- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TrollBalint
addikt
válasz
pietrrr #39485 üzenetére
Apósom K&H számlamegszüntetése miatt kétszer kellett bemennünk....
Első alkalommal elvették a kártyát és mondták, hogy foglalnak egy időpontot, mert aznap nem tudják lezárni, mert éjjel számolja ki a bank, hogy pontosan mennyi is van a bankszámlán....
Másnap bementünk, hogy hátha fogadnak (az időpont 2 nappal későbbre szólt egy másik fiókba, de oda már egyedül ment volna apósom, amit nem szeretett volna, ezért igyekeztünk lezárni, amikor én is ott tudok lenni) Közölték, mivel nincsen időpontunk, nem tudnak fogadni (senki nem volt a bankban rajtunk kívül). Érdekes módon előző nap nem volt ez gond.... -
pietrrr
aktív tag
válasz
pietrrr #39373 üzenetére
Hali!
Újabb személyes beszámoló K&H felmondásról:
Messzire most sem merészkedtem, de a Fehérvári úti fiókjukban sokkal simábban ment a folyamat: csak annyit mondtam, hogy meg szeretném szüntetni a számlámat (ki sem emeltem, hogy hirdetményváltozás miatt azonnali és ingyenes felmondást akarok) és már kezdődött is az eljárás. Kérdezte, hogy miért szeretném megszüntetni, mondtam, hogy a push üzenetek hiánya így 2025-ben vállalhatatlan (egyébként erről lehet tudni bármit, hogy miért is nincs ilyen opció?).
Volt 125 forint mínuszom, mint kiderült ez a múlt heti leürítés miatt jött össze (50ezer feletti rész tranzakciós illetéke elvileg), ezt befizettem bankkártyával és szinte már készen is voltunk. Nem volt kilencezerforintok belengetése, értetlenkedés vagy egyéb akadékoskodás. Alig volt több 5 percnél a folyamat és ingyenesen meg lett szüntetve a számlám.
Szóval ha ajánlani kell fiókot, akkor a XI Fehérvári útit jó szívvel ajánlom (habár ezt a készpénzmentes bank koncepciót én sem értem...).Köszi mindenkinek a segítséget és a tapasztalatok megosztását!
-
RR-13
őstag
válasz
pietrrr #39377 üzenetére
Még kiegészítettem jogszabályi (Pft. 15. § (3) bek.) hivatkozással is a fenti Hsz-t.
Arra is hivatkozhatsz majd, ha nem elég nekik a kivonatban leírt szöveg.
És én panaszt adnék be a helyedben az Etele fiókra, hogy nem engedtek élni a jogoddal, és 20 ezres kötbért is kérnék. (megvan a sorszám, vagy bármi bizonyíték, hogy ott voltál?)A panaszt most is, vagy a másik fiókban történő sikeres megszüntetés után is beadhatod, mert akkor már lenne is rá irati bizonyíték, hogy díjmentesen is megtudták szüntetni a szerződést 6 hónapon belül.
A kb. 9 ezres számlafelmondási díjat amúgy is manuálisan terheli az ügyintéző, tehát ő dönti el, hogy terheli vagy nem, ezért főleg meg tudták volna oldani, ha akarják, hogy nem terhelik be a díjat. -
RR-13
őstag
válasz
pietrrr #39373 üzenetére
Na ez rendesen kiverte nálam a biztosítékot.
Benne van a számlakivonatban, hogy díj, és egyéb költségtől mentesen kell, hogy a számlát megszüntessék. Nincs kivétel, semmit nem számolhatnak fel ebben az esetben.Esetedben erre is lehet hivatkozni, ha nem elég nekik a saját kivonatukon olvasható ügyéli jog:
Pft. 15. § (3) A 10. § (1) bekezdés f) pont fa) alpontjában meghatározott esetben a keretszerződés módosításának kezdeményezésekor a pénzforgalmi szolgáltató tájékoztatja az ügyfelet arról, hogy a módosítást az ügyfél részéről akkor lehet elfogadottnak tekinteni, ha annak javasolt hatálybalépése előtt a szolgáltatót nem tájékoztatta arról, hogy a módosítást nem fogadja el. A tájékoztatásnak arra is ki kell terjednie, hogy a módosítás hatálybalépése előtti napig az ügyfél jogosult a keretszerződés azonnali és díj-, költség- vagy egyéb fizetési kötelezettségmentes felmondására.
Forrás - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!Javaslom, hogy menj be egy másik fiókba, és kérd a kivonat alapján az azonnali megszüntetést.
Ezek után egy forintot nem hagynék náluk, főleg nem számlavezetésért. -
merqree
őstag
válasz
pietrrr #38342 üzenetére
A gyorsítósáv hasznos tud lenni, ha nagy a sor. Az arany kártya csak neked biztosít ingyenes gyorsítósávot (míg a platinum +1 kísérőnek is, továbbá a gyerekeidnek).
Néztem, nyáron három gyerekkel repülünk (4,4,8 évesek), a Gold kártya semmire sem jó.
Szóval semmi előnyét nem látom a kártyának. Utas biztosítást meg különböző csomagokból tud választani magának az ember, ha utazik. -
RR-13
őstag
válasz
pietrrr #38292 üzenetére
Szerintem nem köszönetet vártunk, hanem bármilyen reakciót az akció idézett, linkelt részleteire is akár. És amúgy nem csak én válaszoltam akkor.
Kár, hogy ennyire magadra vetted a válaszom, nem olyan durva dolog volt ez, csak nem szeretnénk, ha ebből itt gyakorlat lenne.
A válasz a kérdezőnek (ha leírtad volna) helyesen ez lett volna:
Kérni lehet kódot, de itt adni nem, és reklámozni sem, hogy nekünk melyik bankhoz van!Egyáltalán nem a szigorúság a lényeg a válaszomban, de azért ne reklámozzuk már magunkat, hogy mely bankhoz van kódunk, mert a PH. fórum nem erre van.
Nem viccből van az összefoglalóban a fenti rész sem.
Az, hogy én ON-ban személyeskedtem, az meglep, de majd figyelek rá.
Köszi a visszajelzést. -
RR-13
őstag
válasz
pietrrr #38289 üzenetére
Ezt elég gyorsan lereagáltad, de a választ amit adtunk 8 nappal ezelőtt a K&H akcióval kapcsolatos kérésedre, azt nem.
Ráadásul a mostani Hsz-ed tartalma nem idevaló.
Tehát ezt eleve már privátban kellett volna neki megírnod..., és nem itt. -
RR-13
őstag
válasz
pietrrr #38135 üzenetére
A K&H-nál minimum 6 hónapig kell megtartani a számlát, hogy a számlazárási díjat ne számítsák majd fel.
Itt van a K&H tavalyi Black Friday hirdetménye.Egyébként itt a Topikban linkeltem is korábban.
Akció feltételei:
2.2. Feltételek
A Jóváírásra való jogosultsághoz az 1. pont szerint számlacsomagszerződés megkötése mellett az alábbi feltételek maradéktalan és együttes teljesítése szükséges:
• A Jóváírásra jogosultak megállapításakor a Bank rendszereinek kimutatása alapján az ügyfél a digitális csatornán és telefonon történő marketingcélú megkereshetőséghez hozzájárult, nem tiltakozott az alapszintű marketingcélú adatfelhasználás ellen, és e mail címét a Bank számára megadta, az a Bank rendszereiben látható módon rögzítésre került.• A részvétel során regisztrált e-mail cím, illetőleg telefonszám csak egy számlanyitáshoz kapcsolódóan vesz részt az Akcióban
• Az 1. pont alapján megnyitott számlacsomaghoz tartozó Lakossági Bankszámlája a jogosultság vizsgálatakor élő.
• Számlanyitást követő 2. (második) naptári hónap végéig minimum 150 000 forint jóváírás érkezik az ügyfél 1. pont szerint nyitott számlacsomaghoz tartozó Lakossági Bankszámlájára.
• Számlanyitást követő 2. (második) naptári hónap végéig az 1. pont szerint nyitott számlacsomaghoz tartozó bankszámlához kapcsolódó, főkártyabirtokosként birtokolt K&H betéti bankkártyát legalább 5 alkalommal, sikeres vásárlási tranzakcióra (online vagy offline POS terminálon) használta, vásárlásonként minimum 1 000 forint értékben.
• Számlanyitást követő 2. (második) naptári hónap végéig az 1. pont szerint nyitott számlacsomaghoz tartozó K&H Lakossági Bankszámlához tartozó K&H mobilbankban
a. legalább 2 aláírást igénylő tranzakciója volt VAGY
b. kapcsolatba lépett Kate pénzügyi asszisztenssel a K&H mobilbankban.
Kapcsolatba lépésként értékeljük, ha az ügyfél hangalapú vagy chat-es formában, tranzakció vagy segítség nyújtás kérés céljából megszólítja Kate-t, a K&H mobilbank kezdőképernyőjén található Kate ikon megnyomását követőenSzerk.: Miközben szerkesztgettem a Hsz-t, közben kleinguru is megtalálta valahol a hirdetményt.
-
RR-13
őstag
válasz
pietrrr #37821 üzenetére
A Gránitnál most is csak 18.900 Ft a Platinum Bankkártya kibocsátási, és a második évtől a díja. Ersténél a Platinum Hk. Pl. 25.000 Ft/év.
Bár az MBH Platinum Hk. valóban 0 Ft éves díjas, de azt "elfelejtette" írni bigdady,
hogy a havi számlavezetés alapból 6.000 Ft, tehát évente bizonyos kedvezményeket figyelembe is véve minimum 36.000 Ft, maximum (kedvezmény nélkül) 72.000 Ft-ba kerülne.Több a számlavezetési díj, mint a havonta elérhető max. 5 ezres visszatérítés.
A 6 ezres számlavezetési díj a nyitástól számított első 6 hónapban 0 Ft, de csak Jóljáró csomagban igényelve, vagy a következők szerint:
"GO! ÉS GO! PLATINUM 6 HAVI SZÁMLAVEZETÉSI DÍJ AKCIÓ:
2024.10.01-től visszavonásig Az MBH Banknál 103-as banki azonosítójú (korábbi MKB)* hitelkártyaszámlához kapcsolódó hitelkártyával rendelkező ügyfelek vesznek részt a promócióban, akiket a Bank átszerződési ajánlattal keresett meg és újonnan benyílt a hitelkártyaszámlájuk.
A GO! és GO! Platinum hitelkártya számlavezetési díja a hitelkártyaszámla benyílásától az első 6 hónapban 0 Ft. 6 hónapot követően a számlavezetési díj megegyezik a mindenkori Hitelkártya Hirdetményben meghatározott összeggel." -
RR-13
őstag
válasz
pietrrr #37821 üzenetére
Teljesen bele illik mivel a bankkártya banki termék, és a számlacsomagok része, ezért teljesen ON:
A jelenlegi összefoglaló második pontja most is írja összehasonlítás miatt:
- bankkártya, és egyéb díjak összehasonlítása
Viszont az új összefoglaló 1. pontjába külön is benne lesz, hogy bankkártyák. -
sifarr
senior tag
válasz
pietrrr #37734 üzenetére
A Gold kártya mit tud?
Amit általában szokott. A részleteket itt olvashatod.Kp-felvétel mennyibe kerül a csomagban?
Ha nem nyilatkozol, akkor az első felvét összeghatártól függetlenül díjmentes, utána CIB-es ATM 522.-, idegen ATM 976.- belföldön vagy EUR felvétnél EGT országokban, egyébként 4564.-
Ha nyilatkozol, akkor kétszer díjmentes a 150-es korláttal. A kettőbe beleszámít az előbbi díjmentes is. -
Llew
senior tag
válasz
pietrrr #36920 üzenetére
3 hónapig díjmentes vagy az online nyitásnál a K&H okos kényelmi plusz számlacsomaggal, utána a K&H minimum plusz számlacsomag a legalapabb, legolcsóbb verzió. Ha jön rendszeres minimálbért elérő utalás (nem kell jövedelem, más bankból, vagy mákból utalva is jó) akkor az 1084 ft-os díj felét visszatérítik.
-
confuser
senior tag
válasz
pietrrr #36880 üzenetére
Igen, ajánlónak és ajánlottnak is 10-10e. Én is kérek valakitől egy ajánlókódot
Nem adnak máshol sem többet, csak adtak, és pont a K&H-nál év elején (40+40+10). Unicredit adott még szintén év elején 35+15+15-öt, meg a Raiffeisen-nél van még most is 50+10 a prémiumra csomagokra., de ezek is elmaradnak egy kicsivel a mostani K&H-stól, az év elejitől meg főleg.
-
-
RR-13
őstag
válasz
pietrrr #36390 üzenetére
Nyilván 100 Ft-os jogtalan havidíj vagy pl. 380 Ft-os téves sms díjterhelések miatt nem érdemes egy bankot otthagyni, még nagyon nem az a szint nálam, amikor "menekülni" kell egy banktól.
Főleg, ha Neked meg van egy jó csomagod még náluk.
Tényleg az melyik csomag, ha le lehet írni? -
RR-13
őstag
válasz
pietrrr #36298 üzenetére
"(marha jó a rendszerük)"
Azért ezt nem gondoltam, hogy valaki ezt félre értené majd...
A marha szerintem egy ilyen szövegben negatív töltetű.Természetesen iszonyú "amatőr", és egyéb negatív jelzővel bíró a rendszerük, amire nem is nagyon lehet szavakat találni.
Nem lóg sehova a kezed.
-
RR-13
őstag
válasz
pietrrr #36279 üzenetére
A Gránit által sehol nincs kiírva közleményként, éppen azért írtam én ki ide, mert reggel megláttam a terhelést, amire egyébként példa még nem volt náluk ez ügyben.
(marha jó a rendszerük)bigdady #36275:
Akkor kakukktojás vagy (egyelőre). Mert egyébként nálunk a családban mindenkinél terhelték (4 személy számláján). -
pictigjis
őstag
válasz
pietrrr #36259 üzenetére
azért legyünk tisztában azzal, hogy ez baromi messze van a magas összegtől, akármennyire is szarul hangzik ez magyarországon. nincs 7000 euró se, ennek nem is szabad kiakasztania semmit. a tízszerese esetleg érdekes lehetne
amúgy az accountom 2018-as, folyamatosan használva, aligha jelentek sok kockázatot
-
confuser
senior tag
válasz
pietrrr #36056 üzenetére
MBH hirdetményében szerepel hogy nem, Raiffeisennél meg tapasztalatból tudom hogy nem. Erste MAX-om nincs, azt nem tudom, de szerintem az az általános, hogy MÁK-ra és Revolutra nincs visszatérítés.
@Mindenki: köszi az észrevételeket, be is dolgoztam őket. Ha még van, jöhet. Illetve megy fel Onedrive-ra, kicsit dolgozunk rajta még közösben, aztán szerintem pár hét (vagy hónap
) múlva bedobom még ide az aktuális állapotot, aztán mehet ki Logout cikknek (nyilván oda még rendes cikket írva) vagy új hitelkártyás topikba összefoglalónak.
-
confuser
senior tag
válasz
pietrrr #36034 üzenetére
Nettó 600k felett 60%-ig terhelhető a fizetés, alatta 50%-ig. A hitelkártya keret ebbe 5%-kal számít bele. Mivel bruttó 1M-nek 665k a nettója (alapesetben), ezért ennek kell a 60%-a, ami 399k. Ebbe a keretbe kell beleférnie minden törlesztőnek, tehát mondjuk egy lakáshitel maximum törlesztője is ennyi (ha nincs más hiteled vagy hitelkártyád). Ahogy írtam, a hitelkártya keret 5%-kal számít, szóval 399k/0,05=8M a maximális hitelkártya kereted. Ennél lehetnek a bankok szigorúbbak (pl. Raiffeisen), de engedékenyebbek nem.
-
-
válasz
pietrrr #35384 üzenetére
Nekem a Cetelem hibátlanul működik így, de jövő héten fogom tesztelni az MBH kártyát is. Ha érdekel, írok majd!
OTP-t is megnézhetem, de arra nagyon kevés esélyt látok, azok még a visszatérített vásárlási összeg után is visszaveszik az 1%-otA cetelem-nek viszont botrány a felülete, nincs mobilapp stb, csak mazoistáknak ajánlom. De mielőtt megköveznétek egy 60ezres ttranzakcióra kértem múlt héten egy joker részletfizetést (+500Ft kiadás nekem), hogy érezze a Bank a törődést, ne csak azt lássa hogy Ők fizetnek
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF