- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Nekem is van egy olyan egér, ami 1 db AA elemmel menne, de nem sokáig. Végül csak annyit tettem, hogy ellenőriztem az áramfelvételt, miközben növeltem a feszültséget 4,2 V-ig.
Ha jól rémlik, nem volt nagy a növekedés és nem is nőtt lineárisan, hanem annál kevésbé, amit nem találtam vészesnek. Így beleraktam szimplán egy 14500 méretű cellát. Ha lemerül, ki kell venni és külön feltöltöm. Igaz, hogy sajnos túl is meríti, de igyekszem rögtön feltölteni, úgyhogy ezt már beáldoztam erre, régóta bírja a kiképzést. (Nem a "fő" egerem, ez csak házimozihoz használatos.)
További lehetőség, hogy soros diódákkal próbálod ejteni a feszültséget, a kívánt mértékben. Egy diódán esik 0,7-0,8 V terheléstől függően.
-
rednifegnar
senior tag
nyilvan ez nem segitseg de mi szukseg van erre? nekem van egy nagyon regi genius m185 egerem (sztem valami nagyon basic cucc) es minimum 1 evig elmegy (de inkabb 2) egy elemmel. a legolcsobb ceruzaval hasznalom es napi 8-16 orat uzemben van 7/7 (kikapcsolni soha nem szoktam).
-
Ne sorosozz
hanem párhuzamosíts.
Sárga led nyitója 1,8-1,9V, párhuzamosan az egérrel.
És már csak azt a legnagyobb előtétellenállást kell kitotózni tesztelni amin még 3-3,2V akkunál is folyik annyi áram hogy az egérnek meglegyen a minimális tápja. Ez sacolásom szerint 1-1-1,2V környéke. -
ekkold
Topikgazda
Vannak olyan LDO stabilizátorok amelyeknek a saját fogyasztása µA-es tartományban van, azzal nem "szívja le" az akkut. Amúgy meg kell egy kapcsolót is beépíteni amivel ki tudod kapcsolni amikor nem használod... Nekem mondjuk jóval több mint egy évig bírja egy ceruzaelem az egérben... de lehet, hogy csak jó típust fogtam ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Keresünk dokkolókat
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest