Hirdetés
Aktív témák
-
bozont
veterán
Gondolkozom én is ezeken a Nakamichi banán dugókon, viszont az érdekelne hogy van valami jelentősége a dugók kialakításának? Mert árban van különbség pedig csak a kialakítás az eltérés. pl: 19usd, 23usd, ez meg már 25usd
Az első kettő csak kismértékben, de az utolsó kialakítása már eléggé eltérő, szóval mit befolyásol a kialakítás? -
lasvegas
tag
Sziasztok ma sikerült vennem 1 sony BDP-S370 et kérdésem ez lenne: tévém sony 46w4000 ehhez van kötve egy sony DAV-DZ280 házimozi HDMI vel a tv így házimozin szól,na most a blu ray-t rákötöttem HDMI-vel a tv-re és azt szeretném ha a blu-ray hangja is a házimozin menne mert most csak tv hangszoró szólal meg.ezt hogyan tudom beállítani vagy más kábel is kell hozzá?
Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy i9305 S3 Lte,Asus Padfone 2
-
lasvegas
tag
válasz #09634560 #16854 üzenetére
aha csak furcsa nekem,hogy a tv simán megy HDMI-n úgy gondoltam,hogy ha a blu lejátszót öszekötöm HDMI vel a tv vel ami HDMI vel ugye csatlakoztatva van a házimozival akkor ha elindítom a filmet akkor megy a hang is,hiszen így végül is valahol össze vannak egymással kötve. a házimozin a function gombbal ezek a lehetőségeim vannak a hangbemenet kiválasztására tv-usb-tuner fm-dvd-audio-dmport akkor ez sehogy sem fog menni hdmi-vel esetleg valamilyen beállíttással? vagy marad az elülső jack-rca?? de nem már ezt nemhiszem el
Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy i9305 S3 Lte,Asus Padfone 2
-
törölt tag
válasz lasvegas #16855 üzenetére
De sajnos el kell hinned. Igaz hogy a HDMI az lehet oda-vissza interfész,De a házimozid nem alkalmas HDMI-n keresztül még ARC funkcióra sem. Más digitális bemenet sincs rajta hogy legalább 5.1 DD vagy DTS élvezhető legyen rajta a BD370-edről. Kimenetre konfigolható DM-port meg nem hiszem hogy lenne a BD-játszódon.Oda csak dokkolót tehetsz.
-
BBéci
legenda
válasz lasvegas #16855 üzenetére
Olyan egydobozos szettel rendelkezel, amit csak az ellenségeinknek szoktunk ajánlani.
Blu-ray-lejátszókat HDMI kábellel szokás az erősítőkhöz csatlakoztatni, melyek dekódolják a digitális hangjeleket, a képet pedig továbbküldik a tévé, vetítő felé.
A régebbi erősítők nem képesek HDMI kábelek fogadására, de optikai és/vagy koaxiális csatlakozókkal fel vannak szerelve, az is egész jó hangzást biztosít.
Sony ketyeréd ezek egyikére sem képes, ezért nem tudod kihasználni a BD-lemezek nyújtotta előnyöket.
Így jártál.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szaya
tag
válasz Dictator^ #16850 üzenetére
Ha nem tudsz rendelni, mert nincs Paypalod, rendelek neked szívesen. Csak ne sokat rágódj rajta, mert közeledik a karácsony, ami náluk nagyüzem. Volt hogy amit novemberben rendeltem (nem innen) Hong-Kong -ból, január közepére jött meg.
''Sohasem kell tanácsot adni. A bölcsnek nincs rá szüksége, a bolond pedig úgysem fogadja meg...'' by: Lyderch
-
v.attis
őstag
Jelenleg 10 rugó különbség van eme két szett között:
Mission mv-8
Quadral quintas 5000
Ha figyelmebe vesszük a zenei képességeket is, melyik a jobb? -
Alusszia
tag
Sziasztok,
Hogyan tudnám a PC HDMI kimenetéről az erősítőbe vinni a hangot, hogy ne csak PCM sztereo legyen hanem pl Dolby Digital vagy DTS?
Ha MPCHC-vel játszok le egy filent akkor OK de pl a youtube-ról nem tudok megfelelő hangot átküldeni. -
Termi16
őstag
Sziasztok!
A kp-m elköltöttem gtx 460-ra (meg másra), úgyhogy most hitelre nézegetek subot.
Jamo sub 300-ról mi a vélemény? Hallgattam, tetszett.
Esetleg hasonló áron (80e, max mondjuk 100-ig) jobb láda, amit be is tudok szerezni hitelre?Elsődleges a házimozi, de zene mellé is jöhetne néha. Kis szoba kis légtérrel. (18nm2, tetőtéri csapott tetejű)
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
perczeg7032
csendes tag
Sziasztok!
Mi a különbség a JBL LX 8 és a JBL E80 között? JBL LX 8-ról hallott már valaki?
Üdv!
HK 3490 - JBL ES100
-
ati888
senior tag
Hello!
Remélem tudtok segíteni, mert kezdő vagyok a témában. Van egy Panasonic 42G20 plazmatévém egy AC Ryan Mini médialejátszóval. Ehhez szeretnék valami hangszettet. Úgy gondolom, hogy nem kell 5.1-es rendszer, mert nem tudom rendesen elhelyezni a szobában, hanem elég lenne egy jobb 2.1-es is.
Milyen erősítőt és hangfalakat ajánlanátok erre a célra?
ati
-
ati888
senior tag
Még valami. Most tudnék venni egy Yamaha RX-V631-es erősítőt, szerintetek megfelel erre a célra?
ati
-
törölt tag
válasz ati888 #16866 üzenetére
Ha úgy gondolod legyen inkábbb sztereó,mnt 2.1, a nem akarod továbbfejleszteni. És ha később sem akkor ne is házimozi,inkább sztereó erősitőt vegyél.És hozzá passzoló hangfal párt.Ha meg azt mondod házimozivá bővitenéd,akkkor ne régi yamahát hanem vmi HD-képes erősítőt nézz az A.C. Ryan-hez. Tudásban jobban passzol hozzá.
-
Vidala
senior tag
válasz #09634560 #16868 üzenetére
Én is Sanci javaslatát támogatom, két "dögös" hangfallal, ami akár lehet állványos doboz ("polsugárzó") is. Amennyiben megfelelő minőséget veszel, nem feltétlen kell hozzá mélynyomó. Későbbi bővítés esetére előkészülve érdemes csak HM erősítőn törnöd a fejed.
Kérdések: mennyi pénzből, hova (mekkora szobába) kellene?Szerk: hihi, mindenki bedobta a sztenderd keresztkérdéseket, persze nem véletlenül!
[ Szerkesztve ]
CoVboy Forever!
-
Vidala
senior tag
válasz perczeg7032 #16865 üzenetére
Sajnos csak az E80-at ismerem, de a netes túrás alapján az LX 8 egy régebbi darab. Meghallgatással kellene eldöntened (akár jó is lehet), hacsak valaki nem lesz, aki ismeri.
Esetleg ITT is kérdezz rá.
[ Szerkesztve ]
CoVboy Forever!
-
BBéci
legenda
válasz ati888 #16873 üzenetére
25 négyzetméteres szobába állódobozokat ajánlok.
Miért gondolod, hogy nincs szükséged 5.1-re???
Mit jelent számodra a normális ár?(#16863) Alusszia
Nem vagyok nagy Tecső (Youtube) szakértő, de még nem találkoztam ott 5.1 hanggal. Mutass néhányat, hogy kipróbálhassam!(#16860) ricsik
Nekem a Z végű tetszik legjobban, de nem hinném, hogy jobb hangja lenne, mint a többinek. Még nem volt a kezemben ilyen Nakamichi dugó.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ati888
senior tag
Azért nincs szükségem 5.1-re (szerintem, de meggyőzhető vagyok), mert biztosan nem tudom elhelyezni rendesen a hangfalakat. A szoba egyik falán van a tv, szemben a kanapé/ágy, balra egy ajtó és egy cserépkályha, jobbra két nagy ablak. Nem is mozit akarok építeni, csak ha megnézek egy filmet, akkor az jól szóljon, ezért gondoltam a 2.1-re.
A számítógéphez egy Klipsch 4.1 rendszerem van, de azt is 2.1-ben használom, mert a sarokban van a gép de így is elég meggyőző nekem.
Normális áron olyan 50-70 ezret értek erősítőre, a hangfalakat meg még nem tudom.
köszi.
ati
Még valami: A HDMI mivel jobb, mint a digitális kimenet? Érdemes HDMI erősítőt venni vagy egy alig használt Yamaha RX-V361 is megteszi?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ati888 #16875 üzenetére
70 ezerért már bőven létezik Onkyo 308 de én inkább neked az 508-ast vagy Pioneer VSX 520-at javasolok Azok tuti jók mozira és jobban passzolnak a G20 és a Rian tudására. Ha jó neked a Mission MVszettt az jól szól onkyóval, és többekk szerint Pionerral is. Hátra bőven elég polcsugárzó.
-
ricsik
őstag
Ok, felteszem a kérdéseket másképp. Elméletben elképzelhető hogy nagyban rontja a hangot egy banán dugó, vagy azért az ilyen olcsóbb rendszereknél (pl enyém) nagyjából tök mind1? A linkelt 3 féle vég közt gondoltam hogy nincs hangzásbéli különbség, de bármi van? Azok csak a csatlakozás mivoltjában különböznek? Értem itt: feszesebb erősebb, stb, vagy más különbségek is vannak, pl nem dugható be akárhova, stb...
-
bozont
veterán
válasz ricsik #16877 üzenetére
"Értem itt: feszesebb erősebb, stb, vagy más különbségek is vannak, pl nem dugható be akárhova, stb..."
Na erre gondoltam én is, csak talán nem sikerült pontosan kifejezni magam. Hangzásban szerintem sem lehet igazán különbség, hiszen ugyanolyan anyagból készülnek. És ha csatlakozás terén sincs akkora különbség akkor meg bőven jó az olcsóbb is, de ha a drágább Z végű jobb kontakttal rendelkezik mondjuk, akkor már lehet megéri azt a pluszt. -
BBéci
legenda
válasz ricsik #16877 üzenetére
Elméletben elképzelhető, hogy rontja a hangot.
Ha mondjuk egy ilyen végéről levagdosnád a gyárilag rászerelteket és a szóbanforgó Nakamichikkel helyettesítenéd, biztosan rontana az eredeti állapothoz képest.
Méterenként 2-3000 forintos kábelekhez tutira passzolnak a Naka dugók.
Az nem lehet véletlen, hogy a Nordostokra Z végűt szerelnek.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bozont
veterán
Valaki tudna esetleg egy boltot ajánlani, ahol kapható hangfalkábelhez való jelelölő matrica (LFront, RFront, Center stb. feliratokkal)? Többet üzletet is néztem, de sehol sem láttam feltüntetve hogy kapható lenne vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Azért hogy könnyen megkülönböztethetőek legyenek a hangfalkábelek, ha valamiért szét kell szedni a rendszert. Nálam pl nemsoká festés lesz és sokkal egyszerűbb úgy visszadugdosni az erősítőbe mint játszadozni éppen melyik hangfal szól.
Öcsémnek is úgy van megjelölve, de most nem emlékszem hogy a kábelek mellé kapta vagy az erősítő mellé járt. Ráadásul még színkódolt is a feliratok mellett. Mindegy, akkor marad a házi celluxos megoldás.
Mondjuk kegy stereo rendszernél nem gond, de 5.1 vagy nagyobb rendszer esetén már jól jöhet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bozont #16886 üzenetére
Én nem görcsölnék rajta: vennék 2 különböző szinű szigetelő szalagot,esetleg cellux is megteszi, aztán a bal oldali frontra 1csik,surroundra 2 csik,Surr backra pedig 3 csik szigszalagot tennék,aztán másik oldalira másik színből ugyancsak így tennék,végül a centerre egy ilyen -egy olyan szinű csikot és kész.
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
válasz #09634560 #16889 üzenetére
Hát ez jóval görcsösebb, már nem azért. Teszem fel két év mulva akar festeni megint és véletlenül nem írja fel, hogy melyik micsoda. Mikor össze akarja rakni akkor meg csak néz a sok zebra mintás kábelre....
Meg a mai bolti szigetelők...! Egyszer egy kicsit jobban befűt és leesnek...
Szerintem a papír címke (akármilyen is legyen és akárhogy is teszi rá) Még mindíg egyértelműbb: FR, FL, RR, RL, C. Ennyi. -
modflow
veterán
Az erősítőn csak 2 optikai bemenet van, ami már foglalt.
Létezik olyan, hogy optikai elosztó?
Találtam valami ilyet:
http://orfeusz.unas.hu/spd/unas_170434/Optikai_valasztokapcsoloNem tudom jó e.
Olyan nincs, hogy simán 2 optika be, 1 ki. Semmi kapcsolgatás? Mint egy jack dugónál?
-
BBéci
legenda
válasz bozont #16895 üzenetére
Fogalmatok nincs, hányszor kell ki-be húzgálnom a madzagokat. Néha 3 erősítő van nálam, miket felváltva hallgatok, használok. Soha nem volt abból problémám, hogy melyiket hová kell dugni.
Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Airpods Pro 2 - 1 év Apple garanciával
- Magyar DVD filmek egyben, 23 DVD + 4 VHS
- Jabra Evolve 65 vezetéknélküli Bluetooth mikrofonos fejhallgató
- Autós hangszóró rács, rácsok, kettő rács pár (Pioneer, Kenwood)
- Cambridge Audio MXN10 hálózati lejátszó eladó, személyesen vagy ingyenes szállítással
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest