Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
uriember
aktív tag
Bocs Dudee, nem neked szántam válasznak...
Sziasztok, világosítsátok már meg buta agyam. 1,5 hónapja vettem egy eu8 Civicet, szép volt, jó(?) volt...eddig. Figyelmetlen voltam, egyedül mentem autót venni, nem vettem észre sok dolgot, főleg, hogy füstöl a motor, vagyis alapjáraton nem füstölt, fordulaton meg nem néztem. Annyi feltűnt, hogy kormos a kipufogó vége, de nem tulajdonítottam neki sok jelentőséget. A kocsival jöttem haza Debrecenből, nem tűnt fel semmi hiba, jól gyorsult, jól evett. Ez volt csütörtökön. Hétfőn elvittem olajcserére, Motul 8100 x-clean fe 5w-30, itt ajánlottátok, szerintem is jó olaj. Itt már kellett volna csilingelni a vészcsengőnek, mivel a szerelőm 1,5 liter fekete, sűrű masszát engedett le a kocsiból, dacára annak, hogy az eladó feljegyzése szerint kevesebb, mint 1500 km-el előtte cserélt olajat (hogy milyet, azt még nem tudom...). Betöltötte a Motult, mondván, hogy figyeljem a szintet sűrűn. Figyeltem sűrűn, 550km-en megevett egy litert (az 550km-t 1,5 hónap alatt tettem bele, keveset autózom, na, mint a Honda tulajok általában, ezért lehet, hogy minden eladó 15-16 éves Civic 130-180e km-t futott)...És füstöl fordulaton. Indításnál nincs füstpamacs, mint a klasszikus szar motoroknál, de 3000-től felfelé látszik már, bár a visszapillantóban sose láttam füstfelhőt magam mögött
. Honda szervizes és a szerelőm szerint is olajlehúzó gyűrű belesült a dugattyúba (a szar olaj miatt?), csere, akkor már szelepszár szimmeringek, hajtókar csapágyak, hengerfej síkolás etc., Honda szerint 500e minimum, szerelőm szerint 150-200e a költség.
Eddig a sztori. Most vívok az eladóval, egy kereskedő, egy stróman nevére írt autóval.
Kérdésem: milyen olaj lehetett, amivel így tönkre lehetett kúrni a motort 1500km alatt (én azt gondolom, hogy tesco gazdaságos kábé), illetve haza lehet-e vágni egy Honda motort ennyi km alatt? Ha igen, akkor hogyan, mi történhet, ami miatt így megsül a gyűrű? Azt sejtem, hogy túlmelegedéstől, de hogy, miért?
Erre kérnék tőletek pár ötletet, köszi. Bocs, ha kicsit hosszú voltam
.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Google Pixel topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Politika
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest