- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tangerine #143 üzenetére
Köszönöm, gondolkozom a dolgon, bár inkább akkor a CO2-re hajlok én is.
Kétségtelen azért hogy a pálcás hegesztésnek is megvannak a maga előnyei. (pl víz alatt azzal hegesztenek nem?) No meglátjuk.
Amivel nem vagyok tisztában (de lehet kérdeztem már régebben), hogy ugyebár elektromos ívhegesztésnél árammal dolgozunk, és fém anyagokat hegesztünk. A fém ugyebár vezeti az áramot. Ha én puszta kézzel megfogom (odakapok rögzítés céljából) a fém munkadarabot, akkor ott helyben menten agyonvág az áram? Avagy - ahogy hallottam, olyan nagyfrekvenciás áram jön létre az ívnél, ami 'nem káros' az emberre, tehát olyan lehet mikor pl a TV koax kábelvégét fogdosod és olyan kellemetlenül bizsereg a kezed tőle, a benne lévő elektromosságtól??
És vajon mitörténhet ha véletlen a csupasz bőrfelülethez érünk a pálca, vagy pisztoly végével? Meghegesszük magunkat kicsit, avagy nem is jön létre az ív?
(Hmm.. Asszem ezen kérdésekkel kicsit fényderül hiányos fizikai - elektromoságtan ismereteimre, dehát inkább kérdezek mint nem kérdezek..)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- Notebook hibák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mikrotik routerek
- Okos Otthon / Smart Home
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest