- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
Ízlések és pofonok. Nekem szerencsére egyikkel sem volt gondom. 870 Extreme3, Z68Ext3Gen3, H97 Fatal1ty, Z97 Extreme6. Más lapnak meg más a gyíkja, pl gigabyte-nak gagyi a ventivezérlése.
-
laychi
veterán
Nincs más hátra,mint kimondani:
"asrock"
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
baritz1995 #37283 üzenetére
Na, ez jó hír!
Szívesen segítettünk!
-
baritz1995
tag
válasz
#Morcosmedve #37243 üzenetére
Sziasztok
Megoldodott a ram kérdés,a fix értékek beállitása óta( cl10 1600mhz) hibátlanul megy a konfig,a biztonság kedvéért nyomtam egy ram tesztet is,hiba nélkül végig ment.
Köszönöm a segítséget -
kamerad
csendes tag
Üdv!
Asrock Fatal1ty z97x lapom van 4790k procival. A kérdésem az lenne,hogy tudnám a Vcore-t adaptiv módban állítani? Jelenleg 1,250V,ennyit ad AUTO beállítással. Override módban tudom fix értékre belőni, és offset eltolás is működik ha beállítom. Adaptivban viszont marad a gyári 1,250. Valamit nem jól csinálok? Nem vagyok egy nagy "tuningos" játékra használom többnyire. -
TeeBee73
veterán
válasz
dragonfx #37275 üzenetére
+1 az SSD-re. Mindhárom asztali gépemben azon van a rendszer, és a sűrűn használt programok.
(Az első az adatlapon, a másodikban egy Kingston UX120, a harmadikban meg egy 32GB-os Silicon Power, amit még azért nem cseréltem le, mert 10 {!} év kisker garanciával adták). Szóval, SSD. -
Weareus
addikt
Nem kell ide hajszárító.
[link] -
Anubis_9
addikt
-
dragonfx
veterán
Ha nem jatszok a gepen csak net zene letoltes amire hasznalom van ertelme i3 >>i5 csere.
Illetve ssd.t berakni i3,melle erdemes? -
Weareus
addikt
válasz
MK VII #37269 üzenetére
Igen, az lehetett a gond, hogy a nem indulás okát én egy-két izzadtságcseppen határoztam meg, ami szerelés közben a lap fölé hajolva (bár vízálló deszka) rossz helyre került (pci-e slot).
Ok, mondom akkor széthúz, áramtalanít, 2 l nagy tisztaságú desztvízzel átöblöget, napokig szárít oszt majd jó lesz.
A baj az volt, hogy közben bios resetben volt a jumper, így az elem gyakorlatilag folyamat rövidre zárta magáta vízfilm miatt.
-
MK VII
veterán
válasz
Weareus #37268 üzenetére
Az kemény...
Tényleg nem szoktak kifolyni a lítium elemek.. Épp órás vagyok.. Rengeteg elemet cserélek nap mint nap és még sosem láttam ilyen 2032-est ami kifolyt volna.. Viszont jó nagyot tudnak pukkanni, ha egymáson van sok egy edénykében... Többször fejeltem már le az asztalt ijedtemben, mert a fiókban a cserélt elemek durrantak egy nagyot. -
Weareus
addikt
válasz
Melorin #37267 üzenetére
Szükségtelen.
Voltam otthon, kivettem az elemet és ez fogadott. Na, uzsgyi az óráshoz...A jobb oldali nyilván az új (800 ft, órástól)
A bal oldalit megnézte, csodálkozott, hogy kifolyt, mondta, lítiumosok nem szoktak. Kimérte és mondta, hogy: zéró pont zéró.
Lehet, hogy nem tett jót neki a desztvízzel történő átmosás (átöblögettem az alaplapot) miközben Clear CMOS módban volt néhány napig. LOL., persze áramtalanítva.
-
Weareus
addikt
Sziasztok!
Lehet, hogy bios problémáim vannak?
Alaplapos topikba bedobtam, csak mivel itt a 1150-eshez értenek páran, gondoltam belinkelem ide, hátha valaki tud segíteni.
Köszönöm.
Link. -
Puma K
nagyúr
Jó ideig elég lesz ez a 4790K: [link]
-
laychi
veterán
válasz
F e Z o #37257 üzenetére
12-13k ért vettem anno használtan a noctua nh d14-em(amikor még 30k körül volt.
amég socketkompatibilitás van nem adom el. sőt, inkább veszek majd hozzá lefogatót(am4-hez is kijött, biztos ki fog máshoz is)
a teljesítménye mérföldekkel jobb, mint annak a linkelt cm-nek.
a hyper 212-re több mint 20 fokot rávert anno a delidmentes 4670k-nál 1,2 voltnál linx alatt. -
laychi
veterán
válasz
MaidenFan #37250 üzenetére
Ezekre a procikra minimum egy duplatornyos lég- vagy egy 240-es aio vízhűtés ajánlott,főleg, ha gyári pasztás,azaz nem delidelt.
nem is kell tuning,alapból 4,4Ghz-re boostol ki tudja mekkora fesszel...
presze egy két normálisabb 1 tornyossal is el lehet lenni,de tényleg legyen normális, ne olyan játékhűtő,mint amit linkeltél. -
TeeBee73
veterán
válasz
Redneck #37247 üzenetére
Nekem a 3 gépből kettőn 10 x64 van, a harmadikon 7-es. Jogtiszta mindegyik. (Az egyik az adatlapon lévő, a második egy AMD A8-7600, 8GB RAM, a Win7-es egy kétmagos Pentium 4GB-al, {a pontos típust fejből nem tudom, az anyáméknál van}, játékhoz én is inkább a 10-et javasolnám).
-
MK VII
veterán
válasz
MaidenFan #37250 üzenetére
Szia...
Úgy érted fölé...
Én keveslem erre a procira ezt a hűtőt..
Legalább egy 4 csöves-t nézz nagyobb ventivel.. Szerintem CM-ből minimum 212 EVO.
Nem tudhatod mennyire rossz a pasztázása a procinak és ez a hűtő amit kinéztél, még lehet, hogy csak határeset lesz a hűtéséhez.. Azért ebben a processzorban van kraft.
De inkább fáradj át ide.
Megtalálják neked árban és teljesítményben azt ami neked belefér a keretbe.. -
MaidenFan
tag
Üdv urak!
Érdeklődnék hogy egy 4790k alá őlég lenne egy ilyen hűtő? "nem lesz tuning"
Az alap Coolerrel nem merném használni pláne amikor ilyen meleg van
[link]
Köszi a válaszokat -
#Morcosmedve
veterán
válasz
baritz1995 #37248 üzenetére
Oké, hajrá!
Nm.
(#37247) Redneck: Csak egyből a legújabb verziót tedd fel, tisztán, ennyi.
-
baritz1995
tag
válasz
#Morcosmedve #37246 üzenetére
Rendben,koszonom
Amint haza erek,kiprobalom
Jelezek, ha van fejlemeny -
#Morcosmedve
veterán
válasz
baritz1995 #37245 üzenetére
Jaaa, az úgy oké
Mint írtuk, 1600CL11 elég bő kellene legyen...
-
F e Z o
veterán
Érdemes ebben a felállásban alacsonyabb órajelen üzemeltetni a ramokat, lazább időzítéssel. 1600cl11
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
baritz1995 #37242 üzenetére
Az se garancia, mert már eleve eltérőek, de próbálkozz legalább ennyivel igen.
-
baritz1995
tag
válasz
#Morcosmedve #37241 üzenetére
Akkor ket cl10-es rammal megprobalom kitesztelni,aztan szerzek a harmadik melle egy ugyanilyen ramot.
Gondolhattam volna,hogy ez gondot fog okozni -
#Morcosmedve
veterán
válasz
baritz1995 #37240 üzenetére
Nagyon nem szeretik a lapok ezt a felállást. Nem véletlen kéne legalább 2-2 ugyan olyan, de lehetőleg négy ugyan olyan RAM. Ennek ellenére is a legjobb, ha csak kettő modulból épül fel a rendszer.
Használd 1600-on CL11-en, hátha úgy stabil lesz, vagy próbáld meg a CL10-et kitesztetlni.
-
baritz1995
tag
válasz
#Morcosmedve #37239 üzenetére
Eddig harom db cl10-es 1600-os hyperx volt bent,most ment 4-nek egy cl11es 1866-os szinten hyperx,lehet ez lesz a gond(csak ilyet kaptam)
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
baritz1995 #37238 üzenetére
Lehet OC is és lehet mind a kettő para. Ilyenkor célszerű resetelni a BIOS-t, akár elemet kivenni, aztán nekiállni újra kitesztelni.
-
baritz1995
tag
válasz
#Morcosmedve #37237 üzenetére
Nem szandekos volt
azt hittem,az oc-val kapcsolatos a problema
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
baritz1995 #37236 üzenetére
Milyen jó, mikor látatlanban kitaláljuk, hogy memória. Te meg elhallgatod a legfontosabb részletet
Nincs mit. -
baritz1995
tag
válasz
ricsi8800gt #37235 üzenetére
Koszi a tippeket,erdekes modon pont uj ram kerult a gepbe,megprobalom ai igpu-s dolgot is
Sajnos csak szerdan lesz lehetosegem,de annyira zavart a dolog,hogy kenytelen voltam megkerdezni
Koszonom a gyors valaszt -
ricsi8800gt
addikt
válasz
baritz1995 #37233 üzenetére
4.2 Ghz 1.2V ?kissé sok az nem?alap feszkon kellene mennie.
ram,vga,cpu ki és ne legyen áram alatt bő 5percig és csak 1 modulla probáld meg életet lehelni bele,igp-u-rol egyenlöre,elem ki és ne legyen áramalatt aztán 1 modullal és vga nélkül probáld meg -
#Morcosmedve
veterán
válasz
baritz1995 #37233 üzenetére
Szerintem ez memóriával kapcsolatos hiba. Alapon minden rendben? Alapon és XMP-vel?
-
baritz1995
tag
Sziasztok
Segitseget szeretnek kerni!
Van egy Gigabyte z97x-ud5h bk alaplapom melyben egy intel i5 4690k procit huztam fel 4,2 ghz-re 1,2v mellet.
Minden hibatlanul ment,aida stress test,jatekok hiba nelkul futottak,aztan amikor leallitottam a gepet,folyamatos ujra indulast generalt.
Indulasnal a lap a 32-es kodnal akad meg.
Backup biossal hibatlanul bootol.
Cmos reset is volt,de az elsodleges bios igy sem mukodik
Mi lehet a problema?
A valszokert elore is koszonet -
Puma K
nagyúr
válasz
Redneck #37226 üzenetére
Én (gépem az adatlapom) és egyik régi komám (i7 4790K, 4x 8GB RAM, GTX 970, 1db SSD 2db 500GB-os HDD) még mindig 64 Bit-es Windows 7-et használunk.
Azért maradtunk ennél az OS-nél még mindig, mert ezt a rendszert kiismertük, tudjuk azt esetlegesen felmerülő problémák megoldását az elmúlt évek tapasztaltai alapján ami alatt kiismertük a Windows 7-et.
Játékra és média munkákra (fotók és videók) használjuk a gépeinket.
Pont ebben a hónapban merült fel bennünk, hogy milyen régóta használjuk már a Win7-et, és az újabb játékok-programok és hardverek miatt lehet kénytelenek leszünk hamarosan lecserélni.
Erre mikor ezt beszéltük akkor másnapra jött a hír, hogy lesz az Age of Empires-nek felújított változata, ami kizárólag Windows 10-en lesz elérhetőEz egy jel, hogy haladni kell a korral!
Még régebbről meg az jut eszembe, mikor széles körben használt volt a Windows 98, de már a Windows XP is kint volt... akkor még volt számítógép szerelőm (lol
) aki azt javasolta, hogy legyen 2 partíció és játékra Windows 98, internetezéshez meg Windows XP a javasolt
-
MK VII
veterán
válasz
Redneck #37228 üzenetére
Szerintem teljesen egyértelmű, hogy Windows 10-et kell tenned...
Ne foglalkozz azokkal akik lehúzzák a win 10-zet.. Vannak hibái néha, de együtt lehet velük élni, meg lehet oldani őket. Ilyen játékok alá szerintem nem kérdés melyik rendszert kell raknod. Máskülönben sokkal pörgősebb a gép win 10-zel mint win 7-tel. Nem tudok érveket felsorakoztatni 7-tes és 8.1-gyes rendszer mellett.. 8.1 eleve egy zsákutca...
A lényeg, hogy olyan telepítőt válassz amiben már benne van a CU frissítés és ne telepítés után frissítsd fel CU-ra a windows-t. -
F e Z o
veterán
H97-es deszkákban örülni lehet annak is, hogy van cpu tuning, persze az sem mindegyik deszkában. Ha oc van, akkor energiagazdálkodás nincs, illetve a ramok is csak 1600MHz-en hajthatók benne. Energiagazdálkodás egyébként sem nagy dolog, nem is használom, s fogyasztásban sem látszik meg a dolog.
(#37226) Redneck : Szerintem nyugodtan repülhet fel win10 x64.
-
Redneck
nagyúr
Hülye kérdés és nem szeretnék hitvitát belőle. Nemsokára memóriát cserélek 2x8GB-ra, a rendszer újratelepítését tervezem.
Milyen OS-t javasoltok játékra? Jelenleg Windows 7 64bitet használok, a rendszer SSD-n van.
A legfontosabb a sebesség, és a smooth játékélmény lenne.
CSGO, GTA V, BF4, BF1, UT, Project Cars megy leginkább, de sok régebbi eredeti játékot is nyomok. A Forza miatt Win10 jó lenne, de kicsit tartok tőle.Haswell platform szempontjából mi a legjobb?
-
válasz
laychi #37224 üzenetére
Igen, erre gondoltam én is, hogy sokat nem számít. Viszont rájöttem mi volt a probléma ennek ellenére. Kipróbáltam, hogy törlök minden olyan progit, amit az OC és teszt miatt használok, hátha valamelyik felülír bizonyos BIOS beállítási értékeket. Gőzöm nincs melyik volt, de bevált!
Bár a feszültség még mindig fix, de ahogy írtad is, sztem nem sokat számít.
Köszi!
SP!T -
laychi
veterán
ne fájjon miatta a fejed, idle ha annyi feszt kap, mint terhelés alatt, pár fok és watt differencia van adaptívhoz képest.
baja nem lesz így sem.
én pl c-state-eket nem használom csak a leírt beállításokat a lapomnál.
giga z87x ud5h lapban nekem sem volt adaptít.
valószínűleg a 2 gyártó a 4x70 procik miatt vette ki vagy bele se rakta a funkciót az avx 2.0 által generált extra feszek miatt. -
Na ez is érdekes, mert nekem csak auto és override van. Külön van mód offset-el játszni még. De az is csak annyit csinál, hogy terheléstől függetlenül hozzáadja állandóan a Vcore-hoz az értéket.
-
Sziasztok! Alaplapos topicba már írtam, de nulla választ kaptam. Megpróbálom hátha itt tudtok valami ötletet adni. Igazából procis kérdés is egyben.
Adott egy ASRock H97 Fatal1ty Performance alaplap. Egyszerűen nem működik a SpeedStep vele... C1E, SpeedStep, C3/C6 "auto"-ról, "enable" értékre állítva van biztos, ami biztos alapon. Az alábbi érdekes problémák jönnek elő:
1. Win10 energiaellátást "energiatakarékos"-ra rakom, akkor minden szép és jó, de lassú lesz a Windows. Akkor is ha manuálisan minden úgy állítok, ahogy teljesítmény centrikusan is van.(Placebo és pont más miatt szaggatott a gép netezéskor? Lehet..)
2. Win10 energiaellátást "kiegyensúlyozott"-ra rakom, akkor a gyári órajel, -200MHz-et csökkent (i7-4770K) azaz 39-ről 37-es szorzóra.. Akkor is ha a min cpu teljesítmény 5%-ra állítom.
3. Win10 energiaellátást "teljesítmény centrikus"-ra állítom, akkor mindig fullon megy. Akkor is, ha a min teljesítményt 5%-ra állítom.Tehát csak energiatakarékos módban akar működni.
Viszont! Ha a szorzót megemelem (non-z OC-s alaplap), akkor soha egyáltalán nem megy le semmi. Se fesz, se szorzó... (non-z OC biosra van downgradelve)
Már napok óta próbálgatok mindent, de nem megy.
Ill tömören amit el akartam érni, hogy 4770K menjen 4GHz-en a lehető leghűvösebben. 1.030V-al ezt sikerült is elérnem (nem tudom mennyire jó eredmény), de a fentiek hiányában semmi értelme így.
-
Anubis_9
addikt
Van a polcomon egy Spire SP-700-as ezüstpaszta. Képek róla: 1, 2. Most a 4670K-m normál noname fehér pasztával van bekenve, lehetséges, hogy ezzel az ezüsttel jobb lenne? Ha igen, szétszedem és újrapasztázom, de ha csak 1-2 fokkal lenne hűvösebb, akkor inkább veszek MX-4-et én is. Amúgy Cooler Master Z600-as hűtő van rajta 12 cm-es Noctua ventivel. Az MX-4-nek 8,5 W/mk a hővezető-képessége, ahogy neten nézem, az enyémnek meg 2,17 W/mk... Elég messze van tőle...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest