- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
-
LOGOUT
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
Nemrég újítottam a rendszeremet S1155-ről S1150-re:
ASUS Maximus VI (Z87) Hero + I7-4770KManual tuning első kísérlet ezt hozta: 4.4GHz Adaptive mód és 1.120V (1.110-en már fagyott a prime95)
1.120-on megy minden stabilan eddig: BF1, prime95, AIDA stabilitásteszt.
Ez jónak számít?
-
laychi
veterán
Linx 0.6.5 már avx 2-t terhel, az 15-20 fokkal jobban melegíti a cpu-t. Viszont sokkal több gflops jön, mint nomál linx vagy ibt-nél.
Occt is jó tesztprogi.
(Small data set első fülön)
Nálam a linx 0.6.5-ös beállításhoz kért még pluszt, pedig ennél alacsonyabbak voltak a hőmérsékletek) -
laychi
veterán
Mivel mértél eddig stabilitást és mivel méred most?
Normális, ha több feszt kap.
Alap progiknál stagnál,kb a beállítottat kapja,full terheltségen +16mV,vagy több is lehet.
Nekem pl 1,296V volt biosban állítva,linx,prime,stb alatt stabil volt,de erős terhelés mellett 1,312V-ot kapott.
Úgy tűnik a te procid egy gyengébb darab.
Esetleg próbáld meg a ramod alapra tenni és tesztelj úgy,lehet ott van a kutya elásva. Lättam XMP profil,de az sem biztos,hogy mindig tökéletes. -
Tibal
tag
válasz
laychi #37788 üzenetére
Akármit állítok, most már nem akar 4.5gh 1.300 vcore alatt stabil lenni. :-D Már proci hütőt is 1500n forgatom, de semmi. 74 fok még belefér vagy már sok? Esetleg azért kapok kék halált?
A másik pl 1.292vt adok biosból cpuzbe látom, hogy 1.304et kap. 4.4ghzen próbálom most, 1.270 adtam biosba rendszerben látom, 1.280al megy...
-
laychi
veterán
adaptív módban feszültséget, órajelet,mindent visszavesz a proci,override-nál csak az órajelet,de fix feszt kap folyamatosan.
Override-nál avx-es terhelésnél tartja a beállított feszt,adaptívnál megnövelheti,korábban az első haswelleknél ez nagy gondot jelentett,mert akár 100-120mV-ot is adott a procinak avx-avx2 terhelés alatt,emiatt méginkább hűthetetlenné váltak.
pl,ha beállítottál 1,26V-ot xxxx órajelhez,akkor avx alatt 1,36-1,38V-ot kapott.(IBT,LINX,Prime95 28.5 és feletti verziók) -
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Aida nem sokat ér. Inkább futtass rog realbench stresstestet(8gb rammal)
Nem kell semmit állítanod,ha lefut a rog teszt,esetleg a vcore-t próbáld csökkenteni. ne aprózd el, 0,020V-tal csökkentsd,amikor instabil adj neki 0,010-et,ha továbbra is instabil,akkor állítsd a legutolsó stabil feszültséger.
Esetleg x265 benchmarkot is futtass. -
Tibal
tag
válasz
#Morcosmedve #37781 üzenetére
Akkor 4.6-n nem nyert a proci.
-
Tibal
tag
Sziasztok, i5 4690k-nál mennyi vcore a normális még? 4.6ghzen megy a proci 1.340 v, mennyire életképes ez így? 4.5n 1.270 van biosból adva neki. Megy, de twitchen livet nézek összeomlik a firefox, integrált videokártyáról fut még lehet ez a baj?
-
Redneck
nagyúr
Grózi és laychi:
Ne aggódjatok ha infó kell, úgyis megtalálunk privátban. Láttuk ám hogy mennyit voltatok a topikban... -
válasz
wolfman #37774 üzenetére
Nálam egy 4 gigás 960 GTX-el elvolt úgy, hogy a VGA a játékokban végig 100 %-on pörgött, a proci kihasználtság meg a játéktól függően, úgy 70 és 85 % között volt, tehát soha nem volt proci limitem. Én azért cseréltem le egy i7 4790-esre, mert tervbe van véve egy 1070-es, vagy egy 1070 Ti-s kártya, oda meg már kevés lett volna.
-
válasz
F e Z o #37772 üzenetére
Szó szerint úgy van, ahogy írtad. Én most a hónap elején adtam el, a közel 3,5 éves i5 4570S-es procimat, amit végig alulfeszelve használtam. Egy Asus Vanguard B85-ös lapban, offset módban, a CPU Core Voltage értéket, - 090 értékkel csökkentve, végig stabilan futott, az olyan játékoknál is, mint pl. a GTA V, BF1, BF4, The Division. Alapjáraton a Core Voltage értéke 0,596 V volt, maximális terhelésen 1,000 V volt.
-
F e Z o
veterán
válasz
MasterDeeJay #37771 üzenetére
Ha alul van feszelve, akkor nem biztos, hogy kilép a TDP keretből. Márpedig a 3,6GHz-t illene vinnie 1V környékén.
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
wolfman #37769 üzenetére
Ezt az összehasonlító oldalt szoktam használni ha CPU-ról van szó. 4570 vs 4570S
4 magon is egyforma Turbo órajelen mennek? Ha igen, nem értem miért van különbség. -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy mi a különbség az i5 4570 és i5 4570S között?
Látom, hogy alap órajel ami alacsonyabb az S-nél, meg a TDP-jük különböző. Ám jelentős teljesítménybeli különbség van? A turbó órajelük megegyezik, játékoknál meg inkább ez a mérvadó, nem? -
MasterMark
titán
Üdv,
Van valakinek kölcsönbe egy IGP-s kisebb Celeron, vagy Pentium egy próba erejéig? Köszi.
-
Puma K
nagyúr
válasz
kicsipapucs #37765 üzenetére
Köszi!
Holnap-ma ránézek az egész BIOS beállításaimra...
-
Bismarck24
tag
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #37761 üzenetére
A BIOS-ban van egy 100:100-as opció (hirtelen nem tudom mi a neve) amit kézzel lőttem be. Akkor ezek szerint át kellene állítanom 100:133-ra
-
Venyera7
senior tag
válasz
#Morcosmedve #37759 üzenetére
Igen,de ha kicsit magasabb az sem baj, ha be van lőve a subtimings. Nálam ez a max 1600mhz ramokból.amit ki lehet hozni. Régebbi mérés
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Enigma1945 #37758 üzenetére
Igen, CL-nél a kisebb a jobb.
-
Puma K
nagyúr
válasz
F e Z o #37752 üzenetére
1.55V-ot kap jelenleg.
Korábban próbáltam 1.65v mellett 2400Mhz-cen a mostani időzítésekkel, de terhelés közben HyperPI-ben egy idő után elkezdett bugolni a Windows felülete, fagyás majd kék halálozott a rendszer.
2200Mhz mellett próbálnám meg az időzítéseket finomítani.
-
laychi
veterán
válasz
Gróf... #37745 üzenetére
benchekben pár pontot hozhat, Videó kódolásnál is dob egy kis pluszt, de az annyira minimális, hogy nem éri meg hozzányúlni.(biztos van még máshol is valamit, de passzolom.)
Viszont, ha a biosban belépsz láthatod, hogy azonos órajelen többet kap auto-n, mint maga a core.
maximum 1,2V-ig ajanlott felvinni a feszültségét, de ha instabil a beállítás, akkor csak problémát okoz. -
Puma K
nagyúr
válasz
Puma K #37735 üzenetére
A RAM időzítésekben tudna valaki segíteni, hogy 2200Mhz mellett lejjebb tudjam vinni?
Találtam egy tesztet amiben ezeket az értékeket lőtték be:
Viszont nekem 1.65v mellett és a fentebbi időzítésekkel nem boot-ol a Windows sőt a BIOS-t sem tudom behozni csak fekete a képernyő és a BIOS reset segít egyedül.
Próbáljam meg a saját értékeimből -1-gyel csökkenteni az időzítéseket amely esetemben az alábbiak: 11-13-13-35 ?
-
Gróf...
aktív tag
Üdvözlet Hölgyek Urak!
4770K
El tudná magyarázni nekem valaki, szépen, nyugodtan, érthetően, hogy miért "KELL" a core és az uncore (ring) órajelet egymás közelében tartani? Egyáltalán kell-e? -
laychi
veterán
válasz
#Morcosmedve #37739 üzenetére
De ha meglátsz rajtam egy méhkast medve, nem ám rám mászol
-
laychi
veterán
Búcsúzom a topiktól, eladtam a procim és a lapom.
Majd még úgyis rá lesz nézve a körmötökre egy ideig, ha valakinek kell segítség pm-ben is kereshet. -
colossal89
tag
válasz
Weareus #37733 üzenetére
Nekem pl nagyon tetszik.
Én nem mentem még 1,25V fölé 4800mhz-n nem volt teljesen stabil, 4700-on beton stabil uncore 4300mhz 1,162V ebben megy 24/7-be, még lehetne nekem lentebb venni a core veszt valószínűleg, egy kicsit. 5000-hez mekkora uncoret használtál? Illetve 2 vagy 4 mem block volt a gépben?
-
Weareus
addikt
válasz
laychi #37726 üzenetére
Közben pihentetem az Asrock deszkát, aprón lecsaptam egy Asus Maximus VII Rog-ra. Fenti képeken látható sebességet ilyen bios beállításokkal sikerült elérni:[link] Mora, d5, és hűtött víz nélkül. (A légkondit sem kellett bekapcsolni.
).
Szóval úgy néz ki, hogy egy Asus az mégiscsak egy Asus. (A voltot még lejjebb kéne vennem, szvsz). -
F e Z o
veterán
Ez a haswell topic, az a proci sandy bridge, egyébként 1600-1866MHz cl9-es ram bőven elég mellé, mivel elméletileg csak 1333MHz-es ramokat támogat, de xmp profilban tudod majd fentebb használni.
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok,
érdeklődöm, hogy 2500K-hoz érdemes 2133Mhz cl11-es RAM-ot használni?
-
Weareus
addikt
válasz
laychi #37724 üzenetére
lehet a magokat kapcsoltad ki, nem a HT-t?
Hát, a cpu beállításokban voltam, nem az extreme tuning részben a biosban, ha arra gondolsz.
Az extreme tuningnál van ugye hogy per core all core v. mi, azt nem bántottam.
Sőt, igazából csak egy dolgot állítottam és az a ht on-ról off-ra volt, semmi mást nem piszkáltam.
Lehet, hogy a program (ibt) verziószáma is fontos lehet? -
Rambi
tag
Sziasztok! Elérkezettnek látom, hogy 4670k procimat egy kicsit túlhúzzam.
Lapom: Asus z97-ar
Hűtő: Be quiet! Pure RockCsatolnék pár képet, mert fogalmam sincs, hogy mik ezek az állítási lehetőségek.
Kedves fórumozó kollega korrekt tuningolás leírása alapján kezdtem csinálni. Mennék tovább még a hűtés is bírja. -
Puma K
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #37716 üzenetére
"Kisebb feszt is kér a stabilabb állapothoz, mert nem ugrál a szorzó állandóan."
Ó igen, ha hazaértem meg is van a délutáni-esti programom
Köszi!
-
Weareus
addikt
válasz
#Morcosmedve #37716 üzenetére
Köszi, ez hasznos volt.
Gondolom, a procidegradáció amúgy sem egy állandó max gyári órajel miatt szokott bekövetkezni, hanem főleg a túlfeszelések miatt. (Persze a hűtést is jó, ha megkapja.) -
Puma K
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #37714 üzenetére
Gyakorlati tapasztalat híján nem tudom megmondani mért lehet baj, ha a processzor maximális órajelen jár folyamatosan, de a szavaidból azt veszem ki, hogy ez nem igazán probléma.
Hasonlót szerettem volna beállítani külső programmal (ha lenne ilyen, de ezek szerint nincs) mint az Nvidia VGA driver-ben lehet, hogy adott programok esetén maximális órajelen jár, de ha nincs erre szükség akkor visszaveszi az órajeleket.
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Van arra lehetőség valamilyen Windows alól futtatható programmal vagy beállítással a Windows-on belül, hogy a CPU adott program esetén maximális órajelen járjon és ne vegye vissza semmilyen körülmény között az órajelet?
Tudom ilyet lehet a BIOS-ban és a Windows energiagazdálkodási módjánál állítani, de akkor minden esetben maximum órajelen jár a CPU. Nekem meg csak adott programoknál kellene ez a lehetőség.
Üdv
Puma -
-
Weareus
addikt
válasz
F e Z o #37708 üzenetére
Értem. Most már a 4 gb-os beállítást használom, ez még egy régebbi (07. hó) eredmény volt.
Sajnos a tuningban nem vagyok otthon, próbálok keresgetni Asus Maximus VII formula + I7 4790k oc guide-okat és azok alapján finomhangolni. Ha valaki tud esetleg ilyen oldal/akat videót, tippet:
Új hozzászólás Aktív témák
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- Mozilla Thunderbird
- Gyúrósok ide!
- Assetto Corsa EVO
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest