Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• laychi

veterán

válasz HSM #20099 üzenetére

"-feleslegesen tesszük ki a procit egy komoly fizikai stressznek, amivel a kupak levétel jár. Statikus elektromosság könnyen kárt tehet benne a folyamat során, a penge kárt tehet benne, a CLU sem egy túl barátságos anyag, a sapka visszaragasztása sem mindig tökéletes, a satus módszer pedig szintén komoly fizikai stressz, ami kétes kimenetelű"

A gyáron volt esetleg szalagon,a kezemben nem futkározik,hogy leverje a víz :D
    Miféle fizikális stressz?
    CLU nem fogja bántani a die-t.

A kristályos szilícium tömör formában csak magas hőmérsékleten reakcióképes. Oxigénnel reagálva 600 °C felett szilícium-dioxid, nitrogénnel 1400 °C felett nitrid, szénnel 2000 °C felett karbid keletkezik. Kéngőzökkel 600 °C-on, foszforgőzökkel 1000 °C-on reagál. Fluorral már szobahőmérsékleten is hevesen reagál, a nagyobb rendszámú halogénekkel viszont már csak magasabb hőmérsékleten (300 °C, illetve 500 °C-on) lép reakcióba. E reakciók eredménye színtelen, illékony tetrahalogenid (SiX4). Fémekkel szilicideket alkot. Vízzel és savval nem reagál, de a lúgokban jól oldódik (wikipedia)

Ha már 300 fokot elér,hogy kölcsönhatásba lépjen bármivel,az régen rossz.

"-bukod a garit, ami amúgy kellemesen hosszú lenne, 3 év, és bármikor jól jöhet, nem olcsó cuccok ezek"

Kétség sem férhet hozzá,hogy jól jöhet a gari,de ha van is tudnak szőrszálhasogatók lenni a boltok...Igaz van fogyivédelem.

"-a gyári forrasztás nem CLU-val történik, más anyaggal, nyilván olyannal, ami bizonyosan nem tesz kárt a CPU-magjában"

Egyértelmű,csak azt mondom,ha még össze is fúzionálna a két anyag,akkor sem lenne szerintem semmi baja...egyébként szerintem a forraszanyagok is vezetik az áramot...(Ha össze cinezel 2 vezetéket akkor ott is átmegy az áram)

"Volt 4670K-m és 4690K-m, kidobott pénz volt a 4690K upgrade. Semmivel nem volt hűvösebb, csak nem a CM 212-vel hűtöttem, hanem vettem rá egy Matterhornt, ami így hozott egy max tízest a hőfokokon. Végül mindkettőnek 4,4Ghz lett a stabil vége, csak közben ráfizettem még a hűtőre, meg a procira is egy valag lóvét. Sejtettem, hogy ez lesz, csak valamiért nem hallgattam akkor a jobbik eszemre. :("

Sajnálom,hogy te ezt így élted meg.

CM Hyper 212-ről noctuára váltottam 5-6k volt a ráfizetés.(eladás,használt noctua vásárlás értelem szerűen) >> Nem bántam meg. kb 15-20 fok közt hozott erős terhelésnél

4670k vs 4690k >>utóbbi 100Mhz-el jobb + voltam szerencsés egy olyan darabot kifogni,ami adaptív módban csak annyi feszt ad a procinak,mint override-ban(a 4670k +100-120mV-tal ráfeszelt a beállított értékre)

Gyári állapotban a 4690k ~1,3V-tal 4,7Ghz-en ugyan azt a hőmérsékletet hozta ugyan olyan körülmények közt,mint a 4670k 1,24V-tal 4,5Ghz-en. Én úgy veszem észre,hogy megérte.

Új hozzászólás Aktív témák