Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• uriember

aktív tag

válasz Dudee #59680 üzenetére

Bocs Dudee, nem neked szántam válasznak... :N

Sziasztok, világosítsátok már meg buta agyam. 1,5 hónapja vettem egy eu8 Civicet, szép volt, jó(?) volt...eddig. Figyelmetlen voltam, egyedül mentem autót venni, nem vettem észre sok dolgot, főleg, hogy füstöl a motor, vagyis alapjáraton nem füstölt, fordulaton meg nem néztem. Annyi feltűnt, hogy kormos a kipufogó vége, de nem tulajdonítottam neki sok jelentőséget. A kocsival jöttem haza Debrecenből, nem tűnt fel semmi hiba, jól gyorsult, jól evett. Ez volt csütörtökön. Hétfőn elvittem olajcserére, Motul 8100 x-clean fe 5w-30, itt ajánlottátok, szerintem is jó olaj. Itt már kellett volna csilingelni a vészcsengőnek, mivel a szerelőm 1,5 liter fekete, sűrű masszát engedett le a kocsiból, dacára annak, hogy az eladó feljegyzése szerint kevesebb, mint 1500 km-el előtte cserélt olajat (hogy milyet, azt még nem tudom...). Betöltötte a Motult, mondván, hogy figyeljem a szintet sűrűn. Figyeltem sűrűn, 550km-en megevett egy litert (az 550km-t 1,5 hónap alatt tettem bele, keveset autózom, na, mint a Honda tulajok általában, ezért lehet, hogy minden eladó 15-16 éves Civic 130-180e km-t futott)...És füstöl fordulaton. Indításnál nincs füstpamacs, mint a klasszikus szar motoroknál, de 3000-től felfelé látszik már, bár a visszapillantóban sose láttam füstfelhőt magam mögött :(. Honda szervizes és a szerelőm szerint is olajlehúzó gyűrű belesült a dugattyúba (a szar olaj miatt?), csere, akkor már szelepszár szimmeringek, hajtókar csapágyak, hengerfej síkolás etc., Honda szerint 500e minimum, szerelőm szerint 150-200e a költség.

Eddig a sztori. Most vívok az eladóval, egy kereskedő, egy stróman nevére írt autóval.

Kérdésem: milyen olaj lehetett, amivel így tönkre lehetett kúrni a motort 1500km alatt (én azt gondolom, hogy tesco gazdaságos kábé), illetve haza lehet-e vágni egy Honda motort ennyi km alatt? Ha igen, akkor hogyan, mi történhet, ami miatt így megsül a gyűrű? Azt sejtem, hogy túlmelegedéstől, de hogy, miért?

Erre kérnék tőletek pár ötletet, köszi. Bocs, ha kicsit hosszú voltam :(( .

Új hozzászólás Aktív témák