Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #424 üzenetére
Gyenge konfigra (erősre is jó,mert ez használja a legkevesebb erőforrást) :
MPC-HC [link] + CoreAVC.
MPC-HC-ban View menü --->Options --->External Filters ---> Add filter...
Kikeresed a CoreAVC-t és beteszed majd jobb oldalt Prefer-t jelöld be és kész.
Hang beállítás: Play menü --->Filters --->AC3 v DTS v WMAudio Decoder (filmlejátszás közben). -
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #4075 üzenetére
A legújabb szerintem már tud,de amúgy az első hsz-ben minden benne van.
-
sirdond
őstag
-
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #4078 üzenetére
Mert az MPC-HC kissebb,egyszerűbb és filmnézésre elég.
sirdond:
Egy hónap szünet után kint van az xvidvideo.ru-n az 1245-ös MPC-HC amiben szebbek a feliratok.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #4201 üzenetére
Sztem az lesz a gondod,hogy nem jelölted be az összes helyen az SPDIF-et plusz a hangkártyád beállításainál is nézd meg.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #4205 üzenetére
Az első hozzászólásban benne van a "best-buy" progi Egy Vistával/7-tel kicsit jobban járnál,hiszen elég új videókártyád van,de XP-vel is jó.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz banderasz77 #4258 üzenetére
Az ATI HD3200 rendelkezik HD támogatással, le tud játszani 1080p videóket, de sajnos a tömörített HD hangokkal már nem tud mit kezdeni (True-HD, DTS-MA). Erről itt tájékozódhatsz.
Ha ez nem olyan lényeges, akkor igen, egy alacsony fogyasztású X2 is megteszi filmezésre az IGP mellé.zenes:
Nekem Win 7 64 bit van fent és csak az MPC-HC a saját belső codec segítségével képes akadás nélkül HD filmeket lejátszani. Nem tudom, mi lehet a gond...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz banderasz77 #4261 üzenetére
Akkor ez a lap és IGP nem rossz választás.
A RAM-ok nálam 667-en mennek, nem húztam semmin, csak a CPU-t alulfeszeltem ~1.2V-ra. Így C'nQ mellett 0.8V-on megy és nem fogyaszt sokat.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz banderasz77 #4261 üzenetére
nem feltétlen kell optikai kimenet optikához, ha van spdif kimenet, arra csak rá kell kötni egy vöros ledet, a jό polaritás esetén világítani fog, azt meg csak be kell dugni az erősítőd optikai bemenetébe. Így megy ez nálam is, olcsóbb, mint venni optikai kábelt.
Zenes: csinálj nekünk lécci képeket, hogy mpcHC-ben milyen codecec, szűrők mennek HD filmek esetén. Arra gondolok, amit lejátszás alatt a jobklikkes menüben találsz.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
veterán
válasz banderasz77 #4265 üzenetére
Persze, simán.
-
veterán
válasz banderasz77 #4267 üzenetére
Igen, nálam is csak ezek vannak fent Win 7 64 bit oprendszeren.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz banderasz77 #4264 üzenetére
Optikai kábelből minőségit? Minek? A fényt talán zavarja valami egy átlagos kábelben? Nem...
Elhiszem, hogy fasza az erősítőd, nekem ami most rajta van, az újonnan 100k volt. Egyszerűen csak minek kiadni pénzt, ha egyszerű 2 eres vezeték és egy darab led megoldja azt, amit 2k vagy több pénzért kapni, ráadásul kvázi tetszőleges távolságban...
Itt van képekkel illusztrálva a megoldás: [link]
Ezt a dolgot azért javasoltam, hogyha esetleg találsz valami faja lapot, de gyárilag nincs rajta optikai kimenet, de van spdif (toslink), akkor is meg tudd oldani a dolgot...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
veterán
válasz banderasz77 #4269 üzenetére
Huh, melyik lapra gondolsz? Ami az adatlapodon van? Mert az Inteles, teljesen más tészta. Vagy én olvastam valamit rosszul?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz banderasz77 #4274 üzenetére
Sorry, itt a működő: [link] - egy ellenállást is betesznek, mert a toslink TTL szintű, de igazából egy jó ideig nélküle is bírja a led...
hesszan: persze, de ha már más okot nem látunk...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz banderasz77 #4273 üzenetére
Ja, így már ok. A másik lapban HD4200 van, az már jobb az elődnél UVD tekintetében és van benne ATI Stream is transzkódolásra. A többi paraméterben megegyezik a két chip nagyjából. Ha van rá keret, érdemesebb ebbe fektetni, de ha nincs, akkor sem lesz baj vele.
-
veterán
válasz banderasz77 #4289 üzenetére
Helyes, szerintem nem fogod megbánni.
-
Yahhher
aktív tag
válasz banderasz77 #4291 üzenetére
Nekem ilyen alaplapom van e5200-vel, tudom ajánlani.
-
Yahhher
aktív tag
válasz banderasz77 #4293 üzenetére
Nem, de nem kellett eddig még. Több mint 1 éve megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Yahhher
aktív tag
válasz banderasz77 #4295 üzenetére
Simán elbírja. 1,9-en használom a procit passzívan.
-
veterán
válasz banderasz77 #4291 üzenetére
Nem ismerem azt a lapot, IGP túlzottan, de annyi biztos, hogy nincs benne PureVideo HD, csak a sima PureVideo, vagyis a dekódolást, ha simán megy a film, a CPU-nak köszönheted vele. Ha már veszel, akkor ne régit vegyél szerintem . Akkor már inkább egy olyan Inteles lap, amiben egy nV 9300/9400 IGP van (LINK).
Yahhher:
Milyen procit használsz passzívan?[ Szerkesztve ]
-
banderasz77
addikt
válasz banderasz77 #4299 üzenetére
Kicsit vicces a dolog, ugyanis a Giga már meg is szűnt, az ASUS meg netto 23 rugó az alja.
Asszem maradok AMD fronton, E5200 meg by-by.
mod.: Gigának van még 7150-es de gondolom nem sokat hoz a 7100-on.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz banderasz77 #4303 üzenetére
ezt már arra írtam, ha cserélni akarsz és nV chipset kellene. Intel alá nehéz olcsót találni.
-
sirdond
őstag
válasz banderasz77 #4400 üzenetére
1 hsz?
-
sirdond
őstag
válasz banderasz77 #4402 üzenetére
miért, ki mondta,hogy nem?
-
iMaverick
addikt
válasz banderasz77 #4402 üzenetére
Igen, az MPC HC tökéletesen müxik Win7 alatt. DXVA-t is viszi...
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #4415 üzenetére
Szereti a DX9-et a Win7 (egyébként nem csak DX9-et telepít a telepítő,hanem 10-et és 11-et is - ezekből a legfrissebbeket) ,mert nélküle sok játék el sem indul. Nyugodtan felrakhatod.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz banderasz77 #4493 üzenetére
A 7100-ban van gyorsítás, bár nem minden művelet kerül át a GPU-nak végrehajtásra, így azért a CPU is dolgozik vele (bár sokkal jobb ez is a semminél ), ám az X4500 nem tartalmaz semmiféle gyorsítást, csak akkor, ha X4500 HD.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz banderasz77 #4495 üzenetére
Sajnos Intel fronton én sem nagyon tudok ajánlani, legalábbis nem olcsón, IGP-s lapot.
Ez a 7100 meg kb. a teher felét veszi le a CPU-ról lejátszás közben.
-
veterán
válasz banderasz77 #4497 üzenetére
Helyes.
-
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #4529 üzenetére
"Ha az asztal felbontását beállítom mondjuk 1280*960-ra, és nézek egy filmet MPC-HC-val, akkor a film azért még rendes felbontáson megy?"
Igen. Ha 720p filmet nézel 1024x768-ban akkor is 1280x532 a film felbontása. Az már egy más kérdés,hogy nem látod teljes minőségben,mert a videókártya skálázza a monitorra (1280 képpont adatait kell valahogy 1024-re kiszámítani).
" Azaz van összefüggés a Win-ben beállított felbontás és a filmlejátszás között?"
Nincs.
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz banderasz77 #4531 üzenetére
Persze hogy "no gebasz" hisz látod-hallod a filmet. Csak hát ha a TV felbontása kisebb mint a filmé akkor a film "butítva" kerül a szemed elé. Az pedig hogy ez a butitott jobban vagy rosszabbul néz-e ki mint ha nem kellene lebutítania már TV-re válogatja szvsz. A próba cseresznyéje az evés... vagy mi...
timarcell: Nem lehet hogy túl közelről nézed és azért ?
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
ArGab
őstag
válasz banderasz77 #4535 üzenetére
Ebben az esetben az MPC (sőt minden szoftver mindent) átskálázza a videótartalmakat 1280*720ra, mert asztalnak az a beállított felbontása. Ekkora kép érkezik a kijelzőbe, aminek az elektronikája aztán felskálázza ezt 1920*1080ra, mert ennyi képpontot kell kitennie a pixelekre.
Tehát ha így nézel egy 1080as anyagot, az neked 720ra redukálva jut be a kijelzőbe, minőségromlással. -
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #4537 üzenetére
"De a Win asztal felbontását le kell vennem, mert szart se látok olyan kicsi minden, mondjuk 1280*720-ra. Attól még az MPC-HC 1920*1080-on dolgozik nem?"
MPC-HC 1920x1080-ban dolgozik,de nem látsz csak 1280x720-at mivel arra tetted a felbontást.
-
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #4539 üzenetére
MPC-HC-ban a beállításoknál rámész a Playback menüre és beteszed,hogy Change full-screen resolution: 1920x1080. Így ,ha teljes képernyőre teszed a filmet átvált 1920-as felbontásra.
[ Szerkesztve ]
-
banderasz77
addikt
válasz banderasz77 #4544 üzenetére
Na a 7végén megnéztem kisebb asztal felbontásokkal a gépet, de nem lehet egyiket sem kinagyítani a CCC-vel teljes képernyőre.
Így maradt az asztal felbontás 1920*1080, de a betűméretet felvettem 150%-ra és így már faxa. De azért jó tudni ezt az MPC-HC lehetőséget a felbontás változtatására, még jól jöhet.Másik. Hiába teszem 24Hz-re a frissítést, kicsit mégis megakad a film. Próbálkoztam már a ReClock-al is, de valamiért nem indul x64-es MPC-HC-val (pedig kipróbáltam volta 25Hz-el és az asztal meg menne 50Hz-el) Bár nem tudom, hogy mit művelne az AC filterrel, mert az meg frankón működik így. Ötlet?
-
veterán
válasz banderasz77 #15088 üzenetére
A 24p problémára alapvetően mindegy, melyik gyártó VGA-ját használod, mert több összetevős (tv, fps, időzítések, codec...).
Ha egy átlagos 1080p akad és csak a driver változott, akkor lehet, hogy érdemes frissíteni, bár nekem az 5670 viselkedése nem változott a legfrissebb drivertől. Egyébként az nVidia valamivel előnyösebb helyzetben van a CUDA révén, de ha általános az akadozás, akkor mindegy.
MPC-HC-ből milyen verziót használsz?
-
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #15119 üzenetére
Sok minden közrejátszhat. Régebbi drivert próbáltál már a 4770-hez? Érdemes olyannal próbálkozni amelyik akkor jött ki mielőtt megjelent az 5xxx-es széria. A legújabb ATI driver + integrált HD3200 kombóval például meg sem mozdulnak a videók DXVA-val. Film indításkor megfagy a gép 4mp-ig majd fekete kép MPC-HC-ban és ennyi. Egy régebbi drivert feldobva egyből megjavult a lejátszás.
huskydog17: Mennie kell, de ha egy jó minőségű deinterlace eljárást ráraksz (pl ami 60p-t csinál belőle) akkor már szerintem akadni fog.
csacsi77: "Megint okosabb lettem." Én is, mert eddig nem tudtam, hogy csak rá lehet varázsolni az EVR-t
norbi0604: Stabil verziójú MPC-HC-t használsz?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #15129 üzenetére
Sharpen Complex 2 shader-t kapcsold be.
"Valamint a hangot optikai kimeneten lövöm az erőlködő felé, de mintha a jelszint alacsony lenne, kicsit halkabb, mint a DVD lejátszóról. AC3 filtert használom hozzá."
Nem tudom, hogy miért halkabb.
-
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #15132 üzenetére
MPEG-2 videókat konvertál fel HD-ra. Nem lesz olyan, mint egy rendes HD, de azért megéri DVD-knél használni. MPC-HC-ban hasonló képminőséget lehet elérni, ha a resizer-t Bicubic A=-0.75 (PS 2.0)-re állítod.
epsilon3: Blu-ray-hez a TotalMedia Theatre a legjobb lejátszó. Azzal biztos minden menni fog.
norbi0604: Milyen géped van?
huskydog17: Akkor ez az MPEG-2 DXVA még nem valami stabil. Nagyon régi kártyák is tudnak (nem teljesen) gyorsítani. A PowerDVD kodekjét tedd be MPC-HC alá és akkor menni fog rendesen. A CCC-ben a deinterlace módot pedig manuálisan állítsd át vector adaptive-ra.
Utánanéztem a sima UVD-nek, de MPEG-2-t nem tud gyorsítani, hanem a shader egységek dolgoznak és azok sem mindenen: "MPEG-2 decoding is not performed within UVD, but in the shader processors." "MPEG-2 decode is also supported, but the bitstream/entropy decode and post-processing (ide tartozik a deinterlace meg az átméretezés is) is not performed for MPEG-2 video in hardware." Így elég nehéz meló lesz a 3450-nek.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #15145 üzenetére
Shader = Árnyaló néven van magyarul, ha jól tudom. SimHD csak a TotalMedia Theatre lejátszóban van, de ha az átméretezőt átállítod arra amire írtam akkor nem kell se sharpen complex, se SimHD.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz banderasz77 #15147 üzenetére
Ezt olvasd el a témában, minden benne van: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz banderasz77 #15150 üzenetére
A 40SP sajnos ide nem elég. Amúgy nem szoktam ilyeneket használni, max különleges esetekben, mikor pl. alapból nem elég éles a kép, akkor a sharpen complexet, vagy ha nagyon erőltetik a graint, akkor denoise-t, mert a graint utálom, és mióta 82-es TV-n nézzem, sokkal jobban kijön, mint a 68-as TV-n.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz banderasz77 #15152 üzenetére
Hűha! 716k-s TV?
Akkor akár vehetsz egy erősebb, de még passzív radeont a gépbe, ekkora képátlónál már van értelme kísérletezni a képjavításokkal.
-
Dyno
veterán
válasz banderasz77 #15163 üzenetére
Értem, csak a gép amiről a tv is fog menni másra is van használva néha játék(Rfactor), internet, stb....
És a lényeg ha az megoldható jó lenne ha a gép hangfala is működne illetve a monitor is, tehát hogy tényleg gomb nyomásra történhetne a dolog az lenne a legjobb.
Ez az eltérő felbontás vajon járható út vagy nem?(#15162) PuMbA : Meg, de ha valami probléma lenne, akkor a legegyszerűbb, ha csak a TV-re nyomatod ki a képet.
Na ez az amit nem szeretnék, jó lenne ha mindkettő működne, sőt a legjobb az lenne, nem tudom van-e ilyen vagy megoldható-e, nem igazán vagyok jártas ezekben a dolgokba, ha azt is megadhatnám hogy a tv-n játszon le egy filmet közbe meg a monitoron lehessen netezni avgy akármi. Na most én élek álomvilágban vagy ez megoldható?
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz banderasz77 #15166 üzenetére
És Nvidiával ez egyszerűbb lenne? Mikor felmerült ez a dolog nekem egyből az ugrott be hogy Atit kéne választani, 6570 szimpi is volt, egy X1900XT-t már azért el is páholna, szóval még lenne egy kis előre lépés is.
Mi a véleményetek, vagy mit az álatlános a topikba olvasgattam, de inkább más szokott lenni a téma. -
PuMbA
titán
válasz banderasz77 #15180 üzenetére
Akkor az Aqua arra megy rá, hogy aki nem ismeri ezt a törvényt az ne tudja meg náluk, mert nem írják ki...
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz banderasz77 #15180 üzenetére
Az már sok éve lehetett, mert évek óta nem igaz.
Ha hibás a termék abban az esetben van 3 nap (ha jól emlékszem). Szóval indokolnia kell, de ez esetben ha vibrál a kép még az is lehet, hogy teljesül a feltétel.Persze, ha földelési probléma miatt ilyen és más gépben más konnektorból jól megy, akkor pech. Az analóg egyébként is érzékeny arra, hogy van-e mellette zavarforrás. Egy mobiltelefon vagy más elektromos berendezés a közelben tud produkálni ilyen tünetet.
-
Dyno
veterán
válasz banderasz77 #15176 üzenetére
Kiprobálták náluk jó volt, szóval rácsesztem.
Most probálgattam a lényeg, hogy a probléma az volt hogy vibrált futkározott a kép, de DVI kimeneten kevésbé csinálja mint az analogon, szóval most átalakítóval van megcsinálva, aztán gondolkoztam hogy lehet azért mert a kábel tv antennája a gép mögött van, lehet az zavarja be, csak most az a kérdés mit tudok ezzel kezdeni?Ferrit gyűrűt teszek a monitor kábelre?Az meg a másik nem értem hogy a régi X1900XT-s kártyával mértnem csinálta. -
Dyno
veterán
válasz banderasz77 #15188 üzenetére
Akkor msot mi a teendő?
Földhurok alatt mit értesz? -
veterán
válasz banderasz77 #15256 üzenetére
Lejátszásnál a megjelenítő felbontására skálázódik a film. Ha 1080 a kijelző, akkor erre a méretre - de ettől a film maga még 720p marad.
Doub:
Próbáld meg egy másik MPC-HC verzióval is. Milyen filmet akarsz lejátszani? (mármint firmátum)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs