Új hozzászólás Aktív témák

• Pros

tag

válasz King Unique #47628 üzenetére

Összegezve eddig ahol tartok. A lényeg van egy HP 250 G4-em amibe beépített 128 GB M2 SSD van természetesen a hdd helyére téve nehogy egyszerű legyen az élet. Vettem egy caddyt amibe beletettem egy Western Digital Blue 2.5" 1TB 5400rpm 8MB SATA3 WD10JPVX hdd-t. Win 10 nem látta rendesen ezért kicseréltem egy másik caddyre. A probléma ugyan az volt. Ezután megnéztem linux alatt látszik formázható particionálható másolni lehet rá viszont win 10 alatt valami driveres gond van amit nem tudok hogy mi. A notebook biosába semmi nincs hogy odd helyett hdd-t látna tudom az odd-t ki be kapcsolni enable disable ezzel a hdd-t kapcsolom ki be. és kb ennyi. Az viszont észre vettem hogy ha windows 10-t telepítek a telepítő is látja a hdd-t lemezként de nem lát rajta elérhető MB-t, ugyan ez a telepítés után a win 10. A win 10 Ide ATA/ATAPI vezérlőnek Szabványos vezérlőt telepít gyárilag aminek az illesztője 2006. 06. 21. ezzel annyit érek el hogy látja a partició manager az Eszközök lemezmeghajtók, illetve a HDD sentinel, de ugyan úgy nulla MB nem inicializálható és ki irja, particionálásnál, hogy a rendszer nem találja a megadott filet. na ha a gyári hp 250 g4 drivert telepítem akkor az ATA/ATAPI vezérlőnek Szabványos vezérlő helyett megjelenik az Intel(R) 6th Generation Core Processor Family Platform I/O SATA AHCI Controller Drivers amivel az Eszközök lemezmeghajtók közül eltűnik a hdd és teljesen láthatatlan lesz. Itt már I/Q eszközhibára hivatkozik a particio manager. Ezért gondolom, hogy vagy alaplapi bios gond ez vagy valami spéci sata driver kéne a win 10 alá mivel a linux tökéletesen kezeli. Vagy SATA 2 1TB vagy kissebb hdd-t kéne nézzek helyére.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés