feszültséggel lefele játszani, de csak pár tizedről van szó. A 4,0GHz nem volt meg, de az is csak 1 szálon lett volna.
Oroszok csináltak TDP limit kilövő mod-ot, de nekem még nem sikerült beélesítenem.
Na azzal nagyon durva lenne ez a cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest