Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
szpali
addikt
Nem pont Pest, de többen ilyet vettünk tavaly év végén:
http://www.jago24.de/freizeit-fitness/hifi-elektro/1-paar-boxenstaender-61-cm-hoch.html
Valamelyik 3 betűs futár szolgálat házhoz hozza, de ha nagyon szerenél, akkor be is mehetsz érte az újpalotai központjukba.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
arcitec
addikt
Hátra, ennél jobb állíthatóval nem nagyon találkoztam, nagyon stabil(öntöttvas talp, a németek nem cicóztak), profi és még szép is...
[link]
[link]
[link]
Nekem a "sima" van bővel elég ... (nem a VT ami még nyakban is dönthető és drágább)
[link]
Ahogy nézem nem nagyon olcsóbb kint sem ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
szasanyi
félisten
Igen, így van. A megéri vagy neméri e témában nem igazán helyénvaló kérdés, ráadásul itt még egy "olcsó" kategóriáról van szó.. Itt csak az számít, hogy ki tudod / ki akarod-e fizetni azt az öszeget ami ellenében olyanod lehet, amit kizárólag neked kell eldönteni. Mondjuk én nem ragaszkodnék a TAGA-hoz, de olvasd meg pölö ezt.. Az említett AVR - ami egy neves tesztoldal szerint legjobb a kateróriájában - klasszisokkal jobb mint amit most használsz. STEREO-ban főleg, amire a 606 SE pölö jobb, mint mozira.
-
zsoika
addikt
Persze mehet beljebb, sőt ......a faltól minél messzebb van annál jobb.
szabieable: Én a szateliteket sem eröltetném! Ha jól tudom nincs a szatelitekben hangváltó és nem tudom van e 4Ohm-os ....majd meglátod ,hogy melegszik e az AVR, esetleg lekapcsol a védelme.(de az már régen rossz)
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
Igaz milliószor le lett írva de .... mozihoz (főként az alsóbb kategóriákban) szinte kötelező a bemérés/korrekció, anélkül elég "érdekes" lehet a kapott hang .... ha nem használsz semmilyen korrekciót, akkor ajánlott (szinte) tökéletesre csinálni az akusztikát.... a "small" beállítás nem "büntetés vagy lenézés" a nagyobb dobozokkal szemben, hanem tehermentesíti az alsóbb (de még a nagyobb) kategóriás erősítőket a mély (és "áramigényes") hangoktól, igy jobb lehet a kapott hang .... ha AVR-el akarsz (normálisan) sztereózni, akkor az min. 500+e új áron (és a dobozoknak is ehhez kellene illeni), vagy ez egy olcsóbb sztereó erősítővel is "kiváltható" ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
BBéci
legenda
"Én azt a rézvalamit kiszedtem a hangfalból"
Mégis miért?Vágj le a kábelekből akkora darabokat, amik a kivett lemezek helyére betehetők és máris normálisan fog szólni a rendszered.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dave118
senior tag
A hangfal tekerentyűjét ha letekered, ott fogsz találni egy lyukat, oda szépen behelyezed a hangszóró kábeled és a levágott kábel darabkát is, betekerentyűzöd ... a felsőnél pedig ugyanabba a tekerentyű lyukba beleteszed a kis kábeldarabka másik végét és azt is visszatekerentyűzöd. A lényeg hogy a szufla, ami a hangfalkábeleden szaladgál az AVR-től a hangdobozig, eljusson mindkét "fütyihez". Egyébként ez kevésbé kretén módon le is van írva pl az AVR kezelési útmutatójában
... Ami ami, az az.
-
tomyka74
senior tag
én újonc házimozis vagyok de én is hadilábon állok egyenlőre az AVR (denon 1911)stereo hangjával!
hiába állítgatom akárhogy akárhova ahogy tanácsolták már,sehogy nem tudom elérni azt,hogy csak a két nagy 3 utas hangfal szóljon,de a két kis front sugárzó is szól!
már azon gondolkozom ,hogy vissza teszem a "sorba" a yamaha stereo erősítőm visszakötöm abba a 3 utas hangfalakat és stereo zenét meg csak azon hallgatom![ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Húh ezek jó vékony "kábelek", szárítókötélnek talán jók. És no offense, de értékelhető különbséget fogsz tapasztalni ha veszel legalább 2.5 - 4 mm2 -es kábelt. Ez mennyi lehet ami most van, 0.75?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
BBéci
legenda
Miért jó hétköznap a TV hangjával kínozni magadat? Mazochizmusból? Azért jó az ARC, mert vezérli a ki- és bekapcsolást, amikor a tévé távirányítóján megnyomod a piros gombot, az erősítő is bekapcsolódik, ami megfelelő jel esetén indítja a szubládát.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
Nem igazán értem mire jó nem-bekapcsolni. Egy mozdulat spórolása? De hiszen ha a TV-t bekapcsolod, az AVR-t is kapcsolja automatikusan. Vagy akinek "milliós tévéje" van az spórol a... villanyszámlán?
Ill. nem hallottál még jó centert, ha mindegy, h a párbeszédeket min keresztül hallgatja az mber.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
junkpod
veterán
Pedig nem hiszem el sőt, minél drágább egy tv annál vékonyabb, tehát annál kisebb helye van a hangszórók nak, tehát annál rosszabb a hang minősége.
Kivéve ha külön dobozt kapnak a hangszórók.Nemir Ombe: a mesefilmek teli vannak zenével és énekkel. A gyerekeim szeretik a tv meséket, szerintem nem mindegy min nőnek fel, mihez szokik a hallasuk.
Amúgy a legolcsóbb fejlesztés az amiről lebeszelnek (Zsoika hkts60 tesztje sok tízezret takarított meg nekem)[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
Ugye nem baj ha nem értünk egyet
Amúgy ez kb olyan vastag mint a plazma tv-nk, de annak sincs jó hangja...
Pazolini: ha nincs jó távirányítód akkor HDMI cec bekapcsol helyetted mindkét készüléket (hogy lett neked ebből 4...)
Nálunk a harmony távon minden egy gombnyomás a készülékek számától függetlenül, az eredeti távok meg elrakva, esélyük sincs a többieknek külön kapcsolgatni[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Dorian
félisten
Nem akarlak semmire rábeszélni, nekem mindegy. Nálam ha bekapcsolom a TV-t, kapcsolódik az egész rendszer. Azért vettem, h használjam, nem kopik el
Sokan nem értenek velem egyet, de számomra ezek az eszközök - mint ahogyan pl. az autó is - csak használati tárgyak, azért vannak, h engem szolgáljanak, nem műtárgyak, h óvjam, babusgassam őket. Éppen ezért nem is esem kétségbe, ha lesz rajtuk mondjuk egy karc vagy ilyesmi. Az egészséges értékrend torzulásának gondolom, ha vki olyan számára drága dolgokat vesz, amit aztán alig mer használni, "nehogy vmi baja legyen"Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Norbi 72
veterán
vagy banándugósat eleve nem is árulnak egybe
Tényleg hülye kérdés..
De a Kácsánál helyben összeszerelik a kábelt.
A vasat várd meg.
Az mennyire valid gondolat, h elsősorban a frontok és a center kábelét cserélem le 4 vagy 6mmesre, a surr pedig marad ez a vacak 0.75 egy jódarabig?
Nem olyan nagy probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Csak egy gondolat: nekem is TAGA szettem van, a sub-ot most szervizeltettem búgás miatt. Szóval a kis összekötő lemezt a csatlakozók közé, amit kidobtál, szerintem kérhetsz a Hang-Kép Stódiótól (ők a hazai TAGA support), gondolom nem valami horribilis összeg. És akkor nem kell kábellel szarakodni.
-
Gabesz87
veterán
Persze, csak gondoltam, ha inkább az eredeti megoldást szereted, és nincs kedved kábellel mókolni, akkor jól jöhet az info Szívesen.
(#21911) Madwe
Igen. Nekem a hivatalos, eredeti TAGA support adta meg a kontaktot, de ők meg tovább irányítottak a bp-i Totel Szerviz-hez. Végül ők csinálták nekem a szub-ot. Szóval lehet, hogy ők is tudnak segíteni.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Ha már kidobtad a gyárit, jobban jársz, ha veszel 1m jobb minőségű kábelt(de akkor az valóban legyen jobb) min 2.5 mm2 és azzal csinálod meg az átkötést. A sima barkács-réz lemez nem biztos, hogy megfelelő anyagminőség lesz oda, főleg ha a gyáriak a drágább jobb minőségek esetén aranyozottak is. Tehát nem minden esetben rossz a gyári átkötés.(De neked az már nincs meg).
A többire már (ha eddig 075 volt) lehet már az 1,5 mm2 is elég lesz, pl Inakustik márkától ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
zsoika
addikt
Szia. 90-em volt itthon egy darabig tesztelésre és nagyon maximum 20nm, de akkor már szenved.
Engem nagyon zavart a villogó piros készenléti led a hátulján(szig.szalag) és az erősítő része kicsit búg/sípol kikapcsolt állapotban közelre hajolva. Ezt leszámítva jó kis mélyláda....főleg hogy én 37eFt ért vettem 2hónapos garisat.[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
Idézet az Összefoglalóból: (jobb felső sarok)
"Az ideális ár/teljesítmény arányról:5.1-es rendszerben, a front-center-surround dobozokra költendő összeg, az erősítő árának körülbelül duplája legyen, figyelembe véve a teljesítményt és természetesen a helyiség adottságait. Ezekhez még hozzá kell számolni az aktív szubbasszus sugárzó (mélyláda) beszerzésének és a kábelezésnek a költségét. Kis szobába állványos dobozokat, nagyobb méretűbe állókat részesítsünk előnyben."
(#34593) TeeJay:
Lcd tv nézéséhez ár /érték arányban is elegendő lehet egy jobb aktív hangrendszer (aktív pár).Ha viszont már minőségibb filmnézés térhangzással is a célok között van, akkor ehhez szükséges házimozi szett.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Szia! Én Inakustik Premium 2.5 rezet tennék.
" Denon xt1500h" Nem X1500H akart lenni és akkor nem overkill.
"ajánlásotokra a 200as még megjött, nagyon meggyőző " Naaa..örülök.
"látom, hogy gyári LFE y kábel jött mellé, az elég?" Azonnal cserés. Csak arra jó hogy kipróbáld szól e.
[link]
Nekem volt mind a 2(természetesen az Inakustik a jobb) , vagy bármi ami tetszik csak árnyékolt legyen(az nem baj ha duplán).[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Két szubláda jobb, mint ha csak egy lenne, három még jobb, négy annál is jobb. Függetlenül a hallgatói létszámtól.
Nyilván borul az elmélet, ha nem egyforma mélynyomókról van szó, mert 2 db 100000 forintos nem jobb, mint egy darab 300000 forintos.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
Nem csodálkozom hogy elégedett vagy! Az a Denon egy jó belépő vas +a TSW 200 is egy nagyon "jó hangú" mélyláda árához képest. Tehát a 3-ból 2 ajánlott és a TAGA 5.0 meg egyéni ízlés kérdése is.
(#34791) Jigsaw04 : Nekem sincs ám csillagászati összeg benne . Anno 100eFt al kezdtem, majd 200eFt lett és most tartok 300eft nál. Természetesen javarészt használt(pl.külföldi ebay AVR) vagy megagiga akciós új.
Szerintem ennyi (300eFt) kell egy használt, de elfogadható hangú (mozin és sztereón is ) rendszerhez és újban pedig olyan 600eFt és nem vagyok nagyigényű. Egyszerűen ez egy drága műfaj, vagy a fizunk kevés.
Persze lehet lejjebb menni (pl. a linkelt Morris által linkelt szettek) de Én azt mai fejjel pénzkidobásnak érzem....attól még lehet neki elég. Meg kell hallgatnia és akkor el tudja dönteni hogy elég vagy lépked ő is fölfelé.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hogy őszinte legyek, nekem voltak kb 1m magasan, fali polcra helyezett állóim. Korábban állványra voltak szerelve, de a macska folyamatosan felborította, így picivel feljebb kerültek.
Az mondjuk igaz, hogy ezek az állók, mindössze 53cm magasak, a Tieddel ellentétben, ami majdnem 1m, viszont Te nem is emelnél ennyit rajta.
Meg mondjuk, én a centert is felemeltem a TV fölé.
Az biztos, hogy kényszermegoldás, de nálam nem okozott akkora elváltozást, hogy ez miatt különösebben fogni kelljen a fejem. Szólt, ahogy szólt, de amúgy sem volt nagy eresztés az a szett.
Szerintem, próbáld ki, és ha tudsz ezzel így tovább élni, akkor használd így. Ha meg nem, majd ráérsz gondolkodni, hogy merre tovább. -
Dorian
félisten
Ha már lap, akkor nem márvany, hanem gránit, homogénebb, sűrűbb.
De sztem nem érdemes tenni. Jó hangfal vagy szub alá felesleges, nem olyan jó alá meg csak pénzpocsékolás.
Ugyanitt 40x40-es gránitlap eladóPitepeti rezonanciás elmélete több sebből vérzik, de most nincs időm itt kardozni.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest