Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz Termi16 #2795 üzenetére
"...hogyan köthetném össze a sony erősítőt a géppel, mert azon semmi ilyesmi bemenet nincs."
Akkor leginkább sehogy...és így mindjárt igaz is az állítás, hogy csak saját forrásból tudja lejátszani...[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Ijk
nagyúr
válasz Termi16 #2795 üzenetére
Ha az erősítő támogatja a DTS formátumot, akkor tökmind1 honnan kapja a jelet menni fog, igen számítógépről is. Ezért hangkártyát is teljesen felesleges venned. Nemtudom milyen spdif bemenet van az erősítődön, és milyen kimenet az alaplapodon, általában erősítőn van koaxális és optikai is. Tehát a lapod fogja eldönteni a dolgot.
Ja most néztem meg, ez egy komplett házimozi szett. Azokon nemigen van digit bemenet, tehát nem fogod tudni így megoldani. Ha van csatornánkénti bemenet, akkor veszel egy hangkarit, és szépen bekábelezed csatornánként.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
canniball
nagyúr
válasz Termi16 #2799 üzenetére
"Ráadásul elég nonszensznek tartom, hogy ne legyen egyetlen bemenet se rajta. Pontosabban van, de az meg a 2 rca-s sztereó, ami nekem nem lenne jó."
Nem ez lenne az első ilyen egybecucc, amire ez jellemző... Ezek arra vannak kitalálva, hogy itt van, használd, tud DVD-t lejátszani 6 hangfalon, oszd be. Ezen a képen jól látszanak a digitális bemenetek (bal oldalt alul), ha a tiéden nincs egyik sem akkor nem tud ilyen jelet fogadni.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Ijk
nagyúr
válasz Termi16 #2804 üzenetére
Hát analóg stereo jelből neked csak a jóisten csinál dts-t. A dts-nek pont az a lényege, hogy digitális. Ha mindenáron a gépről akarsz DTS-t akkor kénytelen leszel másik rendszert újítani.
Vagy kiírod a film hangsávját egy lemezre, berakod a lejátszóba, és egyszerre elindítod a kettőt.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
canniball
nagyúr
válasz Termi16 #2804 üzenetére
"Akkor most ott tartunk, hogy ha dts-t szeretnék a gépről a házimoziba, akkor új erősítő és/vagy hangfalszett kell?"
Sajna ez van. Ráadásul ha tényleg speckó csatik vannak a hangfalakon akkor abból is új szett kell...https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Ijk
nagyúr
válasz Termi16 #2810 üzenetére
Keresgess vissza a fórumban
erősítő: szvsz jól jársz egy 300-as szériával is (Yamaha RX-V361.)
hangfal: ha zenélni is akarsz akkor lehet nagyobb frontsugárzó, bár nem adnak annyi mélyet mint egy láda.
vagy szett:[link]
nemtudom milyen, majd a hozzártőbbek megmondják, de szvsz filmre biztos jó.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ninoka
tag
válasz Termi16 #2808 üzenetére
A leírás szerint a hangfalakon sima csiptetős csati van, úgyhogy nyugodtan használhatod ezeket a hangfalakat is, csak másik kábelt kell venni hozzá. A kérdés csak az, hogy hogyan fognak majd szólni, és hogy bírják e azt a teljesítményt amit az erősítő szolgáltat. De ha jól látom, akkor egy aktív szubládára mindenképp szükséged lesz, mert az nem lesz jó hozzá ami a sony-hoz van, ugyanis itt az erősítő magában a készülékben van, nem a hangfalban. A HM erősítőknek pedig szinte kivétel nélkül csak kis jelszintű szib kimenete van, tehát mindenképp egy aktív szub kell hozzá.
-
törölt tag
válasz Termi16 #2816 üzenetére
az mindenképp kell, viszont hangfalakat se muszáj cserélned, így vehetsz jobb erölködőt is, vagy két jobb hangfalat zenélni
vagy nem is tudom, közben kíváncsiságból belenéztem a papírjába és 3 ohmosak a hangfalak, szóval akkor yamaha nem jó hozzá mert azok 6osak[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Termi16 #2818 üzenetére
nem egy 100e felettire gondoltam, de végül is a gond amiért nem érdemes az az, hogy 3ohm-os(arra gondoltam hogy 6-os), ezért olyan jöhetne esetleg csak szóba ami 4-től van és még azzal is óvatosan szabadna használni, szóval inkább nem érdemes, ilyesmi kis szetteket meg olcsón lehet kapni amik hozzá valók
-
Dassler
őstag
válasz Termi16 #2814 üzenetére
Ebben az összeállításban talán a hangfalakat cserélném másra, bár mozizni egy kisebb szobában jók. Zenében nem az igazi egyik iylen "design" hangfal sem - kivéve persze a több100ezreseket - hangzásban, ha zenét is szeretnél hallgatni, akkor jobban jársz egy hagyományos, fadobozos hangfalszettel, 50-60 körül ki lehet fogni elég sűrűn akciós Wharfi, Heco vagy Rubicon készleteket, mindegyik azért hallhatóan szebben szól. A mély meg az erősítő ebben az árszegmensben elég jó sztem.
DVD lejátszót, ha mégis külön veszel, akkor ebben a 10e kategóriában kb mind1, de azért érdemesbb az ismertebb cégneveknél maradni itt is. Ha kicsit jobbat szeretnél, akkor Pio mondjuk, mostanság nem követtem nyomon, hogy van-e olcsóbb modelljük.Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
Dassler
őstag
válasz Termi16 #2821 üzenetére
Ha zsúfolt a szobád, akkor érdemes lehet PC-ről nyomatni a házimozit. Ez esetben felesleges beruházni külön HM cuccba. Ahhoz ugyanis tér sem árt.
A Logitech 5500-asa elég jól szól filmezni teljesen megfelelő. Persze mégis csak egy PC-s készlet, de azok küzül sztem nagyon jó.
Ilyen készleteknél egyedül a kábelezés korlátozhat be. ezekhez ugyanis általában a kábel egyik végén fix - többnyire a szatelitekbe - így ha nem ér el valahova, akkor az ciki.
Az 5500-nál lehet, hogy nem így van, őszintén szólva még sose néztem meg - egyik havernak van - hangja viszont rendben van sztem a kategóriájában.Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
Ijk
nagyúr
válasz Termi16 #2823 üzenetére
Szvsz mindenképpen jobb mint az említett sony rendszered, azért ezek hozzák egy belépő szintű szett árát. Az egyedüli dolog ami hátrányuk lehet, ha elromlik egy alkatrész, kb. dobhatod az egészet kifele.
Úgyláttam a z-5500 65-70k körül mozog, plussz mondjuk 20k-ért veszel egy hangkártyát, akkor talán mégis jobb lenne egy külön erősítős szett alig drágábban.
Egy ehhez hasonlót nem fontolsz meg? : [link][ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
csizzah
aktív tag
válasz Termi16 #2834 üzenetére
Én is egyetértek az alattam szólóval, digit kimenetet használva nem lesz különbség(hiszen ebben az esetben az erősítőd DAC-ja határozza meg a hangminőséget), felesleges másik hangkártyába beruházni. Bár én a mintavételi frekit nem igen szoktam piszkálgatni audio cd-ket szinte kizárólag 44.1KHz-en hallgatom, sőt a DTS audio cd-im is csak ezzel a beállítással szólalnak meg.
De ha valaki hallja a különbséget akkor természetesen használja úgy ahogy neki jobban tetszik.Üdv.
Régebben valamelyik egydobozos Onkyo szettel kapcsolatban olvastam hogy nagyon gyenge hangja van, és abszolute nem éri meg az árát, szerintem nem ez volt hanem valamelyik régebbi típus, de majd megpróbálom megkeresni a témát. No nem akarok lebeszélni senkit, csak eszembe jutott mikor megnéztem a linket.
[ Szerkesztve ]
-
yodgi
csendes tag
válasz Termi16 #3244 üzenetére
Szerintem a Quintas 500-nál tuti nem találsz jobbat 100e alatt, de ha van lehetőséged valahol összehasonlitani mással feltétlen tedd meg, és meghallod a különbséget. Persze nem vagyunk egyformák, kinek a pap.....
Ja és egy jó tanács amire sokan nem figyelnek oda: A jó minőségű hangfalkábelre ne sajnáld a pénzt, megéri ! -
nebulo5
senior tag
válasz Termi16 #6044 üzenetére
Hello!
Nem az észt akarom osztani, de érdemes lenne eloszlatni a "homályt", mit is nyújt (és milyen műszaki háttérrel) a HDMI. Teljesen felesleges ilyen tudású erősítőbe invesztálni, ha az általad linkelt kategóriába tartozó hangfalakat szándékozol beszerezni.
Ebben a topicban "általánosságban" emlegetett A/V erősítők és hangforrás rendszerek csak az önhitegetés célját szolgálják tulajdonosaik számára.
Általános felhasználásra, egyébként sem forrta még ki magát a HDMI technológiát szolgáltató rendszerek tudása/árfekvése.
De ha anyagi lehetőségeid megengedik majd, akkor biztosra veszem: meg fogod találni azt a fórumot, ahol érdeklődésedre kielégítő tapasztalati háttérrel, megfelelő választ kapsz majd.
De addig (mint ahogy én is teszem), lehet itt álmodozni.
Természetesen, meg lehet kövezni a fentebb írtakért, de előtte érdemes kis önelemzést is tartania a kődobálóknak...
Minden nap, akár többször is látogatom ezt a topicot. Hasznos lenne az új látogatóknak visszaolvasni is... Elkerülhetőek lennének a 17826 x-re feltett azonos kérdések, és lehetne szakmaibb élményekről - tapasztalatokról olvasni.Üdv: nebulo
-
BBéci
legenda
válasz Termi16 #12966 üzenetére
HD hangokat semmi értelme belépő rendszeren megszólaltatni. 80e forintos hangdobozszetten talán meg sem lehet különböztetni a veszteséges tömörítésű formátumoktól.
Ugyanez igaz az 50e forintos erősítőkre.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz Termi16 #12966 üzenetére
Mindig az ár/érték arány határozza meg, hogy valami megéri-e. Nyilván ez rosszabb, mint egy 150ezres szett, de nem is annyiba kerül. HD hangokat meg ne várj ennyiért, ahhoz amúgy is komolyabb hangfalak kellenének, hogy értelme legyen.
Ha valaki 50ezret szán ilyesmire, ennél jobbat nem fog találni. És azért ez igenis hallgatható összeállítás, 100x jobb, mint a bögreszettek.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Gabor970
addikt
válasz Termi16 #12971 üzenetére
én egszen biztos vagyok benn, hogy sokkal jobb, mint az 5500-as. Ne az árát nézzed! Az szgéphez van italálva, nem házimozira. A battlefield csatájára biztos megfelel, de nem filmnézéshez.
bocs, a hibás írásért, be vagyok csípve
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
BBéci
legenda
válasz Termi16 #12971 üzenetére
Az a cucc 50-ért ajándék, szerintem a hirdetés megjelenése utáni percekben lecsaptak rá.
Véleményem szerint 300e forintos rendszer (erősítő+5.1 szett) a minimum amivel egyáltalán érdemes HD hangok megszólaltatásával kísérletezni. Sokak, például dabadab szerint, ennek a dupláját kell kiadni, hogy értelme legyen, leket, nekik van igazuk. Én nem akarom elvenni a kedveteket.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ricsik
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Lexus, Toyota topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Apple notebookok
- Azonnali navigációs kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Új Ultimate Ears Megaboom 3, bontatlan állapotban
- LG 77" G2 OLED EVO 4K HDR SMART 120HZ GAMING TV / GALERIA DESIGN!
- Eladó Apple AirPods 2 (MV7N2ZM/A) dobozában, tartozékaival
- Cambridge audio Evo150 All-In One erősítő,streamer,dac!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest