Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
yodamester10 #59697 üzenetére
Sajnos van olyan hogy megis. En is jartam igy, apos vett paromnak par eve egy C corsat. Nem neztek at rendesen az autot, csak azt lattak benne, hogy keves a km, meg női tulaj, akkor ez biztos bestbuy. No, a noci 30 ezres periodust tartott, a 12 ev alatt volt vagy 3x olajcsere. Le lett cserelve vetel után, majd 1500km múlva újra és pont ilyen habos trutyis szar folyt le nekunk is. Hiaba 5w30 kerult bele, annyi tragya volt a motorban, hogy "beszennyezte" a friss olajat is. Vezerles meg is adta magat 106e-nel amugy, csorgott mint az allat. Utana szet lett kapva, ki lett tisztogatva, 5w30 motul 8100-al van használva es nem is eszi egyáltalán.
-
uriember
aktív tag
válasz
yodamester10 #59697 üzenetére
Na azért ilyen nem volt, semmi iszap, de sűrű és csak 1-1,5 liter, nem is értem, hogy nem jelzett a kompjúter, hogy nincs olaj...
-
yodamester10
őstag
válasz
honda23 #59696 üzenetére
Pont erre gondoltam én is,hogy nem cserélték csak mondták.Bármilyen olaj legyen 1500km után nem lesz iszapos
uriember
remélem nem ilyen volt az olajad -
honda23
aktív tag
válasz
uriember #59694 üzenetére
Akkor nem volt hengerfejes.
Viszont téged átvertek.
Nem volt itt semmilyen olajcsere.
Lehet van benne 15e km-es félszintetikus 2 éves olaj.
Kereskedő mindig hazudik.
Mondjuk a magánszemélyek fele is nagyon durván.
Vidd vissza, kérd vissza a vételárat.
Lehet, rendőrséggel mennék vissza. -
flegga92
senior tag
-
uriember
aktív tag
válasz
tboy93 #59688 üzenetére
Szerintem az olajcserét b@szták el, beletettek valami félszintetikus, kokszoló, de legalább a furatokba nem eljutó, a Hondás illesztéseket eltömítő, nem jó hőtűrő képességű, ergo trágya 10w40-es olajnak nem nevezhető valamit. Ráadásul télen, valószínű rövid távokon használva, ami kifér a csövön. Ezt támasztja alá, hogy tavaly októberben rakták bele és idén áprilisig ment bele szűk 2000km...Én már hiába tettem bele a Motul 5w30-t a visszacsapó szelepes szűrővel, ez már csak a halottnak a csók volt.
Persze hogy visszamegyek, nem hagyhatom annyiban, 1,1M-t fizettem a kocsiért...Talán ennyi pénzért illene kapnom egy stabilan működő kocsit.
-
flegga92
senior tag
válasz
uriember #59685 üzenetére
10W40 simán kicsinálja, főleg ha rövid távon használták. Próbáld a kereskedőn leverni. Reális az ár amit a szerelő mondott. Bontott, garis motor 100k környéken kapható, de rájön a munkadíj + a papírozás, akkor már jobban jársz egy szinte teljesen új blokkal.
Olajat nem szórja valahol? -
uriember
aktív tag
válasz
sugarforce #59683 üzenetére
Akkor még az lehetett, hogy - mivel trélerrel hozatta haza a kereskedő -, akkor ő nyúlt mellé a kinti vétellel, lehet már akkor is be volt állva az olajlehúzó gyűrű, mindegy, nekem az a lényeg, hogy vagy javíttassa meg, vagy vegye vissza az autót (bár az nem lenne ideális, mert átíráson kívül is már költöttem a vasra...). Mínusz minimum 1 kilóval kijjebb lennék.
-
uriember
aktív tag
Bocs Dudee, nem neked szántam válasznak...
Sziasztok, világosítsátok már meg buta agyam. 1,5 hónapja vettem egy eu8 Civicet, szép volt, jó(?) volt...eddig. Figyelmetlen voltam, egyedül mentem autót venni, nem vettem észre sok dolgot, főleg, hogy füstöl a motor, vagyis alapjáraton nem füstölt, fordulaton meg nem néztem. Annyi feltűnt, hogy kormos a kipufogó vége, de nem tulajdonítottam neki sok jelentőséget. A kocsival jöttem haza Debrecenből, nem tűnt fel semmi hiba, jól gyorsult, jól evett. Ez volt csütörtökön. Hétfőn elvittem olajcserére, Motul 8100 x-clean fe 5w-30, itt ajánlottátok, szerintem is jó olaj. Itt már kellett volna csilingelni a vészcsengőnek, mivel a szerelőm 1,5 liter fekete, sűrű masszát engedett le a kocsiból, dacára annak, hogy az eladó feljegyzése szerint kevesebb, mint 1500 km-el előtte cserélt olajat (hogy milyet, azt még nem tudom...). Betöltötte a Motult, mondván, hogy figyeljem a szintet sűrűn. Figyeltem sűrűn, 550km-en megevett egy litert (az 550km-t 1,5 hónap alatt tettem bele, keveset autózom, na, mint a Honda tulajok általában, ezért lehet, hogy minden eladó 15-16 éves Civic 130-180e km-t futott)...És füstöl fordulaton. Indításnál nincs füstpamacs, mint a klasszikus szar motoroknál, de 3000-től felfelé látszik már, bár a visszapillantóban sose láttam füstfelhőt magam mögött
. Honda szervizes és a szerelőm szerint is olajlehúzó gyűrű belesült a dugattyúba (a szar olaj miatt?), csere, akkor már szelepszár szimmeringek, hajtókar csapágyak, hengerfej síkolás etc., Honda szerint 500e minimum, szerelőm szerint 150-200e a költség.
Eddig a sztori. Most vívok az eladóval, egy kereskedő, egy stróman nevére írt autóval.
Kérdésem: milyen olaj lehetett, amivel így tönkre lehetett kúrni a motort 1500km alatt (én azt gondolom, hogy tesco gazdaságos kábé), illetve haza lehet-e vágni egy Honda motort ennyi km alatt? Ha igen, akkor hogyan, mi történhet, ami miatt így megsül a gyűrű? Azt sejtem, hogy túlmelegedéstől, de hogy, miért?
Erre kérnék tőletek pár ötletet, köszi. Bocs, ha kicsit hosszú voltam
.
-
Dudee
senior tag
Ha szeretnék civichez szélvédőhöz ilyen fényvisszaverős árnyékolót akkor megveszem a párszázforintos tappancsós-nyálazós gagyit, vagy esetleg létezhet jobban megcsinált és formához illesztett darab?
Köszi!
-
flegga92
senior tag
válasz
Pfiucska #59677 üzenetére
Jó helyen van a buszban is a váltó
Igen fura és hülyén néz ki elsőre, nem tetszett, míg el nem vittem egyet egy körre. Amikor meg rájössz mennyi parkolós hely van a váltó normális helyén, még jobban örülsz, hogy nem ott van a váltó.
Eddig mindenki értetlenkedve nézte, majd köteleztem őket egy próba körre, kivétel nélkül mindenki ámult milyen jó helyen van -
Micsurin
nagyúr
válasz
flegga92 #59672 üzenetére
Autón felül (900-950) egy durván 100 lenne még ha az átírást nem nézem.
Tehát 1-1,1 között lenne rá nyár végén - ősszel. (Illúziók nincsenek tudom milyen állapotot szabad várni egy 15 éves géptől, óra tartalma meg hidegen hagy.)
Köszi, ez a széria nagyon tetszik és jobb azért a reputációja mint egy mk4-nek.
Mondjuk a váltó pozíció mindenképpen érdekes
-
flegga92
senior tag
Ennyi pénz van rá összesen, vagy van tartalék? Olaj + vezérlés csere, szelephézag állítás olcsóbb helyen, minőségi alkatrészekkel kb 100k, érdemes megcsinálni vásárlás után. Ha a jobbos féltengely gyári még, akkor levágatnám a gyűrűt róla és ha el van vékonyodva cserélném, mert a trailer drága.
Szerintem teljesen jó első autó, kényelmes (főleg ha veszel bele egy kartámaszt). -
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi #59669 üzenetére
Utóbbi az pipa nem? A kis koreai elég a nulláson való emberkedéshez, pályán meg már elfogy de erre pont jó.
Azon agyalok csak, hogy van e értelme egy motor cserének egy frissen generálozott(frissen mart szelepfészkek, becsiszolt szelepek elől hátul új vezérlés, friss kuplung új hátsó KYB gátló elől frissen felújított villa) ismerttel a seggem alatt. Ellenben egy teljes mértékben saját négykerekűvel. Főleg mivel az a jó vagy rossz hír az emelt érettségik eredménye után több mint valószínű más nem győrbe szinte tuti rontom majd nektek a levetők SZE-n.
Autóból meg vagy a linkelt Civic széria játszana vagy egy Mk4-es Golf de ott az 1.6-ról még Golfos haverom is lebeszél, nagyon erősen.
De a kérdésben tényleg bárki véleményének örülök mint első autó vehető egy a 2004-es Civic sport, a 900-950-es kerettel vagy felejtős!?
-
Qru
MODERÁTOR
Nem szipkázzák el egymás ügyfeleit. De oda oda viszed ahova akarod, a gari szempontjából mindegy (persze sok múlik az adott szerviz jószívűségén is sokszor szóval azért mégsem az). Engem nem befolyásolna, csinálják meg ott ahol én akarom, igaz elég jó az érdekérvényesítőképességem. Sosem volt gond a gariztatással (sem autónál sem más terméknél).
-
Micsurin
nagyúr
Róluk lehet tudni valami szörnyűséget vagy, hogy kerülendőek? szrk.: értem ez alatt mint pl Jazz nyelestengely stb tehát mik lehetnek amik előjönnek rajtuk? (Egyáltalán a ~900-950 keretben lesz normális?)
Boldi mielőtt megtalálsz mi a jobb egy öreg Civic vagy egy öregedő KTM? -
i-sti
senior tag
válasz
Shade45 #59665 üzenetére
Ismeretlen előéletű Jazz.
63 ezerben érkezett haza.
Kapott egy Motul Eco-nergy 0W-30 - at. Nem akarta megenni.
73nal kapott Mobil1 0W-20 - at.
Pálca szerint ezt sem akarja enni.
Nagyon finnyás.Viszont amit a pálca nem mutat és kiwi lennék rá hogy mennyire hígult vízzel és mindennel is az olaj, benzinnel főleg.
Lehet amit megesz nappal éjszaka pótolja benzinnel, ezért nem látom a fogyást -
Shade45
senior tag
válasz
tboldi #59664 üzenetére
Érdekes amikről ír...
A sajátomnál - elvileg - az előző tulaj mindig 5W-40-et rakatott bele, hozzám került 0W-20-at raktam bele, azóta mentem vele ~4.000 km-ert, és látszólag a nívó pálca szerint semmit nem fogyott (össz 144.000km).
8. Gen Civic 1.8
Ehhez képest ajánl a szerző 5W-30-at, egy nagyon hasonló konstrukcióba. (Tudom, kopásbéli különbségek, használat módja, stb, mind-mind befolyásolják, hogy kinek mi válik be.)
-
hans74
csendes újonc
Sziasztok! Olvastátok az olajdokit a totalcaron?(civic 2012 1.8 benzin) kétszer is válaszolt a "doki".Sajnos nem tudom belinkelni..Esetleg valaki meg tenné?Érdekes sztori
köszi Szép napot mindenkinek!
-
Kis színes. Ma ebédszünetben rohantam el a feleségem jazzért (éves szerviz, reggel odavittem), és beültem egy crv-be amíg a papírozás ment. Hát csak 182cm vagyok de vezető ülésben hozzáért a hajam a tetőhöz. Fogalmam sincs mire volt állítva az ülés + napfénytető is volt, de kis érdekesként (beszéltünk erről Rav4 kapcsán is valamelyik autós topikban valakivel).
-
Dudee
senior tag
Mintha nem pont ugyanarról beszélnénk itt felül.
Én azt mondom, hogy vettem A helyen, de B hely nem igen szereti ha hozzájuk viszem -kivéve talán kötelező szervizeltetni, ne nekik legyen vele nyűgjük. Ezt írja flegga is.
Te meg azt mondod, hogy A hely nem szereti, ha nem hozzájuk viszem, mert nekik azon van a profit, és nem az eladáson.
Ha viszont így lenne, akkor a B hely tárt karokkal kéne várjon, nem? -
Dudee
senior tag
válasz
flegga92 #59656 üzenetére
értem, ilyesmire számítottam én is. Annak ellenére, hogy marhára nem így kéne működnie, mert feltételezem a Honda téríti az anyag és munkaköltségeket, ha itt vetted, ha ott.
Nekem most lökhárítót kéne cseréltetni, amit a biztosító fizet. Lehet emiatt nem szükséges a vásárlás helyére vinni..
-
flegga92
senior tag
Céges kocsikkal van tapasztalatom. Kötelező szervíznél nem nagyon problémáznak, viszont ha valami garis hiba van az autóval ami nem egyértelmű, hanem mélyebb vizsgálatot követel, azt nem szeretik. Csereautót sem nagyon szeretnek adni.
Vittem már Békéscsabáról Vácra kocsit ami vész üzemmódban volt... Max 60 km és 2000-es fordulat.
Álló fűtést is csak a vásárlás helyén csináltak meg. -
Dudee
senior tag
Sziasztok!
fórumtársak közül azokat kérdezném, akik vásároltak már új autót:
tapasztalat szerint van bármi hátránya annak, ha az ember nem a vásárlás helyére, hanem egy másik márkaszervizbe viszi az autót szereltetni?Illetve érdemes-e egy adott márkaszerviznél 'kitartani' és rendszeresen hozzájuk fordulni a problémákkal, vagy szabadon lehet vinni amelyikhez tetszik?
(háttér: én egy budapesti szalonban vettem az autót, de a budaörsi Hodna sokkal közelebb van hozzám (ők jóval kedvezőtlenebb áron adták volna az autót. Amikor a múltkor őket hívtam telón, akkor a telefonban úgy érzékeltem, hogy nem annyira tetszett nekik, hogy hozzájuk akarom vinni, de nem ott vettem. Ha emiatt esetleg más a hozzáállásuk, akkor inkább utazok többet. Illetve ott a technikai kérdés is: vajon elérhetőek egymás számára a szervizelési infók? Pl Hyundainál tudom, hogy e-szervizkönyv van, és központilag mindenki ugyanazt tölti/olvassa, így ninsc mutogatás hogy nem tudja ki mit csinált)
Köszi!
-
flegga92
senior tag
válasz
twinee1337 #59653 üzenetére
Jelen!
Van jópár típus hiba, legtöbbje könnyen orvosolható, de vannak húzós dolgok.
Jobbos féltengely törés, a gyári gumi rezgés csillapító alatt elrohad és eltörik 25k+ munkadíj + váltó olaj pótlás/csere.
Manuális klímás hőmérséklet állító bovdentartó eltörik, komplett csere kell. Automata klímánál nincs gond.
Első ülés lötyög, van felújító készlet, de is alátéttel orvosolható.
Kormánymű kopog alacsony sebességnél, javítása 80k körül van ha lehet javítani. Egyeseknek egy pár 1000 ft-os alkatrész cseréje megoldja, de nem jellemző.
Váltó nyelestengely csapágy búg, 80-100kb egy felújított váltó garival.
Már nem rohadós típus, de főleg a német/osztrák faceliftnél kell a hátsó szövet dobbetét mögé benézni a küszöb felől.
Sok NFL-t faceliftelnek, de könnyen ki lehet szúrni. FL 5 csavaros felnivel van, indexes tükrök, hátul toronymerevítő és kb 3 centivel alacsonyabb. -
twinee1337
tag
Sziasztok. Használt autó vásárlása előtt a kiszemeltem egy Honda Civic Sport 7.generációs benzines autó. Nem tudom van e itt olyan köztettek, akinek ez a fajta típusú gépjárműve van. Megosztaná tapasztalait? Köszönöm. (előző autó Ford Mondeo MKII) Szóval új belépő nekem a Honda
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Projektor topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest