Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#36021) ozzy711 válasza bkercso (#36020) üzenetére


ozzy711
őstag

Mostanában hajlamos vagyok abba az irányba menni, hogy a váltó legyen minél precízebben megtervezve, kimérve, utána jöhet a minél drágább jobb minőségű alkatrészól felépítve ( kinek - kinek pénztárcája szerint ).
Az arányokról: érdekes kihívás lehet pl. egy 20-30 k-s középsugárzóhoz soros kondenzátort választani, vagy pl. egy purifi-hez [link] .
De pl. az is kérdés, hogy megüti-e a szintjét a jelenlegi magasamnak [link] a váltóban soros kondiként használt jantzen kondi [link] ( ami azért már nem belépő szint ) vagy esetleg érdemes-e feljebb lépni.
Vagy pl. maradva a Jantzennél: a szalag induktivitás vs. sima légmagos tekercs.
Jelenleg van egy szalag induktivitásom a középsugárzómhoz ( 3 utas doboz ) amihez sorba kötöttem egy l-r tagot jantzen vasmagos induktivásból ( a 2 mh-s érték miatt csak ez volt kéznél ), de inkább jobb lett a hang a szűrő miatt, ( a kismértékű középkiemelést simítottam ) a vasmagos tekercs nem rontott semmit.
Azért a rend kedvéért rendeltem egy légmagos tekercset is, ( a szalagról az irreális árképzés miatt már lemondtam ) kíváncsi leszek hallok-e különbséget ( az impeadncia kiegyenlítés után persze, mivel nagyobb az ellenállása ).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.