Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cheesy

őstag

Tavaly március óta van egy 400GB-os WD vinyóm ami a megvásárlását követő 2.-3. héttől kezdve adja a következő problémát:
    POST-kor amikor az aktív eszközöket listázza, vár a gép kb. 7-10mp-et végül nem találja meg. Reset után minden megy ahogy kell, bár kicsit sokat kell rá várni, hogy megtalálja azt a kemény 3 elemet (sata2-es WD fővinyó, ATA133-as samsung 250-es adat és egy pioneer sata2-es dvd író).
    Több helyen, több embertől kérdeztem már, van-e valami ötlete. A létező összes bios beállítást ellenőriztem, kipróbáltam, többször is. HDSentinel nem talál hibát, a vinyó ha egyszer működik, teszi a dolgát rendesen, de mégiscsak bosszant, hogy minden indításnál őrt kell állni a gép előtt a post lefutásáig, hátha megtalálja a vinyót, különben a "nincs rendszerlemez".
    A gép összetétele a profilomban. Jövő héten veszek egy 500-as vinyót, még azt valahogy el kellene dönteni milyen legyen. Olvasgatom itt a megfelelő topicot rá, de WD-t ajánlják én viszont ezért nagyot csalódtam benne. Ez a típus nem is halk, nem is hűs, a régi 250-es samsungom halkabb és hűvösebb is.

Ötlet Mesterek? :R

szerk:
    jumper beállításokat is próbáltam mindegyik eszközön. Még a satáson is, holott tudtommal satánál nem kell jumperelni. Vagy mégis? (Bár az sem hat az esetemben)

Új hozzászólás Aktív témák