Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#36193) shalafi66 válasza tvamos (#36191) üzenetére


shalafi66
veterán

Én személy szerint nem nagyon látom még, hogy mi az elképzelésed. A téglalap alapú hasáb doboz szubnál alapból kevés, jól merevített doboz kell, a szemközti oldalakat összekötve, jó esetben egy merevítésrendszerrel, ami több ponton, és egymáshoz is kötve van. A hangszórókat meg szokták mérni, ellenőrizni a hangolást, ilyesmik.
Egy mélyhang sugárzónál nem nagyon kell másolni, azt ugyanannyi erővel lehet a nulláról tervezni, meglévő terv másolásánál ugyanúgy ellenőrizned kellene a hangolást+paramétereket, szóval kb. ugyanannyi meló, térfogatot meg elég egyszerűen tudsz számolni, alapterület*magasság, ehhez nem kell más terve.

Alapvetően háromféle út van szub hangsugárzónál.
1. PA
2. Mozi
3. HiFi, mélykiegészítés
(4. autó)

Az első hangos, de nem túl alacsony az alsó határ, a másodikat effektekre használod főleg, van egy jó alsó határ, egy nyúzható mélyhangszóróval, a harmadik meg inkább kifinomultabb dolgokra készül.
Legalább ezek közül kellene választani, és valami árkategóriát megadni.
A mozis verzióhoz pl. jó az autós mélyhangszóró is. Az, hogy hány ezer W van ráírva, az teljesen mindegy, egyrészt a negyede sem valós, másrészt nem kötelező ugyanakkora erősítővel használni, amekkora a névleges terhelhetősége a hangszórónak.

A Dayton pedig még inkább az alsó kategória. Ahogy látom 200-300€ között mozog ennek a 15"-osnak az ára, ha épp lehet kapni.
Az éppen kapható JBL ugyanúgy megfelel egyébként, ha a T-S paraméterei jók neked, semmi különös nincs ebben a Daytonban, maximum a mérete.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.