Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4D1K
őstag
válasz
üzenetére
A tulaj írta:
"A Hivox mod kapcsán cserélve lett a belső kábelezés ezüstözött rézre, a sarukat forrasztás váltotta fel, és kapott némi belső csillapítást a doboz.
Az eredmény tisztább preszensz tartomány a gyári verzióhoz képest."Mivel a teljes rendszerét felszámolta, csak akkor tudnám meghallgatni a hangfalakat, ha vinnék saját erősítőt, ami sajnos még nincs
(pláne nem a rendszer többi része). -
KMT
addikt
Mind a Dynaudio, mind a Hivox tuning nagyon ízlés függő, hogy bejön-e. Ezeknek a dobozoknak elég erős mélykiemelésük van, és az erősítőre is háklisak (50 W @ 8 ohm alatt nem érdemes próbálkozni velük). Ugyanakkor sokan szeretik őket. Szerintem újonnan nagyon túlárazottak.
A Valhalla állvány "DIY", de nagyon minőségi munka. Nem tudom, hogy gyáriban kaphatnál-e jobbat ennyiért... Ha jól rémlik, 27 kg/db... Ha lenne rá pénzem, már ilyenem lenne. kép
-
turho
addikt
Keresnék pcm2702, 2706, 2707 stb. i2S kimenettel is rendelkező chippel készült kapcsolást, vagy chipet, vagy hangkártyát, a lényeg hogy az alap ic-t én nem tudom forrasztani...Segítsen aki tud, pesti vagyok, kérlek PÜ nekem.
-
L4D1K
őstag
-
L4D1K
őstag
Egyenlőre nem írt vissza, viszont ahogy látom az állványokat már korábban eladta. Hivox tuning ra ezt találtam, bár gondolom a tuning attól is függ, hogy a tulajdonos mennyi pénzt volt hajlandó rááldozni az esetlegesen drágább belső alkatrészekre. Remélem azért eljutok odáig h meghallgassam, főleg mivel nem kéne leutaznom megint az ország másik felébe..
Említette korábban valaki, hogy ha állvány akkor Valhalla. Ez most akkor diy, vagy van gyári is belőle? Nem tudom mennyibe kerülhet, egy Tannoy-t most olcsón meg lehet venni [link]
-
L4D1K
őstag
Hali.
Tudom mindig ugyanazt kérdezem
, de őróla mi a véleményetek? Dynaudio Audience 50, Hivox tuninggal, illetve ha nem kér érte sokat akkor Valhalla állvánnyal. Az egyik doboz ugyan sérült, de a szoba elrendezés miatt amúgy sem látszana.Választ köszönöm.
-
Psychonaut
veterán
válasz
eclipse006
üzenetére
De nem értem, hogy húzzam ki vele? Az addig oké, hogy beleszúrok pl. egy gombostűt, de azzal hogy húzom ki? Nincs semmiféle horog vagy ilyesmi rajta. Jöhet priviben is.
Thx!
-
törölt tag
válasz
Tristis
üzenetére
Pedig a DAC/CD sokkal fontosabb, mint gondolnád. Nálam már most felér egy hangfalcserével a régi cd-lejátszóhoz képest (ami kb emu hangkari kategória), nagyon-nagyon nem mindegy, hogy melyik szól. És akkor még nem is egy olyan rendszerről van szó, amin igazán "kitombolhatja" magát, jobb rendszeren még inkább számít. Ne hanyagold el szerintem azzal az előítélettel, hogy "nem olyan lényeges", kérj kölcsön, próbálj ki jobb dac-okat majd, és meglátod, mennyit jelent.

-
karyo
senior tag
nekem nem szokásom szidni HW-eket, most sem teszem, de sajnos nekem csalódás volt a Videoton. Első hangfalpárom volt, és kezdetben persze tetszett a mélye, de a magas hangsugárzó valami szörnyű volt. Sziszegett, csilingelt, de valahogy nagyon messze volt attól, amit jó hangnak hívnak. Végül ingyen adtam ajándékba egy srácnak, mert már útban volt. A vidi erősítő viszont nem volt ennyire rossz, az jobban sikerült.
Szóval én nem erőlködnék vele. Történelmünk része, szerettük, de ma már sokkal jobb hangot kapni olcsón.

-
orbano
félisten
szerintetek érdemes valahogy életet lehelni egy Videoton DC2510-be. Gondoltam kicserélem benne a dolgokat H2000-es cuccokra, de nem tudom foglalkozzak e egyáltalán ezzel

-
eclipse006
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
az mindent megmagyaráz

de tényleg próbáld ki ha más módszer nem használ,észre sem lehet venni ha jól csinálod!
-
Psychonaut
veterán
válasz
eclipse006
üzenetére
Hát, nem tudom, házibulin történt vele valami...

-
eclipse006
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Lehet hogy esztétikailag ront egy kicsit,de egy vékony tűt ha beleszúrsz,akkor ki tudod "húzni" vele.elég barbár módszer,de hatásos.

egyébként hogy sikerült így benyomni? -
KMT
addikt
válasz
Marchello13
üzenetére
Azt gondolom érted, hogy mi a passzív és aktív közti különbség. Innen meg értelemszerű a dolog. Passzívot minden erősítőre rá tudsz kötni, de csak olyanra érdemes, amin van A és B csatorna is, különben a frontoknak nem jut csatlakozó.
Aktívot meg legtöbbször alacsony jelszinttel kell "táplálni", ez lehet dedikált szub-kimenet, vagy akár egy normál előfok kimenet (pre-out), a lényeg, hogy változtatható jelszintű legyen. Az erősítést itt maga a szub végzi. Illetve néhány aktív szubon van magas szintű bemenet is ("hangfalcsatlakozós"). -
Oibacsi
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
vagy fogsz egy műanyagcső-gyufa/hőlégfúvó kombinációt, vagy ha van esztergályos haverod akkor hulladékból
-
Oibacsi
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
A porszívó hogy-hogy nem jött be? Próbáltad szűkítővel is?
-
Marchello13
csendes tag
Sziasztok!
Az mitől függ, hogy egy erősítőre csak aktív vagy passzív mélynyomót is rá lehet kötni?
Ezt a dolgot nem teljesen értem, hogyan van. Valaki legyen szíves magyarázza el.Köszönöm
Üdv -
dav1dkaah
tag
Üdv!
Van nekem 2 awa hifim is.
Faterom hozta még hollandiából. Az a baj vele, hogy beteszem a CD-t és felsem pörgeti és nem játsza le, viszont AUX az tökéletesen müködik rajta, de 1 CD-t nem játszik le, lehet az írott vagy eredeti, egyet sem visz. Valószinű hogy a fej rossz? -
_BM_
senior tag
"Audio Innovations Alto erősítő (Alisca moddal)..."
Az Alisca mod az milyen?

Jópár (8-10) évvel ezelőtt visszaadta az egyik rokonom az általam valamikor nekiajándékozott Orion-torony erősítőjét, mert már nem kellett neki. Jobbat vett.
- Kidobjam? Kérdezte.
- Ne dobd ki, mondtam, majd csinálok vele valamit (habár nekem sem kellett, de hát mégiscsak ez volt az első hifi erősítőm), úgyhogy elmentem érte.
Egy alkalommal pont a Rottenbiller utca környékén volt dolgom, és tök véletlenül eszembe jutott az Alisca, meg a pincében porosodó erősítő, meg rámtört a vintidzs-fíling, így arra az elhatározásra jutottam, hogy elviszem hozzá egy kis modra (jelút-rövidítés, input-választás kiiktatás, belső kábelcsere, szóval semmi komoly, inkább csak játék). Az előzetes telefonbeszélgetés során valahogy szóba került, hogy Orion HS280 hangfalam is van, szintén a pincében, amire felcsillant a góré (Bese) tekintete, és felajánlotta, hogy ingyen feldobja az erősítőt a két dobozért cserébe (valamiért nagyra tartotta a bolgár mélyhangszórót). Király deal, hiszen sajnáltam volna kidobni, meg hát kísérletezzünk, pláne ingyen. Lehet, hogy olyan jól sikerül, hogy újra használni fogom?
Szóval, elvittem, valamikor kész lett, hazavittem, bekapcsoltam, és kajakra földhurkos volt. Búgott, gerjedt, mint a falusi vasútállomás hangszórója, de durván. Semmi probléma, biztos elforrasztottak valamit, abszolút nem bosszantott a dolog. Előfordul. Leszartam. Majd ha megint arra járok, visszaviszem. Egyszer eljött az alkalom, visszavittem, bekapcsolta a főnök, búgott, mint az állat, ő pedig rövid hallgatás után hozzámfordult és közölte velem, hogy az égvilágon semmiféle búgást nem hall, teljesen rendben van az erősítő.
Hááááát, ez a mondat rendesen mellbe vágott. Nem veszítettem semmit, nem ért semmiféle kár, nem is vártam az egésztől semmit, én is meg tudtam volna csinálni, meg amúgy is elment a kedvem az egésztől, de egy durva gerjedésre ilyet mondani.... Garai téri piaci szint.Nem vonom kétségbe a szakértelmét, nálam ezerszer jobban ért hozzá, az tuti, de ez az igénytelenség, vagy nem is tudom, micsoda, rendesen nyomot hagyott bennem. Nem úgy mentem reklamálni, hogy bármit is követelek, hiszen ingyen volt.
Na mindegy, hazavittem, aztán rövidesen elajándékoztam egy avx-fórumos havernak (még a kínai Béla előtti időkben).Az Alisca mod az milyen?

-
Pety
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Sérülés nélkül szvsz sehogy,használd így .A hangot nem sokat rontja ezen a szinten.
Ahogy elnézem valószínűleg nagyon keményen be van nyomva valószínűleg ezt nem tudod eltüntetni még ha kintebb is bírod valahogy szedni. -
Psychonaut
veterán
-
törölt tag
A 650-es philips is modifikált volt?
Tény, hogy rizikósak ezek a lejátszók (pláne az enyém a meglehetősen ritka cdm-2 mechanika miatt), de én egyelőre vállalom.
A squeezebox-hoz én tuti készíttetnék tda1541-ekből, vagy ha több pénzem lenne, tda1540D-kből (na ezt picit drágán mérik, ha valaki mégis eladja, 20k/pár
) DAC-ot. Persze ez ízlés kérdése is, nálam ez a vonal jön be. 
-
Toncsi
aktív tag
válasz
üzenetére
Követve a hozzászólásaidat zenélés alatt szerintem ugyanazt értjük

Egy szóval nem mondtam, hogy az SB dac-ja lenne a csúcs és hogy nincs felette más kategória (több is...). Viszont újonnan 50e-ért nem tudok jobbat, és a 20-30ezres belső hangkártyákhoz képest hatalmas előrelépés. A régi, használt cd-játszók pedig egyre rizikósabbak. Nekem is volt modifikált 304-es majd 650-es philipsem, de mindkettő feladta a harcot. Amikor a 650-es gyengélkedni kezdett, akkor kezdtem keresgélni valami alternatív megoldást és így jutottam el a squeezeboxhoz. Először úgy gondoltam, hogy majd veszek hozzá külső dac-ot, de a pénztárcám keretein belül nem találtam egyértelműen jobbat. Szvsz a jelenlegi rendszerem az igényeimet megfelelően kiszolgálja.
A cuccom nem egy hájend, de már nem is "alaphifi'":
squeezebox akksiról, Audio Innovations Alto erősítő (Alisca moddal), Jpw ap2 hangfal.Egyébként hasonló tapasztalatra jutottak egy másik (magyar) fórumon, ahol egy Heed lánccal (és a Heed beépített dac-jával) tesztelték a Squeezebox-ot.
-
törölt tag
A jitter önmagában nem old meg minden problémát, nem minden. Sőt ugye a multibitesek (még inkább a nos módban üzemelők) eleve sokkal kevésbé jitter-érzékenyek.
Hogy neked mi az, hogy jól zenél egy dac, meg nekem, azt ne firtassuk, lehet mások a tapasztalataink ezügyben. Bőven meglehet, hogy valakinek a squeezebox dac-ja lesz a csúcs, de engedd meg, hogy én úgy gondoljam, attól még van legalább egy kategóriányi ugrás felfelé. -
Toncsi
aktív tag
válasz
üzenetére
A squeezebox a saját beépített dac-jával is zenél valahogy, nem is akárhogy (mondjuk a hozzáadott kapcsolóüzemű tápot érdemes
kivág... lecserélni). Azért szoktak 2-300e Ft-os dac-okat utána kötni, mert 100e Ft alattiakkal nem érdemes foglalkozni, lényeges javulás nem lesz... Squeezebox és transporter között nem csak dac-ban van különbség... És a lényeg, hogy futóműnek az egyik legjobb digitális forrás. Melyik cd játszó büszkélkedhet ~40us-os jitterrel (transporter esetén ~15)?
A xonarokat, emukat megeszi reggelire. Emu 0404-ről váltottam (1212m mellett is hallottam). Egy másik dimenzió.
Ár/érték aránya pedig mind hangra, mind kezelhetőségre csillagos 5. -
Tristis
őstag
válasz
üzenetére
A forrást nem fogom birizgálni mostanság, tehát az kihúzva. IC-m megvan egy életre, erősítő készül lassan, hangfalkábelt kell még kinézni (arra is van erős ötletem) és hangfalat. A hangfalban is érzek irányt, de persze az még kétes. Anyagi részével van gond inkább
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Erősítőre úgy néz ki megvan a pénz, tehát a lánc vége hiányzik még. Előbb hangfalkábel lesz és valószínűleg csak utána hangfal, ami messze a legnagyobb dilemma (no meg kb. 200e Ft és egy megfelelő diy koncepció). Van egy eladó motorom, vegyétek meg és akkor "kész" lesz a lánc. Utána természetesen még jön majd egyszer egy DAC, de az már nem olyan fontos, és még egy tápkábel is, ami persze fontos, de.... szóval kérem a meglepetés tippeket tippmixre
Lottóban nem hiszek na -
karyo
senior tag
sajna az olcsó(bb) hangszedők szinte mind kiemelnek magasban. Mégis, ezek közül az egyik legjobb szvsz a technics epc270c, erősítőn kicsit vissza kell venni a magasból, és egész elfogadható a hangja. Jó a tere, a sztereója, komolyzenére sem rossz. Vaterán használtan nagyon olcsón hozzá tudsz jutni, sininél meg tudsz tűt venni bele. Arra figyelj, hogy szférikus és elliptikus tű is van hozzá ( 2E /4E áron ), érdemes elliptikusat venni, jobbak a letapogatási képességei.
-
törölt tag
Mondjuk ha rákérdezel, akkor általában ebben nem hazudnak tisztességesebb emberek, vagy már eleve úgy hirdetik. De ugye hangfalat mégsem szokás úgy venni, hogy felnyitod, és megnézed, eredeti-e benne mondjuk a hangváltó, szóval azt mégsem lehet. Pedig lehet érdemes lenne.

Első körben elég, ha a hangszórók eredetiségéről meggyőződsz kívülről (amennyire lehet természetesen). A többi tényleg csak pofa kérdése, mit rejt belül a doboz...

-
L4D1K
őstag
Nem akarok nagyon nagy hül*eséget kérdezni, de ez a JM LAB épített? [link].
-
L4D1K
őstag
Hali. Nem a filmnézést nem adtam fel, csak az igények változtak. Y.1 -re továbbra is marad majd a Logitech Z5500 Digital. Annyiban változtak a dolgok hogy 2-3 hete még határozott elképzelésim voltak egy 5.0 HM összerakásáról, aztán betévedtem ide és mióta itt vagyok valahogy a sok pont egy teljesen a háttérbe került és egyre inkább vágyok két szép hangfalra és egy erősítőre
. -
Oibacsi
őstag
-
törölt tag
válasz
Oibacsi
üzenetére
Hangfal polkaudio rti a3, erősítő nad 315.
Most már valami jobbra vágyom lassan.
Előbb valószínű hangfalat fogok venni használtan, aztán hozzá erősítőt. Egyelőre még csak álmodozom.
(#9645) Tristis:
Ha kész lesz a láncKész lesz?

Szerintem nem.
Kérdéses, mikor mondja azt az ember, kész van a lánca. Sokan átesnek a ló túloldalára, és olyan nyugodt hangot keresnek, amit órákig lehet hallgatni fáradás nélkül. Hát mondjuk ez sem túl valós. Az élő zene is fáraszt ám. Még úgy is, ha nem szemből hallgatod, hanem oldalról, magasról... Kb. 1-2 óra után már éreztem ott is (a lelógó mikrofon helyén kb. ugyanígy érezném), hogy fáraszt. Ez az egyik tényező. Másik a felbontás. Biztos vagyok benne, hogy sokaknak az élő zene felbontása sem lenne elegendően nagy.
Ami még jellemző, hogy elképesztően gyors. Na ez utóbbinak sem tesz eleget minden "high end" lánc.
-
Khaal
őstag
Hétvégén elvileg kapok egy kis Orion toronyt azzal is megnézem majd, de nem valószínű, hogy az erősítővel lenne a gond, az az egyetlen amit újan vettem és nincs még két éves (persze tudom az ördög nem alszik).
A lemezjátszó amúgy nemrég volt szerelőnél, lehet ő rakta rosszul össze?
Alapból is eléggé "diszkós" hangzása volt a lejátszónak, de a szervizelés előtt mintha nem lettek volna ennyire karcosak a magas hangok.Az új pickup tömegével nem hiszem hogy gond lesz, ez egy dj lemezjátszó, több grammos súlyokkal megnehezített hangszedőket is bele szoktak rakni.
A többi adat számít valamit, vagy hangszedők esetében sem érnek sokat a nyers specifikációk? -
Oibacsi
őstag
válasz
Marchello13
üzenetére
Mivel passzív, így csak mélyhangot küldesz rá. Ebből következik, hogy csak mélysugárzót lehet/szabad/illik már csak rákötni. Ehhez a hangfalhoz neked aktív kersztváltó is kelleni fog, ami azt jelenti hogy az erősítő előtt levágja a magas hangokat, és csak azok kerülnek erősítésre. Magyarul ha ilyet akarsz, akkor 3 csatornás erősítőre is szükség van, esetleg 2db 2 csatornásra és az egyiket 1csatornásnak használod. Elég lehetne 1 is, de akkor féloldalasan kellene 1 erősítőt terhelni, ami végülis nem baj, de nem illik. Esetleg ebbe is építhetsz be külön kapható sub-modult.Azt hiszem megvannak a lehetőségeid

-
Ebit
addikt
mi más okozhatja még a magas hangok torzulását?
a RiAA korrektor,
van otthon másik erősitőd próbáld meg arról,vagy vidd haza a Marantzot.
Másik hangszedő az Audio Technika AT-95,esetleg a 110,vagy az Ortofon újabb szériái,de a vásárlás előtt nézd meg,hogy mekkora tömegű pick up-t javasol a gyártó a hangkarba,és olyan tömegüt keressél. -
Cyrin
addikt
hát ha valaki, akkor én rengeteg cd-t ((és sok LP-t is)) vettem eredetiben, de nyilván már azok is flac-ban csücsülnek a NAS-on, és az összes flac zenéimnek kb 90 %-át adják...
egyébként élég bosszantó amikor a cd-k lejátszahatatlanná válnak, ezért is kell a másolat.ja, még annyit, hogy rendszeresen jelennek meg cikkek magyar elérhetőségű online zeneboltokból, és hogy hogynem mindig az a konklúzió, hogy egyik se jó, nem éri meg, idehaza, marad a letöltés. Épp múlt héten rendeltem egy blues dvd-t, pőersze nem volt készleten, de mennyivel szívesebben letöltöttem volna ugyanennyiért, akkor meglenne, és postázgatni sem kéne...
-
orbano
félisten
válasz
Tristis
üzenetére
csatlakozom. fizettem már a fotózás miatt eleget a művészeknek az artisjusnak hála (én a mai napig nem hiszem el, hogy ilyet meg lehet tenni az emberekkel), így a művészeket én is koncertezéssel támogatom. bár most több koncertről is lemaradtam
mondjuk sz*r, hogy sok koncert csak fesztiválokon van, a porban tapicskolásból meg kezdek kinőni. -
Tristis
őstag
Sajnálom, nem igazán tudok egyetérteni. Viszont Metallica koncertre a legdrágább jegyet vettem meg és ahova csak tudok elmegyek koncertet nézni. Persze ebből nem jut pénz a Judast Priestnek, de talán nekik nem is kell... Ízlések és pofonok. Ha kész lesz a lánc talán beszerzek egy pörgettyűt és eltolok rajta egy-két cd-t, de az nem most lesz. Mondjuk nekem még van időm rá....
-
Khaal
őstag
10-15 ezer között milyen hangszedőt ajánlanátok?
Jelenleg egy Ortofon OM DJ S van befogva, de már-már bántóan erős a magas tartományban, sőt mostanában mintha torzítana is a bal csatornán.
A lemezjátszó egy Omnitronic DD-4250, tudom nem éppen egy audiofil darab, de mivel nem tökéletes a működése így eladni se tudom, szóval kénytelen vagyok ezt használni.
Nem vagyok biztos benne, hogy a hangszedő rossz, mi más okozhatja még a magas hangok torzulását? A lánc többi része rendben van, tehát mindenképp valahol a lemezjátszónál van a hiba. -
Oibacsi
őstag
válasz
Marchello13
üzenetére
Az egyik bemenet, a másik pedig kimenet. Tehát további hangszórókat köthetsz rá, ha a terhelőimpedancia megengedi.
Egy speakon csatlakozóban van 2 szál. Semmi különös. Mintha pl. két banándugó lenne egyben.
-
Marchello13
csendes tag
Sziasztok!
Van egy mélynyomó, aminek a leírásában ez áll:
"...Csatlakozások: 2 Hangfal csatlakozás..."
http://bolthely.hu/zovanyi/id/08660_OMNITRONIC_BX-1550_melysugarzo_800W_11037711
Van egy kép is a hátuljáról.
http://kep.psharing.com/372986.jpg2 Speakon csatlakozó van rajta.
Tehát akkor erre rá lehet kötni még 2 hangfalat? Vagy egy a két csatlakozó a mélynyomónak van? Nem ismerem a speakon csatlakozót, ezért nem tudom.Köszönöm a választ!
Üdv -
whited
addikt
hello
1 72aH-s akksi elég 1 hifi szetthez?ha kell leirom mik lesznek benne, és az csak akkor számit hogy mennyi amperes amikor nem jár a motor?
vagy akkor is?
(citroen xantia amiről szó van) -
Khaal
őstag
Bocs de ha már több tízezer forintokat rá tudunk költeni hangeszközre akkor illene a zenéért is fizetni. Én mondjuk régebbi zenéket hallgatok amik használtan 500-1000 ft / cd áron beszerezhetőek, de az új lemezek se olyan vészesen drágák már szerintem. Visszataszító amit az Artisjus művel az üres adathordozó díjakkal például, de ha van egy több tízezer forintos hifim akkor már nehogy pont a zenére sajnáljam azt a pár ezer forintot szvsz.
Persze ha legális forrásból töltötted azokat a flacokat akkor nem szóltam.
-
törölt tag
Azért az sem mindegy, milyen rendszeren vetetted össze, sőt a futómű (ami jelen esetben a squeezebox) sem mindegy. Olvastam már olyat, hogy egy philips cd880-nál (nem tudom, hogy modifikált-e, vagy eredeti) sokat rontott a rákötött hivox dac a hangon. Míg más futóműnél lehet javít, és jobb eredményt fog produkálni, mint a 880 a saját dac-jával. Nem egyszerű dolgok ezek.

Bár elismerem, én alapból inkább vagyok a multibites dac-ok, főképp a jobb tda-kon alapuló eletronikák híve, tehát lehet nálam mindenképp a 880 nyerne a saját dac-jával, pláne modifikáltan, sőt úgy biztos.
-
Cyrin
addikt
válasz
Tristis
üzenetére
kicsit nevetséges lenne a sok letöltött, vagy ismerősök által hozott flac zenémet ki kéne írni cd-re, hogy meghallgassam

Az ismerősöm aki megvette azóta is áradozik, hogy milyen kényelmes használni...Ba cy lus:
Én hallottam a squeezeboxot hivox dac-kal és anélkül is közvetlen összehasonlítással, és egyáltalán nem vallott szégyent, teljesen korrekt hangja volt. Mondjuk pont az a jó benne, hogy így is jól használható, de ha valaki közben fejleszteni akarja könnyedén megteheti. -
_BM_
senior tag
Figyi!
Ilyen árfekvésben NAD3020-ast keress (a NAD320 sem rossz), jpw vagy jm-lab Chorus dobozt [itt egy bagóért], emu kareszt, Valhalla kábelt (avx-en).
Ne infinitizz és ne dussunozz!!! Zsákutca
[Hoppá, itt egy jpw] Tele van kincsekkel a net.
-
törölt tag
válasz
Tristis
üzenetére
Mihez képest jó ugyebár egy xonar, vagy egy emu...

Ezzel a squeezebox-szal is az a fő probléma, hogy kell hozzá egy jó DAC, hogy zenéljen is valahogy. Úgy meg már simán benne van 2-3 százezerben.
A logitech (aminek csak a neve logitech egyébként) transporter alapból 4-500 ezer, mert jobb benne a dac (ez alatt természetesen nemcsak a chip-et értem), ami már szól valahogy. Szóval megvan ám ezeknek is az ára. Akkor már inkább tökölök a cd-vel, és apródonként megveszem. Így legalább támogatom is valamicskével a zenészeket.
-
Tristis
őstag
Embere válogatja. Én oda tudok menni a számítógépemhez és szépen be tudom rakni neki az albumot, amit hallgatni szeretnék. Megjegyzem sokkal gyorsabban, mint bármilyen lejtászón babrálni a távirkával. Ezek a hangkártyák pedig igen-igen jó források (mondjuk a Xonartól felfelé).
-
KMT
addikt
Nehéz eldönteni, hogy megér-e ennyit. Mindenképp hallgasd meg vásárlás előtt! Most akkor a filmnézést teljesen feladtad? Mert a Dussun-on még pre-out sincs, így mélyládát sem fogsz tudni rákötni. Ez a doboz meg kevéske lesz mozihoz. Amúgy mindkét erősítőnek jó "hírneve" van.
-
Cyrin
addikt
-
L4D1K
őstag
Egy kicsit magasabb kategória, mint amibe eredetileg be szerettem volna fektetni: -Infinity Kappa 200, érdekelne ti mit gondoltok róla, megér e 100e Ft + ha le tudom alkudni akkor 25e az állvány. Ill 2 erősítő 50e Ft körül: NAD c320, Dussun DS99
-
Tristis
őstag
válasz
üzenetére
Értem én, attól még hogy egy motor 1,4-es simán lehet gyengébb és fogyaszthat többet is, mint egy 1,2-es.
hehe egy kis autós szakzsargon. Én egyébként nem igazán figyelem, bár most épp 48.0-ás mintát hallgattam, de úgy is a zene a lényeg. Persze a zene annál üdítőbb, minél jobban odafigyelek, hogy min szólal meg.
Azért igyekszek...Újraolvasva egyetértek, szerintem is ezt mondta Ebit. Bocsánat, ha nem fordítottam elég figyelmet a fórum olvasására.

-
törölt tag
válasz
Tristis
üzenetére
Szerintem félreértetted, amit Ebit mondani akart. (De lehet én értem félre.
) Arról van szó, hogy egy adott D/A átalakító nem biztos, hogy túlmintavételezés nélkül hozza a legjobb eredményt (önmagához képest), függetlenül attól, hogy amit lejátszunk vele, az 44.1/16.Én meg csak annyit akartam mondani, hogy a gyakorlatból az látszik, hogy a 16 bites, nem túlmintavételező dac-ok nagyonis megtalálhatóak a csúcskategóriában (és 24 bites, 192 KHz-esből is simán lehet csinálni alsó kategóriás szutykot, sőt, hisz pl. jobb tápellátást követel meg a több bit). Szóval nem szabad bedőlni a nagy számoknak, itt is legyen a fülünk az elsődleges "mérőeszköz".

-
Tristis
őstag
Én nem nagyon látom "használatban" a nagyobb felbontásokat. Lehet nekem azt mondani, hogy ettől függ persze... Csak az a bajom, hogyha rossz a lemez, vagy a digitalizáció, attól sokkal jobban függ, sokkal jobban függ a saját cuccomtól és ha már minden hozzávalóm tökéletes közeli és nagyon jól tud zenélni és nagyon komoly akusztikájú szobám van akkor gondolok bele, hogy ezeknek a mintavételeknek mekkora szerepe van. Vinyl rip-ek általában nem szoktak tetszene, persze az főként a bakelit sajátosságai miatt van, bár furcsa mód a bakelit hangját szeretem ha önmagában szól. Ennek oka valószínűleg az, hogy a bakelit lejátszón nem Metallica-t kell hallgatni, hanem Gianni Morandit.
Szó szót követ én úgy gondolom, hogy ez a része fel van fújva a dolgoknak és egy olyan szinten számít ez a latba, amit nagyon nehezen és nagyon sokára érhetünk mi el anyagilag.
Arról nem is beszélve, hogy ezeknek a hordozóknak az eredeti ára horribilis... Értem én, de kinek van erre pénze?? Akinek van, annak nagyon jól vagyon dolga
Én inkább a komponensekre figyelek, meg arra hogy kényelmes legyen a fotelemben ülni és jól érezzem magam ha (most éppen Dead Can Dance-t) zenét hallgatok.Bocsánat, ha rossz a hozzáállásom, nyugodtan mondd meg ha szereinted nem így van, én még nem vagyok régi mókus ebben a hobbyban.

-
Ebit
addikt
válasz
Tristis
üzenetére
Ez a mintavételezés dolog szerintem is marhaság, úgy is a hanganyagok 98%-a 44.1-en jön.... akkor meg annyira, de annyira mindegy.
Sajnos nem mindegy,mert még a legprofibb cuccok,is változtatnak az eredeti hangképen a jelkonvertálásoknál.
Érdemes,otthon,váltogatni a mintavételezést,és egybőll észrevehető a különbség.
-
törölt tag
válasz
Oibacsi
üzenetére
A szinte legelterjedtebb CDM-4/19-es mechanika van benne, mocskos mázlista.

És tda1541-es dac-kal, nem rossz. A tápellátás fontosságáról már én is hallottam.
Jól modifikálva biztos szépen zenél ez is, felső kategória.
A régi sony-dhoz képest milyen? Vagy felesleges volt kérdeznem?
-
Tristis
őstag
Ez a mintavételezés dolog szerintem is marhaság, úgy is a hanganyagok 98%-a 44.1-en jön.... akkor meg annyira, de annyira mindegy.

KMT: a tiédre én is kíváncsi vagyok, mert soha senkitől semmilyen véleményt nem hallottam a kártyával kapcsolatban (csak tőled). Eladó sincs belőle nagyon használtan...
-
törölt tag
válasz
Tristis
üzenetére
A 24 bites felbontás és a 192 kHz-es mintavételezés a Maya 44 hangjánál is részletesebb, így okunk a panaszra szinte nem is lehet.
Jaj, istenem, ezek mekkora kamuszövegek.

Bírnám, amikor a profi módon kivitelezett NOS diy dac a szerény 44.1 KHz-ével, és 16 bit-jével lemosná felbontásban, a cikkíró vajon mire fogná...?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az a vicc, hogy el is ültetnek ilyen marhaságokat az emberekben, hogy nézze meg a specifikációkat, és magasabb mintavételezés + több bit = jobb hang. Pedig a gyakorlatban ez messze nem ilyen egyszerű azért.

-
Tristis
őstag
Magyarul tökugyanaz majdnem a két kártya. Az viszont fura, hogy amit ír az a Maya-n is rajta van, már mintavételezés...
Kimenetben ugyanazt tudja... Használtan elég jó áron hozzá lehet jutni, én 15e Ft-ért vettem az enyém, a reális ára talán 20 körül. Az Emu 1212 nem tudom, hogy jobb-e, mert azt még nem próbáltuk össze, bár nagyon rajta vagyunk. A nyáron valószínű az is meglesz. 
"A Maya 44 - es hangkártyától annyiban különbözik, hogy 2 ki- és 2 bemenet található rajta, ám ezek lehetnek szimmetrikusak vagy aszimmetrikusak is, illetve 96 kHz helyett 192 kHz a mintavételezési frekvencia.
Az akár fantomtáppal is rendelkező bemenetek jó szolgálatot tesznek akkor, ha saját vokálsávokat, hangmintákat szeretnél rögzíteni, akár úgy is, hogy a bejövő jelet rögtön tovább küldöd monitorozás céljából valamelyik kimenetre.
Ha ennyi csatlakozási pont nem lenne elég, akkor még mindig használhatod a koaxiális és optikai digitális kapukat.,,,...A 24 bites felbontás és a 192 kHz-es mintavételezés a Maya 44 hangjánál is részletesebb, így okunk a panaszra szinte nem is lehet."
Jah és ha magyarázzák, hogy a belső hangkártyák zajosabbak, mint a külsők ne nagyon hallgass rájuk, mert szerintem jó nagy marhaság. Max hangerőre tekertem mindent és a hangfal halál csendes volt.. Persze ehhez kell egy olyan erősítő, ami nem búg
stb-stb.
Inkább vegyél belsőt, olcsóbb
Bár magasabb kategóriában jobb lesz egy jó DAC, de akkor is jó a hangkártya, mert a vonalkimenet már meglesz a DAC-hoz. Jó választás! -
L4D1K
őstag
válasz
Tristis
üzenetére
Köszi a választ, ha majd meglesz az elinduláshoz a hangfal akkor majd cserélem a többi elemet is

- Na közben meg elvitték a quad 12 hangfalakat
. Kár, tényleg nagyon tetszett.Nem is hittem volna hogy ennyi utánajárást igényel egy jó hangfal megvétele, igaz tele van jobbnál jobb darabokkal az apró, de mindegyiknek utánaolvasni....

-
Tristis
őstag
Juli@-nak ha jól tudom faintusabb D/A koncertere van, míg a 0404-nek több stúdiós szolgáltatása talán. Inkább Juli@, bár én is csak hallottam erről beszélni szakikat, de így emlékszek. Továbbá az én kártyám kisírtetiesen hasonlít a Juli@-ra, ami meg biztos jobban szól, mint a 0404, mert azt össze is hallgattuk. (Remélem ez segített valamit, mert nem a legszakértőbb hozzászólás volt.)
-
ixtom
tag
A pdf alapján (jobboldalt English pdf, 19. oldalon magyarul van) azt mondom, hogy tudja a lejátszást USB-ről.
Az én logikám szerint ha egyszer tud felvenni, akkor miért ne tudna lejátszani
-
AMDFan
addikt
válasz
eclipse006
üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy lehetne kedvesebb is

-
L4D1K
őstag
Mi a különbség az unbalanced rca és a balanced trs kábel / kimenet között? E-MU 0404 és az ESI Juli@ kb egy árban van, de az utóbbin van balanced csatlakozás is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- 7 tech fogadalom 2026-ra, amit tényleg betartasz
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motoros topic
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Ford topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(pláne nem a rendszer többi része).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lottóban nem hiszek na

(persze anyDVD-vel igen, de már ez is végtelenszer több nyűglődés, mint amit szerettem volna)

) Arról van szó, hogy egy adott D/A átalakító nem biztos, hogy túlmintavételezés nélkül hozza a legjobb eredményt (önmagához képest), függetlenül attól, hogy amit lejátszunk vele, az 44.1/16.

VoidXs