Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Aktív témák
-
clarlet167
csendes tag
válasz python1 #19271 üzenetére
Lehet csak túlságosan pesszimisták az eladók, de ahol fellelhető volt MO-on a prime, ott mindenhol azt mondták hogy nincs, és nagy valószínűséggel már nem is lesz, mert az importőr már az új modelleket fogja hozni.
Ha ez így van, figyelni kell a használtpiacot. Nekem sikerült 80-ba ráakadni egy 1 hónapos darabra.
Kemény vagyok, mint Tarzan sarka :)
-
xtremetuning
addikt
-
-
BBéci
legenda
válasz python1 #19663 üzenetére
Baromi rosszul gondolod!
Az efféle kérdések feltevése helyett próbálj ki néhány kábelt, hallani fogod a különbséget.
Egy nagy kábelgyártó cég - Kimber, Vanden Hul, Audioquest, Wireworld, QED, Nordost, Siltech, Harmonic Technology, Transparent Audio, és még sorolhatnám reggelig - termékei között is brutális különbségek vannak.
Ki nem jár a földön???(#19660) kezdocske
Totálisan elhibázott ötlet a DVD-felvevőt HDMI-vel csatlakoztatni az erősítőhöz. Fel nem foghatom, ezt hogyan találtad ki???[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xtremetuning
addikt
válasz python1 #19702 üzenetére
Amiket Béci felsorolt, mindegyiknek van belépőszintje.
Mazsolázhatsz bátran.Van Den Hul
Transparent
Furutech
AudioQuest
Nordost
.... a teljesség igénye nélkül.Tanács nincs. Halgass a füledre.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
válasz python1 #19722 üzenetére
Ezt el is felejtettük mondani.....
A kábelek csatiban végződnek... ( jobb esetben )
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
-
-
xtremetuning
addikt
válasz python1 #19762 üzenetére
Én is 8-kor kezdek holnap. That's life.
Egyébként, ha ekkora lesz a buli, bevállalom, hogy lekocsikáztatom Bécit, de csak azért, hogy piálhasson.......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
törölt tag
válasz python1 #19876 üzenetére
Én tökéletesen értem és kijavitalak ha meg nem sértelek:
1: Az ohmikus ellenállást nem csak az örvények hanem sok más tényező,többek közt az atomok saját hőmozgása adja,lásd villanyvasaló ellenállása.
2:Magasabb frekvenciákat épp a vékonyabb kábelek viszik gazdaságosan,és nagyobb hatásfokkal.
3. Igen kilép,de csak pár mikronnyit,(engem is nemrég világositottak fel róla).
viszont igazad va a tekergetésnél erre még egy ok: a hajszálrepedéseken átüt az áram és mikroégések keletkeznek benne,amelyek jelentősen megnövelik az ellenállást: a réz I oxid félvezető tulajdonságokkal bír.Alacsony hömérsékleten nem vezet.[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz python1 #20984 üzenetére
Amennyiben forrasztasz : ezüstözött cint használj.
Ha oldható kötést szeretnél : krimpeld a kábelek végét és azt fogasd be....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
BBéci
legenda
válasz python1 #20984 üzenetére
Használhatsz banándugót, vagy valami fix csatlakozót, én az utóbbira szavazok. A forrasztás szerintem inkább árt, mint használ.
Itt láthatsz néhány példát.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xtremetuning
addikt
válasz python1 #20986 üzenetére
Én a 0644-es Wbt-ket használom. Nagyon jó hangjuk van. Anyagukból adódóan demagnetizáltak, nem szednek össze zajt. Banándugóban nr.1 a cég.
Forrasztásról annyit, Nekem, mikor megjöttek a Transparent Ultra kábeleim, sarukkal érkeztek. Gyárilag is forrasztva van (ha nekik igy megfelel, én sem vitatkozom velük.. ). Én cseréltem le őket az emlitett Wbt banánokra. Meg kell hűteni forrasztás közben és nagy teljesitményű Weller páka sem árt hozzá. Plusz én Wbt cint használok, és már láttam pákát közelről....
Ha kell segitség, szólj, de Kácsáék is vállalnak szerelést valami pici pénzért....
(...nem szeretnék vitát generálni, de komoly kábelek esetén stabilabb megoldásnak tartom a forrasztást, mint a krimpelést. Gondold végig a krimpelést két kis csavar fogja a banán házához szoritani, ellenben a forrasztást nagyobb felületen tudod felvinni. SZVSZ ).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz python1 #21081 üzenetére
Erösitők ugye többfajta van,(itt most nem az "A" "B" "D" osztályra gondolok) hanem a az alapkapcsolásukra miszerint közös emitteres,földelt kollektoros,földelt bázisú,stb alapelvű erősités létezik ezeken belül is lehet integrált, csöves, tranzisztoros, elektronikus, szénerősitéses, mágneses,stb megoldású.És ezeken belül is van elektronikus,negativ visszacsatolásu,teljesitmény,stb.erősitő Na ezekben egy erősitőben többet alkalmazva valósul meg a hibrid erősitő. Diszkrét erősitő.egyenkén tehát csatornánként külön-külön erősít külön végfokokra osztva így egyméstól függetlenek,mig az IC vagy un.egychipes,tehát ahol közösen erősitik a kimneő csatornák összességét, azon erősitők kimenő jelei nagyban függnek egymástól.
Ezt sokkal nagyobb mélységében nem ismerem, max ilyen mükedvelői szinten,javaslom fordulj részletekért a Hi-fi topicba,vagy Bécihez,illetve KTTech-hez.
És a Pioneer cikket linkeld légyszi.[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz python1 #21465 üzenetére
Emeld 200-ra és adok egy makulátlan Arcam avr350-et.
Utána egy darabig nem lesz erősítő nyűgöd......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Thuglife
senior tag
válasz python1 #21465 üzenetére
Ezt nézted? Denon AVR-3806
-
xtremetuning
addikt
válasz python1 #21496 üzenetére
Az állvány legalább olyan fontos eleme a rendszernek, mint a többi. Nagyon nem mindegy az elcsatolás. Nem csak az erősítőre, minden komponensre hatással van.
A nagy (finite elemente, grand-prix audio, mana) cégek külön hangolják pl. végerősítőhöz, előfokhoz, cd illetve média játszóhoz....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
válasz python1 #21499 üzenetére
Én speciális akrill tartókon láttam hangfalkábeleket a föld felett 'lebegni' , nem véletlenül.
Nyugi, nagyon nem hülyeség, amit csinálsz....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
-
BBéci
legenda
válasz python1 #21517 üzenetére
Jó a Denon, de az Arcam AVR350 hangminőségben és teljesítményben legalább egy kategóriával magasabbra pozicionálható, mint a 38XX sorozat bármelyik tagja.
10 hónapig használtam AVR300-ast, és a többi is volt nálam, hosszabb, rövidebb ideig. A/B tesztben hasonlítottam mindegyiket a 3802-höz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest