Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
baly81
aktív tag
válasz
Ferike81
üzenetére
Az össz csőhossz szerintem nevetségesen kicsi/rövid!
Egy elszívó ennyit simán tud, ha a gyárilag előírt keresztmetszetű csövet használod (némelyiknél ez 150mm!)! Nem lett anno leszűkítve, tehát a gyári előírás szerinti csövet használod? Milyen keresztmetszetű a cső? Most nem lett beiktatva keresztmetszet szűkítő, tehát a cső végig ugyanolyan átmérőjű? Visszacsapószelep van? Jól van beépítve, megfelelően, nagy átmérőt nyit?
És a legfontosabb: nem volt nyílászáró csere? Esetleg légbevezető elzárás? Itt arra céloznék, hogy az elszívónak van e negatív levegője is? Ergo, oké hogy az elszívód szív, de ha mindent bezársz, akkor belül "vákuumod" lesz, alacsonyabb nyomást idézel elő vele. Ha nincs levegő utánpótlás, (pl kibuktatott ablak, szellőző) akkor csak minimálisan fog dolgozni, mert szerencsétlen venti nem tud már szívni.
Most hogy hidegebb lett az idő, gondolom jobban bezárkóztok, nem emiatt léphetett fel a jelenség...(?) Mert, egy normális rendszer létrehozásakor, ahol 2x45° törés van és 4 m hosszú a rendszer, az lófa*.*!
Szerintem másban keresd a hibát, nem az elszívómotorod gyenge, a rendszereddel van valami gond. (Próbáld ki kibuktatott ablaknál is.) -
válasz
Ferike81
üzenetére
Arra gondoltam, tennék egy elszívó csőventilátort a kilépőpontra. Ehhez kellene nekem egy csendes relé amivel vezérelném a páraelszívó kapcsolójáról.
A páraelszívód csak ON/OFF kapcsolású
A legegyszerűbb páraelszívók kivételével a többi mind 2-4 sebességfokozatú, ha ilyenekhez akarsz egy plusz ventillátort rakni, akkor nem elég egy sima relé
Szerintem is legjobb megoldás az, ha plusz ventillátornak hasonló kivitelűt választasz, mint ami gyárilag a páraelszívóban van és párhuzamosan kötöd az új ventit a régivel
-
-
-
válasz
Ferike81
üzenetére
Nem írtad mekkora toldás, de azért mittomén +1m még nem számottevő. Plusz egy motort beépíteni nem olcsó, de ha bent is marad pára, ami eddig nem volt, akkor lehet, h megoldja... de ezt nem is tudom, háztartási gépes vagy villanyszerelős topikban hátha csinált már vki ilyet és van gyakorlati tapasztalata.
Szűrőket próbáltad kimosni, az aktív szeneset kivenni, ha volt benne?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Router gondok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Direct One (műholdas és online TV)
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ekkold