Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobolit
aktív tag
válasz
nubreed
üzenetére
Biztosan elüt, a többi hangszóró teljesen más, de úgy gondolom a minimális felső effektekhez tökéletesen megfelel.
(#140204) tom_77
Trevi, de én csak Travinak hívom
Teljesen megfelel a célnak és rém egyszerű felszerelni. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
nubreed
üzenetére
Ezért szoktam írni (amiért kapom is a gúnyos és további hsz-eket), hogy egy jobb mozielektronika, jobb bemérőrendszere nagyrészt elboldogul az akusztikai anomáliák nagy részével, panelezni inkább 2.0-án érdemes(ebb), meg a 2 dolog (általában) fedni is szokta egymást (ami mozin nem megy sw-esen, kb. az kell 2.0-án is .... de persze dedikált moziszobák vagy külön zeneszobák esetén egyszerűbb a helyzet, a kihívás mindig az "átlag nappali" és a "vegyes használat" ....

Patice:
Másold be a "gúgliba" az idézetet és megtalálod a forrást ....

(mellesleg olyat nem olvastam benne, hogy "jó ha közel van", csak azt, hogy "visszaverődnek a hangok" ....
) -
Nemir Ombe
addikt
válasz
nubreed
üzenetére
Ha már (megint) szóba került az akusztika (ami nem baj, mert nem lehet róla eleget beszélni) és mert sokan egyugyanazon rendszeren moziznak és zenélnek, idéznék egy netes írásból .... erre pl. vajon ki/milyen "megoldást" talált/találna ....

"Nem tudom, hogy jó hír neked, vagy rossz, de más szobaakusztika ideális ha kétcsatornás hifit, és más ha 5.1 (vagy több csatornás) házimozit akarsz hallgatni. Sztereóban két hangfallal akarsz szimulálni egy veled szemben lévő hangszínpadot. Ilyenkor előnyös, ha a szoba "hátsó fertályáról", vagyis a mögötted lévő falakról visszaverődnek a hangok. Az 5.1 házimoziknál viszont a téged körülölelő teret a hangmérnökök eleve belekeverik a hátsó hangfalak tércsatornáinak jelébe. Ebben az esetben a mozikhoz hasonló, akusztikailag csillapított teret érdemes kialakítanod."
-
nadtom
tag
válasz
nubreed
üzenetére
Ahogyan írtam az 5.1-es rendszerrel azonos hangsugárzó készlettel rendelkező Atmos hsz lenne az ideális.
Ez pl. az én esetemben sem megoldható sajnos, mert az Elac-nak nincs ilyen Atmos hsz-ja.Az 1 alatt gondolom egy pár hsz értesz.
Ha kicsi a helyiség elég egy pár, 2db, ha van nagyobb helyed, vagy 2sor ülés van akkor lehet két pár, 4 db is. -
python1
veterán
válasz
nubreed
üzenetére
Amint Quetz is említette ez egy igen bonyolult projekt. Az 500hz alatti hangokat igen nehéz kezelni a magasabb kiemeléseket vastag függöny,virág képnek álcázott,amit Quetz említett fali elemekkel tudsz.
A basszus csapdák(rezonátorok) már kicsit bonyolultabb Szendvics szerkezetű elemeket igényelnek,de ha van rá affinitásod magad is elkészítheted.Léteznek diffuzorok amiket a hallgatási tér mögé ajánlatos tenni,ezek annyit tesznek,hogy a nagyobb hullámokat megtörik kisebb darabokra,amit már könnyebb kezelni,de erre megfelelő lehet egy nagyméretű könyvespolc is. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
nubreed
üzenetére
A "viszhanggal" és a magasabb frekis "anomáliákkal" a normálisabb AVR-ek bemérő rendszerei egész jól boldogulnak, a "mélyebb részeken" szoktak inkább "megoldhatatlan" problémák lenni .... viszont ha, sztereózni is akarsz (vagy mozin is akadnak problémák normális beállítás mellett) akkor egy helyi mér(et)és mindenképp javasolt .... utána lehet tovább menni ....

-
Quetz
őstag
válasz
nubreed
üzenetére
A szoba akusztika annyira advanced topic, hogy még itt sem esik szó róla, nemhogy a kezdőben. Ha jól akarod csinálni, akkor be kell mérned/méretned a szobád, ha meg rosszul, akkor akár bármit is csinálhatsz.
Tipikusan 5-10cm vastag kőzetgyapot vagy üveggyapot lapokat szoktak fa keretbe rakni és kiporzás ellen szövettel borítani, majd a szobában elhelyezni. De ez így nagyon általános. Az avx.hu-n van több topic is ami ezzel a témával mélységeiben is foglalkozik. -
-
válasz
nubreed
üzenetére
Nem hallottam azt a JBL-t amit írtál, viszont ha 16-18 évente cserélsz hangfalakat és ennyit "vártál" vele, akkor tényleg ne hamarkodd el a döntést és menj az A7-re.sokkal jobb konstrukció mint a TSi vagy TSx. Ráadásul mindig ott lesz az oldaladban a tény ha nem az RTi-re esik a választásod, hogy tényleg jobb lett volna azt venni és kiböjtölni a difit...
-
válasz
nubreed
üzenetére
Nem ajánlom személy szerint a TSx szériát, az a TSi utódja, belépő polkok azok. Nekem TSi 500 volt anno és az RTi A7 hatalmas előrelépés ahhoz képest, jóval jobb hosszútávú beruházás. Ráadásul sokkal életszerűbbek a hangok mozin, nekem a TSi valahogy olyan merev volt. Én szeretem a polkok hangzásvilágát, felsőbb Denon remek választás mellé, mondjuk célom az LSiM707, meg a hozzávaló center. Addigra kitudju mi fogja leváltani azt, messze van az még, addig marad az RTiA7
-
Toobee
veterán
válasz
nubreed
üzenetére
A TV-nek különösen jót tesz az Alces, ha mondjuk arra esne a választásod, akkor érdemes lenne azt is beledugni. Illetve azt is meg kellene próbálnod, hogy a forrásod is erről megy és nem a szünetmentesről. Lehetséges, hogy a rendszerednél még nem fog kijönni a hátránya, de meg kell próbálni.
-
Toobee
veterán
válasz
nubreed
üzenetére
Szerintem ide elég lenne egy hiVOX Alces is, a plazmának különösen jót tenne.
(#64496) z123456789: Hangfalak felejtősek, igen gyenge hangú mindkettő, azt hiszem ez a KEF még a tetejében hihetetlenül érces, fémes hangú is (bár lehet, hogy nem ezt a típust hallottam). A Polk talán mozira jó lehet, de zenére nem egy nagy eresztés, az elektronikuson kívül más nem áll jól neki. Marantz hangja nem rossz szerintem, a NAD-ot még nem hallottam. Viszont, ha van rá lehetőség, akkor inkább a CA, ennek az 551-nek már nem rossz a hangja, szerintem összességében jobb, mint a 650-es.
-
Dorian
félisten
válasz
nubreed
üzenetére
Ha túl zajos a környezet, akkor úgyis jelzi a rendszer, h nem ok.
Ha meg eleve konstans a zaj, akkor filmezés közben is van, tehátcsak pontosabb lesz tőle a mérés
ne foglalkozz vele, ha a méréskor nem jelez hibát. Első alkalommal érdemes 3x egymás után mérni és az eredményeket összehasonlítani mert ha nagy az akusztikai gubanc, akkor mérhet hülyeségeket.[ Módosította: Tamoo ]
-
Dorian
félisten
válasz
nubreed
üzenetére
Távolságot hallás alapján? Te lennél Batman?
Ha már nem akarsz mikrofont használni, akkor a távolságokat centivel, a hangerő szinteket hangnyomás mérővel mérd. Bár nem tudom mi akadálya lehet a mikrofonos mérésnek, mert pont ere találták ki. Szobaakusztikai EQ-t amúgy sem tudsz füllel állítani. -
válasz
nubreed
üzenetére
LFE + Main esetén nem lesz olyan beállítás, amivel a kioltásokat tudod elektronikával kezelni.
Ezt legfeljebb elhelyezéssel, a helyiség akusztikai kezelésével tudod csökkenteni, de megszűntetni nem.
Én inkább azt tanácsolnám, hogy ha zenére is használod a szubot, akkor ugyan úgy vágd a többi hangszórót és/vagy szerezz be egy olyan mélyládát, ami zenére is jó (mondjuk ezt jobb zárt ládák tudják hozni).
-
válasz
nubreed
üzenetére
Azt amit szeretnél azt úgy hivják az erősítőkben, hogy "Double Bass" vagy LFE + Main opció.
Ekkor a mélyhangokat a frontpár és a mélynyomó állítja elő.
Azt jól sejtetted, hogy ha mind a kettő nyomja a mélyet, akkor lehetnek nem kívánt kioltások, erősödések a hangképben, ami nem biztos, hogy tetszeni fog.
Jelenleg szerintem teljesen jól van beállítva a mozid. A mélynyomónak pont az a dolga, hogy az állítsa elő a mélyhangokat. A keresztezési frekvenciát meg a dobozaid és az AVR képességei alapján be tudod lőni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
nubreed
üzenetére
Nem szűnik meg, attól az ugyanúgy működik. Azért szoktuk maxra csavarni, hogy ne tudjon beleszólni az erősítőn beállítottba.
(#63107) kimi02: Egynek jó.
De a szubot maxra tekerheted nyugodtan. Bár nincs különösebb jelentősége hogy max vagy 120.(#63109) Integra: Többek közt ezért nem ajánlok már senkinek HK-t. Ez kb. olyan mint az Onkyo HDMI panel hibája... Gondolom nem érint minden szériát, de nem vigasztalja az embert ha belenyúl.
-
robi-k
őstag
válasz
nubreed
üzenetére
Nekem ilyen KCO-SUBY3 kábelem van. Ne izgulj, nem tudod eltörni a hajlítgatással, maga a vezető szál a kábel belsejében csak 0,8 mm² átmérőjű, tehát rugalmas és nagyon sokat kellene hajlítgatnod oda-vissza, hogy eltörjön. Az már más kérdés, hogy a vastag műanyag védőköpeny miatt maga a kábel meglehetősen merev.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
nubreed
üzenetére
Nagyobb felületen érintkeznek mint a csupasz vezeték. De az "olcsó dugóknak" kb. annyi az előnyük mint a hátrányuk. Ettől függetlenül én is szívesebben dugózok. A hátsók mondjuk hangdoboznál csak beszorítva vannak, azokat úgyse piszkálom.
(#62225) gyurczy: AVA-t használsz Te is?
-
Rebell
senior tag
válasz
nubreed
üzenetére
Igazság szerint a kábel végeket szépen le kellene forrasztani, azért, hogy a drót/ hangfalkábel vége ne oxidálodjon. Ha forrasztás után, még sikerül az erősítőbe bedugni a hangfalkábelt , akkor Gratula

Sztem kb. ennyi az előnye!
szerk: vagy Próbálj meg egy vastagabb hangfalkábelt , csiptetős aljaztba rögzíteni. az sem fog menni (pl 4.0mm)
-
krx21
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elektromos autók - motorok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- ASUS routerek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- 205km-t futott! Dualtron Togo limited elektromos roller
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin GF63 12VF-1279XHU Gamer notebook-i5 12450H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 256GB,Átlagos,Adatkabel, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Ha kicsi a helyiség elég egy pár, 2db, ha van nagyobb helyed, vagy 2sor ülés van akkor lehet két pár, 4 db is.

De a szubot maxra tekerheted nyugodtan. Bár nincs különösebb jelentősége hogy max vagy 120.