- Fórumok
- TV & Audió
- Házimozi belépő szinten
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
70300 - 70201
93244 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-01-11 14:15 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
addikt
-
VoidXs
Topikgazda
Megy azon is, csak el kell vele játszani. PC sosem csomagol újra, nyersen átenged. Nem is képes ilyesmire.
-
morfondőr
addikt
-
VoidXs
Topikgazda
A Netflix DD+ Atmos egyetlen substream, a 7.1 alaphoz már 2 kell, mivel egy substream csak 5 fő csatornát és 1 subot tartalmazhat. 7.1-es DD+-nál az első substream 2-es típusú (DD újracsomagolás), ez megy ki. A Netflix a hátsókat JOC-al keveri ki.
Szebben: a lejátszó nem ismeri a teljes DD+ szabványt.
-
titanium_100
tag
Értem.
Amúgy miért van az, hogy ha nézem a netflixet, akkor tök jól jön a DD+, írja is az AVR, de ha nas-ról nézek a tv lejátszóján keresztül egy DD+ (DDplus 7.1 atmos van írva az infó fülre) filmet, akkor csak sima dolby digital-ban tolja és nem plus-ban? -
VoidXs
Topikgazda
Ha kalibrálsz, maradjon csak 0. Ellenkező esetben amit a többiek mondanak.
#70294 titanium_100: Az 40 ms, általában sok. Az AVR-en beállított távolságokból vissza tudod számolni, hogy mennyi kell, méterenként kb. 3 ms.
A mélynyomó határfrekiét tedd minél magasabbra, azt majd az AVR fogja szűrni.
-
titanium_100
tag
Oksa, még 2 kérdés:
a tv-n a hangsáv - kép késleltetést mennyire érdemes állítani? nekem alapból 40, de ez nem tudom, hogy 40 ms, vagy 40 szöcskét jelent.
valamint a mélynyomón van a frekvenciaátvitel tekerő, ezt is a fülem alapján állítom be vagy van valami ideális megoldás? (esetleg állítsam nullára a mikrofonos kalibráció során?)
-
-igu-
veterán
Tedd 0-ra, használd úgy pár napig, aztán kapcsold át. Utána lesz összehasonlítási alapod, melyik állás passzol jobban a te rendszeredhez/szobádhoz/ízlésedhez.
-
titanium_100
tag
-
VoidXs
Topikgazda
Azt a bemérő feladata beállítani, ha használod, akkor mindegy. Ha nem, akkor jobb esetben méréssel, rosszabb esetben füllel döntheted el.
-
BBéci
legenda
Próbálgasd, sok mindentől, például elhelyezéstől is függ.
-
titanium_100
tag
-
VoidXs
Topikgazda
DD+ és bitfolyam.
-
titanium_100
tag
-
redhunter
senior tag
Sziasztok ,segitséget szeretnék kérni.Adott egy str db 840 QS sony erősitő,ami optikai kábellel csatlakozik egy philips 65 PUS7304 tv-hez. A streaming szolgáltatással lenne az a problémám,egész pontosan HBO maxon és a disney pluson hogy minden csak stereoban szól a netflix az müködik rendesen ahol kell 5.1 ben.Viszont az erősitő a másik 2 szolgáltatónál is kiirja az 5.1 hangot ennek ellenére nem szól csak a 2 front.Azt mondták hogy amiatt hogy az erősitő régi és nem tudja a DD plus szabványt.Az lenne a kérdés hogy csak erősitő váltás oldaná ezt meg?
-
b.
félisten
-
gab1ka
senior tag
-
b.
félisten
-
VoidXs
Topikgazda
Nyilván mérhető. Ami létezik, az mérhető, ami nem létezik, nem mérhető. A változásnak SINAD a mértéke, más mérések pedig konkretizálják a karaktert, például a másik topikban említett Marantz-hangot a magasak esése. Általában nem ilyen egyszerű a dolog, de minden gyártó karaktere könnyen leírható. A Denont lecsengésben kell keresni, a Marantz-ot spektrumban, az Onkyo zajos, mint egy részeg éjszaka, a pro erősítőknél meg a csillapítást érdemes nézni. Nyilván összképet a mérések összessége ad, ezek csak a kiemelkedő karakterek.
-
b.
félisten
-
VoidXs
Topikgazda
-
b.
félisten
Azért egy 30 éves sztereó erősítő ami egy letűnt korszakból származik és teljesen más gyártástechnológiával készült japánban valószínűleg teljesen más hangot ad ki mint az eddig általam használt erősítők. Azért ez más mint két rézkábel.
Én kevés zenét hallgatok, de megpróbáltam a Denonnal is, A két Yamahával is és a Sonyval is. teljesen más DAC ok vannak bennük , Yamaha amúgy tényleg jól szólt.
Egyik erősítő sem nőt a szívemhez most lehet káromlás amit írok itt sokak szemében de a belépő Denont( 2300) kedveltem eddig a legjobban.
Viszont ezt a kis "roncsot" ,az A400 -at rákötöttem az MA-ra majd a telefonomat a Phono bemenetre aztán két poti 10 másodperces csavargatása után azt vettem észre hogy már 30 perce zenét hallgatok és rohadtul élvezem ahogy szól.
10 ezer forintért vettem a kettőt( a Sherwoodot csak rádobta a faszi hogy ezt úgy sem tudja eladni ebben a külső állapotban vigyem ezt is) Ozorán lomis cuccok közül.
mindenki azt mér amit akar, mindegy az . 
-
BBéci
legenda
-
gab1ka
senior tag
Kár hogy nincs egy olyan oldal, ami az erősítők közti füllel is hallható (torzítás?) különbségeket méri. Lehetne a neve mittomén mondjuk audiosciencereview vagy valami hasonló..
oh wait..
-
BIGi75
őstag
-
powerup2
addikt
Erősitők között nagyobb az eltérés bár ez sarkitott kicsit mert hangfalkábel terén leginkább ami hallható az hogy a kábel keresztmetszetéből fakadóan a vastagabb kábelnél több lehet a mély mint a kevésbé olyan vastagnál. De azért legnagyobb változást az erősitő vagy a hangfal csere jelent. És ha az összegeket nézzük melyiket érdemes inkább fejleszteni akkor hangfal és erősitő. De ezzel nem azt mondom hogy tyuk kábelekkel kell összekötni hanem normális minőséggel az eszközhöz mérten. Pl egy 300 ezres subhoz nem veszek 100 ezerért kábelt mert hülyeség lenne.
-
BBéci
legenda
-
b.
félisten
-
BBéci
legenda
-
b.
félisten
Jött szinte ingyen egy Sherwood és egy Pioneer A400x erősítő, gyönyörű hangja van Pionak,de a Sherwood is elég jól szól. Piot lehet megtartanám. van vagy 25 éves de Elég szép állapotban van, nem dugnám el a szemek elöl.
Nem hittem a fülemnek hogy szól. Annyi gondja van hogy valamiért néha kikapcsol hallgatás közben.. Ha meg tudom oldani az összekötést akkor megjavíttatom.
Nincs szívem elpocsékolni, pedig előszőr legyintettem rá, de mikor megszólalt....De szerintem a Sherwood is legalább szól úgy minta Yamaha 1080 ha nem jobban, de az rettenetes külső állapotban van. A tábláján sem lehet kivenni pontosan melyik típus. -
BBéci
legenda
-
lenox
veterán
Elvileg passziv keverokkel erositett jelet is lehet keverni. Ket vagy tobb jelbol (vagy stereo parbol) egyet (vagy egy stereot) csinalnak. Lehet allitani a bemeneti hangeroket meg a kimeneti hangeroket, ezek belul gondolom csak ellenallast allitanak, tehat tok analogok.
Hat nem tudom mennyire overkill, viszont elvileg egy passziv keveronel nem kell kapcsolgatni.
-
VoidXs
Topikgazda
-
b.
félisten
-
lenox
veterán
-
b.
félisten
-
BBéci
legenda
-
b.
félisten
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
-
powerup2
addikt
Hát ugye kértem hogy a mostani állapotról kéne kép mert úgy tudunk segiteni. Amig ez nincs addig nem tud senki igazából segiteni de röviden annyi hogy abszorber kéne a hangfal mögé plusz nem ártana elcsatolni a bútortól magát a hangfalat. Akusztikát kezeld első sorba aztán jöhet a jobb erősitő és társai. De kép hiányába nem tudunk neked nagyon tanácsot adni. Nálam pl drasztikus akusztikai kezelés most lesz a teljes szobába de megjegyzem igy sem rossz az akusztika.
-
dni
őstag
-
b.
félisten
-
Rp526
senior tag
Van passzív, analóg csak kábeleken átfuttatott jelút elosztó is. Szerintem ebben pl. csak kábelezés van, semmi digitális dolog. Annyi, hogy itt nem hangfalak közt választasz, hanem erősítők közt. Ha tévednék, javítsatok ki. Vagy ez inkább. De am egy kis forrasztás, pár banán aljaz és olyat csinálsz magadnak amilyet csak akarsz.
A kettős kábelezésről pedig szerintem, ha elolvasol vmit, akkor tisztul a kép, hogy miért is nem megoldás számodra. Első körben a legegyszerűbben azt fogod látni, hogy az egyik kábelezés pl. magas a másik közép + mély.. vagy magas + közép, másik mély. Csak példákat írtam. -
b.
félisten
Néztem őket de nem szeretnék az erősítő és a hangfal közé iktatni egy plusz elektronikát.Reméltem hogy esetleg van valami passzív megoldás is.
Amúgy a Bi-ampnál milyen problémát okozna ha esetleg oda kötném a sztereó erősítőt a felső szabad helyekre? használaton kívül nem lenne áram alatt ezt meg tudnám oldani.Amikor zenét hallgatnék a sztereó lenne aktív a sima AVR teljesen offba lenne és fordítva mozinál. -
powerup2
addikt
-
dni
őstag
-
Quetz
őstag
Amig nem tudod optimalizálni a hallgatási környezetet, addig feleslegesen locsolod bele a pénzt bármilyen "fejlesztéssel". Ráadásul padlón a forint és egekben az árak az alkatrészhiánynak köszönhetően, csak extra profitot generálsz bármilyen eladónak. A legolcsóbb Dirac-os AVR a NAD T758 V3i, 700k huf jelenleg...
-
attila.86
tag
Abból normális, amit találtam, 40 pénz, és akkor még nincs távirányító, csak igényes banán aljzatok. SZVSZ inkább AVR csere olyanra, amin van (akár kapcsolható) front preout. Marantz lapos szériáját (NR) választanám, ha úgyis külön végfok lesz a frontokhoz, és az egész jó ár/érték arányú, és sztereo erősítővel lesz kb olyan magas, mint egy normális AVR.
-
dni
őstag
Igen, az IKEA Besta ilyen szempontból nem a best, üreges szerkezetű. Tettem is a hangfalak alá egy Alctron EPP007 szivacsot, hogy egy kicsit leválasszam a szekrényről. Azt nem mondnom, hogy ég és föld a különbség, de előnyére vált.
"Hifizés" szempontjából sajnos sok hátránya van lakótérnek, ezért is álltam meg korábban a fejlesztgetéssel, hangfalas zenehallgatással és tértem át a fejhallgatók világába. De a filmezés, sorozatozás nem csak rám korlátozódik így ott nem megoldás ez a módszer.
Annyit nem ér számunkra a dolog, hogy mindent a házi-mozinak vessünk alá és alakítsuk át a jelenlegi nappalit a szükséges mértékben (hangfal állvány, panelek, TV fali konzol, kábel eltüntetés, stb), mert nem hiszem, hogy hosszútávon itt maradunk, egy családnak már szűkös ez a két szoba. Ebből fakadóan én pedig nem locsolnám bele értelmetlenül a pénzt, így akkor dobom a center beszerzés, AVR fejlesztés témát.
Esetleg adok egy esélyt egy jobb soundbarnak, ha sikerül kifognom egy felsőbb kategóriást, akcióban, 14 napos elállással. Viszont gondolom az már egy másik topic témája. -
Dorian
félisten
-
attila.86
tag
-
Tamoo
nagyúr
-
b.
félisten
szerintetek ha veszek egy sztereó erősítőt a házimozi erősítő mellé hogy tudom rákötni a front hangfalakat, hogy ne kelljen dugdosni a kábeleket? Az MA bronze kettős csatlakozású, ugye nem az lenne a szerepe de rá lehetne kötni úgy hogy mondjuk felülre a sztereót alulra a AVR-t? vagy az hülyeség így?Van erre egyéb megoldás?
-
BBéci
legenda
-
Gino20
őstag
-
VoidXs
Topikgazda
-
Gino20
őstag
Értem. Ha egyszer eljutok odáig mindenféleképpen
. Majd érkezem a komoly kérdéseimmel
#70209I'am Dony: Rendben. Valóban, kicsit túlgondoltam
. Na majd egyszer a REW megmutatja az igazságot.
Köszi, itt is pont erről írnak a legvégén.#70211jambiyya: Jogos, valóban így a pontos
Esetleg valaki zsigerből egy konkrét ajánlát tud a miniDSP tápra?
-
dobobazsy
őstag
érdemes lenne váltani rá? (Denon 1909 -> Marantz SR5005) sztereó zenélésre használom a "rendszert" (2.1) legtöbbet, és ezen a téren várnék javulást tőle. persze szoktam filmezni és játszani is egy keveset. volt nálam egyszer egy felsőkategóriás Onkyo, azóta nem hagy nyugodni a hifibogár
érezhetően könnyedebben szólalt meg a cucc nagy hangerőn, a térérzet meg olyan "hologramos" volt a Denon hangjához képest..
egyébként a hangfalaim Monitor Audio Monitor 300-asok, illetve egy kis Infinity ládám van melléjük.
-
powerup2
addikt
-
dni
őstag
-
powerup2
addikt
Hát még denon marantz van ilyen árba esetleg azokat is megnézheted
-
b.
félisten
A Soundbarral annyival jobban járnál, hogy nagyjából vehetsz olyat ami befér a TV alá. jobbaknak nincs dobozhangjuk és elég modernek kezelnek szinte mindent.
helyedben ezekre néznék rá: [link] vagy samsung Q800 vagy hasonló és mellé egy ilyen kiegészítésnek. [link]
Samsungot nem halottam, de van itt aki igen és nagyon dicsérte. JBL-t igen, használtam is. jó cucc. -
Sólyom Fanni
csendes tag
-
powerup2
addikt
Ha neked teljesen megfelel akkor jó de valóban nem egy mai darab.
-
Sólyom Fanni
csendes tag
-
powerup2
addikt
-
powerup2
addikt
Hát lehet alakitani rajta a center mehet a tv-hez. A tv-t érdemes lenne a falra szerelni a centert kihúzni a szekrény elejére a két hangfalnál meg lehetne alkalmazni azt amit a thx előfalaknál és akkor még jó is kisülhet belőle de ettől függetlenül nem a legideálisabb ez a szekrény rendszer. Bár a szoba akusztikáját is kéne kezelni plusz a csörömpölő tárgyakat a szekrényből máshová kéne tenni.
-
Dorian
félisten
-
-igu-
veterán
Finoman megérdeklődtem az asszonynál, hogy hajlandó-e az appleTV applikációját használni a podcast-hallgatáshoz a BT-n kihangosított iPhone helyett. Mivel az iPhone távirányítóként is tud működni az appleTV-hez, így kaptam egy "majd meglátom" választ, ami már fél siker. Most megyek mosogatni...
-
BBéci
legenda
-
Quetz
őstag
-
powerup2
addikt
-
embe
nagyúr
Mint írtam nem volt még Anthem erősítőm. Többször rezgett a léc, hogy vegyek egyet - így vagyok a CA-val és az Archammal is - de valahogy mindig maradtam a kommersz vonalon.
Ahhoz már hangfalakat is kellene cserélni, és akkor nem lenne megállás.
Nekem a felhasználói élményhez a szórakozáshoz, hozzátartozik a kezelhetőség, és sokoldalúság.
Tudom " az apa férfi az anya nő" az erősítő legyen erősítő.
De nekem nincs kedvem több eszközt használni arra, amit egyel is megtudnék oldani.
Lehet ki sem hallanám azt a minőséget. Ha meg igen, akkor lehet hiányérzetem lenne a megszokott kényelmi funkciók miatt.
Mivel a rászánt anyagi keret behatárolt, és ami most van tetszik, maradok a kommersz vonalon.
Csak az a fránya mókuskerék .... szerintem lesz még nekem az említett márkákból. -
Saughassy
aktív tag
-
VoidXs
Topikgazda
-
dni
őstag
Még kérdés kérdés merült fel bennem:
Érdemes volna egy másik, modernebb, de használt AVR-t (max 200e Ft ig) tennem a Triangle hangfalak alá?
Ha szinte csak filmek, sorozatok nézésére, hallgatására szorítkozunk, meg nagy ritkán háttérzajnak szólna zene pl Spotifytól, kényelem, szolgáltatás szempontjából nem járnék-e jobban a jelenlegi szettnél egy 250-300e Ft köröli soundbar alapú szettel, aminek vannak háttér sugárzói is? Vagy azoknak (is) doboz hangjuk van?
A szobában nincs semmilyen tervezett csillapítás, kezelés csak a "normál" függöny, vastag szőnyeg, de a falak csupaszak. Bár korábban kacérkodtam a gondolttal, hogy egy mérést követően a leginkább hallható hibákat javítanánk pár kr-akusztik elemmel, de ez elillant az elmúlt 5 évben.
-
ctrlaltdel13
őstag
-
dni
őstag
Sziasztok,
adott egy társasházi lakás, melynek nappalijában (kb 3,2m*4,5m de egyik oldala nyitott) van egy kis házi-mozi szett, melynek elemei a következők:
TV: LG OLED 55B7
Forrás: Apple TV 4k 2021, RPI 3 LMS server
AVR: Technics SA-DA10 (optikán jön a hang a TV-ből, RPI 3-ból)
Front: Triangle Esprit Cometé EZ (Van Damme 268-506-000 2x6.0mm kábel)
Surround: Jamo Surround 160
Szoba Móricka rajz:
Annak idején mikor beszereztem a hangfalakat akkor sztereo zenehallgatásra szántam őket és ideiglenesen került be a Technincs erősítő, majd később a szintén korábbi rendszerből kallódó kis hátterek. Azonban időközben már nem hallgatok/tunk zenét, csak filmezünk, sorozatozunk és ideiglenesből úgy tűnik állandósult az avr.
Így felmerült a kérdés, hogy érdemes volna beszerezni egy Triangle Esprit Voce EZ centert? Jelenleg az erősítőben be van állítva, hogy nincs center sugárzó és sub, így rákeveri a frontokra a centerhez tartozó hangsávot.
Mi a véleményetek ilyen kis térben volna-e számottevő pozitív változás, ha be tudnék tenni egy centert a TV alá IKEA Besta szekrénybe (64cm magas) egy studio monitorok alá szánt döntött szivaccsal, amivel meg tudnám dönteni egy kicsit a centert jobb pozíciót adva neki? Vagy eddig jó volt így, akkor ne változtassak a bevált recepten
Valami ilyesmi lenne a felállás, bár nekem a két oldalsó bútor elem helyén vannak a hangfalak, nincs mellettük fal sem:
-
morfondőr
addikt
-
powerup2
addikt
-
powerup2
addikt
Milyen erősitőd van ?
-
morfondőr
addikt
Az én erősítőm tudja a DD+-t, netflixen is működik és a disney is megy PC-ről, csak a Mi Box-ról nem. Egyelőre nem tudom miért!
-
powerup2
addikt
-
powerup2
addikt
Hát egy erősitőnél a hang a lényeg abba az Anthem nagyon jó. Nekem több mint 3 évig volt MRX710 és a mai napig azt mondom kiváló a Denon Marantz egyéb márkák hangba nem veszik fel vele a versenyt. És a nagy előnye az ARC szoba korrekció amivel valódi mozi hangzást tud varázsolni a nappalidba. Zenére is kiváló az eszköz. Én hdmi audio extractor-ral használtam. Annak az a lényege hogy pl a media lejátszónál a kimeneti hdmi-t választja külön hangra és képre a hang ment az erősitőbe a kép meg értelemszerűen a tv-be. Igy hiába nem tudta az erősitő a 4k meg dv lényegtelen volt mert megoldottam. Ezért is volt nálam hosszú ideig. De akár nézegetheted az Arcam vasakat is pl a 390-est az is nagyon jó és ott a dirac szoba korrekció!!! De rajtad áll melyiket veszed de ha van ilyen 1200 euród akkor inkább vegyél használt vasat és jobban jársz mintha annyiért a boltba vennél valamit.
-
embe
nagyúr
Ezért írtam, hogy meg kell nézni más alternatívát is. Lehet semmivel sem szólna jobban azzal a hangfalszettel egy Anthem, mint mondjuk egy Onkyo. Passz.
Lehet többet adna egy modernebb, funkciókban gaudag erősítő a felhasználói élményhez, mint egy egzotikusabban csengő nevű erősítő. De lehet fordítva igaz.
Sok mindentől függ. Saját lakókörnyezet, -ahol használva lesz, fül, felhasználói szokások, és nem utolsósorban a lánc többi tagja.
Minden szitu más. -
Quqesz
nagyúr
Hali. Nekem az MRX510- van és én inkább más forrásból biztosítanám a zenét, mert hangban nem alkudnék. Simán apple tv és mehet a netrádió.
Nincs rajta olyan usb, amibe dongle dugható (csak szoftvert lehet rajta frissíteni). Én pl a tv-n keresztül játszom le a netrádiót, minden másra ott a bluray lejátszó. -
-igu-
veterán
-
embe
nagyúr
Lehet érdemesebb lenne egy felsőbb kategóriás, de kommerszebb erősítőt megnézned. Olyat ami jó hálózati funkciókkal rendelkezik, tudja az új ficsöröket.
Találd meg az egyensúlyt az erősítő által nyújtott hangminőség és az általa nyújtott szolgáltatások között!
Lehet egy magasabb kategóriás Marantz, Pioneer stb. hangban hozza az elvártakat tetszene, és még mellé tudna pár olyan ficsört amit mondjuk az Anthem nem.
Mondom ezt úgy, hogy még nem volt Anthem erősítőm. -
jambiyya
őstag
-
-igu-
veterán
-
I'am Dony
őstag
Ezért kár vele ennyit szívni. Nem a szubon kell feljebb tekerni majd visszavenni a hamarabb feléledéshez. Az AVR ben tegyél rá pár dB pluszt és a dobozon ennyit csavarj vissza.
Egyébként jó ötlet bevetni a mimiDSP t még pluszban. Nálam úgy lett a legjobb eredmény anno amikor a Dirac seutp előtt korrigáltam vele. -
powerup2
addikt
-
-igu-
veterán
Üdv,
Szerintetek érdemes foglalkozni egy jó állapotban lévő Anthem MRX710 erősítővel 1000 eurós áron?
Egy MRX 300-at hallottam pár éve, nem volt rossz, de kicsit kevésnek éreztem a lendületét.
Külföldi vásárlás, nem tudom meghallgatni.
Nagy igényeim nincsenek, egy Apple TV 4k és Wharfedale Evo 4.3 + Evo 4 CS (LCR) dobozok közé jönne. Stream javarészt, plusz valamennyi fhd/4k virágboltos anyagokhoz. -
Sólyom Fanni
csendes tag
-
VoidXs
Topikgazda
-
Gino20
őstag
Van egy pár hónapja porosodó miniDSP-m, de idő hiányában még nem vitt rá a lélek, hogy a nulláról kitapasztaljam a működését (meg esetemben kellene hozzá fix táp, ami nincs - erre ha valaki dobna egy linket annak nagyon örülnék
) pedig találtam, ha nem tévedek itt is jelen lévő fórumozók általi oldalt "ahol jól össze van rakva a lényeg" [link] .
Lehet marhaság, de ha jól gondolom, akkor a miniDSP-vel korrigálható az "érzéketlenség"?
Arra gondolok, hogy megcsinálom pl az ajánlott dirac kalibrálást, majd ez után a SUB potiját feljebb tekerve elérem, hogy "hamarabb" kapcsoljon, de ezt a kontrolláltalan teljesítmény növelést utólag kimérem a REW-ben, majd ez után csak szimplán a Dirac - REW közötti dB különbséggel visszább húzom az AVR setup-ban a SUB teljesítményt.
Persze lehet marhaság az egész
-
morfondőr
addikt
-
morfondőr
addikt
Akkor nálam mi lehet a hiba? Atmost nem tud az erősírtő, de DD+-t igen.
-
Kiskutya
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
70300 - 70201
93244 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Házimozi belépő szinten
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Autós topik
- Diablo IV
- Milyen egeret válasszak?
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- Telekom mobilszolgáltatások
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- EA Sports WRC '23
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse RX 6800 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
- 0perces SAMSUNG DDR5 6400MHz vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia (6400B)
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ROG G614J! I7 13650HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
valóban félrement nálam , bocsi.
de most már számodra is világos
mindenki azt mér amit akar, mindegy az . 

érezhetően könnyedebben szólalt meg a cucc nagy hangerőn, a térérzet meg olyan "hologramos" volt a Denon hangjához képest..