- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Az előző hsz-edet nem tudtam hova tenni.
Ez azért most hozott némi fényt az alagútba.
Emellett jobban bele is mélyedtem, olvastam pár fórumot is a DS1302-ről.Alapvető gondom az, hogy állításod szerint nem lehet az alkatrészen megmérni a frekvenciát, mert a méréssel eltolódik a frekvencia, ami az én mérési eredményem alapján pont a jó értékre tolja el azt. Persze az oszcilloszkóp is hibázhat, vagyis, ha ezt is beleveszem, akkor még gyanúsabb, hogy pont a jó értéket mutatja.
A mérésnél történik egy olyan, hogy mikor ráteszem a szkóp mérőjét a kristály lábára, akkor az óra megáll, illetve a szkóp is egy érdekes jellel indít, majd ez a jel alakul át a megfelelő színusz jellé, a megfelelő frekvenciával és ilyenkor indul tovább az óra is.A trimmer hangoló kondenzátor egy jó ötletnek ígérkezik, tekintve, hogy ez nem csak egy óránál lehet megoldás, hanem a többi pontatlan órámnál is.
A gondom csak az, hogy ezek szerint nem kell arra számítanom, hogy méréssel bármelyiket is be tudom állítani megfelelően, ez csak megfigyeléses úton tud működni.A DS1302 esetén még olvastam arról is, hogy nem igényel extra kondenzátort, vagyis a két 10pF elvileg felesleges oda. Emellett érzékeny a zavarokra, de ez a panel adott, így igazán nincs beleszólásom ebbe a részébe.
A pufferelt kimenetes, nem gyors, kísérletezéses módszeres mérésnél nem tudom, hogy mire gondolsz. Erről szívesen fogadnék még infót.
Köszi, hogy segíteni próbálsz!
Igyekszem tanulni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Be Quiet! Pure Rock Pro 3 univerzális CPU hűtő (3év gari van rá 1x volt ki probálva )
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest