Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
smallmer
üzenetére
Nemrég nekem is sikerült elkövetnem egy notebookból kivett és USB-n csatlakoztatott rendszerlemeznél xy okok miatt egy MBR - GPT közti átkonvertálást. Ehhez eleve külső partícionáló programot használtam, mivel csak azok képesek rá adatvesztés nélkül. A lemezen volt Windows + Linux, ahol utóbbiak partíciói eredetileg "Kifogástalan (Elsődleges partíció)" néven szerepeltek a lemezkezelőben. De a konvertálás az
Ext4partíciókat elcseszte és utána nálam is RAW lett mindegyik...Windows alatt ilyenkor jobbára csak az adatmentés marad külső programokkal. Viszont
Extfájlrendszereket korántsem tud mindegyik kezelni, de pl. a GDB Simple igen. Viszont a komolyabb szoftverek eleve fizetősek és ingyen max. a drive szkennelését, illetve a lemezkép elkészítését csinálják meg.
Aztán a live Linux is még szóba jöhet. Nálam simán felcsatolta és felismerte a konvertálás után is azExt4partíciókat, valamint random átfutva a rajtuk lévő fájlok is megnyithatók, illetve másolhatók voltak. Viszont nem teszteltem komolyabban és nem vizsgáltam át bitről - bitre minden fájlt. Épp ezért nem állítom, hogy az adatmentő programok helyett feltétlen ezt a megoldást kell választani.Amúgy totál felesleges volt átkonvertálni, mert attól, hogy UEFI boot van és a rendszerlemez GPT, még a másodlagos, adattárnak használt lemez lehet MBR. Utóbbi érvényes SATA és USB csatlakozásnál is egyaránt. Illetve, ha a NAS miatt
Ext2 / Ext3 / Ext4fájlrendszer volt rajta, akkor azt a Windows max. külső driverekkel képes csak kezelni—►Ext2Fsd | Paragon ExtFS. -
liksoft
nagyúr
válasz
smallmer
üzenetére
Mostantól adatmentő program kell hozzá. Ugyanis a drive elejét a "kályhát" módosítottad, így egyetlen rendszer sem fogja felismerni sajátnak. A visszaírás és kapkodás rossz tanácsadó. Valamint hiába írod több helyre, aki érdemben válaszolni tud, nem biztos, hogy épp a gép előtt ül. Mire megérkezik, úgy tűnik, a helyzet rosszabb lett. (A profiknak hétvégén ott a család, mert hétközben elég a meló!
) -
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Samsung A16 mobiltelefon
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB GDDR6 Zalman T4 Plus ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB FSP CMT510 Cooler Master 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3766, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)