- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PROTRON #99974 üzenetére
Ha már off.
Bp. 17. kerületben van szerintem az utolsó ilyem mohikán, Katika személyében a Legitron elektronikai kisboltba.
Minden tiszteletem az övé.
Tőlem10 perc kocsival, sokat járok oda mert inkább hagyok magyar kereskedőnél 1000 forintot mint ugyanezt megrandelni külföldről negyed-féláron és hajóval, vasúttal, konténerrel, 2-3 logisztikai központtal postásautóval stb. fűszerezve a kütyü ökolábnyomát.
Nem, nem vagyok ultrazöld.A másik felvetésedre saját példa.
Anno 9 évig piacoztam, és kinnt árultam egy strandon azokat a gumimatracokat amiket az Osanba vettem.
Vettem 500-ért adtam 1000-ért.
Jön az "okos" apuka, már majdnem vett egy matracot amikor aszongya, maga ezeket nem az Osanba vette?
Mondom de igen. Válasz, felháborító.Orra alá dugtam a 1 napi strandos helypénz csekkjét, gyorsba elmagyaráztam neki a vállalkozások adó, tb és egyéb terheit, ip.adó, autót tartok fennt, apeh nyugtaköteles vagyok, ő ugye szórakozni jár vasárnap a strandra én meg dolgozni stb. stb.
Kezdett megenyhülni amikor bedobtam az adumat.
Mondom Uram ha Maga és a kis családja most beül a kocsijukba, elmegy az Osanba 2 gyerekkel meg az asszonnyal egy 500 forintos gumimatracért, akkor a nyakam rá hogy 10000 forint felett fognak költeni.
Rámnéz és aszongya: Adjon KÉT matracot.
Ő legalább felfogta. Más sajnos nem.Nekem volt vállalkozásom amibe a társammal kényszerből (üzleti zsarolás, tehetetlenek voltunk) 13millát buktunk, ráment a családunk összes megtakarított pénze és 2 évig ingyen dolgoztunk a társammal.
A köztudat az hogy aki vállakozó az törvényszerűen ultragazdag, másokon hízik és divat fikázni. Van még mit fejlődni. -
baly81
aktív tag
válasz
PROTRON #99974 üzenetére
Nálunk itt Debrecenben az egyik hozzám közeli boltban, -ami a belváros szívében van, (direkt név nélkül írom)- szükséges volt elmennem pár darab fehér 5mm-es LEDért. 8-ra volt szükségem, gondoltam veszek vagy 20-30 darabot, had legyen itthon. Két és fél éve(!) 180Ft-ért adtad egy darabot (a nyolcért adtam 1500-at). Ebből gondolhatod, hogy csak a szükséges mennyiséget vettem meg. Hazamentem, és az aliexpressről szállítással együtt 100 db-ot vásároltam 850Ft-ért, tehát 8,5Ft/darab áron házhoz jött. Ami egyébként mind fényerőben, mind technikai paraméterekben teljesen megegyezik azzal, amit itthon vásároltam. Másik alkalommal, amikor egy 12kW-os fűtőalagutat építettem, ez kb. 1-1,5 éve volt, 4mm2 érvéghüvely 100 db egységcsomagban 4500 Ft (Debrecen, Hódos csarnoktól nem messzi boltban). Kínából jó minőségben, rézből 1300 Ft, de volt olcsóbb is...
Természetesen megértem az üzleti oldalát/miértjét/fizetendőket, de ez szerintem sok(k)!
No, emiatt van nekem itthon egy kisebb HeStore... -
[CS]Blade2
addikt
válasz
PROTRON #99974 üzenetére
Nehéz műfaj ilyen apró és kevésbe kerülő dolgokat árulni. A községben volt egy csavarbolt, most zárta be a nyugdíjas pár 1-2 hónapja. Nem is a haszonért csinálhatta, hanem valszeg hobbyból nyugdíj mellett, meg árultak permetszereket, és valszeg abból volt hasznuk. A kimért csavar legalább tud nagy tétel lenni, mert időnként sok is kellhet. 200db a 14Ft-osból, stb., az legalább már valami. De kiszámolták a 3Ft-osból is az 50db-ot kis papír zacskóba, NAV-hoz bekötött pénztárgéppel.
A másik oldal is probléma, hogy sokan ezt szétszedés nélkül kidobnák, és vennének egy másikat 15000-ért. Tehát boltosként jobban jársz, ha ilyet árulsz, mint alkatrészt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest