Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
djculture
félisten
válasz
fulcrum
üzenetére
Attól függ mire gondolsz fizikai bad sector nak. Ha a hibás szektorok áthelyezési száma a gyártó által meghatározott riasztási érték alatt van akkor nem fogják kicserélni.
Másik hibás felfogás hogy a hd sentinel által kiírtak számítanak. Abszolúte nem, hanem a gyártó saját diagnosztikai programját kell lefuttatni és az ha failed-et ír ki akkor garanciális a meghibásodás.. De ez az adott vinyó már bőven garanciális. -
djculture
félisten
válasz
fulcrum
üzenetére
Azért a smart adatokat meg kellene nézni ... Volt már olyan hogy sentinel 100%-ot írt egy motorvezérlő hibás vinyóra is ami nálam volt, de a smart adatoknál meg látszott hogy kínlódva pörög fel . Ez a vinyó meg kifejezetten nyűgös amiről szó van, rengeteg belőle a hibás. Firmware is adtak ki rá ami megszünteti a hibákat amúgy. [link]
-
djculture
félisten
válasz
Intel fan11
üzenetére
Találkoztam már ilyennel ahol a panel melegedése miatt tönkrement a smart logika.
-
djculture
félisten
válasz
Intel fan11
üzenetére
Le van tiltva a biosban a smart vagy nem támogatja a vezérlő amire kötötted a vinyót.
-
djculture
félisten
Ott kezdődik hogy nem igazán arra találták ezt a modellt ki hogy oprendszert futtasson.
Másik az hogy a Samsungok ilyenek, 1 évben tökéletesek utána szépen lassan átszoktak menni traktorba és ami a nagyobb gond hogy agyonig lelassulnak. Ennyi bírnak. Tied még jól is bírta... -
djculture
félisten
válasz
djculture
üzenetére
De amúgy még akár a memória vezérlő is lehet így egy modullal nézném meg első kőrben. Láttam tesztelted a memóriát de azért én ezt megnézném. Volt ezeknél a prociknál olyan is hogy megvolt szabva mennyit feszt kaphatott a memória,mert különben a memória vezérlő kezdett el hibázni. Annak se ártana utána nézni.
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
albinolynx
üzenetére
Nem dinamikus kötetnek van particionálva véletlenül?
-
djculture
félisten
válasz
muszty
üzenetére
Jobb lesz a teljesítmény mivel gyorsabban megnyílnak a programok és a hozzá tartozó állományok de ha folyamatosan írással jár a folyamat, rekordsebességgel viheted gariztatni az ssd-t is.
Én hangszerkesztéssel is foglalkozom de nálam se bírta eddig egyik ssd se fél évnél tovább.Úgyhogy alkalmatlan folyamatos mentésekre meg írással járó folyamatokra mert a cellák elhasználódnak.
Halfer Ha az error scan tesztben pirossal jelzett hibás szektorokat mutat akkor az a hdd hibás cserélni kell, elhasználódott.
-
djculture
félisten
Én folyamatosan veszek hdd-ket az e-bay en és egyéb helyeken igaz régebbi típusúakat, sokszor több ezer km utaznak futár hajó stb és semmi bajuk. Csak nem mindegy hogy kezelik őket, ha jól földhöz vágják párszor nem biztos hogy jó mire az ember kipróbálná. Normális helyeken eleve airbag ágyban küldik akkor még a nagyobb zuhanást koccanást is túléli. Amúgy wd green magába nem ajánlott mert egy nagyon tíz forintos széria. Agyon van butítva a mechanika és olcsósítva ! Úgy 2 éve csak ilyen gagyikat gyártanak ezen széria alatt.
-
djculture
félisten
válasz
J.J. András
üzenetére
Gyors boot, 3Teránál nagyobb partíciók és közvetlenebb hardver kezelés. Erre jó átlépi a bios korlátait.
-
djculture
félisten
válasz
zsolti1902
üzenetére
Perpillanat teljesen használható ha nem romlik az állapota. Nekem volt olyan vinyóm ami 5 évet húzott le nálam hasonló állapotban a végén a cache memóriája adta meg magát.
-
djculture
félisten
válasz
zsolti1902
üzenetére
Ez nem meglepetés, normális esetben ilyen az ha működik az áthelyezés és még van tartalék szektor amit használni lehet a rossz szektor helyett.
Ilyenkor a felület teszt hibátlan mivel már a bad sektor helyett hibátlan tartalék van használat alatt. -
djculture
félisten
válasz
palgabo
üzenetére
Vinyó tökéletes, még csak egy irási olvasási hiba se történt rajta sose az élete folyamán.
Másik vinyód gondolom nincs hogy kipróbáld hogy az rendesen működik a a gépben ha arról indul a rendszer? Mert egyre inkább alaplapi nyűgnek tűnik. Alaplapi elem hogy áll? Mikori? Ha 2 éves minimum akkor cseréld ki. -
djculture
félisten
válasz
liksoft
üzenetére
Hát 12megás tempó az már igen durva 20 gigás segate bőrgatyás vinyóm tud 25 megát a 12 évével

Szerintem vagy a vezérlővel van valami, vagy a vinyó van agyoning tele hibás szektorokkal, vagy agyon van töredezve a rajta lévő adat és hónapok óta rajta vannak az adatok. Ekkora tempóhoz már minimum 80% töredezettségi szint kellene -
djculture
félisten
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Jó hát egy quantum hdd-ről beszélgetünk ami cirka tízen valahány éves

Mondjuk én most rendszereztem mi van itthon találtam két bontatlan 30 gigás 2002-es maxtort. Beraktam őket a gépembe raidbe és mennek. Tiszta időutazás
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
frankstork
üzenetére
Szerencsére akkor csak szoftveres gond volt.
-
djculture
félisten
válasz
frankstork
üzenetére
Tökmindegy hogy vigyázol rá sajnos ezek a flash chipes eszközök ilyenek, ahogy éppen sikerül őket legyártani. Minden darab más. Azért ssd life progival is nézz rá ha az is ezt mondja akkor ennyi, gariztatásra fel.
-
djculture
félisten
válasz
frankstork
üzenetére
Túl van a gyár által meghatározott cella írási mennyiségen..
-
djculture
félisten
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
12v kell neki mindenképpen, meg eleve az adatbemenetnél lehetett az hogy nem érintkezett normálisan így pió módba ment.
-
djculture
félisten
válasz
Statikus
üzenetére
Akkor az lesz a hiba amit mondtam, leszeded a panelt és a panel és a szerelvény közötti érintkezőket kell átforrasztani. A melegtől beégnek. Típustól függően vagy tűérintkező és a panel oldalon rézfóliák vannak vagy aranyozott ezüstözött fólia részek és a szerélélvényi oldalon még rugós érintkezők.
Általában azok a vinyók amíg elég szépen melegednek is így szoktak járni. Ha átforrasztja az ember hogy rendesen érintkezzenek és rárak egy ventit a tetejére hogy ne járjon megint így akkor működik tovább gond nélkül akár évekig is. -
djculture
félisten
válasz
callmeakos
üzenetére
Erre igen gyakorlatilag ezen a lemezen rengeteg nem javított hibás szektor található így nem csoda ha gond van vele. Azt tudod tenni hogy lementesz róla mindent és a regisztrált hd sentinelben is meglévő destruktív írás olvasás tesztet lefuttatva megpróbálod kényszeríteni a logikát, hogy a hibás szektorok helyett tegyen be a tartalékból. Vagy javítsa a szektort mert csak logikai hiba volt.
-
djculture
félisten
válasz
callmeakos
üzenetére
Mutass róla egy smart adat táblát és kiderül a pálya vele.
-
djculture
félisten
válasz
tknof1871
üzenetére
Arra jó hogy jól hangzó marketing szöveg. Egyébként el kell hogy keserítselek a kereskedelemben kapható összes titkosításhoz létezik egy mester kulcs, amivel a hatóságok a levédett tartalmat egyből látják. Persze ezt csak a gyártó tudja amit szépen kikér a megfelelő felső szintű hatóság.Ez nekünk mezei műszerészeknek nem adják ki.
-
djculture
félisten
válasz
liksoft
üzenetére
Én mondjuk pendrive-val jártam úgy felraktam rá pár fényképet 2005-ben. 2009-ben még rajta volt Tavaly eszembe jutott meg akartuk nézni, eltűntek a fenébe
Na azóta tudom ha nem frissíti fel az ember a tartalmát egy idő után akkor keresztet vethet az ember a tartalmának. Pedig ez még csak nem is tlc flash, volt mint manapság mindegyikbe van. Annál ki tudja mennyi ez az idő?(költői kérdés) -
djculture
félisten
válasz
liksoft
üzenetére
Szoktam olvasni, mikor meg hozzáírom valakinek hogy nem oda buda mert ezek nem igazán arra lettek tervezve hogy hajtod őket 2 évig gond nélkül.
Na akkor jön hogy tudom utálod az ssd-ket de nekünk már 5000 éve megy még napóleoni háborúba vettük..Igen tényleg voltak olyan szériák amik nagyon bírták, nekem is van egy 20 gigás slc intelem nulla baja. .
De manapság már a tlc a divat meg olyan logika ami megpróbálja elfedni a cella fáradást. Az első két szériás mlc ssd-nél még tartalék tárhely is volt cella fáradás esetére.
Ma már a tlc-k nél az is kifújt. Túl drága lenne teszem,azt egy 64 gigás ssd 5-10 giga tartalék plusz tárhely-el.
Évről évre egyre gyorsabbak és egyre kevesebb írást viselnek el. Lassan meglesz az egyszer írható ssd is

-
djculture
félisten
válasz
liksoft
üzenetére
Valamilyen marketing blablákkal muszáj eladni a flash tárolókat, akinek már hullott el egyik percről a másikra ilyen az úgyis legyint rá.
Windowsra első osztályú ami ha kidöglik kb nem érdekel mert előhúzok helyette egy másikat a rosszat meg legariztatom. Másra ezek nem jók bárhogy marketingelnek meg etetik a vásárlót.
De nincs választás a vinyókat is egyre kevesebb üzemmórára tervezik. Nézz meg egy 12 éves 20 gigás bőrgatyás seagete vinyót , mai napig teszik a dolgukat.
A zsír új terás vagy nagyobb vinyók meg egyik nap kikapcsolod a gépet másik nap már nem ismeri fel a bios..
1-2tera adat megy a levesbe vagy óriási munkával lehet visszanyerni amit ha a tulajnak megmondasz mennyibe kerül az intenzívre fogják vinni garantáltan. -
djculture
félisten
válasz
tknof1871
üzenetére
Tök mindegy, ha tönkremegy csak bruteforce módszerrel lehet visszafejteni a rajta lévő adatot az meg 128 bites titkosítás mellett is 10 billió év alatt lenne meg. A samsung vezérlője 256bites titkosítást alkalmaz a kulcs pedig minden darabnál más a leírások szerint.
-
djculture
félisten
válasz
Darko_addict
üzenetére
Éppenséggel ár semmit se számít most is van 10600ft-ért coolermaster táp korrekt belsővel, meg 25k-s corsair táp kínai Fuhjyyu kondival tele.. Tavaly pl egész korrekt tápokat lehetett venni a chicony cégtől 5-6 ezerért is most meg már azt is kínai belsővel szerelik és 8-10k.
-
djculture
félisten
válasz
spiritex
üzenetére
Nem a vinyó csinálja továbbra is azt mondom, az alaplappal van valami ami az msi típikus hibája is. A smartból nem látni azt hogy a vinyó lassabban érné el az üzemi fordulat számát ami utalna a hibára. Visszakell vinni az egész laptopot a vásárlás helyére vagy az albacomp cégnek akik magyarországon javitják az msi laptopokat.
[link] -
djculture
félisten
válasz
spiritex
üzenetére
Ja gariztatnád mi szervizesek meg visszadobjuk mert nulla baja egyelőre... Ez a parkolás minden vinyó nyűgje manapság ettől még nem fogja a gyár kicserélni. Direkt van így nem kiszúrásból hanem sajnos az adatsűrítés miatt a lemez és a hordozó anyag egyre kisebb ezt meg melegíti a felette lévő fej már elég szépen. Hogy ez ne okozzon gondod egyrészt a fejet mozgatni kell másként ha nem használod parkoltatni.
Ha kikapcsolod a parkoltatást sokkal hamarabb tönkre megy a vinyó. -
-
djculture
félisten
válasz
spiritex
üzenetére
getdataback progival egy fizikailag sérült vinyót nem érdemes nyúzni csak akkor ha nem fontosak a rajta lévő adatok.
Mechanikát nem fog javítani, legföljebb a fej végképp szétmegy. A darabjai árkot vájnak a lemezbe, akkor meg annyi az összes adatnak, senki se fogja már visszahozni. Fizikailag csak ha pormentes helyen szétszedi az ember akkor látja hogy mi tört vagy hajlott el benne. Te esetedben az egyik fejre tippelek ami megsérült. -
djculture
félisten
válasz
spiritex
üzenetére
Azt már te sehogy el kell vinni egy adatmentéssel foglalkozó kollégához ami nem lesz két fillér. Egy ekkora eséstől a a mechanika eldeformálódik.
Legfontosabb hogy ne kísérletezgess vele mert a fej bedarálhat a tányérba és akkor game over már egy szaki se tudja visszahozni az adatokat. -
djculture
félisten
válasz
D@reeo
üzenetére
Az a probléma hogy több mint biztos hogy nem ebben az országban került piacra tehát szürke importos ilyenkor meg a gariztatás kemény összegbe kerül. Ezt egyébként ki is írja a wd oldala ha megnézi az ember a garit hogy melyik országban helyezték forgalomba. Az ilyen olcsó boltok ezzel csalnak.
Akitől vetted azzal vedd fel a kapcsolatot más ezt nem fogja tudni elintézni. -
djculture
félisten
válasz
Teodor52
üzenetére
Van ilyen hibás verzió, de a 3.2.3 már tuti nem műveli ezt.
towerpc A tápellátással lehet valami baj azért kínlódik a vinyó, lehet azóta persze már vége is lett. Azért 600 darab hibás szektor egy területen csak akkor szokott előjönni ha gyári hibás a vinyó (fej vagy hordozó anyag) vagy a cucc nem kap megfelelő tranziensektől mentes tápfeszültséget.
-
djculture
félisten
válasz
Hedgehog87
üzenetére
Sose volt ilyen nyavajám de gondolom el lehet érni különböző böngészőkből az a nem mindegy, csak az ie szereti.[link]
-
djculture
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Milyen házat vegyek?
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Formula-1
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Subaru topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ÚJ! BONTATALAN! CRUCIAL MX500 2.5 SSD 1TB sata
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Eladó Samsung Galaxy S23 8/256GB / 12 hó jótállás
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi