Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Beni2360
félisten
válasz Piftuka #10895 üzenetére
mert ott most van egy 19 havi kamatmentes részletfizetési lehetőség, - hol én nem találom
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
junkpod
veterán
válasz Piftuka #10906 üzenetére
A dts és a dd hd hangsávok eleve tartalmaznak egy "core" azaz mag sávot ami pont egy alap dts vagy dd hangsáv így ezek visszafelé kompatibilisek. A lejátszót kell úgy beállítani, hogy az erositod nem hd, így az csak a core-t fogja kiküldeni. 0ft-os megoldás.
Box's don't touch!
-
johnywalker
őstag
válasz Piftuka #10921 üzenetére
Az erősítőd nem tudja ezeket DTS (HD) hangsávokat, mint ahogy írtad, csak Dolby Digital képes.Tehát ha hasonlókat keresel, elsősorban erősítőt csereélj.Ha hangfalaid vannak hozzá, mint például egy jó minőségű 2.0 vagy 2.1-es hangrendszer van, és ha beállítod még azon is meg kell szólalnia....
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Piftuka #10921 üzenetére
Az angol nyelvü leirás 37-oldalán azt találtam, hogy be tudod állítani, hogy a lejátszó dekódolja a hangot (bitstream helyett pcm/reencode beállítások). Szerintem ez a legolcsóbb megoldás addig, amíg minőségben egy neked megfelelő rendszerre összejön a pénz.
[ Szerkesztve ]
-
szpali
addikt
válasz Piftuka #10933 üzenetére
Most vettem nemrég egy zenéhez tőlem jobban értő eladótól egy X520-at 60-ért.
Teljesen megvagyok vele elégedve, az aláírásomban ott figyel, hogy miket hajt meg,
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
szpali
addikt
válasz Piftuka #10937 üzenetére
A hátulján és a kézikönyvben is 6-16 Ω van írva
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
jeni
félisten
válasz Piftuka #16302 üzenetére
Gondolom erre is vonatkozik a 2év gari.
Így nem kell tartani tőle. A Yamaha 6 Ohm ír elő a hangfalra. A tied 8 vagy 10 ebből adódóan nem lehet gond.
Ezekben milyen módon lehet kivenni,hogy ennyi órát ment az fene se tudja.
Karcok lehetnek rajta,talán ebből kivehető,hogy mennyire kímélték meg.
Videó[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Piftuka #16313 üzenetére
Vásároltam már itthon is és külfödről is demo darabokat, eddig még soha nem volt gondom velük .... de lehet csak szerencsés vagyok. .... de általában ezekhez rendes 2év garit adnak, ha gond lenne javítják/cserélik .... ha elég egy "full belépő" avr, ez ennyiér jó .... ha mégsem jönne be, árában simán eladható ....
Ez a 4 vs 8 ohm dolog nem akkora gáz mint sokan gondolják, az új(abb) avr-ekben van védelem, max. lekapcsolgat, akkor meg "mint fent" és nézel egy másikat .... (vagy másik dobozokat hozzá)
("TV ügyben ugyanez a helyzet, ha gond lenne gari -> szerviz és vagy panelt vagy elektronikát cserélnek .... mást ezekben nem is igazán lehet .... egy "hátránya" lehet, a HDR hiánya, de jelenleg amennyi tartalom van nem igazán kár érte .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz Piftuka #16314 üzenetére
Szétszereléssel nem lehet megállapítani egy hangdoboz valós impedanciáját, csakis műszeres méréssel.
Nem teszi tönkre.
(#16316) MCGaiwer
(#16317) Piftuka
Ha PCM-re állítod a kimenetet, akkor a lejátszó végzi a dekódolást. Fülelés alapján tudod eldönteni, melyik a jobb.
Az, hogy nem szólal meg, beállítási hiba.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Piftuka #16314 üzenetére
Szolgáltatások miatt ne tervezz vele hosszútávra, a hangminőség a legfontosabb. A csere attól függ, hogy mit szeretnél venni. 4 Ohmot még nem láttam problémát okozni, a bajok 2 alatt kezdődnek, de annyi védelem van az erősítőkben, hogy kárt lehetetlen így okozni.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz Piftuka #16437 üzenetére
A hangszórók impedanciájából nem következik egyenesen az egész hangdobozé, mert van bennük keresztváltó is. És ez még nem minden, ugyanis az impedancia frekvencia függő, nem egy állandó érték, folyamatosan változik. Ezért kell a mérés.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Piftuka #53016 üzenetére
Részben tévedsz, mert az erősítője valóban nem belépő kategóriás, viszont a hangdobozok annak számítanak és ezért nem passzolnak az 551R-hez.
-
kgergo89
tag
válasz Piftuka #53016 üzenetére
Köszi! Igen, ha nincs csatlakoztatva semmi, akkor is van bekapcsolt állapotban 1 halk búgása. Zene / film kozben nincs semmi gond. A hangdobozról majd idővel fentebb lépek, de kiveteles ajanlat volt egyben a szett.
Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Flowtation
őstag
válasz Piftuka #53017 üzenetére
Szia!
Köszi! A szekrény egyébként egy sima kommersz bútor, annyi a különbség, hogy a felső elemek eredetileg függőlegesen álltak, én fordítottam el fekvő pozícióba, hogy elférjenek a konzolok. Azon gondolkodom hogy kellene egy kisebb alsó szekrény, mert akkor álló dobozokat is tudnék rakni, de nekem már ez is jó, hogy van 5.1, sokkal nagyobb élmény mint a tv hangszórója.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
BBéci
legenda
válasz Piftuka #53051 üzenetére
Miért lenne más helyet az audio eszközök világában, mint máshol? Az élet minden területén találkozunk kiváló és kevésbé jó ár/érték arányú eszközökkel, tárgyakkal, készülékekkel, ruhadarabokkal. stb.
Nem kell azt a búgás témát túlragozni!
99 %, hogy földhurok okozza, amin egyszerűen lehet segíteni, nem kell hozzá szakember.
Nálam ugyanaz volt a jelenség, a tv antenna kábelébe iktattak egy pár száz forintos leválasztót és megszűnt a búgás.Tévének falon a helye! Már azért is, mert a centersugárzót tesszük az állvány tetejére.
Asztalossal készíttess saját tervezésű készülékállványt, ami amennyire lehetséges, nyitott legyen. Jókora polctávolságokkal, hogy tudjanak szellőzni a készülékek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Piftuka #53051 üzenetére
Általában igaz de nagyon sok olyan van ami nem hoz adott árban javulást, inkább visszaesést: vagy túlárazott (pl Bose, B&W) vagy bűvészkednek a számokkal, (magnat, canton) vagy alapból nem nagy eresztés (jamo taga vagy noname) végül csak tömegcikkek gyártói (lg, sony). De megbízható gyártótól (Polk, Quadral, stb) nem lutri vásárolni: hozzák az adott árszinthez kellő minőséget.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Piftuka #53059 üzenetére
- Tehát ha az említett két, valódi 5.1-es, surround hangszórós soundbar valamelyikét választom, akkor kiválthatom a tervezett "belépő szintű" házimozit vele?
Szerintem nem.
- Kizárólag Blu-ray lejátszóhoz használnám, csak filmekhez, és a lényeg a 3D, a 4K jel átengedés, valamint a "DTS-HD MA" hangszabvány támogatása.
Ezekhez meg pláne nem illik a soundbar, ráadásul drága.
Nézd meg a Denon X1600-at, szettben is.Ha érted, akkor már elavult.
-
BBéci
legenda
Egyiket sem teszteltem, mert nem vagyok mazochista.
Ráadásul nálam nem érvényesülnek a falak hangvisszaverő képességeivel operáló cuccok, mert olyan szinte nincs.
Ha az álló frontsugárzók tetejére helyezett, plafonra sugárzó Atmos hangszórókat mindenki vadul fikázza, akkor mit lehet várni egy hangrúdban lévő, ferdén felfelé néző hangszórócskától?A DTS-HD Master Audio hangsávból a magot (core) megszólaltatja bármelyik DTS kompatibilis készülék, tehát az nem akadály.
"az eszközöket zárható térben tudom elhelyezni"
Baromi rossz ötlet!
Kevés az elejét kinyitni, attól még nem fog tudni szellőzni az erősítő. Túlmelegszenek benne az alkotóelemek, idő előtt elhaláloznak.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Piftuka #53064 üzenetére
Soundbar kategóriában jónak számít, de semelyiknek a hangja nem éri el egy normális házimozi rendszerét. Összehasonlítani sem érdemes.
A Lada 1200 is jónak tűnt, de csak addig, ameddig nem ültem be egy Samarába. Aztán az is csak addig tűnt jónak, ameddig nem ültem be egy VW Passatba.
Nem kamuzunk a tesztjeinkben, lesülne a bőr a pofámról, ha valamiről valótlant kellene írni."Akkor is, ha használaton kívül ki van kapcsolva?"
Hogyan kérdezhetsz ilyen cscskaságot? természetesen csakis működés közben melegszenek az erősítők és olyankor elengedhetetlenül fontos a megfelelő szellőzés. Ha a szekrénynek az elején kívül minden oldala zárt, akkor nem megfelelő a szellőzés és pont.
Nálunk is van por bőven, 2-3 naponta porszívózunk, mégis, amikor leszedtem a 14 éves erősítőm burkolatát, szinte semmit nem tudtam belőle kipucolni. Ennek egyszerű az oka: amikor működik, felfelé száll a meleg levegő, nem engedi bejutni a port. Ha nem használod akkor takard le.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Piftuka #53080 üzenetére
Azt értem normális házimozi rendszer alatt, amit 250-300000 forintból, egészében vagy részben használt alkotóelemekből össze lehet állítani.
A zárt fakkba helyezett erősítő 2 óra alatt simán felmelegedhet olyan mértékben, ami már károsítja az alkatrészeit.
Azt javaslom, ezt gondold át!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hcs57
őstag
válasz Piftuka #53081 üzenetére
Ez tök jó... zenészként sounbart akarsz, nekem meg a 80 Hz alatti hangokat írod. A vita ott kezdődött, hogy valaki (lényegtelen, hogy ki) egy ülés alá rakható szubot szeretett volna, két tipus közül kért választási támogatást a paramétereik alapján. Én a Pio-t javasoltam, picit jobbnak láttam.
Jött a szakértő tanács, az lepkefing, ilyen kell... na erre kezdtem arról vitázni, hogy menet közben az útzajtól mit fog hallani a szub hangokból? Az egész szub csak túlharsogja a zajt, semmi értelme.
Az otthoni Spektor 6 -n a Béla Fleck and the Flecktones - Flight of the Cosmic Hippo szépen szól, valóban igényes felvétel, gyönyörű basszussal.
Jó zenélést és zenehallgatást.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Quqesz
nagyúr
válasz Piftuka #53090 üzenetére
Nekem a tippem az(aztán megmondják, hogy jó vagy nem), hogy ahogy asszem BBéci említette asztalossal kellene beszélned, hogy olyan emelést csináljon az állványra, ami a center fölé emeli a tv-t, de a center mögött legyen, így a tvbe nem lóg bele a center és a center sem lesz egy polcba bezárva. Nem tudom milyen mély az állványod, de ehhez olyan min 70-90cm kelleni fog(bár sok tv állvány alapból ilyen mély).
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Piftuka
veterán
Most, hogy lecsengett ez a hosszadalmas "csörte", hadd térjek vissza az eredeti kérdésemre!
Ami tehát a soundbar-okat illeti... Miután BBéci megerősítette, hogy nem kamuznak a tetszjeikben, ez alapján:
"Egy teljesen lesötétített szobában sem arra nem voksoltunk volna, hogy ez valóban egy soundbar hangja, sem arra, hogy ez a rendszer valóban "csak" 250.000 Ft értékű."
Tehát hangminőségben jobb, mint bármelyik, 250.000 Ft-ért megvásárolható dedikált 5.1-es szett?
Az említett soundbar-ok előnye számomra a kis méretük, és vezeték nélküli hátsó hangfalpár. (Bár a Polk Audio esetében sajnos nem akkus a működés!)
Azért is érdekel, mert az alábbi alternatívákat találtam:
CANTON Movie 95 5.1 - Ez ugyan egy "bögreszett", ahogyan hívjátok, de az egyik ismerősöm esküszik, hogy teljesítményben és hangminőségben bőven hozza a dedikált belépő szintű szettek tudását. Előnye számomra, hogy szignifikánsan olcsóbb, és kisebb.YAMAHA HTR-2071 5.1 HÁZIMOZI ERŐSÍTŐ + HECO Victa Prime 702 + HECO Victa Prime 102 + HECO Victa Prime 202 - Előnye számomra, hogy szép, és a dedikált erősítő ismeri a DTS szabványokat, és funkcionalitásban többet nyújt.
Mi a véleményetek ezekről? Egyáltalán a fentieket közületek ki hallotta már, ki ismeri?
Köszönöm az érdemi hozzászólásokat!
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
arcitec
addikt
válasz Piftuka #53323 üzenetére
Szokták volt mondani kár a gőzért. Befolyásoltatni akarod magad , ez részben rendben is van, de a legtisztább az az, ha meghallgatsz több szettet, többször is és még többször is ,még már akkor is ,mikorra biztos vagy. Hagyd megérni és ha még mindig az a hangzás tetszik , amit itt a többség leszól, akkor is azt vegyed ami neked kellemes,tetszik. Én így tettem, nem is az a beszerzés lett amit itt javasoltak, hanem inkább az amit lehurrogtak. És ráadásul az idő megmutatta, hogy nekem volt igazam. Az itteni terelés jó ha van, segít megtalálni a hangzásod, de neked kell dönteni,nem másnak ... ( és nem más szólamára ......)
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
embe
nagyúr
válasz Piftuka #53322 üzenetére
Ketten is használunk ilyen Heco hangfalakat itt a fórumon, tudomásom szerint. A másik felhasználó elégedetten szokott nyilatkozni róla, én is elégedett vagyok velük. Bár az erősítőim amiket használok mostanában már nincsenek pariban velük.
De ahogy előttem is írták Neked kell meghallgatni, és eldönteni hogy tetszik-e. -
tothjani81
senior tag
válasz Piftuka #53301 üzenetére
Szia. Nekem ez a Szett Heco van egy Polk Hts 10 subbal. Számomra maxximálisan tökéletes. Egy Pioneer Sclx 71 el használom. A külleme nekem zsenislis. Szerelési minősége hibátlan. Gyenge pontjai a hangfalnak maga felépítése mert hstrafele szükül ezért kicsit borulékony de persze nem kell lökdösni. A hangzása rendben van számomra sok nálánál drágább és nevesebb dobozokat meghazuttol. Ár érték arányban kiváló. Bár Nekem egy belépő 7,1 es Denonnal pocsékul szólt. De a pioval remekel.
[ Szerkesztve ]
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
BBéci
legenda
-
titán
válasz Piftuka #53482 üzenetére
Az a pont egy kib..zott nagy félreértés. A 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet jótállásról szól, viszont az új Ptk. (2013. V. tv.) a jótállást felbontja két részre: kellékszavatosság, és termékszavatosság. Ezek együttesen a jótállás. A kellékszavatosságot a kereskedő biztosítja, a termékszavatosságot a gyártó. Márpedig ha a gyártó 10 év jótállást vállal, akkor a 151/2003. (IX. 22.) szerint a jogosultság rád száll, mégpedig a Ptk szerinti termékszavatosság (2013. V. 6:168. §) formájában. Tehát jogosult vagy közvetlenül a gyártónál érvényesíteni a jótállási igényeidet.
Nincs itt semmi látnivaló.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic