Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Avicularia #60562 üzenetére
Szerintem ne vedd meg a feketét. 3 naponta moshatod es a format is "elnyeli" ez a szín.
-
Dan-szan
senior tag
válasz Avicularia #60565 üzenetére
És ha a környéken szétnézel? Biztos van Honda szalon. Ha nem akarsz feketét nem fogod annyira jól érezni magad benne mert ugye nem ilyet akartál, szerintem.
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #60568 üzenetére
A feketen jobban meglatszik a por de amugy nem kenyesebb szin mint pl a feher. Sztem vallald be nyugodtan.
#nincsbennetarcsi
-
boogie84
veterán
válasz Avicularia #60644 üzenetére
Széép!
Mennyit vártál az autóra? Az enyém egy megmaradt példány, látszott is rajta, h nem mosták le rendesen...
Tiéd teljesen újnak látszik.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #60842 üzenetére
Durva. Nem lehet, hogy törve volt és/vagy vmi más miatt szét kellett bontani az ajtót és szarul lett visszatéve a belső kárpit? Bár a klíma alultöltöttsége is érdekes... Vannak ilyen elátkozott darabok. Remélem sikerül dűlőre jutnod az eladóval.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
dgyuri0123
nagyúr
Pont ilyen Jazzem van és semmi baja az ülésének. Sőt, hosszú távon is igen kényelmes. Biztos nem csak a düh mondat veled ilyeneket?
"csak a zene van"
-
ako001
aktív tag
Nekem ugyan ilyen mind a 2 első ajtóm
Söt valami,gyanítom szintén az ajtóban elkezd kattogni 90km/h felett.Érdekes módon addig semmi.
Nemsokára esedékes lesz a szervizlátogatás,akkor majd megreklamálom én is.
Kíváncsi leszek mit mondanak majd.[ Szerkesztve ]
"A pénz nem boldogit,de jobb egy limuzinban bőgni,mint a villamoson"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #60850 üzenetére
"nem a hondákat sz@rozom, hanem ezt a darabot."
Ez a darab pont olyan, mint a többi. Én "csak" 85 kiló vagyok, de ez az ülés nekem piszok kényelmes, bár lehet olyan testméret, amikor már biztosan szűkös. Végső soron nem a Hondákat sz@rozod, csak az új Jazz-t, aminek én pont tulajdonosa vagyok és egészen másképpen vélekedem róla, mint te. Hadd védjem már a mundért.
De ha a legelején leírtad volna, hogy "miért" szar az ülése, én sem írtam volna rá semmit. Megérted?
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #60854 üzenetére
Kamion után egy Jazz... nem mondom, hogy ugyanaz.
"csak a zene van"
-
ako001
aktív tag
válasz Avicularia #60851 üzenetére
Az elég hanyag munkának néz ki
Most megnéztem,nekem nem mozog semmi az ajtón,a könyöklő kivételével.Nálam olyan mintha körbe mindenhol rögzítve lenne,kivéve középen,és kattog is ahogy mozgatom.
A túloldali is ilyen."A pénz nem boldogit,de jobb egy limuzinban bőgni,mint a villamoson"
-
tboldi
nagyúr
válasz Avicularia #61214 üzenetére
Hosszútávon egy 4 évszakos szett lenne a legolcsóbb. De ha maradnál a külön garnitúráknál, akkor nézd meg a kezelési útmutatóban, hogy milyen méretek mehetnek még rá. A japán gyártók szeretnek ilyen elbaCott méreteket alkalmazni, amikből keveset gyártanak, így drágábbak is. Esélyes, hogy a kisebb gumi sem lenne érdemben olcsóbb.
Sajnos a TPMS szenzorokat nem úszod meg, különben folyamatosan rinyálni fog az autó a hiányuk miatt.
Viszont nem tudom, hogy kell-e programozni, van, ahol igen, és van, ahol nem. Hogy a Honda melyik megoldást alkalmazta, passz. -
yodamester10
őstag
válasz Avicularia #61214 üzenetére
A 2014-es civic-ben nem a szelepben van az ellenőrző.
-
Qru
MODERÁTOR
-
tboldi
nagyúr
válasz Avicularia #62804 üzenetére
Használd egészséggel, ha neked tetszik, de számomra ez túl giccses.
Én maradok az egyszerűbb megjelenésnél.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #62804 üzenetére
Nekem tetszik! Sajnos a Jazz-hez ósdi tollas kulcs van ahhoz nem tudok ilyet rendelni.
#nincsbennetarcsi
-
veterán
válasz Avicularia #62841 üzenetére
Külsőleg elsőre nem sokat változott. Én feketében (piros betétekkel) élőben láttam egyet nemrég, hát eléggé sokkolóan dögös volt.
-
veterán
válasz Avicularia #62844 üzenetére
Type-R-ed van???
Vagy csak megnézted? -
veterán
válasz Avicularia #63036 üzenetére
A cég amit keresel a Zsemito. Google a barátod. Ott találsz eredeti Honda olajat.
Amúgy persze a könyv Honda olajat ajánl, az enyém is, pedig az 8gen UFO. Tehetsz bele a megfelelő specifikációval rendelkező más gyártó által előállított olajat is. -
BigBlackDog
veterán
válasz Avicularia #63038 üzenetére
Márkaszerviz miért nem játszik?
-
veterán
Ja értem. Bocsánat. Itthon sem találni sok helyen eredeti Honda olajat, de egyik a Zsemito. Jó kis cég, szinte minden gyári cucc van náluk és segítőkészek.
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor vegyél közvetlenül a márkakerből. A gyári szűrőt mi is ott vettünk havernak múltkor, alig drágább mint az aftermarket cuccok.
#nincsbennetarcsi
-
BlacKSouL
addikt
válasz Avicularia #63036 üzenetére
Ésszerűség erejéig meg lehet ám nézni mit mond a nem EU előírás.
API SM, és felsorolja a viszkozitásokat. Maradva 0w20nál, minden olyan 0w20 olaj jó lesz bele, amelyik minimum SM. De mivel a gyartastechnologiabol adodoan az összes 0w20nak SN-nek kell lennie, legalábbis biztosan fogja teljesíteni, ezért a minimum SM követelmény része kipipalva.
Az ACEA szabványok közül az A3 az olcsóbb, általános használatú, magas hths minősítési szint, az A5 pedig a takarékos. Abból kiindulva, hogy egyébként a 0w20at tartja ideálisnak, a motorkonstrukcio takarékosnak, de mindenképp pontos, precíz illesztesunek vehető. Vagyis közelebb áll hozzá az A5 minősítés. Több 0w20 olaj esetében nincs meg az A5, mert a HTHS viszkozitásuk 2,9alatt lesz, pl. 2,7, de emlékeim szerint a Honda gyári 0w20 meg ennél is alacsonyabb, szóval a Honda olaj sem kaphatna pl. ACEA besorolást. De mivel arra nincs semmi információ, azzal le is van tudva a minősítés és teljesitmenyszint kérdés, hogy Honda és kész. Pedig ha minősíteni kellene, nem is lehetne. Nem azért mert rossz, hanem mert meglepődnénk hogy milyen tulajdonságai vannak amit a minositeskor figyelembe kell venni.Más szóval, az én véleményem szerint bármelyik ismertebb, nagy márka 0w20 viszkozitású, API SN vagy SN plusz olaját választhatod, de ha közülük találsz olyat ami ACEA szerint is minősített, A5, az szintén megfelelő.
Ha ragaszkodsz a Honda olajhoz, akkor markaszerviz, de akkor ragaszkodj a 0w20hoz is.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #63042 üzenetére
Értem, akkor magyarul csak minden második olajcserét vetted meg tőlük csomagban. Kint minden szolgáltatás drága, az összes kinti ismerős/rokon pont ezért itthon szervizelteti az autóját. Neked mondjuk nem opció, mert Németországból még hazajössz autóval de onnan...
#nincsbennetarcsi
-
nandow
aktív tag
válasz Avicularia #63045 üzenetére
Én - ha nem gyári olaj -, akkor Motul Eco-lite 0w20at tennék bele.
-
i-sti
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
BlacKSouL
addikt
válasz Avicularia #63045 üzenetére
Ha a leírások pontosak, akkor a legszukebbre specifikalt Motul lenne jó, annak SN+ és RC is van, tehát friss fejlesztés, és a legujabb, haklis, reszecskeszuros, DI motorokhoz is jó, LSPI szempontjából is.
Második nálam is a Mobil, bár ennek szűkebb a leírása, és talán utolsóként tenném a Totalt. A C5 nem baj, energiatakarekos és kornyezet-, reszecskeszuro kimelo.Az ilyen weboldalas olajajanlokkal az a baj, hogy egy adatbázis van arra, hogy mit specifikalt a gyár, a kézikönyv, és egy másik adatbázis, hogy mire specifikaltak az adott olajakat. Ha azt látja, hogy a kezikonyvben API SM van, akkor nem fog SN olajakat ajánlani, hanem csak SM-eket, amik amúgy tipikusan a 0w30 olajok. Pedig tudhatna , hogy a kézikönyv "SM vagy magasabb" fokozatot kér, vagyis az SN, SN+, SN RC mind magasabbak, és visszafelé kompatibilisek.
Egyébként a 0w30 még elfogadható alternatíva lehet, de akkor az is legyen magasabban specifikalt, Sn+, A5B5, vagy C5. ILSAC GF5 minositesuek is jók.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #63159 üzenetére
Mert felhigul bennük az olaj üzemanyaggal, ami elégtelen kenéshez vezet (ami meg a motor idő előtti elkopását ugye). Volt rá gyári visszahívás, illetve a Honda 1 évvel meghosszabbította az érintett autók gyári garanciáját (Civic és CR-V).
De sok szó esett róla már itt, érdemes visszaolvasni. A 2016-2018 közötti Civic és a 2017-2018 közötti CR-V az érintett benne.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #63164 üzenetére
Igen, gari hosszabbítás csak Európán kívülre vonatkozik de vétel szempontjából most mindegy, mert a hw az teljesen ugyanaz. Eleinte csak az USA északi államaira, majd kiterejsztették az összesre, illetve Kanadára és Kínára is (tehát az összes fontos piacukra).
A lényeg, hogy nem szabad tartósan csak rövid (1-2-3 km) utakra használni. Ha bemelegszik elpárolog az olajból a benzin és akkor nem lesz gond hosszútávon sem. Viszont az ilyen városi csak boltba-oviba elugrunk pár km-es utakra nem javasolt az 1.5t.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #63167 üzenetére
Igen, vagy valami PHEV autót és akkor hatótáv para sincs.
#nincsbennetarcsi
-
tboldi
nagyúr
válasz Avicularia #63214 üzenetére
Jól mondják, a direkt befecsis motorok mind jobban zakatolnak, mint a szívócső befecsisek. Sza_Sa fórumtárs is megjegyezte anno, mikor odaálltam az 1.4T S-Crossa mellé.
-
veterán
válasz Avicularia #63218 üzenetére
Kiderül valahonnan, hogy ez melyik motor?
-
flegga92
senior tag
válasz Avicularia #63282 üzenetére
Nekem is külön szett van. 2 évente (vagy ha ráz) egy centírre elviszem, de akkor is magam teszem fel.
-
Biqci
aktív tag
válasz Avicularia #63362 üzenetére
Igen, de a Civic-ben más automata van mint az Accord-ban. Civic-et én sem vettem volna.
Én is a hajdani munkám miatt szerettem meg az automatát, általában 12órát mentem naponta és gyakorlatilag csak városban. Kollégák mindig panaszkodtak, én meg csak mosolyogtam"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Micsurin
nagyúr
válasz Avicularia #63833 üzenetére
Airride lesz az, nincs az az állat aki ilyen staticot tesz alá.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
j.bravo
addikt
válasz Avicularia #64039 üzenetére
Ősszel belénk (offtopik autó) jött hátulról egy szerb rendszámú furgon. Jó lett volna ha van felvétel, mert fotót hülye fejjel csak a sérülésekről csináltunk, a rendszámáról nem. Elírhattuk a papírokon gondolom: a biztosító szerint a kötvényszám nem létezik, a rendszám alapján az autó típusa stimmel de ki volt vonva a forgalomból azelőtt hónapokkal.
Nem maradt más mint a saját Cascora megcsináltatni; még jó hogy van...A kicsi piros Jazznek elég kicsi a road presence faktora, sokan bunkóznak - ha veszek dashcamet, nemcsak előre, hanem hátulra is szeretnék.
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
hhenry
őstag
válasz Avicularia #64039 üzenetére
Nálunk eddig csak autóban volt,de egy jó pár eset volt amikor jól jött/jöhetett volna Pl:[link]
Szerencsétr a Civicben előre-hátra be van építve -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #64085 üzenetére
"Láttam múltkor valami videót a yt-on, hogy ez a start-stop rendszer 200.000 km alatt fél tank benzint spórol,"
Ekkora blődséget is rég halottam már. Gondolod, beleölnek dollármilliókat pár cl üzemanyag miatt ?
12 cl megtakarítás /100Km... szerinted mennyire reális? 1.5-2 dl inkább reális és az több mint 10x-ese annak, amit írnak.. És szerintem is kb. ennyi a reális megtakarítás start stop rendszerrel. Senki nem mondta, hogy litereket fogsz megtakarítani vele 100 km-en.
(#64086) szabonagyur Mivel eleve start stop rendszerre lettek tervezve az akkuk és az önindító is, így sokkal többet kibírnak, mint egy hagyományos. Ezért sem gondolnám, hogy bármi baja lenne 100-200e km-en belül amiatt, mert használni merted.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
KrAt
veterán
válasz Avicularia #64112 üzenetére
Igen
(#64114) Qru: Imivel nemrégiben beszéltem, abszolút nem rózsás a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Avicularia #64182 üzenetére
Ott mindenkinek kicsi a pénisze?
Vagy mindenki kisebbségi komplexusban szenved? Mondjuk most még csak megértem, mert nem mehetnek külföldre...Fura egyébként, mert a Youtube-on van fenn több autózós, vezetős, túrázós videó is északi országokból, de nem mondanám, hogy csak Passat méretű autókat látni... Amúgy meg a Civic is több, mint 4 és fél méter hosszú, nem kicsi.
-
veterán
válasz Avicularia #64188 üzenetére
Ehhh. Ezt nem is tudtam. Ma is tanultam valamit.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #64188 üzenetére
Nem indok amiket írsz. Kit érdekel a Stockholmi autópark? Afrikában meg 30 -40 éves Toyotákkal stb járnak. Ne hasonlíts Budapestet az egyik leggazdagabb skandináv városhoz...szerintem. És a HRV mellett valóban magamutogató lett a Civic. Nem csodálkozom, hogy nem a HRV tetszik az emberek zömének.
A piros/vörös bőr pedig kifejezetten jól néz ki..ezt nem neked mondom.
"csak a zene van"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #64191 üzenetére
De ti legalább tudtok törleszteni (van miből), itt meg sorra dőltek be a hitelesek amíg nem szigorították a hitel felvételt.
Csak hogy on is legyek: Tegnap megnéztem a keréknyomást jobb hátul 0,1 bar hiányzott. Viszont a gumik lassan cserések lesznek (2015-ös K125). Kell erre is egy rendes 4S gumi végre (a téli is cserés lenne már vastagon).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #64192 üzenetére
Én is a véleményemet mondtam el, vagy minek látszott? 40 éve vezetek és én is vezettem teherautót jó pár évig, de ennek semmi köze ahhoz, hogy kinek mi tetszik. Neked nem jön be a HRV és??? Kit érdekel ez? Engem speciel a legkevésbé sem érdekel. De a HRV-nek kisgyerekkel inkább csak előnye van, mint hátránya... A Civic országúti cirkáló inkább, ergo, ha valaki sokat autópályázik, akkor egyértelmű, hogy Civic, de ha sok a város, akkor nálam a HRV a befutó... Mi bajod van ezzel az állásponttal? A Civic turbós (annak minden előnyével és hátrányával) , alacsony építésű alacsony az alja is, könnyű odaverni, vagy felakadni vele. Ja, persze, látványnak mindenképpen impozánsabb, mint egy HRV, de mindkét autónak megvan a maga értelme, hogy így mondjam. Mindenesetre, túlnyomó részt városban én nem látom előnyét a Civicnek. Az megint más kérdés, ha a "Cég" a seggem alá tolja és nekem egy fillérembe sen kerül, mert az egy dolog, de ne abból induljunk ki, hogy a Civic tuladnonosok zöme céges autó, hanem inkább saját keresetből vásárolt járgány. De azt is megértem, ha valakinek egyáltalán nem tetszik a HRV, mert van ilyen is, de nem is mondtam olyat soha, hogy kötelező a HRV, mert az sokkal jobb, mint a Civic. Én csak egy kérdést tettem fel azzal kapcsolatban, hogy nem gondolkodott-e el a "kolléga" egy HRV-n, mert az van most egyedüliként a szívómotoros kínálatban. Aztán ha Maseratit vesz, az sem érdekel... De ha te kinyilatkoztatsz mindenfélét, idekeverve Stockholmot is, én miért nem mondhatom el a saját álláspontomat? Nem ugy anabba a fórumba írunk mindketten? Túl vagyok azon a koron, amikor feláll a cerka egy Civictől... ezt csak úgy a végére, hogy lehessen a kákán csomót keresni.
Nekem Jazz-em van, még mielőtt az a vád érne, hogy hazabeszélek... Ha most kéne választanom én a HRV-t választanám..mi a baj ezzel?
Nem ismerlek, nem vagy a bögyömben, de hogy ez így is maradjon, kérlek ne személyeskedj...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #64244 üzenetére
Ettől én is parázok, hogy egyszer kisétál elém egy nagyvad. Eddig csak kutya meg macska vt és ott is sikerült elkerülni az ütközést.
#nincsbennetarcsi
-
tboldi
nagyúr
válasz Avicularia #69800 üzenetére
Én sajnos csak 2013-ig tudok cikkszámokat keresni.
Egy márkaszerviznek dobnék egy emailt ezekkel a képekkel. 🤔
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #69800 üzenetére
Meltanyossaggival probald meg a markakert. Ha mas nem legalabb adnak egy kis.kedvezmenyt.
#nincsbennetarcsi
-
Kicsipampam
tag
válasz Avicularia #70970 üzenetére
Legyen benne sok örömöd és kilóméter balesetmentesen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #70970 üzenetére
Gratula! Nagyon szép. Majd jöhet még róla még infó. Milyen vezetni, stb.
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs