Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
na végre valami eredmény tőled is!
magokra mondod a 60fokot vagy felszínre?
egyébként: pirosulti!
most épp 65-70 fok körül mennek a magok small fft-n 436*9-en=3925Mhz, 1.504v-al..
még csak 10 perce..
ez majd megy ki a faliújságra, ha kibírja a 15percet 
ezt az enzo-vs-dtek-et fejtsd ki bővebben!
(felpolíroztad az enzót? procit? a dtek-felvolt ha jólemléxem, ha nem polírprocit tettél alá, akkor jó hogy hozott rajta annyit.. jöhet priviben is..
) -
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Komolyan megfogadtam hogy ha netalán 3-4-et is találok, akkor mindet megveszem vicc nélkül, aztán majd eladom jó áron.
Csak azon húztam fel elöbb is magam hogy kb megkérdeztem az összes bazárost a ph-n, 3 kiskert 2 nagykert és sehol sincs L734A934, de még csak semmilyen L734-se, és mégis itt van pl paduc is aki ma vette. Én nemtudom vallaki felvásárolt 10-15 darabot oszt most a pincébe rejtegeti vagy mi, hogy ennyire nincs sehol. 1 hete 3is volt csak itt a ph-n.#7728 szerintem Nyugdíjas is ne aggodj.
-
-
bbchris
senior tag
-
didyman
őstag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
2200uF, nem 2300
. A feszültség mindegy, a 6,3V-os általában kisebb. A sorozat pedig YXF, YXG, MAZ, MBZ, MCZ lehet. Ha ez nincs, akkor a Yageo SC, ami még kapható. Egyébként 1500uF is elég volna első körben, ez méretben sokkal kisebb. Ha olcsóbb a ház, akkor a hátlap akár ki is vágható a plusz alkatrészek számára. -
-
didyman
őstag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Nem annyira bonyolult, de a valamilyen szinten barátság nem biztos, hogy elég: Pisztolypákával nagyon nehéz finommunkát csinálni, a 20W-os somogyi páka meg kevés a deszkához, ahol ilyen nagy felületű fóliák vannak. A furatgalvánozott panel érzékeny, óvatosan kell bánni vele, mert ha a galván kijön az alkatrésszel együtt, a rétegek közötti fólia oda többé nem köthető be
Ha van otthon pl. egy Weller 50W-os betéttel, és 8-as heggyel, akkor azzal kevesebb gond lesz.
Polaritás: Ha fordítva rakod be, esetleg diszkrét fény és hangjelenségek közepette elhalálozik, miután feszültség alá helyezed. Az alaplapokon a jelölés többnyire egyértelmű, de kivétel itt is van (Asrock), biztosra a kiszerelt kondik polaritásának jelölésével lehet menni, illetve a forrpontokon a (-) pont zárlatban van pl. a csavarhelyeken lévő fóliával, vagy az I/O panel fémborításával.
ESD: Műszálas ruhában nem szabad nekiállni, az LGA775 deszkák érzékenyek ilyesmire főleg a fedetlen CPU-foglalat miatt, ezért az LGA-t védő lemez behelyezése mindenképpen érdemes.
Forrasztáskor az alkatrészt nem szabad erőltetni, ha nem megy, tovább kell hevíteni, de maximum 8-10s legyen egy hevítés, utána fél perc pihenő. A kiforrasztáshoz szükség lehet a gyárilag takarékos forrpontot felhordani ónnal, ez nagyban megkönnyíti a leckét. Ónszippancs használható, de a sima mechanikus általában nem lesz képes kiszívni szilárdulás előtt az ónt (a nagy fóliafelület miatt hamar kihűl), így célszerűen a már kivett allkatrész helyét egyik oldalról hevítve, másik oldalról szívva érdemes pucolni.
Alaktrészt tövig, minél rövidebb lábbal rakunk be. A méret valóban probléma, a hivatkozott YXF Rubycon-ok meg elég nagyok. De főleg MSI deszkákon (ezek haltak elég sűrűn és a legjobb kondikal használták) előfordulnak Rubycon MBZ/MCZ kondik, ezek az YXF-eknél sokkal jobbak, kisebbek.A VRM bejáratánál is szok lenni néhány kondi, ezek 16V-osak, 1-2000uF értékkel. Ide többnyire helyileg is fér nagyobb, érdemes ezeket is kicserélni, ha már nekilát az ember
.
Memória, lapkakészlet kondijai is cserélhetőek, ha itt is tuningolni akar az ember, de nagyon nem kell túlméretezni, 1,5-2x-es érték bőven elég. -
R.Zoli
őstag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Vagy ez annál jóval bonyolultabb,mint x helyekre x kondikat beforrasztgatni?
Nem bonyolultabb ,mert konkrétan pont erről van szó, hogy be kell forrasztani másik kondikat a gyári heylére...A gond ott kezdődik ,hogy ha beforrasztasz új kondikat akkor hűtést nem fogsz tudni rakni a lapra mert mindenbe ütköznének a kondik...
-
Anthony28
őstag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Nem erről van szó.Általában az esetek nagy részében ahol még képet ad a proci attól vissza 200mhz-vel stabilnak kellene lennie.3850mhz-n is adott képet mi több a 3d mark is lefutott.Elvileg 3600-on meta stabilnak kellene lennie.De sehogy se tudom belőni a Prime-ot.Viszont a hot cpu tester meta stabil és hiba nélkül dolgozik.Na most akkor ilyenkor mi is van? Az hogy nincs optimalizálva rendesen a Prime95. 2 magra se sztem! Nekem hibázott a 6750 3760mhz-n is! Az orthos CPU stress meg 10 órán keresztül bírta 3800mhz-n is hiba nélkül. Ennyit a Prime-ról.

-
Larry303
addikt
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
amit találtam róla, hogy egyes esetekben rosszul olvassa a hőmérsékleteket ill az asusnál nem indul az ai suite ami engem nem is érdekel...
itt a ph n a lap topikjában nem sok értékelhető infot találtam...a giga topicjában is elég vegyesekk a tapasztalatok....
szal bőségről sztem nem beszélhetünk... -
zolee0307
őstag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
a 1.41-es Cpu-z vel nézem, ott terhelésnél kap 1.376-ot, de mivel a C1E és az EIST be van kapcsolva visszaveszi a feszt 1.325 körülire. Egyébként b3 steppinges a proci.
Most 1.3 V-ot adok neki és így terhelve 1.264 V, terheletlenül 1.284 V. Próbáltam magasabb fsb-vel alacsonyab szorzóval, de úgy már azt sem viszi, amit 9-es szórzóval (2.7 ghz) vitt, alapból lefagy. Próbáltam feszt is adni az sem segített. Egyébként már kipróbáltunk haverral mindent, egy csomó variációt. Ha linked módban tuningolom (akkor fsb növeléssel nő a memória frekije is) alapból safe mód jön be és visszaáll alapórajelre, próbáltam több fsb:dram arányt is. Unlinked (itt lehet külön állítani az fsb-t és a memóriát) módban, ha csak a procit húzom 2.7 ghz a max, 2780-on még bejön a win, de prime alatt 10 perc alatt kifagy a win, viszont ha memóriákhoz is nyúlok, akkor lásd fentebb.
A chipsetnek is adtunk 0.1 v.ot és az sem segített. Valszeg alaplapcsere, ha el tudom passzolni.Jorus:
Próbáltam külön külön is, de a memóriához hozzányúlok lefagy bootolásnál. A proci max 2750 mhz-t bír, viszont ilyenkor a memóriák 794 mhz-en járnak, de ha ekkor beállítom 800 mhz-re akkor safe mód és visszaáll minden alaplapra. De csak unlinked módban tudom tuningolni. -
zolee0307
őstag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Fesz emeléssel is max 2.7 ghz. Egyébként cpu-z 1.376 V ír a cpu volatge-ra. De próbáltuk emelni és semmi változás. De ha memóriának emelem csak a feszt, akkor be sem bootol, pedig 4-4-4-12 -őn a memónak 2.1 V kéne, de nem müködik. Viszont alapfeszen a memória megy 4-4-4-12-ben. De ha a procit és a memóriát is tuningolom akkor meghal a rendszer
. Nem tudom miért. -
prmcsk
addikt
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Miért csak öt percig....... ? Mert az írásom előtt, vagy 1,5 órával érkeztem vele haza
és ugye vízhűtés szét, vízhűtés össze.....mennyi időm maradt egy "hirtelen" tesztre, szerinted ? Arra voltam kíváncsi először, hogy mi az az FSB, amin egyáltalán még hajlandó működni.
Igen, droopol a lapom, nem kicsit, nagyon, ezért vagyok szinte biztos benne, hogy
egy jobb lapban, ezen a frekin abszolút stabil lesz.....Sokan mondjátok itt, hogy primeteszt mire jó ? Ha nem ok. legalább linkeljetek egyet,
ami szerintetek, szerinted a négy maghoz jó. Ígymár építő jellegűek lesznek az
ez irányú hsz.-ok. -
Dare2Live
félisten
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
"tesztekben azt irnak amit akarnak." PH!... sok remélem nem veszik személyes sértésnek... Bár elgondolkozhatnak azért rajta.
no ha nemhiszel a teszteknek ahol "azt írnak amit akarnak"
akkor itt decide gépe [link]
12Vn uannyi At ad le mind2 táp.
De lehetne emlegetni R.Zolit is aki emlékeim szerint egy 400Ws ZEN hajt 3600@1.375Vn egy quadot.SOAK 4188mhzt csinált 1.58Vvel
és ehez volt kevés az 500ws Enermaxja. Nemcsoda ahogy számolom ekkora fesszel a 620Ws corsair is elhasalt volna.... kellett a 850Ws Enermax. 
-
Dare2Live
félisten
-
Speed
addikt
-
-
fuzik
aktív tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Hát nem tudom..... nekem anus maximus sp.e. váltotta a p5k dlx -et (mert már két sata port is bexart rajta). Igazából nekem csak jó tapasztalatom van vele.
pl.:
1) kevesebb fesszel viszi ugyan azt a sebességet
2) a p5k dlx -em nem volt hajlandó elindulni 4 db geil dragon ram -al a maximus röhögve viszi
3) lényegesen kevésbé melegszik
4) érzetre is gyorsabb mint a p5k dlx voltMondjuk hozzá kell tenni, a sata portokból kiindulva, hogy a p5k dlx -em valószínűleg más defektekkel is rendelkezett, mert jelentős visszalépés volt júliusban, amikor a p5b dlx -et lecseréltem rá......
Na mindegy... mikor jön az x48 vagy mi a kórság???
-
Hippo
aktív tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Hát nekem egyenlőre 3000Mhz 1.375V-on.. Holnap jön a hűtőm, majd meglássuk mi lesz a vége Mhz-ben..
Illetve nem tudom mert CPU-Z: ~1.312V-ot ír és az ASUS AI SUITE meg: 1.3120V-ot ír... Tehát akkor mégis csak 1.31-1.32V-on működik a procim? Biosba pedig úgy emlékszem 1.375V-ot adtam neki..Az adatlapom hol a fenébe tudom átírni? Bocs a láma kérdésért..

-
manutdzoli
senior tag
-
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Nekem mind1 mert csak próbargar van rá. Kiváncsi vagyok más lapban mit mutat a hőmérséklet mert itt kicsit sok, ellenben a hűtőborda és a heatpipe egyáltalán nem meleg.
westlake (most jól írtam
)
ha megyek Nyugdíjashoz, és ott is hasonlóan meleg lesz akkor lehet utba ejtelek
Izé...
Elméletben (és gyakorlatban) lehetséges az. hogy ugyanakkora órajelen (esetünkben 3200) kevesebb fesz kell mondjuk egy P35 vagy X38-as lapba, mint egy P965-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
magokra mondod a 60fokot vagy felszínre?
most épp 65-70 fok körül mennek a magok small fft-n 436*9-en=3925Mhz, 1.504v-al..
ez majd megy ki a faliújságra, ha kibírja a 15percet 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

és ehez volt kevés az 500ws Enermaxja. Nemcsoda ahogy számolom ekkora fesszel a 620Ws corsair is elhasalt volna.... kellett a 850Ws Enermax.

Nem igaz hogy nem stabil 1,375V-on.
Abit IX38-QuadGT-t meg kéne várnom lehet...