- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifu91
aktív tag
TOTACHI olajról valakinek valamilyen tapasztalat? Made In Japan
-
sifu91
aktív tag
Sziasztok!
2008-as 1.8as 140 lovas ufóban cserélném az olajat.
Eneos 0w20 ultra megfelelő bele? Vagy mit ajánlanátok?
Most 5w30 van benne, de szeretném, ha olyan olaj lenne benne ami belevaló.
Köszi előre is! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kicsipampam #70157 üzenetére
En nem de haver 9gen Civicet igen. Zambo folianal csinaltak, jo es tartos lett. Mosasnal ovatosan, nem szabad kozelrol magasnyomasuval veretni de amugy nem kenyes.
-
Kicsipampam
tag
Valaki közületek fóliáztatott már átlátszó kőfelverődés ellenivel? Tapasztalat, árak, hol? Ha ebbe a fórumba nem fér bele kérem írjon privátban.
-
tboldi
nagyúr
válasz
sesomaru1989 #70148 üzenetére
1. Nem tudok róla, hogy létezne.
2. Ügyes volt, bárki is tette.
3. -
4. Rézpasztát ne! Tudom, hogy az az elterjedt, de a benne lévő szemcsék koptatnak, kimondottan fékszerelő paszta kell!
Zimmermann vagy Ate, esetleg ha még jobbat akarsz, akkor EBC - ezekkel van pozitív tapasztalatom.
5. Passz, az enyém bár német volt, és itthon is kapja a sót rendesen, ennek ellenére különösebben nem rozsdás sehol. -
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Tegnap Insight-ban kigyulladt a légzsákvisszajelző.
Reggel még semmi baja nem volt, elmentünk vele kisebb útra, majd hazafelé induláskor kijelzett és azóta sem alszik el. Próbáltam az ülést mozgazni, hátha valami érzékelővel lehet csak a gond, de nem segített. Van az ülés alatt/bárhol érzékelő, ami szétcsúszhat? Vagy nem segít és vigyem mindenképpen szervizbe? Ha igen, hova érdemes?
-
sesomaru1989
aktív tag
mar olvasom is, köszi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
sesomaru1989 #70150 üzenetére
Az osszefogloban benne van mind a ket emlitett bonto.
-
sesomaru1989
aktív tag
Köszi, a zimmerman tenyleg jó lehet.
megragasztani nem tudom nincs meg sajnos a daragbja, még a tulajnak se tűnt fel h hianyzik.
Annyi a gondom, hogy onnan csak meleg levegőt fog szívni, nem pedig a frissebb kintit. Keresek majd bontóba sztem.
Csepeli bontó milyen néven fut?
v tudsz esetleg cimet adni? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
sesomaru1989 #70148 üzenetére
Az csak a szivaszajt csokkenti mas szerepe nincs. Nem tudod megragasztani? Bar egyszerubb a bontott. Csepeli bonto vagy bajai pl.
Muanyag nem lesz betoltobol, en legalabbis nem lattam meg.
Amugy egyaltalan nem jellemzo, en meg sosem lattam ilyen problemat.Fekbol Ate, Zimmermann ajanlott ami nem draga.
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
tboldi #70147 üzenetére
Szia,
Köszi az infókat.
1.Sajna nem tudom mennyire jellemző ez a GD-re de ennél sajnos cserés. Műanyag ebből nincs újonnan ami nem rohad?
2.Pirossal jelölt rész letörve. Hogy hogyan és miért fogalmam sincs -.-3 Köszi, a lényeg h vagy aux, vagy usb-t tudjon fogadni. FM transmitteren gondolkodtam még de szerintem annak a hangzása nagyon gagyi.
4.Köszi, akkor ez olyan mint a francia autóknál
Akkor ez sima csere. Levesz, megtakart, rézpaszta,összerak.
Márkában van vmi javvalot? Brembo-t is láttam, Japanparts-ot is. TRV-t viszont nem találtam sehol pedig azzal meg vagyok elégedve a másik autón.5. Ami lemaradt. Fékcső csere.. Az is megvan rohadva szokás szerint. Volt már aki cserélte a sajátján? Az egész rendszert kell cserélni vagy van lehetőség arra, hogy megbontsam valahol? Van ennek vhol mi oldható kötése esetleg?
.
Köszi előre is. -
tboldi
nagyúr
válasz
sesomaru1989 #70142 üzenetére
1. Passz, ez inkább a GE-kre jellemző, a GD-knél van némi burkolat, ami valamennyire védi, ergo ritka, hogy cserélni kelljen.
2. Hogyan?
Tudsz képet beszúrni? Kíváncsi lennék. Amúgy a fent említett bontókon kívül ott a FB csoport is.
3. Én vettem egy bontott gyári AUX csatit Litvániából, és ez alapján egy régi PC ház alaplapi csatlakozóiból és vezetékeiből készítettem hozzá vezetéket. Aztán ment bele egy BT adapter, egy Tunai Firefly, mert a Densionnal vagy a Yatourral ellentétben nem ezeréves BT verziót használ és ismeri az AAC kodeket is, nekem mint iPhone usernek ez fontos volt. Távirányítónak meg egy Tunai Button van a kormányon, de az Apple Watch is kiváló erre a feladatra.
4. Csak tárcsa van, semmi dob. Amire figyelni kell, hogy a hátsó nyereg dugattyúja csavarva megy vissza, nem pedig benyomva, mint az első. A kézifék miatt van így megoldva, mert ugye az nem hidraulikus működtetésű. És a körülötte a gumi ne legyen gyűrött!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fl-es GD-e nem dobfekes, sima tarcsa csak.
-
válasz
fekdobot ritkan kell cserélni, civicen 240e km-nel meg gyari volt
fekbetetet lehet benne cserelni kulon ha elkopott, filleres tetel
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
2. Csepeli bonto vagy kabai honda bonto
3. nekem 2007-es accordban “dension” van, az accord csoportokban ezt ajanljak. Bt-n keresztul tudok igy a gyari cd-s fejegysegre csatlakozni es SEMMI nem latszik belole. Nem olcso (50k?) de ezekbol a cuccokbol ez a legjobb.
de ugyis mindjart jon tboldi es mindent megmond -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Egy Honda Jazz 2008 GD Tulajdonosa lettem.
98.000 valós kilométer, 1246ccm. Csak úgy repül
Lennének kérdéseim nem is egy, hátha itt tudtok segíteni benne:
1. Az üzemanyag betöltő cső természetesen rozsdás.. Cserélni kell majd idővel ez biztos.
Van után gyártottban műanyag ebből? Ki hogyan oldja meg ennek a cseréjét?
2. Légszűrő házat kell majd cserélnem, ugyanis a szűrő előtti műanyagot letörték róla. Tudtok ajánlani megbízható jó bontót Budapest és környékén?
3.Fejegység okosítás. Ugye ebbe a szériába csak a CD-s fejegység van, amit kompletten tudsz cserélni. Ki hogyan oldotta meg, hogy vagy bluetooth vagy egy aux bemenet legalább legyen rajta?4.Féktárcsa és betét csere. Nem gondolom, hogy nagy kihívás lenne, de mintha rémlene, hogy a hátsó fék egyben dob fék is. Jól tudom én ezt? Van valami amire figyelni kell a cserénél?
Bocsi, hogy hosszú lett. Köszi előre is. -
válasz
tibor.sz #70136 üzenetére
Fu bazd+
Ne ilyen emberektol tajekozodj plz, ez egy barom. 2000 decembereben gurult le a gyartosorrol a 7gen civic sedanom, d14z5 oskovulet euro 4 motorral, gyárilag 0w20-at hasznalt a Honda. Ezen az eghajlaton, itt. Enni fogja, istenem
Biztos okosabb Kis Pista unix bolti eladó mint a Honda mérnökök. 2003 Accord is 0w20-at kapott gyárilag. Én is azt töltöttem bele, érdekes módon nem eszi 15 évesen 170e km-el sem.
Azt is kifejthetne amugy, hogy a hideg oldali viszkozitas csokkentesetol hogyan fogja elkezdeni enni az olajat. Nem zsiguli ez fél centis illesztesi hezagokkal.
-
tibor.sz
tag
Ma voltam az olajshopban motorolajért és elbeszélgettem az eladóval, aki nagyon kedves és segítőkész volt. Nyilván megkérdeztem az ő véleményét is arról, hogy milyen olaj kell a 7. gen Civicembe, és azt mondta, hogy a mi éghajlatunkon, 2015 előtti autóba nem szabad 0w olajat rakni, 0w20-ast pedig pláne nem. Enni fogják. Szerinte az is kizárt, hogy annak idején (2005-ös az autóm) az európai gyártású autók 0w20-as olajjal jöttek volna ki a gyárból, így nem is lehet az a gyári olajuk. Talán akkoriban még nem is volt ez a viszkozitás.
Szóval ő a Motul Eco-Lite 5w30-at ajánlotta.
Nem vitának szánom, csak érdekességképpen írom meg, aztán persze lehet kommentelni is.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
King Charles #70133 üzenetére
Nehezen melegszik be (elvileg erre van sw-es megoldas), keveredik az olaj a benzinnel amitol a kenese nem lesz jo. Kokszosodik a szivosor (ki kell pucolni idonkent), illetve a gyujtogyertyak hajlamosak ido elott elfaradni.
-
King Charles
tag
Sziasztok,
Kulfoldre koltozes miatt sajnos el kellett adnom az 1.8 as ufo civicemet es most kellene valmit vennem. Foleg hosszabb utakra (1600km) es neha varosi utakra hasznalnam. Az 1.8 as 9 gen tourert neztem es az accordokat de aztan rapillantottam a 10 generacios civicre es nagyon nem megy ki a fejembol. Egyszeruen nekem nagyon bejon az eleje. Van barmi olyan ismert problemaja az 1.5 turbos motornak illetve a 10 generacionak ami miatt erdemesebb lenne a korabbi generaciot valasztani?
koszi a segitseget
(illetve valaki el tudna nekem kuldeni privatban Toth Imre szamat akinek a Gizella utcaban van a muhelye? Sajnos elfelejtettem lementeni telefonvaltasnal)
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
domojko #70124 üzenetére
A facebookos 8 gen csoportban van ezekre a problémákra szaki, több is. Egyiküknek van oldala is, árakkal.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Nem közvetlenül a topikhoz kapcsolódik, de mégis honda.
Valak meg tudná nekem mérni , hogy a Honda Civic gen 8-ban az ülés, ülő része hány fokos szögben áll? 3 részre van osztva az ülőlap, a tövénél nehéz szerintem lemérni, de a másik kettőre simán odafér a telefon, minegy melyik van lemérve, csak tudjam melyik az.
Szimulátort építek és szeretném a megfelelő szögben berakni az ülést, jelneleg úgy van, hogy eleje 15fok, közele 11 fok, töve pedig 0 fok, de nem fér oda teljesen a telefon.Válaszokat előre is köszönöm.
-
domojko
senior tag
-
tibor.sz
tag
Sziasztok!
7. generációs (2005-ös) 1.6-os benzines Civichez melyik Motul motorolajat ajánlanátok:
- Motul 8100 Eco-Clean,
- Motul 8100 Eco_Nergy,
- Motul 8100 Eco-Lite.A Motul olajválasztója bármelyiket ajánlja az autóhoz, ami már csak azért is érdekes, mert az Eco-Clean ACEA C2, az Eco_Nergy meg ACEA A5/B5, tehát inkább ez utóbbi lenne a Civicbe való, mert abba ACEA A3/B4 kell.
És ha már megvan, hogy melyik Motul típus, akkor 0W30 vagy 5W30? Mert mindkettőből van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
domojko #70119 üzenetére
Nem kenyes, a katalizator, kimondottan tartos ha nem eszi tulsagosan az olajat (viszonylag kenyes az olaj minosegere es a csereperiodusra a motor). Egr pucolas nem art azert 150-200k km kornyeken meg ha mar pucolas akkor a pillangoszelepet is.
Szivosorral nincs gond, mert nem kozvetlen befecskendezeses.
-
-
domojko
senior tag
Világos. De akkor ez így milyen már….
Az 1.8-as motor 2005-2009-i ugyanaz a motor mint 2009-2011-ig, csak 2005-2009-ig még nem volt euro 5 szabvány.
Na most ugye ha pl ha szmogriadó van, és azt mondjàk hogy az euro 4-es motorral rendelkező autók nem mehetnek, csak euro 5-től felfelè, akkor a 2005-2009-ig gyártott ufók otthon csücsülnek, még a 2009-2011-ig gyártottak vígan szaladgálnak.Vagy nem jol értem a dolgot?
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
domojko #70109 üzenetére
Szia!
- A külföldi példányoknál érdemes a rozsdát megfigyelni a hátsó híd környékén. El tud hajolni, meg repedni, ha annyira el van rohadva. Máshol nem nagyon rohad szerintem, ha nem volt törve.
- 2.2 dízelnek nem erőssége a kuplung, kissé alul van méretezve gyárilag is. Érdemes 4.-5.-6.-ban lepadlózni és figyelni, hogy nem-e csúszik meg.
- 2.2 dízelen hajlamos a leömlő repedni, ezáltal bejön a kipufogógáz az utastérbe, nem is megy úgy, meg a fogyasztás is több. Külső keringtetésen egy helyben állva érdemes szaglászni bent, hamar lehet érezni.
- Az 1.8 szereti csipegetni az olajat, főleg ha nem a belevalót töltötték folyamatosan, olajcserekor. Ha van hozzá szervizkönyv, abból talán megtudod, mit raktak bele.
- A visszapillantó tükör kihajtásnál nem áll meg a pozíciójában, túlfordul. Javítható.
- Az info kijelző össze-vissza mutat mindent, pixelhibás lesz. Javítható.
- A rádió hajlamos elromlani, kikapcsol, stb. Javítható.
- A kormánymű szeret kopogni, érdemes megtekergetni holtjátékon belül a kormányt, nincs-e kopogása. Elvileg fel lehet újíttatni.
- A kilincs burkolat hajlamos leesni, vissza lehet ragasztani.Első körben ennyi jutott most eszembe, de hátha a kollégák kiegészítik még valamivel.
-
tboldi
nagyúr
válasz
sesomaru1989 #70110 üzenetére
Nincs olyan Jazz, ami ne lenne az.
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
A 2008 -as Jazz-ek láncos vezérlésűek?
Köszi előre is. -
domojko
senior tag
Üdv srácok!
8gen civic type s-t szeretnék venni.
Mik a gyenge pontok? Mire figyeljek az általános dolgokon kívül?
Vannak típusra jellemző hibák? -
ilyen_85
senior tag
Sziasztok!
Autót szeretnék vásárolni, a Suzuki topicban már érdeklődtem. De a jobb pakolhatóság miatt felmerült az ötlet, hogy egy 2012-2015 körüli Jazz-t kéne venni.
Eddig biztos egy kő alatt éltem, de nemrég ismertem meg a "Magic Seat"-et és ez térített el egy kicsit a Suzukitól... Nagyon király cucc!
Mindenképp igénybe fogom venni egy hozzáértő szerelő segítségét és átvizsgáltatom az autót, de ettől eltekintve lenne pár kérdésem.
Mire érdemes figyelni egy ilyen idős Jazz-nél? Mivel öreg és lusta vagyok, elgondolkoztam az automata váltós változatokon is. Kell tartani az automata váltótól?
Illetve... régen nagyon tetszettek, a 2014-es Civik kombik, az ami pl az összefoglaló szerint Axisbold kollégának is van. (bár nem biztos, hogy ugyan az a motor van a kinézett autóban). 8 éves korában végre meg is tudnám venni
De vajon érdemes, főleg automata váltóval?
Persze tudom hogy az autótól függ, de ha azt mondjátok hogy nem is érdemes megnézni, mert sok hibája lehet, elfogadom. Esetleg ha van javasolt típus, akkor nézek olyat. Köszönöm a segítséget!
-
csubuka
addikt
Az nekem is tetszett benne. Poénból még lehet visszacsörgök az eladóra, hogy megkerült-e a szervízkönyv... Ha igen, akkor még egy esélyt és egy autópályás teszt-meghajtást lehet adnék neki. A többi felhozatallal szemben ez még kevésbé "hasznavehetetlen". Sok régebbi Jazz-t duplaannyiért hirdetnek, mint a lila csúnyát, amit néztem és a helyiek jó olajcsere szokásaival ott sem garantált semmi. Kis olajcsipegetés ficcenhet ott is
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Milyen monitort vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon / Smart Home
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest