- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Patice #41597 üzenetére
Muszáj kötözködnöm kicsit.
Milyen magas az a hangsugárzó? 2-3 méter?
Magashang-sugárzóról, magassugárzóról már hallottam.A dóm kifelé domborodik? És például a Focal inverz dómjaival mi a helyzet?
A piezót Sanci is megválaszolta.
Bocs!
(#41596) ovecs
Ne csupasz szál dróttal próbálkozz, szerelj a végére antennacsatlakozót! -
Patice
nagyúr
1. A dome az egy magas hangsugárzó fajta, ahol a membrán kupola alakú kifelé domborodik, hogy jobban szórja a magas hangokat, így hozva létre jobb hangteret és lehetőleg egyenletesebb lesugárzást a hangfal axisától eltérő szögekben (azaz amikor nem pont szemben van feléd a hangszóró/hangfal). A Piezo sugárzóban nincs mágnes, hanem egy kvarckristály mozgatja a membránt, aminek van egy olyan különleges fizikai tulajdonsága, hogy elektromos áram hatására változtatja a méretét (az elmozdulás nem olyan nagy ezért magas hangszórónak lehet csak használni), ami fordítva is igaz (pl. mérlegekben is használatosak a kvarc kristályok, nyomásmérő bélyegként, ill. kvarcórában az elem szolgáltatta áram hatására ciklikus rezgésbe kezd a kristály, ami elég pontos, hogy időméréshez is használhassák).
2. A dome-ban van mágnes a piezo-ban nincs. A részletesebb leírást fentebb leírtam.
Dome esetében a membrán anyaga finom szövet, "selyem-dóm", de vannak nagyon könnyű fémből készült ötvözet anyagúak is pl. "titánium-dóm", "berilium-dóm", ill. elvetemülten drága megoldások: "gyémánt-dóm"
.
3. Lehet, sőt csak annak jók.
4. Driver, ilyen kérdéskörben és a linked alapján maga a hangszóró, a "meghajtó-egység". Amiket linkeltél, azok tölcséres magas hangszórók meghajtó egységei, driver-ei, azaz maguk a membránok, mögöttük a nagy mágnesekkel.
5. A kérdés válaszát erősen befolyásolja a hangszórók tulajdonságai, teljesítményei, Thiele-Small paraméterei, a doboz fajtája, hangolása, stb. Akár a 4 utas is elképzelhető, ha a két közép nem ugyan olyan. Ha egyformák, akkor 3 utassal könnyebben összehangolhatóak.
6. A membrán anyagát illetően nincs etalon. Adott hangdoboz gyártó adott hangszóróanyag mellett dönt, vagy saját kompozit anyagot kísérletez ki, ill. neves hangszórógyártó termékét használja. Rengeteg próbálkozás született már különféle anyagok felhasználásával. A lényeg mindig az, hogy a membrán a méretéhez képest lehetőleg minél merevebb és ezzel egy időben minél könnyebb legyen. A kettő egyszerre nehezen teljesíthető, így mindig valamilyen kompromisszum lesz az eredmény.
-
törölt tag
válasz
daniel2121 #41591 üzenetére
Nézz át ide.
-
daniel2121
őstag
A Prohardver nagy hifi gurui ugye ott lesznek a hétvégi hifi shown?
-
törölt tag
Dome és piezo:mindkettő általában magassugárzó csak más elven müködnek, a piezó: egykristály sigárzó mely ugy müködik hogy van benne egy kristáyl ami az eletromosság hatására változtatja az alakját, és rezgésbe jön, és dóm:magas- vagy középhangszóró, amelynek membránja kupola alakú. A mai hifi-technikában ez a legelterjedtebb típus, Még ezeken kivül sokfajta van de a bajnokpityu ribbont használ ami szalaghangszóró a mágneses indukció elvén működik,mint a hagyományos de a membránja egyben lengőcséve is: leheletvékony műanyagfólia, amelyre számos keskeny vezetőcsíkot vittek fel (például fotomaratással). Ez a "tekercs" erős mágnestérben van felfüggesztve. Amikor a tekercsen áram folyik keresztül, a membrán a műsor ütemében előre-hátra mozog.
Driver: vezérlő: ezt tölti be az eszközmeghajtó, vagy program ami a oprendszer alatt az adott eszköz, kodek elérését, funkcióinak használatát lehetővé tevő szoftver.
Ellég akár két és fél,3 vagy három és félutas is. Félutas azt jelenti hogy a jelet két különböző hangszóró kapja meg és a keskenyebbik elé tesznek vágást,szürést.
Ja sokfajta anyagú van mndnek van előnye-hátránya régen papir volt jó most a kevlár de a prolipropilén is jó. -
hackeeeee
Jómunkásember
2. Asszem a piezzo-k jóval magasabb frekvenciatartományban képesek dolgozni. (de ez lehet hülyeség)
3. Lehet, mert lényegében azok vannak bennük. Általában tudtommal dome van bennük, bár a magasabb kategóriákban bnem tudom.
5. Nem feltétlen kell 4 utas, mert megteheted akár azt is, hogy a 2 közepet sorba kötöd, és úgy kötöd őket a hangváltóba. De ez ugye függ a hangszórók ohm-számától, és a hangváltótól.
6. Membrán.. Amikor említettem hangszórósnak, hogy a 2 mélyem papír membrános, nagyot lesett..A komolyabb hangfalakban asszemtán kevlár membrános hangszórók vannak, de majd kijavít valaki, ha tévedtem.
A többire nem akarok ténylegesen hülyeséget mondani, azért nem is mondok semmit.
-
3RROR
aktív tag
Lenne még pár kérdésem.Előre is köszönöm a válaszokat!
1. Mi az a Dome és Piezo sugárzó?
2. Mi a különbség köztük?
3. Lehet e őket magas sugárzóként használni hangfalban?
4. Mi az a driver?Mire használható?
5. Ha adott 1 mély 2 közép 1 magas sugárzó akkor 4 utas hangváltó kell nekik vagy elég a 3?
6. Melyik membrán "jobb"?polipropilén,papír,üvegszálszövetHirtelen ennyi jutott eszembe
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #41584 üzenetére
Aktív frekvenciaváltókon lehet szabályozni a vágási meredekséget, általában 6 és 32 dB/Okt között. Azokkal érdemes játszani, kísérletezni, mert nem minden esetben a magasabb érték a jobb.
Az eredeti kérdésre a válasz benne van a mértékegységben, decibel/oktáv, tehát annyival lesz halkabb oktávonként. Például egy autós mélyládából kihallatszik az ének is, csak nagyon halkan, pedig 70-80 Hz tájékán vágják.
-
törölt tag
Vágási meredekség azt jelentei hogy pl ha 900 Hz-nél van a vágási pontja a hangváltónak akkor az feletti tartományt milyen meredekséggel váhja,. Ez ezért jó mert pl nem kivánatos mondjuk a magasabb frekiket a mélyhangszóróra engedni. Minél magasabb ez az érték,anál jobb, a 6 dB már jónak mondható de vannak akár 24 dB- és magasabbes váltók is. És minél magsabb számú a meredeksége,annál pontosabban szebben sugároz a hangszóró.
-
Mejulie
csendes tag
Erről mi a véleményetek? Specifikációk alapján nem tűnik rossznak(kategóriájában), habár sose halloottam korábban Pioneer hangdobozt. Igaz pioneer erősítőhöz lenne, nem tudom számít-e ez valamit...
-
BBéci
legenda
Totálisan rosszul gondolod.
A hangszóróknak, hangdobozoknak adott, fix az impedanciája.
Kicsit bonyolítja a kérdést, hogy ez a frekvencia függvényében valamennyit változik, de az esetedben mellékes körülmény.A mérőszám és a mértékegység közé szóközt kell ütni: 4 Ohm! Ha ragozod, nem kell kötőjelet használni és kisbetűvel írd: 4 ohmos!
-
krenkoka
tag
ha jól sejtem, valami ilyesmi átalakító kellene, hogy működjön rendesen.
http://www.amazon.com/Power-Bright-VC1000W-Voltage-Transformer/dp/B000MX564U -
priusz
aktív tag
válasz
krenkoka #41573 üzenetére
Ok. Akkor adj ilyen tanácsot, ha biztosan és pontosan tudsz valamit! Ennyi a lényeg. Ajándéknál illetve kis értékű vámárunál is van értékhatár(ajándék űrhajó nem játszik 50$-os gift-ként). A másik, hogy a vám megszemlézheti a küldeményt és ha talál benne esetleg az adás vételre vonatkozóan valamit akkor szépen lefoglalhatja amennyiben te mást nyilatkoztál. Ettől függetlenül kisebb motyóknál működhet a dolog, főleg a királyi postán érkezett küldeményeknél, mert ott lazábban kezelik ezt a kérdést. Ajánlott olvasmány erre vonatkozóan: [link]
-
Mejulie
csendes tag
válasz
robi-k #41561 üzenetére
Ez valóban működhet. Nekem volt, hogy 50e Ft-os snowboard bakancsot rendeltem, ami nyilván vámköteles lett volna. Megkértem a sellert, hogy küldje giftként és írja rá, hogy cipő, vagy bakancs. Doboz méret stimmelt, jött házhoz a csomag.
Sokszor nem tudják felbecsülni a doboz tartalmának értékét! Nem szép dolog tudom, de ilyesmi jellegű trükközéseket talán még elbír a lelkiismeretem! -
krenkoka
tag
válasz
Mejulie #41562 üzenetére
nekem csak vámköltséget kellett fizetnem a RayBan-re, másra sosem, pedig elég sokat, nagy értékben ebayezek. De amazonon is sztem angol forrást nézek, vagy valami EU-st, mert itthon horror árakat kérnek. Persze meg kell nézni a feszültséget is, valóban, nem egyszerű külföldről rendelni
-
törölt tag
válasz
electrocarlo #41560 üzenetére
Hát, már valahol alatta is.. Sőt a 608-ról mondta Béci épp, hogy nagy hangerőn elfogy az energiája és valóban erőlködik, klippel, szétesik a hangja.
-
Mejulie
csendes tag
válasz
krenkoka #41558 üzenetére
Évek óta használom az ebayt. Ez azért nem ilyen egyszerű...
Alapesetben valóban, működhet, hogy megkéred a feladót, hogy giftként küldje, nekem is volt rá példa. De egy másfél méteres snowboardlap vagy számítógép esetén(jelen esetben mondjuk egy erősítőnél) elég valószínű, hogy ez így nem fog menni, hanem mehetsz az Orcy térre átvenni és fizetni a plusz költségeket!
Utoljára tavaly télen rendeltem nagyobb értékű dolgot, akkor még úgy volt hogy csak a 100$ feletti összegű termékeknél kell áfát fizetni, alatta nem! Egyébként itt is volt rá példa, hogy a termék amit rendeltem jóval meghaladta a 100$-t viszont a csomag mérete miatt, vagy mert szartak rá a VPOP-s emberkék, nem tudom miért, de nem kellett, házhoz jött a csomag.
Elviekben ugye ha ebay.comról rendelsz vagyis ha EU-n kívűlről érkezik a cucc, akkor fizetned kéne az áfa melett vámdíjat is, ami nyilván az adott termétől függ (sportszer, elelktornikai cucc, traktor akármi stb.)
Gyakorlatban nekem ez is eddig mindig úgy nézett ki, hogy sose kellett vámot fizetnem drágább termékeknél, akár ebay.comról, akár (EU-n belüli) angol vagy német ebayről rendeltem. Volt rá példa, hogy ebay.comról rendeltem MacBookot, ahol szintén nem kellett csak a forgalmi adót fizetnem. Ellenben viszont 20% vagy most már 25%-os áfát mindig ki kellett csengetni! -
robi-k
őstag
válasz
krenkoka #41558 üzenetére
Rosszul tudod, minden nem EU-s terméknél behajtják. Legfeljebb nem Te mondod meg, hogy mennyibe került, hanem ők becsülik meg az ajándék értékét (pl. a termék hazai ára alapján), és ez alapján számolják ki a fizetendő ÁFA-t és a VÁM-ot.
electrocarlo
igen, a 630 W az erősítő által felvehető csúcs fogyasztási érték (max terhelésnél).
-
electrocarlo
csendes tag
-
vasii
senior tag
Nem keres vki onkyo ipod dockot?
-
3RROR
aktív tag
Hello.Elég amatőr vagyok ebben a témában de már több hete keresgélek olyan sztereó erősítőt ami 2 pár hangfalat tud kezelni 4 Ohm-tól.Létezik egyáltalán ilyen?
-
robi-k
őstag
válasz
#09634560 #41555 üzenetére
electrocarlo,
Sanci38rendeltem már USA-ból (igaz, nem erősítőt, hanem jármű-diagnosztikai profi műszereket), de tudnod kell legelőször is, hogy az amcsiknak gyártott elektronikai termékek, és így az Onkyo is, 60 Hz 110 V feszültségű hálózatra készül.
Mivel egyrészt idehaza más a táphálózati szabvány, és másrészt a házimozi erősítők általában -és így az Onkyo is - trafós kivitelűek, szükséged lesz egy igen komoly (legalább 1 kVA teljesítményű) 230/110 trafóra is, ami drágítja a beszerzést.És mivel nem az EU-ból jön, számolni kell a teljes árra kalkulált (termék ára + a postai költség egyaránt) ÁFA-val (most 25%) és a VÁM-mal is (6%).
-
törölt tag
válasz
electrocarlo #41553 üzenetére
Robi-k-t kérdezd, ő már többször megtette emlékezetem, szerint.
-
törölt tag
válasz
electrocarlo #41551 üzenetére
És melyiket hallgatta?? Mert itt azért inkább tapasztalatokra építkezünk.. Ne bántásnak vedd, de a haverod tudása max arra jó hogy a használt árát belője... még lehet egy komolyabbat be se tudna kötni...
Hidd el,egy jó és egy jól összeválogatott rendszer egyik ismérve hogy halkan is szépen,dinamikusan szól,és hangosan se tul bántó. És nem kell még milliókat sem költeni rá, 3-4 százezerből már simán HD-képes rendszered lehet.És alatta is lehet élvezhető rendszert összehozni.. -
electrocarlo
csendes tag
az Amazon.com oldalon (USA) az Onkyo tx nr 609 erősítő csak 380 dolcsi. Lehet onnan ide rendelni illetve arra kell vámot és áfát fizetni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
electrocarlo #41551 üzenetére
Asszem ez a válasz sok mindent elárult.
Az, hogy vateramester, az mióta == a hozzáértéssel?
-
ovecs
senior tag
Olyan kerdesem lenne, hogy a Denon 1306-hoz nem kaptam antennat, ilyet hol tudok beszerezni, es mennyibe kerul, esetleg van-e valami hazi barkacs megoldas, hogy tudjak rajta radiot is hallgatni
-
hello28
aktív tag
Koszonom mindenkinek a hozza szolast es hogy segitett..Sziasztok
-
ovecs
senior tag
Na szoval, az alatta levo csatiba bedugva is szol a melylada, ezert visszaraktam az Y kabelt, es bedugtam mind2-be
Megneztunk 1 akciofilmet, es hala az egnek a felesegem is elegedett a hangzassal, szoval nem fogom kapni az ivet, hogy "mar megint mire koltotted a penzt salalalaaaaa"
-
-
törölt tag
válasz
electrocarlo #41528 üzenetére
Az ellenkezője igaz!!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hello28 #41540 üzenetére
Pff.. Az szép..
Hát akkor viszont necces a dolog, olyan értelemben, hogy itt tuti, hogy megoszlanak a vélemények.
Nekem ugye alsó kategóriás Denon-om van, szal nagyon nem is akarok beleszólni.. Hallottam már hasonló alsó kategóriás Onkyo-t, annak valahogy nem tetszett a hangja, asszemtán JBL-eket hajtott épp MM-ban, de nem vagyok benne biztos, hogy JBL volt.. Zenében szinte tuti100, hogy szebb a Denon, ebben szerintem itt (szinte) mindenki egyet ért.
Haver nemrég gondolkodott rajta, hogy Onyko-t vesz, asszem 608-at nézegetett, de úgy döntött, hogy valszeg inkább mégis Denon-t vesz, bár inkább zenét hallgat, és néha filmezik.
Én ha egyszer váltok nagyobbra, tuti Denon lesz, szerintem, bár az még soká van.
Filózok azon is, hogy ugyanígy alsó kategóriában lépek egy szintet, tehát, hogy legyen TRUE-HD, dehát annak meg nem sok értelme lenne..
-
krenkoka
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy Yamaha RX-V363 erősítőm, ez volt az első AV receiverem, nagyon szeretem meg minden, csak már túlléptem rajta, ami az igényeimet illeti. Olyan típust keresek most, amin van minimum 5-6 1.4-es HDMI bemenet, 7.1-es rendszerhez megfelelő, AirPlay kompatibilis legyen (itthon csak MAC-ek vannak) és nem hátrány ha van rajta előlapi HDMI bemenet. Aktív subhoz megy. Magyarországi viszonylatban 150-180K körül szánok rá (Amazonon olcsóbb lesz). Három típus között vacillálok, segítsetek légyszives ha tudtok, hogy melyiket válasszam.
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-1021/index.html
http://usa.denon.com/US/Product/Pages/ProductDetail.aspx?PCatId=AVSolutions(DenonNA)&catalog=DenonNA_US&CatId=AVReceivers(DenonNA)&Pid=AVR2112CI(DenonNA)
http://www.denon.hu/hu/Product/Pages/Product-Detail.aspx?CatId=HomeTheatre&SubId=AVReceivers&ProductId=AVR1912
Válaszokat előre is köszönöm.
-
-
hello28
aktív tag
válasz
bajnokpityu #41536 üzenetére
Gondolom 2311töl...de azért 1912 se rossz...multi xt sokat dob van rajta többi hasonlo kategoriához képest??Elönye lehet a többivel szemben..igazábol több a film amit nézek de koncerteket zenét is szeretem..tudom zenében jobba denon tutira csak filmbe is jo legyen eza lényeg nekem...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #41536 üzenetére
Mondasz valamit.. De ha azt nézzük, már a 1912-nek is megkérik az árát a Denon-nál.. Ahhoz képest ugye egy Onkyo 608, vagy 609-et is lehet szerezni az árából, sőt, még lehet marad is belőle.
Ami ugye tudásban viszont a Denon előtt jár(hat). Persze nem mindenben.
Dehát ugye attól függ, kinek mire kell.
-
robi0604
őstag
válasz
Akitől ezt hallottad, semmilyen tanácsot ne fogadjál el ezen a téren!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Mint micsoda?
Amúgymeg, ezt hol olvastad, vagy kitől hallottad?
-
robi0604
őstag
-
Tonyo
őstag
válasz
Ezt hol olvastad, vagy hallottad?
-
BBéci
legenda
válasz
Nem igaz, semmi alapja nincs.
Hello!
A kettő közül nekem jobban tetszik a Denonok stílusa. Az Onkyók kiabálással próbálják palástolni a hiányosságokat. -
electrocarlo
csendes tag
Igaz az hogy alacsony hangerőn a kompakt házimozi rendszerek szebben szólnak?
-
robi-k
őstag
válasz
electrocarlo #41525 üzenetére
Szerintem is a Denon AVR-1912 jobb, mint az Onkyo TX-NR 609, azonban a Denon AVR-1911 szolgáltatásaiban már alul marad az Onkyo 609 képest, így ott már a 609 jobb választás lehet.
-
hello28
aktív tag
Sziasztok..valakinek velemenye denon 1912rol??onkyo 609hez kepest??koszi eloreis..
sziasztok -
törölt tag
Nem hiszem,egy vonali bemenetnek mindenképp elégnek kell lennie... Még akkor is,ha kettő IN lenne, akkor a mono vagy a left feliratba kell dugnod. Amit képet te linkeltél,azon is csak 1 RCA van.
Olyannal is találkoztam már, amelynek 2 RCA van, és az egyik IN (be) másik OUT (ki) volt.
Szerintem ne bántsd azt a dugót,vagy biztositék,vagy feszültségállitó lehet alatta: tul közel van a táphoz arra hogy bármiféle bemenet vagy hasonló legyen. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #41510 üzenetére
Viszont ebből adódóan egy kérdés, mivel ugye nálam másképp van ez az egész..
Javasolták Nekem itt korábban, hogy a Denon-ban toljam fentebb a vágási frekit, most úgy 120-135 között próbálgatom, és valamennyivel jobbnak tűnik.. Ettől függetlenül Nekem is érdemes visszatekerni 180-ról? Most annyit tettem, hogy a 180-tól nézve a 2. pöcökhöz visszatekertem, az úgy sacc/ 150hz körül van.
-
ovecs
senior tag
Koszi szepen, bar halkan, de szol
A Subwoofer input alatt mi az a fekete dugo ? Oda nem kell dugni semmit ? Amugy ez 1 canton lada ami ezzel az erositovel lett aktivSzerk: Meglett kozben hol lehet +kakaot adni a melyladara. Mostmar elegedett vagyok vele
-
törölt tag
HA a subwoofre Yes-en van elméletileg müködn kellene. 80Hz-ra állitsd a frekvenciát. Legfelső subwooferbe kel dugni és subwoofer input-ba a másikat és lehetőleg egyszálast használj,nem kell az Y. Az MNC--ben tekerd a frekvenciát és a hangerőt is kb. fél-háromnegyed közé,mivel szerintem mindkét érték elég alacsonyan van a kép szerint. Még esetleg emelheted a sub hangerejét a Denon menüjében ott ahol a hangfalak erősségét állithatod, teszthanggal tudod ellenőrizni a hang meglétét.
Közben Hackeeeee gyorsabb volt. -
hackeeeee
Jómunkásember
Az MNC-n a vágási frekit tekerd max-ra, denon-ban pedig állítsd a crossover freq-t 80, vagy 100-ra. (ha jól látom akkor külön álló doboz a ládád, csak "házi"
)
És, a hangerőt is szerintem olyan 3/4-g tekerheted nyugodtan, ha sok, akkor úgy kb. félig. A Denon-ban pedig a +db-kkel tudsz játszani
-
ovecs
senior tag
válasz
hackeeeee #41504 üzenetére
Na ugy allok, hogy a zobbi mukodik, de a melynyomot sehogy se sikerul beuzemeln. Denon 1306-ban mit kellene alitanom ?
A menuben a Woofer Yes -en van (Mondjuk nemtom szamit -e, de a 2 hattersugarzot meg nem kotottem ra, mert nincs kesz a polc amire fogom tenni oket)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest