Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz asadasad22 #4503 üzenetére
-milyen mas hasonlo progi van?
Semmilyenvan olyan cucc is, ami ati stream-et (is) tamogat?
Nincs.amennyiben mar eleg jol be van love a dxva mpchc-vel az nvidia karimon, es elegge tokeletesen visz dxva-val majdnem mindent, a cuda-s megoldassal mi javulna/romlana ehhez kepest?
Mindent videót visz a CUDA,más különbség nincs.-az ati kartyak valamiert nem visznek minden videot dxva-ban, amit az nvidia-k igen..
Mert az NVIDIA driverek jobbak.erre van valami megoldas?
Nincs.[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz asadasad22 #4506 üzenetére
Hát, van benne valami. Ha 16ref frames-al let tömörítve a 1080p-s film akkor jelenleg még tényleg gondot okoz a lejátszás még akkor is ha CUDA-s a rendszer. Ez még gyerekcipőben van és majd valamelyik driver frissítéssel biztos helyrepofozzák majd. De legalább ezt lehet javítani egy újabb CUDA verzióval. Viszont az UVD/VP esetében viszont egyáltalán nincs erre remény.
Egyébként ha a CUDA 99%-át viszi a filmeknek akkor mondhatjuk nyugodtan hogy mindent visz Mert ilyen szarul és fölöslegesen nagy ref frames-al elkódolt filmet csak kifejezetten teszt célra készítenek manapság már.[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Babylon56
csendes tag
Nekem is úgyan ezzekel a filmekel voltak gondok a le játszásban. Mármint hogy a képet nem akarta le játszani normális minöségben.
-
Babylon56
csendes tag
Elnézést rosszul irtam ezt a filmet amit be linkeltél visszi a DXVA még a linken szereolő részletet is. Viszont ennek a filmnek a sorozatát már nem! Ráadásul ezeket a részeket kizárolag valamilyen "WMVideo codec DMO" tudom csak lejátszani minden más esetben nem lesz kép COREAVC legujab verziojával sem tudom le játszani.
-
band1103
őstag
válasz asadasad22 #5844 üzenetére
De igen ahogy mondod. Ezért korrekciózza realtime az MPC-HC ha tudja (gyorsítja a lejátszást 0,1%-al).
Ha nem 24hz-re vagy annak egész számú többszörösére van állítva a kijelző akkor fordul elő hogy nem tudja már korrekciózni és olyan érzése lesz az embernek hogy szaggat a film"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
válasz asadasad22 #5856 üzenetére
24-23,976= 0,024 fps amit korrekciózik
23-23,976=-0,976 fps amit korrekcióznia kellene.Ha csak a különbségeket nézzük (mert itt az előjel csak a korrekciózás irányát jelöli)
0,976>0,024
Ezért jobb a 24 mint a 23. Kevesebb munka.
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
válasz asadasad22 #5859 üzenetére
Itt fogyott el a tudományom. Ha úgy van ahogy mondod akkor tényleg a 23-al jelölt hz beállítás lesz a legjobb.
Vagy mitom én"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
PuMbA
titán
válasz asadasad22 #5899 üzenetére
Az a baj,hogy ATI kártyákon megint nem lesz hibátlan (nV mérföldekkel előrébb jár szoftver terén) [link]. Csak 5xxx-eken fog menni rendesen,4xxx-eken úgy-ahogy,3xxx-eken meg sehogy.
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz asadasad22 #5904 üzenetére
Csak filmlejátszáskor nem számít hogy lassú vagy hogy középkategóriás. A GF8400GS sem a gyorsaságáról híres mégis simán viszi w7 alatt a hírhedt "x264_killa_sample.mkv"-t. Vajon nálad hogy viszi?
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz asadasad22 #5907 üzenetére
Tévedés:
L4.1 feletti videóknak már régen van támogatása. És manapság már nem is meglepő hogy megfelelő driverekkel érték ezt el, már relatíve régen mind Atiék mind nVidiáék.Az a film azért készíti ki a vasat mert indokolatlanul magasan elszállt ref_frames, deblock, b_pyramid értékekkel lett kódolva. Manapság a Level értéke már irreleváns.
Tényleg számít a gpu teljesítménye az OpenCL esetében de egy megfelelően megírt driver esetén a legdurvább HD film is csak annyira dolgoztatja meg a leggyengébb gpu-t mint egy xvid lejátszás egy 1 magos 2800+-os bartont.
A gpu-k közötti erőkülönbség nem a lejátszásban fog látszódni hanem egyéb feladatokban pl. x264-be való full processing kódolásnál, tömörítésnél stb. De ezekben viszont nagyon.[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz asadasad22 #5917 üzenetére
Én tavaly októberben teszteltem közel 160 HD filmet vegyesen 720p-1080p-t.Tesztrendeszer az enyém volt tehát egy HD3200-es IGP és egy GF8400GS kari. De most csak a 1080p-t nézzük ami csak 45 db volt és csak azt nézzük hogyan domborított az ati HD3200 nálam.
Ebből a 45 db 1080p-s filmből csupán 29 felelt meg a DXVA-nak 16 nem . De amik megfeleltek azok között több mint a fele volt L5.1-ös és mégis vitte az ati DXVA-ban. A 16 sikertelen között pedig volt bizony L4.1-es is tehát nem itt van a kutya elásva.[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz asadasad22 #5919 üzenetére
Tesztalany: test_hd_9refs_high_l5.1.mp4 1980x1024 L5.1 Ref frames 9
Rendszer: A gépem és windows7 7600 32bit
GPU: gf8400GS (G98 512MB) (HD3200 kikapcsolva)
CoreAVC státusz: Kikapcsolva (no CUDA)
32bites MPC-HC 1.3.1410.0 Bulid (beta)Eredmény: nincs képkockadobás se lassulás, DXVA bekapcsol CPU 20-35%-on
Ha nem lenne DXVA akkor ezen cpu-n diavetítés lenne.
Megnézzem a HD3200-el is? Bár az kicsit nyűgös lesz mert driver le másik driver fel stb...[ Szerkesztve ]
-
Moric
aktív tag
Megnéztem, nVidia-val van dxva, Ati-val nincs.
Akinek lassú procija van egy Cuda képes nVidia-val jobban jár.
-
veterán
Már írta band1103 is, hogy van pár paraméter a kódolásnál, ami elég erősen szól bele abba, hogy a végeredmény DXVA-s lesz vagy sem. Manapság már annyira megkönnyítették az x264 fejlesztői, hogy szinte csak szándékosan lehet elrontani. Amit linkeltél, az elrontott kódolásnak köszönhetően nem DXVA-s.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz asadasad22 #5966 üzenetére
Nekem is megvolt a 43GB-os Full Blu-ray csak nincs sok helyem ezért letöröltem. Egyébként referencia anyag.
[ Szerkesztve ]
-
havefun
csendes tag
válasz asadasad22 #6909 üzenetére
Milyen laptopod van, lehet tudni?
-
veterán
válasz asadasad22 #7089 üzenetére
Bizony, bár egyelőre sok a kérdés, bug, feature, nem is tudom mi. Szóval nem kell túl nagy durranásra számítani egyelőre (főleg annak, akinek nincs HD 5000-szériás kártyája).
-
WonderCSabo
félisten
válasz asadasad22 #8033 üzenetére
Érdemes. Bármilyen arányt támogat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
- Gyári Lenov 90w laptop hálózati töltő sárga, téglalap alakú csatlakozóval!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest