Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nagylaci32

tag

válasz BBéci #63564 üzenetére

"...rendkívül egyszerű kivitelűnek, olcsó alapanyagokból előállítottaknak tűntek, függetlenül a hűtési/működési képességüktől..."

Külön kell választani a fő funkciót a kényelmi extráktól.
    Attól, hogy valami egyszerű és olcsó anyagokból készül, nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz. Azt sem jelenti, hogy nincs jól megtervezve. Nem akarom védeni a gagyikat, de csak ennyiből még ne következtessünk a minőségére.

OFF:
    Ha jól emlékszem, akkor az 1-es Golfban valami egyszerű szalagból volt a kiszállást segítő kapaszkodó. Később már ergonomikusabb, merev, fröccsöntött műanyagból készült ez az alkatrész az olcsóbb autókban. Manapság pedig viszkózus csillapítással ellátott, rugós előfeszítésű, kihajtható kapaszkodók szoktak lenni. Az 1-es Golfé rendkívül egyszerű kivitelű, olcsó alapanyagokból előállított cucc volt és mégis tartósan ellátta a funkcióját, tehát jó minőségű volt.

Drágább autókban a nagyon "minőségi" ajtócsukódás érzetnek mi az ára? Az, hogy nehezéket tesznek a lemezekre, hogy az kevésbé zengjen becsapódáskor. Az autó fő funkcióját ez hátrányosan befolyásolja, de ez teszi prémiummá.

Vannak a hangmérnökök által, a stúdióban használt hangtechnikai felszerelések. Ezeket használva veszik fel a zenét, amit hallgatunk. Egy hangmérnök úgy nyilatkozott a HiFi-s hangtechnikáról, hogy azokból is meg lehet venni a jót 10x-es áron, mint amennyibe a professzionális hangtechnika kerül. Annyiért már a HiFi-s cucc is szól úgy, mint pro audio, csak ki kell fizetni a színes tekerőgombot, a faberakást meg az egyéb funkciót tekintve szükségtelen extrát.

Ezeket a példákat azért hoztam fel, hogy ne felejtsük, hogy a gépeknek mi a feladatuk. Tegyünk különbséget a nehézkesen használható, rövid élettartamú vacak és a normálisan legyártott, tartós, de olcsó gép között.

• Dorian

félisten

Tisztában vagyok vele, hogy neked mindenből csakis a legjobb, a prémium minőség kell, akkor is, ha ez a prémiumság a hétköznapi használatban az eredmény szempontjából nem ad semmit.

"rendkívül egyszerű kivitelűnek, olcsó alapanyagokból előállítottaknak tűntek, függetlenül a hűtési/működési képességüktől"

Engem pl. pont nem érdekel, hogy egyszerű kivitelű, meg olcsó anyagokból van, ha megteszi amire vettem. Az emberek többségének nem a legjobb kell, hanem olyan használati eszköz kell minél olcsóbban, ami elvégzi a dolgát, kész.
    Egyszerűen nem racionális döntés egy prémium termék.

Autóból is van egy 17 éves G Astrám, meg egy 7 éves Avensisem. Beleférünk, elvisznek oda ahová kell, ennyi. Tudod jól, hogy vehetnék drágább autót is, de teljesen feleslegesnek tartom. Ha mondjuk az autózás lenne a hobbim, akkor nem ezek lennének, de a használati tárgy és a hobbi két különböző dolog. Biztos van akinek a mosás a hobbija :DDD

#63569 tomtyi :
    "Mitől horror ár?"
    Attól, hogy van egy csomó más olcsóbban, és elvégzi a dolgát ugyanúgy.
    "Ja, hogy te hozzászoktál a pocsék minőséghez."
    Képzeld el, az olcsó Bekóim is ugyanúgy kimossák a ruhát. Pont ugyanúgy, mint korábban a Bosh, Siemens, satöbbi mosógépem.

• pjen

félisten

A klímát évente legalább egyszer mindenképpen illik átvizsgáltatni, a suzi átvizsgálás se egy kaland.De a Miele még ezt se adja.Nekem semmi bajom vele, mindenki olyat vesz amilyent akar.

• Laca1212

őstag

Na igen... kérdés, hogy tudja e az ember érvényesíteni vagy sem az átrozsdásodás elleni garanciát.

Új hozzászólás Aktív témák