Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Új házba költöztünk, ezért elővenném BenQ W1100-amat. Szegény már másfél éve pihin van, amióta átvette szerepét a nagy LCD. De az új házban van egy dedikált hm szoba, 7m x 4m méretben, ahova szeretnék venni vásznat. (Tudom, le kéne cserélni a vetítőt, nem komoly, meg ne költs rá, stb, de a csere még várat magára egy-két évet, nem ebben kérek segítséget.) A fal mérete 4m x 2,7m, legalább 3m szélességet keresek. A keret egyelőre nem végtelen, max 100k, ha ennyiből lehet olyat venni, amit érdemes tovább használni a jövőben. Ha 100k-ért felejtős, akkor pedig (valamivel) olcsóbbat, amit a W1100-zal használhatok.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz schawo #53282 üzenetére
Némi keresgélés után rájöttem, hogy nem jól tettem fel a kérdést. Mivel eleve 70k-tól indulóan van vászon, így szól helyesen:
Van-e 100k alatt valami megoldás (akár rolós kézi, akár valami fixen kifeszített), ami érdemben jobb, mint egy kiglettelt, és (mondjuk) Héra Golddal megfújt (airless gépem van) 300x150-es rétegelt lemez (falban nem bízok, nem igazán jó minőségű).
-
titán
Azt tudom, viaboxot szoktam használni, csak nagy méretű csomagnál nagyon elszállnak a költségek. Ezért lenne jó tudni, hogy tekerve (2,5 M hosszú hengeren) érkezik, vagy hajtogatva. Ráadásul van EU szállítási díj kiírva a webáruházban (méteres vásznakra 175 dollár), csak épp nem választható ki megrendeléskor.
-
titán
Ez a Glacier White sajnos minden számításom szerint (vászon + belföldi száll + tengerentúli száll ide + vámolás + áfa = $230 + $45 + $320 + 6000 Ft + 50000 Ft) rohadt drágára jönne ki, bőven minden elképzelt keretem fölé. Így lesz a 65000 forintos amerikai termékből negyed millió, mire én megkapnám.
Valami könnyebben elérhető DIY vászon itthon?
-
titán
válasz Piftuka #53482 üzenetére
Az a pont egy kib..zott nagy félreértés. A 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet jótállásról szól, viszont az új Ptk. (2013. V. tv.) a jótállást felbontja két részre: kellékszavatosság, és termékszavatosság. Ezek együttesen a jótállás. A kellékszavatosságot a kereskedő biztosítja, a termékszavatosságot a gyártó. Márpedig ha a gyártó 10 év jótállást vállal, akkor a 151/2003. (IX. 22.) szerint a jogosultság rád száll, mégpedig a Ptk szerinti termékszavatosság (2013. V. 6:168. §) formájában. Tehát jogosult vagy közvetlenül a gyártónál érvényesíteni a jótállási igényeidet.
Nincs itt semmi látnivaló.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Mi történik, ha egy hm erősítő két front kimenetét nem terhelem meg, csak a többit?
-
titán
válasz Dorian #54093 üzenetére
For reasons that are unknown at this point but is being investigated by Denon engineering, when feeding only two channels to AVR but in 8 channel configuration, and the AVR is configured as just Left and Right speakers, the noise level goes up substantially and there is potential for clipping on maximum level signal. The former was responsible for lower performance across many measurements. The latter was responsible for unusually high distortion in multitone test.
Fortunately the fix was simple. I simply turned on all the speakers for 7.1 configuration while still continuing to feed the AVR the same way I was before. With all channels configured, the stereo audio data was no longer changed since no mapping was required and performance shot way up. Since vast majority of you are using AVRs with multiple channels enabled anyway, the issue that caused the problem should not be something you see.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz Morris #54147 üzenetére
Szerintem meg jól döntött. Elégedettebb lesz a választott lánccal, mint ami az ajánlásokból kisült volna. Süketen (lehallgatói rutin nélkül) a lánc végének különbségeit hallja, a lánc belseje (ne adj isten eleje) teljesen áthallhatatlan számára. A pénzéből vett egy jó hangsugárzót és egy gyenge kiszolgáló részt. Ezzel a füle mai képzettségével jobb eredményt érez, mint ugyanannyi pénzből egy közepes sugárzó, közepes erősítő kiegyensúlyozott rendszerrel.
Idővel hozzászokik a lehallgatáshoz, és egyre mélyebbre hall a láncban. Ha már észreveszi az erősítő hibáit, akkor csak azt kell cserélnie, és így hosszabb távon is jobban jár, mintha a két közepesből mindkettőt kéne cserélni, hogy tartsa az elképzelt irányt. Szóval ez a megoldás rövid és hosszú távon is jobb, mint az ajánlottak.
Az én friss házimozis láncom meg aztán olyan felborultan kiegysensúlyozatlan, hogy itt egyeseken szívmasszázst kéne végrehajtani, ha megtudnák, mégis elégedett vagyok vele.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Morris #54150 üzenetére
Rohadtul nem vagyok benne, nem is érdekel a dolog, én a házimozit is hifi irányból közelítem (full analóg 7 csatornás erősítőt használok). De szerintem a helyzet megértéséhez nincs is szükség mélyen ismerni a hm csodáit, hifiben is pont ez a probléma jön fel ugyanígy évtizedek óta.
-
titán
A lényeg, hogy te elégedett legyél. Ha szarabb rendszert raktál volna össze, ebben a szobában és ebben az elrendeződésben akkor is jönnének a direkt visszaverődések, csak szarabb minőségben. Nyilván a szoba karaktere, és lehetőségei adottak, de olyan nincs, hogy a "szoba elbír". A szoba bármit elbír, és jobb rendszerrel jobb eredményt kapsz, mint szar rendszerrel.
Egyébként ha szeretnél, viszonylag kis pénzből még ezzel a helyzettel is ki lehet hozni jó fajta szélesebb sávú csillapítót, ami a radiátor funkcióját sem befolyásolja: Helmholtz rezonátorra van szükséged. Van vele munka, de jól működne a te körülményeid között is. Réselt 5mm fa rétegelt lemez 20mm hosszú, 5mm széles résekkel, 20mm réstávolsággal, 5mm sortávolsággal.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest