- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
electrocarlo #41693 üzenetére
heco természetesebb,és általában nyugodtabb,középorientáltabb.
-
robi-k
őstag
válasz
Nem rossz a Metas sorozat (ez van nekem is), de azért ráfér a tuning.
Gondolkoztam, hogy karácsonyra mivel fejlesszem tovább a 3.0 rendszeremet, hmm, dilemma: vegyek egy sub-ot, vagy még 2 hangdobozt háttérsugárzónak -
python1
veterán
válasz
electrocarlo #41695 üzenetére
Köszi!
Majd benézek én is jövőhéten.
-
spiky03
veterán
Nem rég értem haza a házimozi showról.
Ez volt az első! Tetszett, jó volt. (Az egy kicsit csalódás, hogy a két bemutató teremben ugyan azt adták...mondjuk a nagyobb teremben jobb volt a hangzás)Tudtam volna miből válogatni.
-
-
python1
veterán
válasz
Veszprémben?
Bolt nevét tudod?
-
electrocarlo
csendes tag
Voltam Veszprémben egy boltba. Az eladó csákó mutatott egy Heco metas xt-t Tényleg nagyon szépen szólt, de nem az én árkategóriám. Viszont van a Heconak az olcsóbb szettje a victa 2. Szerintetek ezzel jobban járnék mint a Polk Tsi 300 szettel?
-
beci
őstag
Egy gyors kérdés.
Adott egy tv hdmi és optikai csatlakozóval,amivel pc-ről hdmi kábelen keresztül és usb-n vinyóról nézem a filmet.
Milyen erősítőt ajánlanátok hozzá?
Ugy 40-50körül. -
xtremetuning
addikt
válasz
JohannZimu #41688 üzenetére
Szia !
Igen, még meg van.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #41401 üzenetére
Üdv,
az egyik állványodra vevő vagyok, ha még lehetséges.
-
kigyi_23
addikt
válasz
desolator #41686 üzenetére
Szerintem ez is jó választás lehet, de mindenképpen hallgasd meg mielőtt megveszed. Bár én úgy voltam vele, hogy ennyi pénzt már sajnáltam egy ilyen szettre
De mondom mindenképpen fontos a meghallgatás és akkor legalább el tudod dönteni megfelel-e amit hallasz, vagy más irányba kell nézelődni...
-
kigyi_23
addikt
válasz
desolator #41684 üzenetére
Ebből a pénzből új cuccot nem nagyon lehetne összerakni ezért szerintem nézegesd a használt piacot! Nagyon jó dolgokat lehet kifogni és ennyiből talán már egy alap rendszert is sikerül kihoznod, bár szerintem még azért egy kicsivel meg kellene toldani
Én is használtan vettem pár dolgot a rendszeremhez és, ha ugyanazt a minőséget akartam volna újonnan... akkor lehet feladtam volna és nem veszek semmit
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani komplett házimozit 100-120ezer között? Játékra (ps3) és filmre kéne elsősorban. Másodsorban elektronikus zene hallgatására. Köszi.
-
Thuglife
senior tag
Tegnap tényleg lehetett vmi a levegőben, mert a 2 éves tökéletes Onkyo-m zene hallgatás közben hirtelen ki-, majd bekapcsolt magától...
-
Integra
titán
nekem 355 van, de azt már sehol sem kapni.
anyumnak nézek most valamit, mert a régi megadja magát. én szeretem alapvetően a h/k-t, igényeimnek megfelel és jól konfigolható. és szép. de nem tudom, hogy nekik kell e egy ilyen drága történet, vagy elég egy egyszerűbb is. ha csak az erőtartalék, akkor alapvetően jó nekik a 255 is. -
törölt tag
válasz
hackeeeee #41676 üzenetére
Pedig van. Minden Blu-ray TrueHD track-al jön egy Dolby Digital (AC-3) sáv, amely nem szerepel külön audio jelként egy Blu-ray lejátszón a HDMI-n,(értsd: nem rá épül,mint a DTS-nél) de automatikusan leválasztásra kerül az AC-3 sáv, ha csak optikai / koaxiális csatlakozón jelenitődik meg. Ezt a BD és a média játszókban külön áramkör, a PCH intézi. A PCH úgy viselkedik kifelé, mintha egy DVD lejátszóként üzemelne a lejátszó,direkt a szabvány miatt és figyelmen kívül hagyja a többi részét (a vesztesémentesen kódolt TrueHD többi részét) a jelnek, és csak az AC-3-ként (DD 5.1) jelenik meg az opikai vagy koax kimeneten és nincs módja, hogy automatikusan vagy manuálisan átállitható legyen.
Remélem érthetően fogalmaztam.. -
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #41673 üzenetére
cekk, xtremetuning , köszönöm a biztatást
-
robi-k
őstag
Ma tuningoltam a Heco Metas XT Center 31 hangdobozomat (szándékosan ezzel kezdtem).
A tuning előtt így nézet ki: nyák1 ; nyák2 ; center belseje
A tuning során kidobtam minden eredeti kondit (elko és polisztirol kondikat egyaránt), helyettük polipropilén kondenzátorokat raktam be. Mivel méretük jóval nagyobb az eredi kondikhoz képest, jócskán kitüremkednek, és nem lett valami hű de esztétikus:
[átalakított1] ; [átalakított2]Emellett a magas-sugárzó szűrő tekercsének bekötését megváltoztattam úgy, hogy a "+" a tekercs belső tekercsrészére kerüljön, a külső kivezetés így a "-" kerül. A többi tekercs már így volt bekötve (ez a helyes bekötés). Továbbá megszüntetem direkt ráforrasztással a nyákról a csatlakozókig menő vezetékeket (előtte gyors csatlakozókkal voltak összerakva). Végezetül visszarakás előtt a hangváltóra hangelnyelő anyagot ragasztottam (belső interferencia tompítására).
Első benyomások: megnőtt a center dinamikája, ami szembetűnően elüt most a frontok hangzásától (azokat még nem alakítottam át). Most a center lett a domináns, az érzés, mintha a középtartomány kiszélesedett volna.
Hát, most még furcsa, de tény, más lett a hangzásKíváncsi vagyok, hogy a frontok átalakítása után mi lesz a végeredmény
-
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy ma délután mentem a Házimozi és Hifi Showra. Még laikusként is jól éreztem magam, miközben az is kiderült, hogy 3 óra messze nem elég, rohanni kellett rendesen
Sok hangfal volt, aminek tetszett a hangzása, a bajom csak az volt, hogy nem tudtam belőni melyik mennyire számít jónak.
Végül is felfoghatjuk egy vaktesztnekHa esetleg holnap kihallgatta magát a társaság meséljétek már el melyik számított kuriózumnak.
-
Integra
titán
akinek avr255 van: mi a lényegi különbség az avr355-höz képest?
van osd a 255-ben? hátlapi csatlakozókban tud kevesebbet? -
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #41665 üzenetére
Ne hülyéskedj, csak poénkodtam...
Nekünk tetszett teljes mértékben a hangja, amíg nem jött szét.
Megmondom őszintén, kételkedtem ránézésre, de meggyőző... -
bajnokpityu
félisten
válasz
robi0604 #41663 üzenetére
sajnálom, a kapkodás miatt kikerült kezeim közül a saját kábelem- a hivatalos próbakábel helyett). nem volt idehaza semmi jó minőségű tápcsati, és egy olcsót kellett rátennem,h egyáltalán kipróbálható legyen. 3-4 hete nyúzzák az összefércelt kábelt, és tegnap szétesett...
-
electrocarlo
csendes tag
HECO Victa 2 501 5.0 szettről van vkinek véleménye? MIlyen hangfalak ezek pl a Polk TSi 300 hoz képest?
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #41661 üzenetére
Vagy a kábeled szívta el Dorianéból, bár nála nem szikrázott...
Dorian
Mit csináltál vele tegnap óta?
-
Mik_i
tag
Ha DTS-HD audiot tartalmazó forrást játszok le, de a lejátszó és az erősítő között csak SPDIF van, akkor átmegy hang, csak nem DTS-HD-ban, vagy nem megy egyáltalán semmi és néma csend lesz? Az első hsz-ban van szó egy DTS magról, de az a kábelre is vonatkozik?
-
-
Integra
titán
na, asszem meghalt az avr, kikapcsolt és azóta sem kapcsol vissza.
-
törölt tag
válasz
Mr Paris #41646 üzenetére
Azt hogy kell-e HDMI azt az apukád forráskészülékei döntik el. Az igaz hogy a 1xx h/k-k helyett jobbna jársz a Denon és az Onkyo belépőkkel vagy Pioneer 520/521-es készülékeivel. Ha nem kell HDMi, és apukád "árérzékeny", akkor régebbi készülékek is jók lehetnek,pl Onkyo TX-SR505 is.
-
jas39
tag
A tv nagyon fasza, én szeretem, Az LW széria igen közkedvelt darab.
A hm szett "hogyismondjam"... öööö hát nem az igazi. Képzeld el azt a nagy fekete műanyag nyúlványt, benne egy tenyérnyi hangszóróval, sokat ne várj tőle. Kb a duplájáért ehhez képest fényévnyi szett kihozható, olvass vissza az ajánlatokért. -
FSZB
csendes tag
Sziasztok!
Tudom nem teljesen idevaló a kérdés, de nem találtam neki jobb helyet.
Szeretnék venni egy komplett házi-mozi rendszert. Az LG HT503PH (ára most kb. 50.000) típust néztem ki. Egy LG 42LW5500-el lenne összekötve.
Milyen tapasztalataitok vannak?
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
Mr Paris
tag
válasz
#09634560 #41644 üzenetére
Na igen csak a fater elég régimódi, de próbálom kupálni
A 255 nagyon jó nekem is az van, de a JBL 178-hoz kicsit talán sok , én használtam vele , de inkább váltottam egy ES sorozatra az azért jobb hozzá.
A H/K 156, 158-at nem halottam még nem tudom mennyire "butított" verzió amibe csak "beletették" a HD-t meg a 3D-t mert az most "menő".
A H/K 155-re gondoltam, de az meg nem szedi le a hangotezután jött a kérdés, hogy egyátalán minek a HDMi-s ha nem szedi le és most az , hogy nem érdemes-e inkább használtan valami "jobbat".
-
robi-k
őstag
Dorian részére (de másoknak is) érdekes lehet a Denon AVR-2809 szerviz utasítása (kapcsolási rajzok is benne vannak).[link]
-
-
Mr Paris
tag
válasz
hackeeeee #41642 üzenetére
"manapság már nem nagyon van értelme ilyet venni, ha csak nincs ténylegesen szükség rá"
mármint HDMi nélkülit vagy HD-képest ami leszedi a hangot is?
a szitu az, hogy van egy JBL SCS178as szett amit odaadtam a faternak mert én vettem másik hangdobozokat.
Ehhez kéne valami erősítő, elsősorban H/K-ban gondolkodunk
kb. 60-70ezer az összeg amit rászánna.
1 tv és egy dvd lejátszója (H/K DVD25) van jelenleg. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Mr Paris #41641 üzenetére
Akár...
Többször volt már róla szó, hogy lényegében mi az a rendszer, amiben Te, mint felhasználó észreveszed a TrueHD és a "sima" DTS közötti különbséget.
Semmi nincs... Lehet így is. Ez csak egy lehetőség, mert előfordulhat az, hogy pl. van BR lejátszód, konzolod, és akár egy média"központ", pl. egy WDTV, és a TV-dben csak egy HDMI van, és jelenleg csak olyan erősítőd van, ami csak képet képes továbbítani. Ilyenkor pl. jól jöhet...
Nézőpont kérdése... De tény, manapság már nem nagyon van értelme ilyet venni, ha csak nincs ténylegesen szükség rá. Alsóbb kategóriában már kaphatóak olyan erősítők is, amik le tudják venni a hangot HDMI-ről. A kérdés az, hogy mire van szükség.
Optikán, igen, a HD hangok nem mennek át rajta, a többi a hangkártyától függ.
-
Mr Paris
tag
válasz
hackeeeee #41640 üzenetére
magyarul akkor ha van egy olyan hangsugárzó szett ami "nem alkalmas" HD hangok visszaadására és csak 1 HDMI-s eszköz van a rendszerben akkor érdemesebb egy régebbi nem HD képes típust használtan nézni ami minőségben jobb mint mondjuk egy mostani új, de HD képes készülék. (pl. egy H/K 245 egy H/K 156 ellenében)
Kb jól értelmezem?
Optikai kábelen a HD hangon kívül minden átmegy 5.1-be?és mi van akkor ha pl. a media lejátszó egyből a Tv-be van dugva képileg (HDMi) és hang (optika) az erősítőbe? Mert ugye akkor egy HDMi kábellel kevesebb kell
Vagy jobb az erősítőn átküldeni a képet is ilyenkor? -
Mr Paris
tag
Üdv az uraknak!
Lehet, hogy hülye kérdés szóval előre is elnézést a hozzáértőktől, de had kérdezzem meg, hogy a HDMI csatlakozóval ellátott de nem HD képes H/K erősítőkön minek van HDMI be és kimenet ha nem veszik le róla a hangot és amit még lehet (feltéve ha van más is).
Olvastam itt is meg más fórumban is, hogy csak a HD képes H/K erősítők tudják leszedni a hangot HDMI-ről.
Köszi előre is
-
Mik_i
tag
válasz
robi-k #41636 üzenetére
Köszi!
Valójában az eladó azt mondta, hogy szerinte az Onkyo mozizásra jobb,mert dinamikusabb, zenére viszont a Denont javasolná,mert lágyabb hangzásúnak tartotta. Azt is mondta, hogy a tranzisztoros csak felsőbb kategóriás hangfalaknál hallatszódhat ki. Nekem ilyen falaim vannak: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:-XfCVc3R77gJ:www.expressz.hu/szorakoztatoelektronika/hangfal/hirdetes-28463519/+magnat+motion+880&cd=15&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
illetve most keresek hozzájuk hátsó és center falakat is. Szóval tényleg a házimozi építés elején vagyok ,ezért minden ötletre vevő vagyok. Amit egészen biztosan tudok, h előre összeállított kompakt házimozi csomagot nem akarok venni csillogó műanyag hangszórókkal, inkább a darabokból raknám össze, a jelenlegi 2 hangfalam felhasználásával és első lépésként most a házimozi erősítőt szeretném hozzá beszerezni.
-
Mik_i
tag
Sziasztok!
Két erősítő között billegek, szerintetek melyiket érdemesebb venni?
Onkyo TX-NR 509 B illetve Denon 1611
Filmezésre és zenére egyaránt használnám. köszi!
-
python1
veterán
válasz
electrocarlo #41629 üzenetére
Hali!
Veszprémi vagyok de itt nem tudok ilyen boltról.
-
robi-k
őstag
válasz
alfaman512 #41627 üzenetére
Ha nincs rajta RS232, akkor nem lehet firmware-t frissíteni
-
electrocarlo
csendes tag
Hali!
Nem tudtok Fehérváron, Veszprémben, esetleg siófokon, várpalotán vmi házimozi boltot?
A fehérvári procinemások most zárva vannak. -
zolaas
senior tag
Nem teljesen idevág, de van 1 2. sztereo tornyom, ha láttok ehhez korban és külsőben hozzá illő hangdobozokat szóljatok nyugodtan. Szinte csak dísznek. Legjobban AIWA hangfal kellene, de egyenlőre nem találok, a vatyin is olyan van ami 1 db...
-
Integra
titán
miért kapcsol ki magától az avr, aztán áram nélkül vaksötét pár percig, majd visszajön az áram, látom, hogy világít a standby led és akkor újra be tudom kapcsolni? aztán vagy kikapcsol megint és újra be kell kapcsolni egyszer, vagy megy tovább egy kikapcsolás után..
h/k avr18rds, elég régi darab, nem találom az eredeti manual-ját, és a neten meg sehonnan sem tudom letölteni.. van valami ötlet?
-
robi-k
őstag
válasz
alfaman512 #41623 üzenetére
Nekem Denon AVR-2310 van, de azon teljesen másképp működik az Audyssey menüje. Nem próbáltál esetleg firmware-t frissíteni? De gyanítom, hogy szerviz lesz a végén
-
Warter
addikt
Végre elkészült a függöny. Jelentem a visszhangot visszaküldtem Tihanyba plusz az asszony is boldog tőle, szóval a kellemest a hasznossal.
-
BBéci
legenda
válasz
alfaman512 #41620 üzenetére
Azért nincs ötletem, mert azokat a hangképeket sosem használom, semmi értelmük, egyik vacakabb, mint a másik.
Ettől függetlenül nem szabadna olyasmit művelnie, amit Nálad. -
alfaman512
tag
Sziasztok.
Problémám az erősítőmmel fokozódott!
Sztereó jelnél mikor hangzást váltok ezt a hibajelenséget produkálja. Tehát megpróbálja a választott módot megszólaltatni, majd a búgás után csak a centerre engedi a hangot, meg a subra! Dolby meg dts esetében minden ok, kivéve ha hagzást váltok, pl matrix stb, akkor igaz nincs ez a hang, de csak a center szól. Ez normális, mi okozhatja ezt? Optikán kapja a jelet, a forrás mindegy neki, több forrással is próbáltam, mindig ez jön elő. A stereo/direkt az megy neki, meg a dolby/dts/prologic, de a hangképeknél ezt csinálja. Lehet hogy nem hangépek, de ezekre gondolok: Matrix, mono movie, virtual stb stb...
Hard reset megvolt, az sem segít. Ötletek? -
Thuglife
senior tag
válasz
hello28 #41615 üzenetére
Ez lemaradt.. Denon 1912 teszt
Tudod, Google a barátod.. -
hello28
aktív tag
Sziasztok..valaki mar hallotta film kozbe Denon 1912????mit muvel vajon..???koszi
Sziasztok -
krenkoka
tag
válasz
robi-k #41612 üzenetére
köszönöm, akkor a 1912 lesz a befutó. amúgy a Denon és a Pioneer között minőségben mi a különbség? Mert a Pio 1021 is nagyon tetszik. Ez a kettő között variálok. Kocsiban nagyon sok minden hangcucc Pioneer és meg vagyok vele elégedve, de filmet nézni nem tudom, hogy milyen minőségileg.
-
Gabesz80
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!!
Valaki meg tudná nekem mondani hogy ez a cucc tudja -e a full hd 3d-t.?
Philips BDP 7500 mkII -
Patice
nagyúr
OK. Helyesen írva: magashang-sugárzó. (Bár a böngésző beépített helyesírás ellenőrzője így is aláhúzza, de valószínűleg nem ismeri, nincs a szótárában.) Mindegy. Jegyeztem! Köszönöm az észrevételt!
Igen, a dóm hangszóró kifelé domborodik. Az inverz dóm pont azért inverz mert fordított az alakja, tehát befelé domborodik.
(Sanci kihagyta a kvarcot a piezo megválaszolásából. Ezért írtam én is le.)
-
kigyi_23
addikt
Tudja valaki mit jelent az a beállítás Denon erősítőknél, a Front Speaker beállításánál, hogy A; B vagy pedig A+B??? Néztem a leírásban, de nem lettem okosabb.
-
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #41604 üzenetére
Erkély nem játszik, mert nem akarom átfúrni a homlokzati falat. A nyílászáró pedig műanyag, szinte légzáró.
Igen, kábeles Digim van. Ha jól emlékszem, kipróbáltam, és ugyan jó minőségben, de csak az a néhány adó (Kossuth, Bartók, stb.) fogható, ami a TV-n keresztül is. Gondolom a koax megfelelően árnyékolt, így nem szed össze mindenféle "zavart" -
krenkoka
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! 3 erősítő között őrlődöm, nem tudok dönteni.
Denon ARV-2112CI
Denon AVR-1912
Pioneer VSX-1012Infinity hangfalak vannak hozzá.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
törölt tag
válasz
Dorian #41603 üzenetére
Erkélyre kivitt megoldás nem jó? Mert erősiteni a beépitettet nem lehet sajna.Oda vehetsz nagy nyereségű,vagy ha pesti vagy akkor nem is kell csak jó szelektivitású antenna.
Kábeltévéd van? Én még próbából egyszer bedugtam a Yamahába és jól fogott mindent. Régebbi tévé antenna sajna nem mindig jó rá.Minden zavart összeszednek
Megjegyzem: nem vagyok e téren szakember. -
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #41602 üzenetére
Antenna-ügyben jó lenne valami tuti megoldás, mert 3 éve, mióta beköltöztem a lakásba, gyakorlatilag nem hallgatok rádiót, mert olyan rossz minőségben jön be. Vasbetonnal jól le vagyok árnyékolva.
Próbáltam az erősítőhöz adott drótot, TV tuner kártyához adott Y kábelt, TV-hez való "tányéros" szobaantennát is. Koax antennahálózatba bekötve pedig csak 3 vagy 4 adó fogható. -
törölt tag
Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest