Hirdetés
- hcl: Google Drive csatolása szerveren / Nextcloud integráció
- Zolii21: 2HB Informatika - Ernő vélemények
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- caprine: Snowrunner játék manuális tuning lehetőségei
- talmida: Változások 2. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeffo
tag
Végül sikerült megcsinálnom a WHS-t úgy, hogy kaptam az ismerősöm gépéhez Teamviewer-es hozzáférést, és több órán keresztül próbálgattam, kerestem külföldi fórumokban megoldást. Itt találtam egy tippet - [link] -, amire a sok próbálgatások után én is rájöttem, hogy meg kellene változtatni a webszerver portokat, mert sehogy sem akarta engedni a távoli elérést 80 vagy 443-as alapértelmezett web portokon. A Windows tűzfalon keresztül is engedélyezni kellett az új webszerver portokat, a routeren pedig a Forwarding/Virtual Servers-nél beállítani.
A WHS-ben az Irányítópult/Távoli webes elérés beállítása alatt továbbra is jelzi a hibát, hogy "Az útválasztó nem működik", de nem szabad a javításra nyomni, mert akkor visszaállítja a webszerverben a 443-as portot.
A tartományba mégis maradt a homeserver.com-os átirányító, ami elvileg frissítené az IP címet, de azért a routerbe betettem egy no-ip.org-osat is. Ám a https csatlakozáskor az utóbbinak nem találja érvényesnek a tanúsítványt, gondolom a rendszerben kellene valahol beállítani, ill. hozzáadni ezt a címet, vagy talán a tartományba a homeserver.com-os cím van beírva, és csak ez biztonságos alapból?Korábban próbáltuk a router firmware frissítésével is megoldani, de úgy tűnik nem ez volt a gond, a WHS rendszerben lehetett valami rendellenesség, vagy állíthatódott el valami. Hiszen a router-ben a Security/Remote Management-ben engedélyezve a router távoli elérését, az működött 80-as porton, tehát akkor átirányítással, ill. UPnP-vel mennie kellett volna a WHS elérésének is.
Később beállítottam a Windows tűzfalba a 80, 443-as portok engedélyezését is, erre bejött az IceWarp levelezőszerver webmail felülete ezeken a portokon. Akkor elképzelhető, hogy összeakadt a webszerverrel az IceWarp?
Azonban ez a mailszerver nem működik kifelé, mert nem küldi el a levelet külső email címre, és a mailfiókneve@gépneve.homeserver.com címre sem jön meg a levél. Akkor ennek is majd utána kell nézni, ez is biztos rosszul van beállítva...
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Villanyszerelés
- Revolut
- Asztalos klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- LEGO klub
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Diablo IV
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Gamer PC Intel Core I5 9400F/16GB DDR4/Nvidia 1050 4 GB/256 GB NVME/ 500 GB HDD 6 hó garancia
- Rtx 2080/ Ryzen 5 4500/ 16GB / 500 GB Sata SSD/ 1,5TB HDD/ Win 11/ Garancia
- DDR4 ECC SZERVER memóriák eladóak
- CoolerMaster N200 Mini ITX i3 9100 Wi Fi Win11 Pro
- R7 5800X / MSI B550 TOMAHAWK / RX 6800 / 32 GB DDR4 / SAMSUNG 980 PRO 500GB M2 / HDD 6 TB
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest