Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
andris21
tag
válasz CsigaGyilkos #4500 üzenetére
nálam nem csúszott el a hang, hanem sz.r volt a kép MPC-HC + WMR9 el, de csak 60fps videóknál
másik lejátszóval(mplayer, TMT), vagy másik beállitással (EVR) megszünt a probléma. -
PuMbA
titán
válasz CsigaGyilkos #4500 üzenetére
9.9-es ATI driverrel nem megy a hardveres gyorsítás ( valamelyik másk topicban olvastam). Rakd vissza a 9.8-at.
-
asadasad22
őstag
most olvasom, h a coreavc uj valtozata mar tamogatja a cuda-t. kerdeseim:
-milyen mas hasonlo progi van?
-van olyan cucc is, ami ati stream-et (is) tamogat?
-amennyiben mar eleg jol be van love a dxva mpchc-vel az nvidia karimon, es elegge tokeletesen visz dxva-val majdnem mindent, a cuda-s megoldassal mi javulna/romlana ehhez kepest?
-az ati kartyak valamiert nem visznek minden videot dxva-ban, amit az nvidia-k igen.. erre van valami megoldas?
egyebkent 8800GT es Mobility HD4670 gpu-krol van szo..[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz asadasad22 #4503 üzenetére
-milyen mas hasonlo progi van?
Semmilyenvan olyan cucc is, ami ati stream-et (is) tamogat?
Nincs.amennyiben mar eleg jol be van love a dxva mpchc-vel az nvidia karimon, es elegge tokeletesen visz dxva-val majdnem mindent, a cuda-s megoldassal mi javulna/romlana ehhez kepest?
Mindent videót visz a CUDA,más különbség nincs.-az ati kartyak valamiert nem visznek minden videot dxva-ban, amit az nvidia-k igen..
Mert az NVIDIA driverek jobbak.erre van valami megoldas?
Nincs.[ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
kozben kiprobalgattam a dolgot nehany videoval. hasonloan jol viszi a dolgokat mint a sima dxva, a felirat viszont valamiert elcsuszott kicsit vele, ami dxva-val jo volt,, egyebkent pedig nincs sok tesztvideom, de az osszes futott dxva-ban egyetlen egyet kiveve, es az a video bizony a cuda-nak is soknak tunik, szoval sztem az azert kicsit eros kijelentes, hogy mindent visz
itt a video aminel mar megadta magat, ha erdekel: [link] -
band1103
őstag
válasz asadasad22 #4506 üzenetére
Hát, van benne valami. Ha 16ref frames-al let tömörítve a 1080p-s film akkor jelenleg még tényleg gondot okoz a lejátszás még akkor is ha CUDA-s a rendszer. Ez még gyerekcipőben van és majd valamelyik driver frissítéssel biztos helyrepofozzák majd. De legalább ezt lehet javítani egy újabb CUDA verzióval. Viszont az UVD/VP esetében viszont egyáltalán nincs erre remény.
Egyébként ha a CUDA 99%-át viszi a filmeknek akkor mondhatjuk nyugodtan hogy mindent visz Mert ilyen szarul és fölöslegesen nagy ref frames-al elkódolt filmet csak kifejezetten teszt célra készítenek manapság már.[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
válasz band1103 #4508 üzenetére
Egyébként ez a 16 ref frames jelenleg nem csak az 1080p-s filmeknél jelent gondot a CUDA-nak. Tegnap találkoztam egy ilyen 16-os 720p-s filmmel és ugyancsak nem akart segíteni a CUDA, átment a CPU-ra az egész.
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
iMaverick
addikt
válasz band1103 #4508 üzenetére
Azért azt se felejtsük el, hogy a mostani release-k (1080p) többsége már DXVA-s! Ati-n is...
A baj csak az, hogy nem egyszer a magyar releaser a "régi" videót veszi elő, aminél sajna még nem figyeltek oda az ilyen "finomságokra"...
Szoktam leszedegetni angol verziókat, és nem találtam köztük nem DXVA-sakat... (Le is cseréltem a 720p-s Hetedik-kemet egy ilyen 1080p-sre...)
Szerk.: ha nem DXVA-s a film, akkor el sem teszem...
[ Szerkesztve ]
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
Babylon56
csendes tag
Nekem is úgyan ezzekel a filmekel voltak gondok a le játszásban. Mármint hogy a képet nem akarta le játszani normális minöségben.
-
Babylon56
csendes tag
Elnézést rosszul irtam ezt a filmet amit be linkeltél visszi a DXVA még a linken szereolő részletet is. Viszont ennek a filmnek a sorozatát már nem! Ráadásul ezeket a részeket kizárolag valamilyen "WMVideo codec DMO" tudom csak lejátszani minden más esetben nem lesz kép COREAVC legujab verziojával sem tudom le játszani.
-
band1103
őstag
válasz iMaverick #4510 üzenetére
Hát én azért nem nevezem jónak hogy XP alatt 43 db 1080p-s filmből 13-at (!) nem visz a legfejlettebb UVD-sem pedig igazán nem lenne nehéz figyelembe venni a határértékeket. . De majd megnézem mi lesz a következő hónapban a tendencia. Szerencséd az hogy pont olyan a film-ízlésed hogy ne találkozz olyan filmmel ami nem UVD ready
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz band1103 #4513 üzenetére
Sajnos elég nagy gond, hogy manapság sokan úgy kódolnak, hogy felhúznak maxra amit csak lehet, mert attól biztosan jobb lesz. A ref_frames a legkirívóbb példa arra, hogyan lehet egy filmet élvezhetetlenné tenni, ha elvetemült beállításokat használnak. Ezzel gyakorlatilag kárba ment az idő, az energia és még le is járatja magát a készítő vele, mert ez se nem vicces, se nem igényes munka.
-
PuMbA
titán
válasz Babylon56 #4512 üzenetére
Azért jön be a WMVideo codec DMO ,mert csak az tudja dekódolni (CoreAVC nem támogat csak h264 (+ még egy pár változat) lejátszását). Ilyen filmeknél nincs hardveres gyorsítás.
band1103 : "Hát én azért nem nevezem jónak hogy XP alatt 43 db 1080p-s filmből 13-at (!) nem visz a legfejlettebb UVD-sem pedig igazán nem lenne nehéz figyelembe venni a határértékeket. ."
Windows 7-en is? Nekem minden film megy DXVA-val ami külföldi release csoportoktól származik.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Az a poén, hogy 9.8 használtam eredetileg is.
Viszont a probléma megoldódott, amikor letöltöttem home cinema v1.3 változatát, v1.2 nem tudom miért nem volt jó Egyébként még fent van mellette a TotalMedia 3, de az önmagába nem oldotta meg a gondot, csak a home cinem v1.3-mal nem akadozott a kép, azzal viszont már mindegyik film jó volt. Megyek is filmezni !!üdv
[ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
veterán
válasz CsigaGyilkos #4521 üzenetére
A TMT leginkább Blu-ray lejátszásra ajánlott, de arra nagyon. Ha mkv-ket néz az ember, akkor a legegyszerűbb és szerintem a legjobb az MPC-HC.
-
band1103
őstag
Aha, tényleg nincs. Várok amíg az MS lesz annyira magabiztos a dolgában hogy pénzért merje kínálni a boltok polcain. Majd akkor felteszem.
Most olvasom csak az aláírásodat, és majd leestem a székről Talán, esetleg nagyon-nagyon régen le lehetett egyszerűsíteni ennyire de manapság...stevve: Írtam hsz-t a cikkhez. Ismét sokat tanultam köszi .
Viszont a cikkedből és a saját tapasztalatomból azt szűrtem le hogy az amit a (#4421)-es hsz-ben írtál mi szerint a "CUDA kellene, hogy segítsen, mindenféle CoreAVC nélkül is" sajna azt kell hogy mondjam:nem igaz.
De az írással ismét hoztad a tőled jól megszokott magas minőséget.[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz band1103 #4523 üzenetére
Közben stevve-vel lebeszéltük a dolgokat és konszenzusra jutottunk abban hogy a CUDA használatához hoz XP alá ebben a pillanatban még kell a CoreAVC vagy valami...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz band1103 #4523 üzenetére
való igaz, hülyeséget írtam és iagazd volt, mert olyan szoftver kell vagy olyan codec (CoreAVC), ami tartalmaz CUDA hívásokat megvalósító metódusokat és el tudja érni a CUDA interfészeit, nem csak úgy egy lejátszó valahonnan.
már megint sokáig szöszmötöltem a gépeléssel
[ Szerkesztve ]
-
timarcell
tag
Létezik olyan progi, vagy lejátszó ami automatikusan a film felbontásához állítja az adott kijelző felbontását?
-
PuMbA
titán
válasz timarcell #4526 üzenetére
Az a baj,hogy a legtöbb film olyan felbontású,hogy olyat nem tud sem a Win,sem a monitorok. pl. 1280x532. A legtöbb lejátszóban ki lehet választani a full-screen felbontást,de ezt neked kell megcsinálni (ilyen felbontásnál pl az 1280x720 ,1280x768 is jó).
[ Szerkesztve ]
-
banderasz77
addikt
Hülye kérdés, de fontos.
Ha az asztal felbontását beállítom mondjuk 1280*960-ra, és nézek egy filmet MPC-HC-val, akkor a film azért még rendes felbontáson megy? Azaz van összefüggés a Win-ben beállított felbontás és a filmlejátszás között? Vagy ez teljesen független dolog.
-
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #4529 üzenetére
"Ha az asztal felbontását beállítom mondjuk 1280*960-ra, és nézek egy filmet MPC-HC-val, akkor a film azért még rendes felbontáson megy?"
Igen. Ha 720p filmet nézel 1024x768-ban akkor is 1280x532 a film felbontása. Az már egy más kérdés,hogy nem látod teljes minőségben,mert a videókártya skálázza a monitorra (1280 képpont adatait kell valahogy 1024-re kiszámítani).
" Azaz van összefüggés a Win-ben beállított felbontás és a filmlejátszás között?"
Nincs.
[ Szerkesztve ]
-
timarcell
tag
Már korábban írtam hogy az .mkv kiterjesztésű 720p ill 1080p felbontású filmeknek nálam nem jó a minősége, azt vettem észre hogyha 720p filmnél a felbontást 1360x768-ra állítom nem olyan rossz minőségű mintha 1920x1080-on menne. Ugyanez igaz 1080p-re is.
-
band1103
őstag
válasz banderasz77 #4531 üzenetére
Persze hogy "no gebasz" hisz látod-hallod a filmet. Csak hát ha a TV felbontása kisebb mint a filmé akkor a film "butítva" kerül a szemed elé. Az pedig hogy ez a butitott jobban vagy rosszabbul néz-e ki mint ha nem kellene lebutítania már TV-re válogatja szvsz. A próba cseresznyéje az evés... vagy mi...
timarcell: Nem lehet hogy túl közelről nézed és azért ?
[ Szerkesztve ]
-
banderasz77
addikt
válasz band1103 #4533 üzenetére
Na kicsit túlbonyolítottátok a kérdést.
Tehát van egy 1920*1080-as LCD-m. De a Win asztal felbontását le kell vennem, mert szart se látok olyan kicsi minden, mondjuk 1280*720-ra. Attól még az MPC-HC 1920*1080-on dolgozik nem? Így talán érthetőbb.
A válasznak meg igennek kell lennie ugye? -
ArGab
őstag
válasz banderasz77 #4535 üzenetére
Ebben az esetben az MPC (sőt minden szoftver mindent) átskálázza a videótartalmakat 1280*720ra, mert asztalnak az a beállított felbontása. Ekkora kép érkezik a kijelzőbe, aminek az elektronikája aztán felskálázza ezt 1920*1080ra, mert ennyi képpontot kell kitennie a pixelekre.
Tehát ha így nézel egy 1080as anyagot, az neked 720ra redukálva jut be a kijelzőbe, minőségromlással. -
banderasz77
addikt
Affene, akkor az asztalt is 1920*1080-ra kell beállítanom. Kár, mert így vennem kell egy távcsövet. Bár megpróbálom a betűnagyságot feltenni 125-re, hátha az hoz valami javulást.
Akkor csak van összefüggés az asztal felbontás és az MPC-HC lejátszás között. Nincs az, hogy az asztal az marad asztal, és a filmet meg kilövi fullba. -
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #4537 üzenetére
"De a Win asztal felbontását le kell vennem, mert szart se látok olyan kicsi minden, mondjuk 1280*720-ra. Attól még az MPC-HC 1920*1080-on dolgozik nem?"
MPC-HC 1920x1080-ban dolgozik,de nem látsz csak 1280x720-at mivel arra tetted a felbontást.
-
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #4539 üzenetére
MPC-HC-ban a beállításoknál rámész a Playback menüre és beteszed,hogy Change full-screen resolution: 1920x1080. Így ,ha teljes képernyőre teszed a filmet átvált 1920-as felbontásra.
[ Szerkesztve ]
-
sirdond
őstag
válasz timarcell #4541 üzenetére
próbáld ki azt,hogy a scaling options-t 0-ra állítod
atiknál ez gyakori hibaegyébként egyszer már kitértem erre,de azt hiszem nem volt nagy eredménye
tehát bárki, aki betéved tudna linkelni egy fullscreen képet az alábbiról:bármilyen film (lehetőleg inkább hd) mpc hc-val
filmen jobb klikk->video átalakító beállítások->statisztika megjelenítéseutána pedig,hogy milyen fájl (mkv,avi,stb),milyen op.rendszer,vga kártya,milyen és mennyi kijelző
ez pár perc alatt megvan,remélem tudtok segíteni
-
Zin
őstag
sziasztok!1080p-s filmet leszedtem és megy a film,akad szaggat.mi a baj?:S
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs