- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- tildy: Új élet kezdődik
Új hozzászólás Aktív témák
-
JHC
tag
válasz
Wolfskin #53516 üzenetére
Nekem is van egy történetem egy Teac CDRW meghajtóról, az is IDE csatolós volt. Még a Win98-as időkben, amikor a Colin McRae 2.0-val játszottam, és a pálya végigjátszása után visszajátszotta a pályát, 3-4 másodpercenként akadás volt a visszajátszásban, nem volt vészes de azért észrevehető volt, és az volt a furcsa hogy szabályos volt az üteme. Már mindenfélére gondoltam, kikapcsoltam még az USB-t is a BIOS-ban, gondolván a megszakítás megosztás esetleg bekavarhat, mondjuk jobb nem lett, de érdekes módon legalább 10-15fps-el többet tudott így a játék, pedig akkoriban sem volt lassú a procim, úgy látszik a régi win-eknek nem volt erőssége a megszakítás kezelés, mondjuk akkor még nem volt APIC mert azt csak az NT rendszerek támogatták és csak Intelekben volt nekem meg AMD-m volt. Aztán a problémát nem sikerült megoldani, de úgyis csak ennél az egy játéknál lehetett megfigyelni.
Egy időben nagyon sok CD-t kellett írnom, aztán ki kellett olvasnom az Internetet mifán is terem, meg milyen meghajtóhoz milyen nyersanyagot vegyek, de ezek mellett kiolvastam hogy és mint is történik a CD írás folyamata. Valahol olvastam az AutoInsertCdNotification, nevű windows funkcióról, ami figyeli hogy helyeztek-e be lemezt, de arról nem írtak hogy ezt milyen időközönként teszi. Egyszer sötétben játszottam és akkor figyeltem meg, hogy nagyon halványan villan a CDRW led-je, és pont passzolt az ütem a játék akadásával. Regedit-es bűvészkedéssel sikerült kikapcsolni ezt a funkciót, és elmúlt az akadás, de amúgy más játéknál nem okozott problémát. Aztán később visszakapcsoltam mert idegesített, hogy a lemez behelyezés után mindig Intézőben meg kell nyitni a meghajtót hogy történjen valami, de visszajött a meghajtó led-jének halvány villogása, de akkor már nem játszottam ezzel játékkal. Aztán vettem egy gyors Phillips CDRW-t, és ekkor megjavult minden, de azért csak meg kellett keresnem a kiváltó okot hogy tanuljon az ember. A TEAC-nél mindenféle zsonglőrködést elkövettem az IDE kábelekkel, de nem jutottam dülőre vele.
Ha már OFF a hozzászólás leírom a másik történetet is.
Annak idején Impulse Tracker-rel akartunk hallgatni zenéket meg szerkeszteni is őket a win95-ös időkben, így kellett egy a program által jól támogatott hangkártya, egy SB AWE64 lett ami ISA slotos. Ez a kártya sokáig elkísért, mert mi tud elavulni egy hangkártyán, hiszen még XP-n is használhattam, de DOS driver is volt hozzá, A 486-os után egy Celeron 333-as lett ebben is használtuk, majd követte később egy AMD Thunderbird 850-es, ekkor még mindig volt 1-2 ISA slot az alaplapokon, majd jött egy XP 1900+, ehhez is tudtunk olyan alaplapot amin még volt 1 ISA slot, így még mindig maradt a hangkártya, Ekkoriban játszottam sokat Quake 2-vel, és csináltam bechmarkot, mondván mennyit gyorsul majd a 850-hez képest az 1900+. Hát nem sokat. Akkoriban arra gondoltam, talán a videókártya fogja vissza. Hozzá kell tennem a crusher.dm2-ben nagyon sok a lövés és villanás, hát betudtam hogy a VGA a gyenge pont. Az FPS növekmény mondjuk 35-ről 41-re, ami nem sok. Valamikor később vettem másik videókártyát, de ezzel sem nyertem sokat. Aztán megjelent az SB Live teszt a CHIP újságban, és milyen jól szól, és szintén DOS-ig visszamenőleg van driver. Persze nem úgy rajzolom a pénzt, így pár fizetésnek el kellett telnie mire összespóroltam az árát. Ekkor még mindig próbáltam rájönni a kevés FPS-re, de a hangkártya megoldotta a problémát. Ugyanis valószínúleg az ISA slot kezelése fogta vissza a gépet, innentől már minden vaj simán ment a 41-ről 68-ra ugrott az FPS, ami nem kis ugrás.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #53513 üzenetére
Megoldódott!
Az új HDD beszerelésével kezdődött miden. Közben vettem észre,. hogy a régii TEAC CD-RW meghajtóm nincs rendesen csatlakoztatva a sata kábel (egy ezer éves vas, a EAC miatt hagytam meg, még egy sata-ide átalakítót is kapott), és egy óvatlan mozdulattal megigazítottam ezt a is.
Hogy meghalt-e, vagy csak a hiányzó driver miatta, de ez a vas akasztott meg mindent, hiába húztam le az összes HDD-t a végére.Úgy jöttem rá, hogy elkezdtem visszafelé feltérképezni, hogy milyen változások lettek a gépben, és akkor beugrott...
Fú...
Köszi
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #53512 üzenetére
Még annyi tünet, hogy lehúztam mindkét winchestert, és csak az ssd bebootolt.
USB-ről próbáltam indítani, se a HDS, se az Aida, se az SSD life nem tölt be. Lehúztam az új HDD kábelét az alaplapról is (mivel a WD diagnosztikai tesztprogram kábelhibára hivatkozva leállt) , de semmit nem segített. Van egy kis portable progi, HWinfo64, de az is elakad félúton.
Ilyenkor van az, hogy a minden sz@rt be a gépen? Általános armageddon? Még a tápkábel és a házrögzítő csavarok is haldoklanak?
Lehet, hogy véletlen egybeesés, hogy a tegnap vett HDD kipróbálásával indult el ez a lavina?
-
King Unique
titán
válasz
Wolfskin #53507 üzenetére
• How to Claim Warranty and Replacement for Western Digital (WD) Products
• Más fórumtag RMA esete WD HDD-vel
• Garancia kérdés, fogyasztóvédelem topikHa hazai boltban, webáruházban lett vásárolva a HDD és megvannak a szükséges papírok stb., akkor normál esetben értelemszerűen oda kelleni visszavinni, elküldeni és majd ott intézik a garanciális cserét. Ha nem ez a helyzet, nincsen mód a vásárlás helyén intézni stb., akkor kell a gyártóval (WD) felvenni a kapcsolatot és RMA-zni, ennyi.
-
King Unique
titán
válasz
Wolfskin #53487 üzenetére
Ha 83% a külső házban lévő HDD kondíciója, azaz nem teljesen oké az állapota és vélhetően gyenge / hibás szektorok vannak rajta, akkor eleve nincs miről beszélni, mármint ez esetben annyira nem meglepő a RAW és egyéb probléma sem. + Ez a Samsung D3 Station sorozat nem éppen mai (~ 7 éves), ez már rég kifutott, gyártói garancia is rég lejárt stb., vagyis az ilyet már cserélni kellett volna, kellene, , meg pláne ha már kezdi megadni magát, lásd HDD kondíciójának esése. Az adatok lementése után egy írástesztet esetleg meg lehet próbálni, de csodát nem feltétlen kell várni.
-
King Unique
titán
válasz
Wolfskin #51426 üzenetére
Az nem teljesen tiszta, hogy mikor történt ez a várárlás és a most említett eset, meg valóban csak 200 óra működési idővel lett-e megvéve, mert amúgy a 200 óra és a 235 nap + 14 óra (~ 5654 óra) működési idő nem kicsit üti egymást. Amúgy meg vettél használtam egy HDD-t, aminek ki tudja esetlegesen milyen lappangó hibája volt...
Nem, az ilyen állapot még nem feltétlen kuka. Ellenben adattárolás előtt nem ártana tesztelni (HDS / WD szoftverével), illetve gyenge szektoroknál pl. írástesztet ráereszteni, amihez akár a Windows lassú formázása (bővebben) is megteszi. Ha az írásteszt lefut gond nélkül és eltűnnek a gyenge szektorok, akkor utána lehetne visszatérni az előbbire.
Ha jelenleg fontos adatok vannak a HDD-n, akkor azokat a formázás, illetve a destruktív írástesztek előtt értelemszerűen le kellene menteni!
Az pedig alap, hogy ha adattárolás a cél és fontos adatokról van szó, akkor azokról több helyen legyenek biztonsági másolatok, a mostani esetnél meg pláne. -
King Unique
titán
válasz
Wolfskin #51036 üzenetére
Most nem tudod felcsatolni, arról volt szó eddig. Felcsatolás után egyébként egy külön virtuális meghajtót hoz létre, ami nyilván nem egyenlő magával a forráspartícióval, lemezzel.
Arra céloztam, hogy a lemezen magát a konténerfájlt megtalálja-e eredeti állapotában az adatmentő program, ha esetlegesen a CHKDSK nem nullázta le végleg. Ha igen, akkor utána le lehetne menteni, majd megpróbálni a TC-vel felcsatolni, aztán örülni. Ha nem, akkor így jártál, ennyi.Hát mondjuk erővel kikapcsolni a gépet és vele az OS-t nyilván nem kellett volna felcsatolt állapotban, ami vélhetően a problémát okozta.
-
King Unique
titán
válasz
Wolfskin #51034 üzenetére
Az szép...
Adatmentő programot partícióra / teljes fizikai lemezre lehetne ráengedni, majd csekkolni, hogy teljes keresés után mit talál. Házilagos mentésnél más lehetőség nincsen, max. még esetleg a lemezellenőrzés (CHKDSK) futtatása, de azt lehet nem kellene erőltetni, pláne ha az nullázta le a konténerfájlt.
-
King Unique
titán
válasz
Wolfskin #51032 üzenetére
Nem derült ki ez a kilőtted pontosan mit jelent, de ha az újraindítás nem ment le megfelelően, hanem közben erővel meg lett szakítva és ki lett kapcsolva a gép, akkor annyira nem meglepő, ha utána gond lett. Ha közben fel volt csatolva a külső HDD és azon az említett konténerfájl, akkor meg szintén. Valamint ha a következő bootolásnál automatikusan lefutott a lemezellenőrzés (CHKDSK), akkor lehet az nullázta le azt a konténerfájlt, ami szívás. Ez esetben annak vsz lőttek, vagy max. esetleg egy adatmentő programmal lehetne még ránézni, aztán hátha.
Egyébként miért konténerfájl, miért nem partíció titkosítása? Az előbbi problémásabb lehet, ha ott sérül a fájl, akkor kapásból csatolási problémák és nem lehet hozzáférni a tartalmához.
-
King Unique
titán
válasz
Wolfskin #51029 üzenetére
Ha a TrueCrypt programmal titkosított konténerfájlt hoztál létre a külső HDD-n, akkor annak normál esetben nyilván azon kell rajta lennie, benne az adatokkal. Ha nem sikerült felcsatolni, akkor lehet sérült a fájl, vagy maga a külső HDD, vagy a fájlrendszernél van gond, stb. Viszont az utóbbiakról nem derült ki semmi, nem ismert, hogy egyrészt a Windows felismeri-e egyáltalán a külső HDD-t, lemezkezelőben megjelenik-e valós kapacitással (példa). Ha nem, akkor első körben kérdéses, hogy a fizikai csatlakozás (port, kábel) és 2,5"-os típusoknál USB-n a tápellátás rendben van-e. Ha igen, akkor a konténerfájl megtalálható-e rajta valós méretben, milyen a külső meghajtó állapota (HDS), nincsenek-e esetleg hibák a fájlrendszernél (ellenőrzés).
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- Kingston NV1 500GB M.2 2280 NVMe SSD
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest