Új hozzászólás Aktív témák

• And

veterán

válasz Aryes #73871 üzenetére

"Tetszik ez a vita, analóg vs. digitális"
    Ráadásul - ez nem is neked szól, te valszeg. tisztában vagy vele - ez messze nem analóg versus digitális szembenállásról szól. Manapság a pár száz forintos kontrollerben is benne van egy rakás, analóghoz legalább kapcsolódó (ADC, DAC) vagy 'teljesen analóg' fokozat (például: programozható erősítésű OPA, analóg komparátor, beállítható referencia feszültségforrás - ezek akár közvetlen outputról, nem csak szoftverből olvasható kimenettel is rendelkezhetnek), amely egy csomó analóg körítést kiválthat. A 'fagyás' elleni módszerek közül meg én is első helyen a watchdog-ra gondoltam, bár használni nem nagyon szoktam, sosem volt rá égető szükségem. Mikor program fagyással találkoztam, arról később mindig kiderült, hogy szoftveres eredetű volt a probléma, vagyis 'én voltam a hülye', nem a uC. Bár olyan is előfordult, hogy a fordítóban nem volt lehetséges rendesen lekezelni valamilyen körülményt (tipikus példa: I2C timeout, hiányzó vagy buszról leeső slave-eszköz), ami fagyást okozott, és ilyen esetben nagyon jól jött, ha bele lehetett látni a fordító 'mögé', a spec. regisztereket lehetett közvetlenül piszkálni / olvasni, és ehhez persze nem ártott az adott kontroller adatlapját tanulmányozni, nem csak a fordítót úgy-ahogy ismerni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés