Hirdetés
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sugarforce
addikt
Valamelyik eszleny nekiment az elso lokosomnek, ami szerencsere nem tört ossze, csak kipattant a helyerol, meg a lampa is elmozdult kicsit, megvan a hetvegi program...
-
válasz
szabonagyur #63297 üzenetére
Vasárnaptól egy hét tél lesz. Minimum.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #63280 üzenetére
Na kész az autó.
Nyári gumi fent, télit otthagytam tárolásra a szerelőnél, kb 11.000 Ft
Tőcsavar cserélve, kapott új kerékanyát is, kb 13.000 Ft, van ára a csavar meg anyának (gyári, bár más nem is nagyon van). -
Reggg
csendes tag
Sziasztok.
Információs jelleggel kérdezném a szakiktól, hogy egy veterán korban lévő Honda Civic-nek kb. mi lehet a reális ára?
Adatok:
1989, Honda Civic Hatchback, 4. Gen, ED6, 1.5i, D15B1, 5 sebességes, katalizátor, állítható szervókormány, fordulatszámmérő, hibátlan motor és váltó, ebben a korban már nem számít, de garantált 132000 km.
Az autónak 2 tulaja volt, a másodiknál van több mint 23 éve és azóta garázsban tartott.
Ennyi idősen már kisebb esztétikai hibák természetesen vannak (Lökhárító repedt, karcok, kisebb horpadások előfordulnak), az első tulajnál volt egy kisebb sérülés/horpadás baloldalt az ajtó és a kerékív között, korrodáció szinte nincsen, eredeti küszöb és hátsó kerékjárati ív, (A hátsó íven csak egy kisebb javítás történt.) nagyon jó OT alap lehet. -
burjois
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van service manual - 2011 - es 5 ajtós Civichez bármilyen formában? -
-
i-sti
senior tag
Én is csatlakozok a táborhoz.
Én is emiatt vettem 2 nyomaték kulcsot egyszerre. Mert a gumis annyira rátépte a csavarokat, hogy a végen 3/4 dugókulcs került rá méteres hosszabbítóval, hogy tudjam leszedni.
Azóta, ahogy haza jövök amíg még "mozog" meglazítom, majd újra meghúzom én, nyomatékra. Nem várom meg még egyszer, hogy ráragadjon. -
-
flegga92
senior tag
válasz
Avicularia #63282 üzenetére
Nekem is külön szett van. 2 évente (vagy ha ráz) egy centírre elviszem, de akkor is magam teszem fel.
-
Avicularia
veterán
-
Biqci
aktív tag
Kis kalandokkal, de levizsgázott az Accord
Az éves inspekcióval (olajcsere+szűrőcsere+fékfolyadék csere, AB7-es kód, pluszban megreparálták a lötyögő rendszámtábla világítást, feltöltötték az ablakmosót) és a vizsgadíjjal együtt nem egészen 430Euro-t fizettem. A kalandos pedig, hogy az első ajtóüvegek színtelen fóliázását nehezményezte a vizsgabiztos, így felhívtak, hogy mi legyen. Mondtam, hogy akkor húzzák le. Emiatt csak a második próbálkozás lett sikeres, de szerencsére lebeszéltem a főnökkel, hogy a lehúzás munkadíját nem számolták fel -
válasz
flegga92 #63277 üzenetére
Jah, 7 gen ilyen, vagy kiveszed a csapágyat a tőcsavar cseréhez vagy lenyesel a tőcsavarból. Én az előbbit választottam, ki lett ütve a csapágy, de szerencsére nekem is ügyes az autószerelőm és utána szépen összepréselte, ment vissza a gyári az új tőcsavarokkal
Nekem amúgy körbe az összes tőcsavar cserélve lett, mert egy gumizás után random szét lett b@szva minden keréknél pár csavar. Ja és ez harmadik ilyen eset volt, elsőre a futóműves kapatta fel szarul az anyát izomból, másodszorra pedig amikor lakatosnál járt és rakták vissza a kereket ők toszták el az egyik anyámat.
-
válasz
szabonagyur #63276 üzenetére
Ahogy érzed
Én biztos nem gyalogolnék 2 órát
-
flegga92
senior tag
válasz
BlacKSouL #63272 üzenetére
Nekem is rápüfölte a hülye gumis légkulccsal. Eltört a féltengelyem, gondoltam húzok rá egy csövet míg elvontatjuk, venném le a kereket, nem jön. Teleszkópos kulcs elő, azzal lejöttek a csavarok. Kérek nem jön le, rúgom, gumikapáccsal ütöm, semmi. Kolléga nézi mit szenvedek, erre kiszúrja hogy a kerék őr belső része ott virít a csavaron. Így kellett a trailer. Szerelő mondja, hogy ki kell szedni a kerek csapágyat a tőcsavar cseréhez, az anya lefúrása közben sérül, és lehet a csapágy nem jön ki egyben akkor az is csere. Mondtam, hogy ügyes legyen, mert fél éve kapott új csapágyat. Szerencsére ügyes, így megoldotta a kivétele nélkül kb 2mm-t le kellet venni a tőcsavar hosszából és úgy bement, fogja rendesen az anya is.
Céges kocsival is jártam úgy, hogy defektet kaptam. Gyári kulcs volt nálam, meg se moccan. Ha nincs ott a 120 kilós kollégám aki páros lábbal ugrál rajta akkor nincs csere. Visszavittem ugyan oda a defektet megcsináltatni, mondtam, hogy az összes csavart lazítsák ki és nyomatékkuccsal húzzák meg. Húztak a szájukat, de mikor a legkulcs is alig bírta levenni akkor elnézést kértek...
Ezek után vettem egy emelőt és egy nyomaték kulcsot, összesen nem volt több 15k-nál, kb ennyi az éves csere is a gumisnál... Érdekes módon azóta kis kulccsal is könnyen jön le cserekor a csavar mégsem esik le. Viszont 50 km után tényleg után kell húzni.
-
válasz
szabonagyur #63274 üzenetére
szóval sétálok vagy 2 órát
Kérj kölcsön egy bringát, döntsd le a hátsó üléseket és vágd be a csomiba.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Czimby #63266 üzenetére
Nekem sima Michelin CrossClimate-van, 2015 óta (előtte Bridgestone 4évszakos volt). 3 évig teljesen vállalható volt télen-nyáron bár mivel ez nyárias 4évszakos télen nyilván nem villant nagyot újként sem. Múlt évben már érezhető volt a tapadásromlás. Most télen viszont látványosan romlott a tapadás melegben is és letaposott havon is (friss tapadós hóban nem volt gond vele). Ezt a nyarat még kihúzom vele óvatosban de a következő télnek nem futnék már neki (már ha egyáltalán lesz még tél).
mod:
szabonagyur: Ne is mondd, nekem már vagy 3 tőcsavarom kinyírták a különböző kóklerek. Szerencsére találtam most egy normális gumist aki nem rátépi hanem lenyomtékolja, ahogy kell.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szabonagyur #63271 üzenetére
Hmm, ismerős is panaszkodott, hogy neki meg a bmwn húzták meg úgy, szintén Miskolcon, hogy egy 80 centis vascsovon páros lábbal ugrálva tudta csak lelazitani... Az szerinte se 140 Nm volt.
De pár hete én is azt láttam, hogy egy Passatnak a kerekkulcsan ugrál egy ember hasztalan. Nem értem mi a fenének tépik meg egyesek menetszakadasig... Persze., mert egy nyomatekkulcs kerül vagy 7000 Ftba, a szerelőnek meg plusz 2 percbe hogy rahuzzon vele előírás szerint. Na ezért csináljuk mi is már magunknak. Kézzel meghuzom, 50 km után meg ismerőssel nyomatékra. -
BlacKSouL
addikt
válasz
szabonagyur #63269 üzenetére
Az hogy a p...? Nyomatékra lettek húzva?
-
szabonagyur
félisten
Elvittem a Cityt kerékcserére ma.. erre vihetem vissza csütörtökön tőcsavar cserére, mivel teljesen elnyíródott... Hát nem örülök neki, bár most még talán jó mivel fix HO-n vagyok, nem kell rohannom semerre a kocsival, nagy gond nincs belőle.
A télit meg leadtam gumi hotelbe, valakinek tapasztalata a szolgáltatással?
-
Czimby
addikt
HA jól emlékszem vannak itt páran akik 4évszakossal tolják
Hosszútávú (2-3év) tapasztalatara lennék kíváncsi mik a be vállt típusok.
Mert ugye teszteken csak új gumik futnak, így a kopás és a már kopott állapotú viselkedés nem derül ki. -
Zerdal
tag
Sziasztok. Éves szervizre vinném az autót. Mik a vélemények a Győri vagy a Soproni márkaszervizről? Zalaegerszegen nem adnak időpontot mivel tájékoztatásuk szerint bezárnak. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Mikika
aktív tag
Sziasztok
Egy barátom vett egy 2008as Honda Civic hybridet
A Honda képviseleten sem tudnak hozzá kezelési leírást adni
Lehet valahol keríteni ilyet? -
tboldi
nagyúr
Légterelő update:
Simán kibírta a 90-es tempót mindenféle rendellenesség nélkül a Mosonmagyaróvár-Újrónafő-Mosonmagyaróvár távon (tudom, nem sok
), majd elgurultam mosni is, a magasnyomásúval sem sikerült leszakítanom őket, valamint a víz sem jutott be sehol.
Obligát habos kép: [kép]
-
Czimby
addikt
MTF3 nincs valakinek kimaradva 1-2dl?
Vagy valami olcsó forrást nem tudni esetleg?
Az egyik szekérbe 2.2L kellett, így 3L lett véve, kimaradt 8dl.
Ha találok 1-2dlt akkor veszek még mellé 1L-t és lecserélem a másikban is.
Ha nem akkor megvárom a 10évet. A 200e Km-t úgyse jön össze :-D
Ez szerintem mehetne az összefoglalóba:
HONDA OIL AND FLUID INFORMATION
Tudom, hogy a COX fent van már, de így egyszerűbb megtalálni a szükséges infót.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest