- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
törölt tag
A mikrofonos beállitást csak a legelején szokás használni,ha nincs akkor manuálisan kell beirnod az adatokat, pl a hangszórók távolságát de az sem ördöngösség.
Mindenekinek van tapasztalata a hangszóróelhelyezéssel, akinek házimozija van,az 1 sz hozzászólás is elég részletesen taglalja. Lényeg: center a képernyő alá/fölé,frontok két oldalára megfelelő távolságban és magasságban(lásd 1 sz hsz.) surrok pedig oldalra,magasabban mint az ülőpozició.A részleteket olvasd el ott légyszi, nem akarom magam és Béci irását ismételgetni.
A megadott hangfalszett nem igazán jó,ha tudsz pótólni, akkor mást válszz: álló szettek: Mission MV cinema pack,Proson event1 5.0 szett,Proson Libra, Polk TSI300. Polchangfalas szettek: Polk TSI200,Proson Event szett 2, JBL scs178. Az utobbi 2 5.1-es, az elsö és az összes álló választott mellé még venned kell egy 20-25 cm.es membránátmérővel és kb 150-200 W teljesitményű mélynyomót. -
Tonyo
őstag
válasz
desolator #40792 üzenetére
Ismerem ezt a csatlakozást. A toldozgatás sose jó, de ennél a szintnél véleményem szerint elmegy. 3 dolgot csinálhatsz.
-össze kötöd az erősítőhöz kapott kábelt a falból kijövő-vel, így nem barmolod szét a gyári kábelt.
-levágod a csatlakozót a tövénél és azzal kötöd össze,
-beforrasztod a csatlakozókba valahogy, bár ha jól emlékszem elég kis csatlakozók. -
Kikiri7
tag
na igen csak az a centert és a két hátsó is lényegesen nagyobb mint a bose. Tudom hogy többe kerül mint amennyit ér viszont nincs másik kis hangfal ami olyan hangot adni ki. Filmnél nem fog kijönni annyira hogy concept vagy bose ahogy eddig hallottam őket. Zenénél persze ezért is nem a bose-t akarom zenére
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne, hogy szeretnék venni egy kis kompakt samsung házimozit, aminek az erősítőjében a képen látható módon mennek bele a hangfalak. Na most nekem ezzel az a gondom, hogy a hangfal kábel bele lett vezetve a falalakba még régen és a másik képen látható a vége ami kijön a falból. A kérdés az az, hogy ha levágom a gyári kábelek végét amin a csatlakozók vannak és összekötöm azzal ami kijön a falból, az úgy működőképes megoldás-e?
-
BBéci
legenda
válasz
Kikiri7 #40790 üzenetére
Felesleges és értelmetlen pénzkidobás Concept 6 mellé Bose szettet venni, ami köztudottan többszörösébe kerül, mint amennyit ér.
Concept 5.0 szett és csókolom!(#40785) sonar
20-25 nm? Gumiszoba?
Inkább keress 308-as erősítőt, azzal jobban járnál! Nem az önbemérő rendszer a leggyengébb pontja, ráadásul azzal a hangdobozszettel az Audyssey MultEQ XT sem tudna csodát tenni. -
Kikiri7
tag
válasz
erdoke #40786 üzenetére
igazából tetszik benne hogy mindenhol csak egy kicsi hanszóró van. Amit elvileg kimondottan házimozizásra fejlesztettek. A szoba nem nagy így szerintem ez egy kihasználható sett. a 1911 el meg tudom tenni hogy az 5.1 és a 2.0 hangfalakat két csatornára szórom szét attól függ mit csinálok film vagy zene. Ez az alap gondolat. Mit ajánlanál bose helyett?
-
Jamboo529
senior tag
Üdv!
7végén voltam a MM-ban hallgatózni, de nem sok sikerrel. Csak néhány Jamo, meg ATC doboz volt, Sony és Pio erőlködők támogatásával.
Tud valaki olyan helyről Miskolc közelében, ahol másokat is meg lehet hallgatni, vagy ahhoz mindenképp fel kell menni BP-re???? -
sonar
addikt
Sziasztok
Hamarosan saját lakásba költözök és szeretnék a nappaliba szeretnék egy kicsit komolyabb hangtechnikát. (komolyabbon azt értem, hogy eddig csak speakerem volt)
Olyan 100-200 ezret szánok rá maximum. A szoba nagyjából 20-25 nm.
Első körben ez az Onkyo szett tetszett meg: Hangfal Erősitő
Szerintetek mennyire probléma, hogy nincsen az erősítőben bemérő mikrofonos beállítás?
Illetve a hangfalakat vajon hová lehet pozicionálni? Esetleg vkinek volt ilyennel tapasztalata? -
Pola-Roid
aktív tag
Robi-k, Sanci83: Koszonom a tanacsot
-
Tonyo
őstag
válasz
electrocarlo #40774 üzenetére
avx.hu-n nézz körül.
-
erdoke
titán
-
Kikiri7
tag
kérdés valakinek van vagy hallotta már mükődés közben BOSE acoustimass 6 ot? mert a héten szeretnék venni erősítőt denon 1911 -et illetve a BOSE hangrendszerben gondolkozom kimondottan hm jelleggel és érdekel valakinek van-e tapasztalata.
Köszi előre is
-
Pola-Roid
aktív tag
Kollegak!
Mar tobb forumot is farasztok a problemammal, de mielott mindenhol mindenkinek az agyara mennek, hamarosan dontesre szeretnek jutni, ezert feltennem ide is a kerdesemet
Egy Polkaudio TSi400 + TSi100 + CS10 + PSW110 rendszerhez, csak es kizarolag HM celokra egy 18-20 nm-es szobaba milyen erositot valasztanatok az alabbiak kozul?
Yamaha RX-V671
Harman Kardon 265
Pioneer VSX-921
Denon AVR-1912Ha esetleg ezek kozul valamelyik tul keves/tul sok, azt is legyetek szivesek jelezni
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #40771 üzenetére
Öhm, és ha nem gondolkozom nagy állókban, tehát mint a sal mérete, hanem valami kisebb? Pl. mint a 178-as JBL szett dobozai? Tehát valami polc hangfalakból valami..Csak persze láda nélkül.
Mondjuk lehet, hogy még a denon elég lenne, és elég lenne a dobozokat cserélni.. Csak azon gondolkoztam, hogy komplettben lehet, hogy könnyebb lenne elpasszolni a motyót.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #40767 üzenetére
Hmm... és 40-50k körül mit lehet kapni mostanában? Ami talán egy kicsi erőlelépés lenne erősítő terén. Akár HM-ben, akár sztereóban...
Megfordult a fejemben, váltok sztereóra, bár ez még nem tudatosult bennem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Egy Denon AVR-1306-nak mi az ára mostanság? Tehát arra gondolok, hogy sacc mennyiért lehet eladni mostanában?
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
electrocarlo #40738 üzenetére
"A Jamo S 606 hangfalakat a teljesítményük vagy a tisztaságuk miatt nem ajánljátok?"
Teljesítmény??? Olyan csak az erősítőknek van.
A hangminőségüket nem szeretjük.(#40757) bajnokpityu
Azt válaszoltam, amit Te, Polk TSi-vel kiegészítve.
Fogalmam sincs, éppen mit árulnak használtan. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Csabroncka #40753 üzenetére
én mondjuk nem privátot irnék neki,hiszen nagyon sokan vannak,akik ugyanezt a kérdést feltették,fel fogják tenni.
-
Csabroncka
addikt
válasz
bajnokpityu #40752 üzenetére
írtam neki privátot. Az összeg erősen megköti kezem!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Csabroncka #40751 üzenetére
használtan sokkal több lehetőség volna,de olyan sokat nem ismerek.BBécire hallgass,sztem ő hallott közülünk legtöbbet.ami használt 150,az ujonnan 300-400e.ezt a kategóriát én csak érintőlegesen ismerem, de itt már van hosszabb távon használható is,bár mindegyiknek lesz hibája, ezért magadnak kell a végső döntést meghozni.
-
Csabroncka
addikt
válasz
bajnokpityu #40750 üzenetére
5.0 szett lenne, használt még belefér...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Csabroncka #40749 üzenetére
sztereo v használt bejátszik?csak hangfalak,ugye?
5.0 ujban csak a kommersz jamo,wharfik vannak, esetleg a QLN -
Csabroncka
addikt
válasz
bajnokpityu #40748 üzenetére
mit ajánlasz belépőszintre 150e-ig?
-
zolaas
senior tag
én meg épp a kef c7-m készülök cserélni, egyenlőre stereo lesz a rendszer
Pénzembe ami beleférne kb 200.
Találtam volna olyat ami tetszene: FOCAL JMLAB COBALT 815 , mondjuk már nem fiatal, de elég jó állapotban. Jó lehet? jövőhéten megyek hallgatózni. -
Csabroncka
addikt
A következő kérdésem lenne:
A belépő szintű pio. VSX-520-as hoz szeretnék hangfalszettet. Amit kinéztem eddig, és árban minőségben, és a tesztek alapján gondolok: kef c7vélemény?
-
törölt tag
válasz
electrocarlo #40738 üzenetére
Inkább az utóbbi.
-
desolator
senior tag
Sziasztok
Nézegettem a samsungnak a kis olcsó kompakt házimozijait. Úgy néztem, hogy már mindegyikre tesznek optikai bemnetet ezért gondolkozom, hogy veszek egyet a ps3-hoz. Van esetleg valakinek ilyennel tapasztalata, szól rendesen 5.1-be dolby digitalban a rákötött ps3?
-
ginola
addikt
Mi a véleményetek erről a párosításról? Mennyire illenek egymáshoz?
Denon 2310 erősítő
Dali Zensor 5 5.1 szett -
muzsikpeti
aktív tag
válasz
JohannZimu #40686 üzenetére
A jmlab-nál maradva esetleg ezek, nagyon baráti áron?
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=8724
És hozzá az általad említett Rotel erősítő, garantáltan nem csalódnál, csak sorra vennéd elő régi cd-idet és filmjeidet és élveznéd
-
electrocarlo
csendes tag
A Jamo S 606 hangfalakat a teljesítményük vagy a tisztaságuk miatt nem ajánljátok?
-
törölt tag
válasz
t-bali3 #40735 üzenetére
A kérdés magában hordozta a választ is: lehet olyan állványon volt,amelyen felfelé álltak a tüskék. Vagy magát atüskét a hangfal felé állitotta egy megfelelő csavar segitségével,hogy ne az alatta lévó polcba vagy szekrénybe ffúródjopn a hegyes vége.És igen,arra kell rátenni
-
t-bali3
senior tag
válasz
xtremetuning #40729 üzenetére
Ezt nem értem, sry
Kérdeztem valamit, amire kérdéssel válaszoltálAnnyi érdekelne, hogy ha veszek egy polcsugárzót és hozzá egy állványt, akkor az állványon tüskék vannak és arra kell rátenni a hangfalat?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #40733 üzenetére
Természetesen futóműként hasonlítanám össze őket.
Épp láttam egy Hivox Myotis-t 75-ért, de ebben benne van egy beépített Lupus DAC is, szóval szerintem baromira megéri annak, aki most kezd sztereó rendszert kiépíteni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Termi16 #40728 üzenetére
egyébként használtan nem sok sztereo erősitő van 40-60között.
ha akarod egy tuningolatlan 935ös rotelt kölcsön tudok adni néhány napra, kb jövő hétvégén,de ez alatta van az összegnek.(hogy hangja mit ér,azt nem vetetted fel,tuning nélkül egyébként kb annyit ér,mint a többi 40rugós)Dorian,amúgy minek,ha van dacod?
1 előnye van a belső DACnak,hogy nincs adattovábbitás. nálam ez a gyenge pont,de ezen majd dolgozok.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #40731 üzenetére
Gőzöm sincs, semmi CD-s tapasztalatom nincs, azért gondoltam rá, hogy össze kéne mással hasonlítani, hogy tudjam hová tenni.
-
Termi16
őstag
Kalandvágyó fórumtársakat keresek!
Na persze senki ne értsen félre, kifejteném...
A helyzet az, hogy nem vagyok elégedett a rendszeremmel és ezt most elsősorban az erősítőmnek tudom be, ezért szeretnék több más márkájú/kategóriájú erősítőt meghallgatni.
A lényeg, hogy ezt természetsen nálam kéne véghezvinni, ezért akinek van H/K AVR 255-tel egy szintű vagy picit felette lévő AVR-e és kapható lenne egy ilyen dologra, az írjon privit. Esetleg használt áron 40-60e Ft körüli Stereo erősítőt is meghallgatnék, ha van ilyen lehetőség.
Szállítást oda-vissza megoldom természetesen, és lehet választani a honoráriumot söröcskében vagy vmi jelképesebb összegben akár.
Elsősorban Pestiek vagy Pesti közelik jelentkezését várnám, ha egyálalán akad valaki persze...
-
törölt tag
Az is jó irány,már Onkyo 605-öst kapni annyiért,de még jobbakat is akár,pl Yamaha 1200-ast is láttam. Faterodnak mondd meg: az erősitő árának kétszeresével (katalogusbeli, de árgépes is megfelel) megegyező árú hangfalszettel és közel azonos árú sztereó hangfallal szokás összerakni és a 10 % kábelárral (2.feles front/center,másfeles hátra minimum) kell még számolni. Csak ugy tudja minden komponens megmutatni,mit tud. Ha eltérnétek jelentősen lefelé hangfalban, akkor a 609 felára kidobott pénz lenne.
-
L4D1K
őstag
válasz
#09634560 #40725 üzenetére
Hát igen, de amiről te beszélsz, az már egészen más kategória... Nem az én pénzem, nekem anyagi téren nem lesz beleszólásom. Sajnos fater rosszul méri fel az arányokat szerintem, egy 80e forintos HK hoz 60e es JBL 5.1 ez nézet... Én személy szerint az avr en spórolnék, pl egy használt pár éves modellt favorizálnék 50e környékén, és akkor mindjárt jutna keret egy normális szettre.
-
törölt tag
válasz
t-bali3 #40659 üzenetére
Nem felejtős,elég jó,ajánlani is szoktuk,de messze nem részletezős,inkább dinamikus rockos. De átlag,populáris célokra kiválóan megfelel!!! Még bulizni is oké lehet. Csakhát egy Denon 1911/1912 jobb nála zenében,és Harmann/Kardonn pedig 99-ezerért kb.ugyanolyan kategóriás.
-
L4D1K
őstag
válasz
#09634560 #40721 üzenetére
Igen, egy kicsit komolyabb front sugárzókat el tudnék hozzájuk képzelni, de gondolom ebbe semmi beleszólásom nem lehet.
Érdemes lehet esetleg egy árban barátibb erőlködőt nézni, és mondjuk egy Proson szettet hozzá, vagy a Proson ezekhez az Onkyo -khoz képest nem lenne előre lépés.
-
törölt tag
válasz
electrocarlo #40683 üzenetére
609 mellé inkább JBL es vagy Dali concept.
-
L4D1K
őstag
Elméletileg pont annyiba kerül. Az erősítő elég combos a szettben, a hangsugárzókról milyen véleménnyel vagy? Egyébként van tapasztalatod bármelyik onkyo szettel, vagy csak hallottál/olvastál róluk?
Nem kötekedés, de miért éppen onkyo? Nem ismerem a piacot, de ezek szerint jobb ár/értékben mint pl Denon Yamaha Sony stb.. brand ek?
-
L4D1K
őstag
Köszi megnézegettem őket, ez elég durca Onkyo HT -S6405
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #40713 üzenetére
Mindkettő tetszett, összehasonlítani nem volt lehetőségem, de nem akkora a különbség, mint a régi SPL és az Ultra között.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40708 üzenetére
Tudom, a BOSS... TV-ben anno segített tanáccsal
-
xtremetuning
addikt
válasz
JohannZimu #40711 üzenetére
A Q az újabb. És a nehezebb
(1 kilóval).
Hangról kérdezd BBécit. Bár Ő az Spl 1000-et fogja a felsoroltakból javasolni. (jogosan) -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #40708 üzenetére
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40709 üzenetére
A 12R és 12Q között nagy a különbség tudásban?
-
ginola
addikt
Mi a véleményetek erről a párosításról? Mennyire illenek egymáshoz?
Denon 2310 erősítő
Dali Zensor 5 5.1 szett -
xtremetuning
addikt
válasz
xtremetuning #40706 üzenetére
Elnézést a 12R-t 500-ért találtam. SPL 1000 van 800-ért.
-
xtremetuning
addikt
válasz
JohannZimu #40704 üzenetére
12R egy kedves ismerős tollából, akit én csak 'Papinak' hívok...
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40706 üzenetére
Akkor zárjam a longot, nyissam a shortot?
-
xtremetuning
addikt
válasz
JohannZimu #40704 üzenetére
270-el szorozva az csak 216e. És bízzunk a forint erősödésében...
Tudom, hogy a surrokra gondoltál. -
robi-k
őstag
DUNE Media Servers HD12:
Bővebb - előzetes - leírás (sajnos még nincs angolul, így orosz-magyar google fordításban): HD12
Várható megjelenés: ez év vége.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40703 üzenetére
A 12Q új ára 250e Ft lassan 800€... Szerk: 12R?
Elnézést, a Audience 52-re nem subot, hanem surroundot akartam írni...
-
xtremetuning
addikt
válasz
JohannZimu #40702 üzenetére
A centerrel egyetértek, de subnak tökéletes lenne a velo 12r is. 800 és 1000 euro közt találtam használtban. Az bőven elég lenne 20nm-re.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40697 üzenetére
Gondolom a frontokhoz keresni (és találni) kellene centert és subokat is.
Pl: Audience 82 -höz:
Audience 122 C, és Audience 52 illik ...
Aktív témák
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest