Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5801) Draken válasza Kaba (#5794) üzenetére


Draken
őstag

Épp most próbáltam lg bx-en. az app tényleg elindul, csak semmi egyéb sorozat nem. tölt-tölt, aztán 5.3 lejátszási hibával elszáll. Próbáltuk airplayen is, hol elindul hol nem. ha igen, akkor is hiába van szinkronosra állítva, pont nem úgy játssza le. ha user error azt elfogadom, ha valamilyen portot kell nyitni és ez le van írva valahol azt is megteszem, de konkrétan semmi infóm nincs.

(#5802) totron


totron
addikt

Loginnél a Test HU1, Test HU3 opciók már Max előtéma vagy más?

(#5803) LouiS22 válasza totron (#5802) üzenetére


LouiS22
veterán

Ezt csak az tudja, aki berakta oda.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#5804) Harbinger85 válasza sasuka (#5800) üzenetére


Harbinger85
aktív tag

Üdv!

PC-n böngészőben tisztán látni minden filmet mely van utoljára és mikor. Piros címkével jelölve "utoljára". Nincs külön menü, a mobilon rém hiányos ez is. Műfajonként végig böngészve viszont azonnal kiszúrhatod.

(#5805) Kaba válasza Harbinger85 (#5804) üzenetére


Kaba
veterán

PC-n és mobilon továbbra is látható,viszont a tv-s appon megszünt az "utoljára"feliratozás.

(#5806) totron válasza Harbinger85 (#5804) üzenetére


totron
addikt

Egybefüggő listázásra gondolt. Olyan nincs PC-n.

(#5807) Harbinger85 válasza totron (#5806) üzenetére


Harbinger85
aktív tag

Csak mobilon, ami tapasztalat alapján sose teljes. Miért nem egységesek az appok? Netflix dettó ilyen.

(#5808) Somatom


Somatom
veterán

X-aktába csöppentem. Tegnap nézni akartam egy filmet (WW 1984). Gondoltam, mi lenne, ha nem tabról küldeném ki HDMI -n SD -ben, hanem CC Ultrára küldeném át. A telómmal próbálkoztam, de nem jelent meg az appban a CC ikon. Kipróbáltam VLC -ben egy videót, az szépen átment, tehát a kapcsolat él. A tabon viszont megjelent, így végül arról küldtem ki. Csak ez nem olyan kényelmes, mint telóról, mert váltogatni kell a TV -n a HDMI -k között, mivel a tab és a CC is ugyanarra a TV -re van dugva. Vajon miért nem jelent meg a telón a CC ikon?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#5809) #46824192 válasza Somatom (#5808) üzenetére


#46824192
törölt tag

Ilyeneken itt nem kell meglepődni. Nálam pl. az andriod app a telefonon jól működik , de minden indításnál kapcsolódási hibát ír.

(#5810) djpundro


djpundro
aktív tag

Mit halottatok ,van e ujdonsag a HBO MAX nal? Ha max lesz ,akkor gondolom a GO megszünuik ,vagy?

Köszi

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#5811) Kaba válasza djpundro (#5810) üzenetére


Kaba
veterán

A nyár derekán vagy kora ősszel lesz.Váltani fogja a HBO GO-t.

(#5812) djpundro válasza Kaba (#5811) üzenetére


djpundro
aktív tag

Köszi

Mert Ausztriaban nezem es most vettem egy Dune HD Pro Vision 4K Solo t,az oroszok megprobaljak az HBO GO (Europe) - Android TV 5.12.229 APK megcsinalni hogy ne dobjon ki 5.1 hibakodot (mondjuk megy egy Fire Stickel is nalam ,csak nekem az nem megfelelö mas okok vegett ) .De lehet mar akkor nem is erdemes vele bajlodni ,hogy menjen ha ugyis lesz HBO MAX.

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#5813) Yodafon válasza Kaba (#5811) üzenetére


Yodafon
senior tag

Akkor gyorsan vegig kell neznem a Tronok harcat mert 100% hogy a regi appot le fogjak loni az uj meg nem fut a TV-men... :O

I'm gangsta!

(#5814) totron válasza Yodafon (#5813) üzenetére


totron
addikt

Nem akarok goromba lenni, de nehéz látni ezt a végeláthatatlan bohóckodást, mikor a szándékolt életképtelenségből űznek emberek sportot. Ha csak brahiból írtad vagy ténylegesen azt hiszed, hogy csak tv tudja lejátszani, úgy vedd semmisnek ezt, de nem erről van szó.

(#5815) Harbinger85 válasza totron (#5814) üzenetére


Harbinger85
aktív tag

Szerintem minden arra alkalmas Tv-re lesz Max app is. Nem szúrnák tökön magukat. Ha meg ilyen közel a bevezetés alig várom. Jól tudom hogy állandó tartalmak lesznek, valamint sok klasszikus cím is fenn lesz?

(#5816) Yodafon válasza totron (#5814) üzenetére


Yodafon
senior tag

Tv elott nezek sorozatot nem gep elott. Ennyi. A tobbire meg inkabb nem is reagalok.

I'm gangsta!

(#5817) totron válasza Harbinger85 (#5815) üzenetére


totron
addikt

Ezt is izgi lesz felfedezni, hogy a magyar nép gyermekének tévészoftverével hogyan és mennyi ideig fog korrelálni a Max a ma ismert HBO-nkhoz képest. A másik a tartalom, rebesgetés az van, bővülés a biztos, aztán abból, hogy kinek mennyi lesz a releváns... Szintén kiderül. Coming soon.

A tévének sem csak saját szoftvere van, béke.

(#5818) Somatom válasza Harbinger85 (#5815) üzenetére


Somatom
veterán

Nem magukat szúrják tökön, hanem minket. Milyen egy "arra alkalmas TV"? Az enyémen volt, aztán eccercsak nem lett. De, ha rádugom a CC -t, akkor továbbra is alkalmasnak tűnik, hiszen lejátsza HD -ban.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#5819) LouiS22 válasza Somatom (#5818) üzenetére


LouiS22
veterán

Tudomásul kell venni, hogy egyetlen gyártó sem fog élethosszig supportálni. Valamivel motiválnia kell, hogy vedd meg a legújabb termékét ;)

A CC-t meg ne vedd egy kalap alá a saját oprendszer bármilyen app-jával, mert nincs közük egymáshoz.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#5820) Somatom válasza LouiS22 (#5819) üzenetére


Somatom
veterán

Tapasztaltam, hogy nincs élethosszig support. Örüljünk, ha a gariidő végéig van. Legalábbis LG -éknél. De, akkor definiálnád az "arra alkalmas TV" kifejezést? Csak kényükön-kedvükön, üzleti érdekükön múlik, hogy melyik TV lesz rá "alkalmas". Ennek az alkalmasságnak semmi köze a TV műszaki képességeihez.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#5821) LouiS22 válasza Somatom (#5820) üzenetére


LouiS22
veterán

Miután az HBO is egy üzleti vállalkozás, engedtessék meg nekik, hogy eldöntsék: hogy és milyen platformokat támogatnak.

AZ LG meg egyébként pont rossz példa: webos3.x a beuugró mindenre (tehát igenis függ a műszaki képességétől - ha egy régebbi oprendszer fut rajta - ez volt a Netcast az LGnél emlékeim szerint, akkor igenis b*szhatod). Ha tippelnem kell, ezt pontosan így lesz majd a Max estében is. Aztán majd kiderül.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#5822) Somatom válasza LouiS22 (#5821) üzenetére


Somatom
veterán

Így van. De, akkor nem a TV alkalmatlansága a korlát, hanem a gyártó, vagy a szolgáltató hozzáállása.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#5823) totron válasza Somatom (#5822) üzenetére


totron
addikt

Most írta le, hogy de, a tévéoldalon alkalmazott irányokon és verziókon is áll. Neked ettől jobb, hogy vered a tamtamot unásig ismételt és már megcáfolt egyenszöveggel? Holott az elméd mélyén te is tudod, hogy komplexebb ennél a kérdés. Küzdök itt ebben a topikban kiegyensúlyozottságért, ismétlésmentességért, te meg jössz itt ezzel, hát köszönöm szépen. Segítek: a büdös életben nem lesz tévéalapú a streaming. Kiegészítőalapú lesz. Az okokat ismered te is. Az is megfigyelhető, hogy pont az elégedetlenkedik, aki a nem speciális tartalmakat fogyasztja, tehát bárhonnan máshonnan is beszerezhetné az éppen aktuálisat. Ennyire üres az élet? Akit meg a speckó tartalom vonz, az szépen, csendben elfogadja az egyébként rendben lévő technikai lehetőségeket, nem leragadva annak legszűkebb, leglehetetlenebb verziójánál.
Jöhet megint a Netflix ellenpéldának, de ne ezen a helyen. Lehet szeretni azt is, akinek nem jön le, hogy szinte kizárólag dömpinget kap, hát egye.

(#5824) Somatom válasza totron (#5823) üzenetére


Somatom
veterán

Összekeversz valakivel. Egyáltalán nem használok Netflixet. A gyártó nemtörődömsége miatt nyilván nem fogok kidobni egy TV -t, ami tökéletesen alkalmas a tartalom megjelenítésére. Pazarlás és környezetszennyezés lenne, amit az ilyen legalja hozzáállású gyártók generálnak.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#5825) totron válasza Somatom (#5824) üzenetére


totron
addikt

Általánosságban írtam a Netflixet, népszerű ellenpont(nak gondolt) érv. Az jó, hogy nem dobod ki, de felesleges démonizálni 1 szereplőt, 1 elemét a láncnak. Mindent összevetve jó világot élünk szerintem, információsokaság van. Kezelni persze tudni kell.

(#5826) azbest


azbest
félisten

A hbo app egy webes megjelenítőt fog körül. Legalábbis android tv és samsung tizen esetén úgy láttam ugyanaz volt a korábbi app tartalom része. Lehet az lg is olyan.
Bolondok lennének teljesen lecserélni az appot. Egyszer csak megváltozik a mutatott felület, mert úgyis az internetről tölti be. Aztán esetleg később egy frissítés lecserélheti az ikonját is maxosra. Legfeljebb nem lesz minden régi készüléken meg minden funkció.. de még az sem biztos, mert lehet a vod-ot is le tudhatja kezelni a mostani keretük.

Felesleges előre pánikolni, hogy mi lesz majd, ha max lesz. Előbb keljünk át azon a hídon.

#5827Yodafon
például az fhd-nál magasabb minőséghez megkövetelhetnek erősebb másolásvédelmet. Ahogy apple eszközökön már fairplay drm-mel mást mutat. Pécén és androidon a playready másolásvédelmet használja pl a netflix 4k-hoz. Ettől még persze működhet fhd módban tovább, ami eddig is működött.
A video codec-et ha váltanák és nem tartanák meg a régi fajta módot, akkor amiatt is kieshetnek lejátszó eszközök. De ezt azért ritkán és sokára lépik meg a szolgáltatók.

[ Szerkesztve ]

(#5827) Yodafon válasza LouiS22 (#5821) üzenetére


Yodafon
senior tag

Egy video lejatszonal (aminek az elodje is videokat jatszott le) mi hardveres ujitas szukseges h regi verzion ne tudjon mar futni?

I'm gangsta!

(#5828) Somatom válasza totron (#5825) üzenetére


Somatom
veterán

A láncnak e szereplőjével van tapasztalatom. Ahogy írták, ilyen húzásokkal motiválja az embereket az új termékek megvásárlására. Ugyan, miért ne tenne így a Max esetében?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#5829) totron válasza Somatom (#5828) üzenetére


totron
addikt

Engem aztán nem motivál semmire. A kiegészítők kielégítő számú opciót adnak. azbeszt jól megfogalmazta, nem érdekük beszűkíteni a hardverlistát. A termelés, a gazdaság pörgetése meg nem az HBO-tól indul, nem is abban végződik, viszont egy eleme annak.

(#5830) LouiS22 válasza azbest (#5826) üzenetére


LouiS22
veterán

Pontosan így. Az csak egy keret, aminél az LG meg húzott egy határt: van egy minimum követelmény (webos 3.x). Ráadásul náluk a nehezítés épp az, hogy ők mondják ki a végső szót, csak az kerül be a store-ba, amire ők is rábólintottak.

Miután az LG egy népszerű márka világszerte, az HBO-nak érdeke lesz ezt a platformot is támogatni.

Azt kell elfogadni, hogy nem a "garanciaidőtől" függ a támogatottság. LEhet most is venni olyan tévét, ami 5-6 éves modell. Igen, olcsó, de bele kell kalkulálni azt (helyesebben: előtte olvasni kell kicsit), hogy pontosan milyen oprendszer fut rajta, illetve megnézni, hogy a streaming/akármilyen szolgáltatók mit támogatnak. Az LG meg így is, úgy is el fogja adni a tévéjét.

Nem olyan bonyolult ez.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#5831) mobilizmo válasza totron (#5823) üzenetére


mobilizmo
addikt

"szinte kizárólag dömpinget kap" Véletlenül se akarnám védeni a Netflixet, de ez abszolút nem igaz. Persze új tartalmak tekintetében (minőségtől függetlenül) mindenhol ínséges időket élünk, de most szerintem a minőséget is figyelembe véve jelenleg az HBO Go a gyengébbik szolgáltatás. Ha meg a technikai lehetőségeket boncolgatjuk akkor meg végképp lehet példának hozni a Netflixet, mert az egyébként még mindig tök jó WebOS 1.5-ös készüléken is tökéletesen fut.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#5832) totron válasza mobilizmo (#5831) üzenetére


totron
addikt

Mitől, miben gyengébb?

(#5833) Harbinger85


Harbinger85
aktív tag

Wow, akkor lehet tök a szívás a vadiúj LG 4K TV-nk? Vagy bármelyik, mert nem futnak a régi TV-ken az HBO Max, Disney+ és ehhez hasonlók? Áh, sebaj PC-t rákötöm oszt nosza.
A TV-k mindig is zsákutcák voltak, úgy tűnik nem változott. Egy PC-n ha valami nem jó, kompatibilis, elavult kicseréled! Új OS! TV-n, mobilon, laptopon ezekre nincs lehetőség.

(#5834) #46824192 válasza LouiS22 (#5821) üzenetére


#46824192
törölt tag

Nálam a 6. éves samun a hbo már vagy 2 éve be..art. A "másik" ma is megy gombnyomásra.
Nekem kifejezetten tetszik az utóbbi hozzáállása.

(#5835) Joshi válasza Harbinger85 (#5833) üzenetére


Joshi
titán

"Új OS! TV-n, mobilon, laptopon ezekre nincs lehetőség."
A laptop/notebook is PC, már miért ne lehetne azon megoldani? A 2017-ben vett Sony tévémen Android 7 (v3.x kernellel) futott mára már Android 9 (v4.x kernellel) van rajta. Szóval még további 5-10 évre lesz új app rá ez tuti. Pont az olyan tévés oprendszerekkel van baj mint a saját fejlesztésű WebOs és Tizen.

(#5836) #46824192 válasza Joshi (#5835) üzenetére


#46824192
törölt tag

Bátor kijelentés a laptop upgrade-et csak így kijelenteni.

Mond el kérlek hogy az öreg i3 procit ,hogy cseréljem egy legalább i5 7. gen-re, vagy a másik asus-ban amiben nincs ram slot hogy toljak bele még vagy 4 gb ramot.

[ Szerkesztve ]

(#5837) Joshi válasza #46824192 (#5836) üzenetére


Joshi
titán

Ne mond már hogy egy régi i3-as 4GB ramos notebook nem elég egy Netflix/ HBO Go szintű stream lejátszásra. Mit kell azon upgradelni? Egy SSD-re frissen feltelepíted a Windows oszt jó napot kívánok.

[ Szerkesztve ]

(#5838) #46824192 válasza Joshi (#5837) üzenetére


#46824192
törölt tag

Te arról írtál ,hogy a laptop is pc és megoldható a fejlesztés. Csak erre reagáltam.

[ Szerkesztve ]

(#5839) Joshi válasza #46824192 (#5838) üzenetére


Joshi
titán

Én úgy értettem hogy mit is kellene kicserélni egy laptopon hogy működjenek bizonyos alkalmazások? Persze idővel lesznek alkalmazások amiknek nagyobb lesz a hardver követelménye, de most Stream szolgáltatásokról van szó. Nekem van egy 2013-as Dell Inspiron 7720-am, ami szerintem még mindenre jó lesz további 5-8 évig.

(#5840) #46824192 válasza Joshi (#5839) üzenetére


#46824192
törölt tag

Én pl. utálom ha a gép zúg a tv mellett. Pl az i3 laptop eléggé hamgosan hűti magát. Nyilván egy mai modern procis laptoo már nem annyira sőt lehet talán hangja sem lenne. Inkább maradtam a CC vonalon.

(#5841) Joshi válasza #46824192 (#5840) üzenetére


Joshi
titán

Én se laptopról filmezek, nekem Androidos tévém van amin hibátlanul mennek a stream appok. De van egy Amazon Fire Stick 4K is, habár azt nem ezért vettem.

(#5842) Harbinger85 válasza Joshi (#5841) üzenetére


Harbinger85
aktív tag

Én is példának hoztam fel. hardver szinten egy laptop nem igazán bővíthető. Max OS-t lehet bármilyet(!) tenni rá. Míg ez egy TV-vel vagy telóval ugye nem megoldható. Nem az HBO app volt a téma, hanem úgy általában.
És ugyanakkor egy HTPC-vel máris kiküszöbölhetőek az okosTV-k hiányosságai.

(#5843) Joshi válasza Harbinger85 (#5842) üzenetére


Joshi
titán

Úgy általában egy laptop/notebook egy PC. Ahogy olvashattad a 2013-as Dell notebookom már annyira erős PC volt, hogy a mai napig nem kell rajta semmit lecserélni.
Egyébként az sem véletlen hogy a legtöbb gyártó az Android TV vagy új nevén Google TV-t választja mint oprendszert. Már ez a platform is nagyon rugalmas minden tekintetben, gyakorlatilag egy Linux oprendszer ha úgy vesszük. Nagyon gyengén indult, de szerencsére a felhasználók nyomására már kezd használható lenni.

(#5844) Semin válasza Harbinger85 (#5833) üzenetére


Semin
senior tag

Vagy egy Apple TV 4k.
Minden van rajta, 60k HUF és megoldódott a nagy "ki ,mit, mikor, meddig" frissít problémakör. Az sem hátrány hogy többek között Gigabites LAN-van, ami még most is ritkaságszámba megy OLED-ek esetében is (agyrém). A 8 éves LG tv-m távirányítója is tudja emulálni, xal még csak 2 távirányító sem kell. HDMI ARC-on meg van egy csomó okosság, ami miatt egyszerre kapcsol be ki. (Arról nem is beszélve hogy így integrálható a TV homekit-be is.)

Arcade miatt gyerkőcnek mehet a játék, akár kontrollerrel is, a beépített steam link csak hab a tortán.

[ Szerkesztve ]

(#5845) Csabroncka válasza Semin (#5844) üzenetére


Csabroncka
addikt

Arról nem is beszélve, hogy nagy valószínűséggel továbbra is csak az ATV lesz a piacon (fairplay miatt) ahol a legtöbb streaming anyag a legjobb minőségben elérhető.

"in medias res"

(#5846) fokukac válasza Joshi (#5835) üzenetére


fokukac
nagyúr

"? A 2017-ben vett Sony tévémen Android 7 (v3.x kernellel) futott mára már Android 9 (v4.x kernellel) van rajta.

szerintem meg pont ez a leggyengébb pontja az egésznek. A telefonomon már tavaly ősz óta 11-es android van, 2018-ban volt rajta 9-es android...
Nem frissítik az okostévéket a gyártók, csak 1-2 évig, ami azért gond, mert amúgy egy tévét inkább 10 évre vennél, mint kettőre.
És ebből vannak a problémák.

"Szóval még további 5-10 évre lesz új app rá ez tuti."'

Ezt nem tudom, mire alapozod... Nézd már meg, egy 5-10 évvel ezelőtti androidos rendszerre milyen appok érkeznek ma... Vag ymondjuk az 5-6-7 éves első okostévék milyen támogatással bírnak ma...

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#5847) Harbinger85 válasza Joshi (#5843) üzenetére


Harbinger85
aktív tag

A laptop egy aktatáskába passzírozott PC. Több, mint kétszeres áron, fele akkora teljesítménnyel. Minden fix benne, max egy HDD/SSD vagy plus 4-8 GB RAM mehet bele oszt nosza. Nem csak streaming végett beszélek róla. Egyedül attól jobb az okoTV, okosteló kütyüktől hogy bármilyen OS-t tehetsz rá.

Arra akarok kilyukadni hogy egy átlag PC is frissebb tud maradni, ha ésszel és specifikusan upgradelik, mint egy... bármi más. Én két évtizede azon ügyködök mi az, amire még a PC-m tudom használni. És mi lenne ha nem szűk budgetből tenném mind ezt.

(#5848) mobilizmo válasza fokukac (#5846) üzenetére


mobilizmo
addikt

Ha esetleg az Android TV-re is nekiindulna a custom rendszer fejlesztés, mint a telefonokra.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#5849) blakey válasza mobilizmo (#5848) üzenetére


blakey
titán

Azzal bukná az összes licencet.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#5850) totron válasza mobilizmo (#5848) üzenetére


totron
addikt

Elfelejtettél válaszolni.:P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.